X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście jeszcze nie, wiadomo że jak gorące dni są to mam spuchnięte dłonie i stopy, ale nie bardziej niż przed ciążą.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin mi na razie nie puchną. Ale taka pogoda niestety sprzyja temu. Pijesz dużo, ciśnienie masz w normie?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisnienie mam niskie dzis malo piłam no i niestety 3 godziny w aucie robi swoje nogi jak balony! Nigdy tak nie miałam. Zwalam to na pogode dziś było nieznosnie duszno plus mało wody i podróż. Ale przerażający widok i uczucie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44a222212ae1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:21

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin siedzenie w aucie przy takiej pogodzie nie sprzyja. Pamiętaj o piciu, ja czasem się zmuszam, bo zapominam. Ostatnio chodzę z butelką wody, żeby wypisać te 2-3 litry.
    Współczuję, bo to nic przyjemnego oby do jutra przeszło.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znalazłam na fb :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45e0fb05a67b.jpg

Dobrej nocy :)

claudiuszek, Angela89, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowa pora :)
    Sprawa z ZUS prawie załatwiona. Trochę złapałam Panią kontrolerke na ściemie. Aż nie wiedziała co ma odpowiedzieć. A czy wypłaca zasiłek - zobaczymy.
    Co do puchnacych nóg. Ajrin- współczuję. Polecam na lezaco podciaganie palcow u stop do siebie i krecenie kostkami. Moje też mnie bolą, ale bardziej od łazenia. Wczoraj pieszo prawie 12km, dziś niewiele mniej bo 11,6km. Prawa łydla dość mocno daje w kość.
    A wczoraj wystaraszylam się pierwszy raz nie na żarty. Złapał mnie skurcz macicy i trzymał jakąś minutę. Aż mi się "ciepło" zrobiło. Na szczęście dziś się nie powtórzyło. Muszę chyba zwolnić tempo.
    Dobranoc więc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:51

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dzisiaj jakiś mecz był? Bo już mi się oko do spania przymknelo na działaczce, cisza, spokój, a tu nagle jakiś debil drze gębę :/ dobrze, że Młody ma twardy sen :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Czy dzisiaj jakiś mecz był? Bo już mi się oko do spania przymknelo na działaczce, cisza, spokój, a tu nagle jakiś debil drze gębę :/ dobrze, że Młody ma twardy sen :)
    Tak właśnie się skończył- liga mistrzów :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Angela za uświadomienie :) ja mało meczowa jestem :)
    No to dzięki lidze mistrzów i aktywnemu kibicowi nie mogłam spać ;) a potem Liwia się uaktywniła i kopała, jak szalona.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    A co do gondoli etc. - wiecie, zawsze też można spojrzeć inaczej - u nas jest zwyczaj kupowania wózka z gondolą, podobnie, jak w niektórych krajach, gdzie zimy są bardziej srogie. Acz w PL od kilku lat zimy są do bani :P
    Nie mniej panowie ze sklepu, w którym ostatecznie się zaopatrywaliśmy (trzeba przyznać, że mocno zorientowani - aż miło było pogadać :) ) powiedzieli nam, że niedawno mieli babkę, która siedzi od kilku lat w Anglii i ona powiedziała, że w ogóle nie chcą gondoli, bo tam bardzo często się jej w ogóle nie używa i szkoda im, gdyż i tak dziecko szybko wyrośnie ;)
    Fakt, że my jesteśmy rzutem jesienno-zimowym, więc trochę to inaczej mimo wszystko, ale w sumie rzecz ciekawa, jeśli się rodzi np. na wiosnę :)

U mnie gondole to ewenement, ale ostatnio coraz częściej się je widuje, bo lekarze trąbią o wadach kręgosłupa. Tutaj generalnie niemowlaczki się wozi w siedzonkach samochodowych doczepianych do wózków. I babki wydają na te wózki do siedzonek tysiące dolarów, żeby im różne cuda wyczyniały, kręciły się o 360 stopni, same bujały i dzieci niańczyły, a dzieci wychodzą z tego ze skoliozą. Ja tam od początku chcę gondolę :)

agatia, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, ja dziś jestem tak śnięta że nie wiem jak będę funkcjonować :( niby się wyspałam, ale młody regularnie mnie budzi punkt 6:55. Pogoda się popsuła i podobno cały tydzień ma być taki nieprzyjemny :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana urodzinowo :) na szczęście opuchlizna zeszła nogi wygladaja normalnie :)
    M dzis mnie zbudzil prezentem i sniadaniem do łóżka :)

Behemottka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Ajrin wszystkiego najlepszego.:-)

Ja od wczoraj walczę z praniem wózka :-)
    Ale mnie wzielo:-)

AJrin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    sto latek!

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin sto lat, zdrowka i spelnienia marzen :)
    Dobrze, że opuchlizna zeszła :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin, wszystkiego najlepszego! :)
    mnie wzięło na oglądanie rzeczy dla niemowlaków na dawanda - oj kusi, ale najpierw rzeczy praktyczne, a później reszta ;)

AJrin lubi tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wszystkiego najjj

AJrin lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    miłe uzaleznienie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lrf
    miłe uzaleznienie :D
    nie dziwię się, że hand made jest takie drogie, ale z drugiej strony zastanawiam się nad praktycznością niektórych rzeczy np ubranek, w których na pewno kilkutygodniowemu dziecku wygodnie, ale grunt żeby na chrzcinach wyglądało jak milion dolarów ;)

znalazłam ładny kocyk w liski, ciekawe czy babeczka uszyłaby mi jeszcze motylka do kompletu? ;)
    haha, a teraz chciałam do niego wrócić i wpisałam w szukajkę "kocyk liski" - wyskoczyło stanowczo za dużo wzorów, olaboga, trzeba chyba iść pod zimny prysznic ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 09:28

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie dziwię się, że hand made jest takie drogie, ale z drugiej strony zastanawiam się nad praktycznością niektórych rzeczy np ubranek, w których na pewno kilkutygodniowemu dziecku wygodnie, ale grunt żeby na chrzcinach wyglądało jak milion dolarów ;)

znalazłam ładny kocyk w liski, ciekawe czy babeczka uszyłaby mi jeszcze motylka do kompletu? ;)

jeśli szyje motylki to zawsze zapytac się można :)
    a takie dzieciątko i tak najszczesliwsze bedzie na golaska :D wiec czy praktyczne czy nie to i tak bedzie przeszkadzało :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ