X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas byłoby gadania co nie miara, gdybyśmy dziecko dopiero na wiosnę chrzcili :P
    ale tak to już jest, gdy rodzina najchętniej zaciągnęłaby malucha po dwóch tygodniach przed ołtarz, zdrówko synka najważniejsze i pytanie czy lepiej poczekać i po szczepieniach ochrzcić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas byłoby gadania co nie miara, gdybyśmy dziecko dopiero na wiosnę chrzcili :P
    ale tak to już jest, gdy rodzina najchętniej zaciągnęłaby malucha po dwóch tygodniach przed ołtarz, zdrówko synka najważniejsze i pytanie czy lepiej poczekać i po szczepieniach ochrzcić?
    To bez różnicy, na pewno bym nie szczepila dzień lub dwa przed wydarzeniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wiadomo tak samo jak nie jeść nic nowego jeśli w użyciu będzie cycek :D
    bo też słyszałam historie, że różnie się takie pomysły kończą...

• martta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin wszystkiego najlepszego!
    Ja sie pare dni nie udzielalam, bo rozgryzam temat cukrzycy ciążowej na wlasnej skórze. Nie jest łatwo, ale ze wsparciem dziewczyn na wątku cukrzycowym jakos sie z tym oswajam. Szkoda, ze dodatkowo nie mogę się dogadać z mezem od paru dni wcale, no ale taki czas widać nienajlepszy. U nas pogoda dzisiaj upalna od rana, siedze w parku na lawce i rozmyslam. Czeka mnie obiad u teściów na ktory niewiele zjem, bo tak pewnie tylko wszystko czego nie mogę.... no i oczywiście 5 rodzajow ciast jak zawsze, chyba zamkne sie wtedy w toalecie i tak przeczekam :-)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia...kurde wszysyko w porzadku, nic ci sie nie stalo ???????

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf, lepiej albo przed szczepieniami, b o po szczepiemiach wiadomo ze dziecko jest marudne , nie rzadko tez dostanie goraczki albo cos, i pozniej sie meczyc w doda ty ku miec gosci to bez sensu, a my chyba dziecko ochrzcimy wlasnie na wiosne, bo jak urodze na koniec wrzesnia to zima chyba nie bede sie pchqc do kosciola, zwlaszcza ze moi rodzice musza dojechac 400 km, to wiosna lepiej

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    co za głupi kot! na okno zachciało sie w łazience!pozawalała mi wszystko z pralki, poiegłam tam i chu...przewróciłam sie !
    Kamcia wszystko ok po tym upadku?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Fajnie, ze Wasze bole mijaja, zazdroszcze, moze ja tez niedlugo odetchne ;)
    Ajrin, najlepszego!

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin wszystkiego najlepszego !

AJrin lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia - tak, czasem się mocno napina. Jak jest to zbyt dokuczliwe - biorę No-spę i czekam, aż przejdzie ;)

agatia - no my też braliśmy auto patrząc właśnie na kwestie bezpieczeństwa. Nigdy się wszystkiego nie przewidzi, ale chociaż trochę... Ostatecznie stanęło na SUVie. Nie pierwsze młodości, ale dobry egzemplarz. W razie czego - widać, że takie auto troszkę inaczej się uszkodzi, bo jest wyższe.

martta - a teściowie wiedzą o cukrzycy? Może następnym razem zrobią lekkostrawne, dietetyczne posiłki - tak, byś mogła się cieszyć posiłkiem bez wyrzutów sumienia? :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dni, że kilka razy napina mi się mocno macica - jest właśnie twarda jak kamień ale trwa to tylko chwilę, nabieram wtedy dużo powietrza i wydycham wolno nosem i tak kilka razy i przechodzi. Macica ćwiczy do porodu. Sposób sprzedany chyba przez Pysiaczka.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrztu to my bedziemy 11.11 brali ślub i plan jest aby wtedy i dziecko sie załapało będzie jedna impreza mniej do ogarnięcia.

agatia, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• martta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzisiaj sie dowiedzą, bo to świeża sprawa, ale pewnie bedzie ze przesadzam...
    Kamcia wszystko ok po upadku???

o148p07w5riqasy7.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Składwm życzenia dla solenizantki, zdrowia i pomyslnego rozwiazania :) :) :)

Ja robie zabawki dla Amelki takie do powieszenia zeby miala na co zerkac :) jak skoncze to pokaże :)

AJrin lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem
    Wszystko ok

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku, strasznie ciepło u Nas, a teraz jak na złość słonko zaszło jak My w domu :P
    Byliśmy na pyszne naturalne lody. MNIAM!No i znowu truskawki kupione :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na samym początku ciąży poparzyłam się wrzątkiem, który polał się na brzuch z szafki, innym razem pokopał mnie prąd, nie na żarty mnie te zdarzenia wystraszyły, oby na tym skończyły się ciążowe wypadki.

na dawanda jest tyle lisich kocyków, że aż ciężko się zdecydować :P
    znalazłam jeden kocyk, teraz czekam na odpowiedź czy doszyją mi do niego motylka ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Bratku dzisiaj sie dowiedzą, bo to świeża sprawa, ale pewnie bedzie ze przesadzam...
    Eeeeee, może nie będzie tak źle ;/
    Pogoń Męża, w końcu Jego rodzina - niech z nimi pogada i powie ostro, że MUSISZ przestrzegać diety, koniec kropka :)
    ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam z corka na poz i okazalo sie ze zapalenie oskrzeli, antybiotyk i 5 dni w domu musi siedziec, takie cieplo a mala chora co zrobic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu złożyłam zamówienie u Makaszki :) I zamówiłam nawilżacz powietrza, bo u nas w mieszkaniu jest 27 stopni i nie daje rady spac od tej suchości. Może będzie lepiej jak przyjdzie

‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ