WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarcia o losoe
zdrówka dla małej.
Ja zjechałam z działki i zaliczyłam galerię. Kupiłam krem z filtrem bo chyba plamy wychodzą mi na buzipoza tym czapeczke Małej i kalosze dla Młodego. Gorąco w tych sklepach, na dworku duszno oby popadało.
Młody został na działce, cały szczęśliwy, że bez rodzicówwiadomo dziadki zawsze na więcej pozwalają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia dzieki :)moja corcia najgorzej przezywa ze tydzien do przedszkola nie pojdzie a to ona uwielbia najbafdziej i po weekendzie zawsze cieszy sie na poniedzialek, ale coz plradzic, zdrowie wazniejsze dziecka, w dodatku za tydzien 7.06 moj maz ma operacje kolana i tez ze 3 dni bedzie w szpitalu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
http://allegro.pl/tega-wanna-wanienka-anatomiczna-komfort-i5416413922.html
Ja wanienke mam po pierwszej corci to nie bede kupowacJa mam ta wanienke profilowaną i jestem z niej bardzo zadowolona
ja mam z firmy TEGA BABY niebieska akurat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 16:50
-
Profilowana tzn ze nawet noworodek leży w niej sam?
Jaka jest roznica miedzy korkiem, a systemem odprowadzającym?
System sie sprawdzi tez na stojaku? -
nick nieaktualnyProfilowana to taka jak w zalaczonym linku, czyli ze kladziesz tam dziecko i swobodnie je myjesz nie muszac trzymac jednoczesnie dziecka sobie na reku, no a korek to jak wkladasz wanienke do duzej wanny i po kapieli wypuszczasz wode z wanienki, a jak kap[iesz na stojaku to roznicy ja nie widze zadnej bo wanienke bierzesz i i tak wode wylewasz do duzej wanny czy do zlewu:)
http://allegro.pl/zestaw-do-odplywu-wody-odplyw-do-wanienki-tuleja-i4949828186.html
a wyzej masz system odprowadzajacy wode;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 17:04
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też chciałam profilowaną Ondę, ale po opiniach i poradach jednak zrezygnowałam na rzecz zwykłej.
Upatrzyłam taką, podoba mi się jej wyglądhttp://allegro.pl/tega-zestaw-wanna-sowy-wanienka-100-102cm-stojak-i6220918855.html
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPirelka wcale nie sluchaj porad ani opinii bo kazda mama indywidualnie dostosowuje pod siebie, a jesli ktos mowi ze jest nie wygodna czy kiedpska w uzyciu to uwazam ze nie ma racji, w zwyklej wanience kapac dziecko to jest dla mnie mega niewygodne i stresujace;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa słyszałam od wielu osób, że taka profilowana wanienka na początku przy małym dziecku nie zdaje egzaminu, bo uciska nie tam gdzie trzeba i dziecko trzeba trzymać tak czy siak, albo podnosić do mycia pod spodem, więc łatwiej już ułożyć sobie na ręce. Potem może jest to wygodne, ale wtedy można dokupić właśnie sam wkład jak dziecko już nie jest za małe i wstawić go do środka
Także pewnie wszystko kwestia indywidualna i dopiero na swoich dzieciach przekonamy się co tak naprawdę Nam pasuje i odpowiadaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 17:21
-
Pirelko ja mam wanienkę z foczką (dopiero na forum dowiedziałam się, że tak to się nazywa
) była ona w zestawie od wanienki i jest ciut mniejsza niż te do dokupienia luzem. U nas się super sprawdzała przy kąpieli samemu. Mi było ciężko położyć małego na ręku bo jestem niska. Kładłam na foczce pieluszke, synka tam kładłam i myłam. Bez problemu mylam plecki i pupę. Jest to wygodne, gdy dzidzia nie trzyma sama głowy
Jak kapalismy małego razem to bez foczki, a jak sam siedział, to już w dużej wannie
PS. Po zakupie wanienki radzę sprawdzić szczelność korkamy wymieniliśmy wanienkę, bo korek wyskakiwal u zalalismy pokój
-
nick nieaktualny
-
A ja sie zastanawiam jak sprawdzic jakiego rozmiaru mam wanienke kupic, bo mam stelaz uzywany niby do klasycznej wanienki, ale jaka to klasyczna? (chodzi o dlugosc)
AJrin wszystkiego co najlepsze, zdrowka, szczescia i radosci z kazdego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 17:53
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPewnie ze tak kazdy ma swoje zdanie co do wanienki, jednamu odpowiada taka druga taka ja jedynie dziele sie swoim doswiadczeniem w tej kwestii moze akurat dlka kogos moja opinia okaze sie pomocna;)
Przeciez po to tu jestesmy zeby sobie pisac i wymieniac swoje opinie czy spostrzezenia;) -
Sarcia zdrówka dla córci!
Bratku mąż sam lubi tak sobie zjeść dobrze wiec raczej nie będzie nic mówił. Ale teściowa powiedziała, ze następnym razem weźmie to pod uwagę. Najgorzej mi bylo jak wszyscy wsuwali ciasto a ja wode piłam. Ale pewnie sie przyzwyczaje za jakiś czas. -
nick nieaktualny