X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też za mną chodziły Cybexy, ale zainwestuje w nie dopiero później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:17

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek do.większości wózków są dostępne adaptery, na których montuje się fotelik. Najlepiej sprawdzić w sklepie, żeby dopasowali :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis zamowilismy pizze z Da Grasso powiem wam ze juz lata u nich pizzy nie jadlam, ale jest pyyyszna :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ma rację, fotelik do wożenia na stelażu powinien być tylko doraźnie. Mówią, że niby do 3h, ale jak dla mnie, na zakupy, do lekarza i tyle. Na pewno nie tak jak widzę czasami, że na spacer z fotelikiem:/. Jak rozumiem, że lżejszy i wygodniej no ale zastanówmy się co ważniejsze. Wystarczy cokolwiek poczytać na temat rozwoju kręgosłupa, postawy u takich maluszków albo zapytać lekarza.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja adapter do fotelika na stelaz do wozka mialam juz dolaczony do kompletu jak wozek kupilam, i szczerze nigdy ho nie uzywalam nawet :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku nosilismy Młodego w foteliku do domu i z domu, ale ciagłe wpinanie w pasy, to była zgroza i fotelik zostawał wpiety w aucie.
    Teraz zdecydowaliśmy się na auto z isofixem :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczek do.większości wózków są dostępne adaptery, na których montuje się fotelik. Najlepiej sprawdzić w sklepie, żeby dopasowali :)
    Ooooo! To dobrze wiedziec o tych adapterach :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do dopasowania fotelika do samochodu na pas to faktycznie radzę pojechać do sklepu i przymierzyć wcześniej. My mieliśmy problem z krótkimi pasami z tyłu i wtedy trzeba szukać takiego fotelika, który będzie ok.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez praktykowalam gondole duza wygodna dla dziecka, w razie niespodzianki na spacerze mozna swobodnie cziecko przeainac, przebrac, w zestawie mialam tez taki zwijany przewijak do wozka super sprawa w razie niespodzianki na spacerze :)

agatia lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie na spacer to tylko i wyłącznie w gondoli bobas. Ale na krótkie zakupy czy do lekarza fotelik.
    Teraz intensywnie zastanawiam sie nad tym cybexem.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile taki cybex kosztuje? Albo jaki to jest model, to poszperam w necie?

Sarcia a niespodzianki są często, szczególnie na długich spacerach ;) teraz maluchy będą głównie w zimie w gondolce, a na mrozie się nie przewinie ;)

Nam rehabilitantka od razu zakazala fotelika dłużej niż 2h i to nie ciurkiem. Jak w dłuższą trasę, to robić postoje dziecko wypinac, żeby kręgosłup odpoczął.

Zresztą teraz mój synuś też nie lubi fotelika, szczegolniet pasów. Chciałam mu zmienić, na ten z poduszką powietrzną zamiast szelek, ale jest za niski, więc musi się przemeczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelik tez tylko uzywalam do samochodu jak sie gdzies z corcia jechalo dokladnie na jakies zakupy czy do lekarza tak na szybko, bo w foteliku to temu dzie iatku malemu to za wyhodnie nie jest tak myślę

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia tak masz racje, ale moja corcia urodzona 29.08 to z przewiajaka w wozku korzystalam bo cieplo to bylo wtexy do konca pazdziernika, a pozniej oczywiscie przydal sie wiosna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Różnie, są już takie za 399 zł ale takie z większą wkładką dla noworodka to ponad 500 zł wzwyż.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Sarcia a niespodzianki są często, szczególnie na długich spacerach ;) teraz maluchy będą głównie w zimie w gondolce, a na mrozie się nie przewinie ;)

Nam rehabilitantka od razu zakazala fotelika dłużej niż 2h i to nie ciurkiem. Jak w dłuższą trasę, to robić postoje dziecko wypinac, żeby kręgosłup odpoczął.

Zresztą teraz mój synuś też nie lubi fotelika, szczegolniet pasów. Chciałam mu zmienić, na ten z poduszką powietrzną zamiast szelek, ale jest za niski, więc musi się przemeczyć ;)
    Agatia a wiesz na jak długo te postoje i jak wtedy malucha ułożyć? Zastanawiałam się nad tym, bo podejrzewam, że z Małą droga do moich rodziców może zająć jakieś 1,5h.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Anka no śliczny prezent na dzień dziecka :) Amelka na pewno będzie zadowolona :)
    Napewno jej przypasuje :) dzieki

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla na mówiła, że po godzinie z 15 min posotoju. Pozycja dowolna np.na rękach, tylko wyjąć z fotelika, który jest sztywny.
    My jak jeździliśmy 200 km do poradni to, co godzinę postój :)um u nas była jeszcze asymetria, więc musieliśmy pilnować odpowiedniego trzymania i rownomiernego ukladania synka w foteliku, żeby nie skracal zadneje strony ciała.

Sarcia mój synuś marcowy, ale było tsk.ciepło, że też przewijalam w wózku. Teraz będzie gorzej ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia a wiesz na jak długo te postoje i jak wtedy malucha ułożyć? Zastanawiałam się nad tym, bo podejrzewam, że z Małą droga do moich rodziców może zająć jakieś 1,5h.
    Jest artykul w necie ze jak bierzesz malenstwo w dluzsza trase to po 2h musisz zrobic mu przerwe 30min, wyjac go z fotelika nakarmic rozluznic i mozesz kontynuowac jazde i tak znowu po 2h, mowie tu o dluzszej jezdzie np nad morze :). Trzeba pamietac ze jest zasada po 2h zawsze 30min dzieciaczek odpoczywa poza fotelikiem :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

ten rozkładany ponad tyś. Koleżanka od bliźniaków go kupiła bo właśnie z tymi gondolami ciężko jej się zabierać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia. Mam do Was jeszcze pytanie podróżnicze. W czym w sensie ubranka wozić Maluchy zimą, jeśli na zewnątrz jest zimno, a w samochodzi ciepło? Rozbiera i ubiera się Malucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:50

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ