X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też za mną chodziły Cybexy, ale zainwestuje w nie dopiero później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:17

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek do.większości wózków są dostępne adaptery, na których montuje się fotelik. Najlepiej sprawdzić w sklepie, żeby dopasowali :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis zamowilismy pizze z Da Grasso powiem wam ze juz lata u nich pizzy nie jadlam, ale jest pyyyszna :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ma rację, fotelik do wożenia na stelażu powinien być tylko doraźnie. Mówią, że niby do 3h, ale jak dla mnie, na zakupy, do lekarza i tyle. Na pewno nie tak jak widzę czasami, że na spacer z fotelikiem:/. Jak rozumiem, że lżejszy i wygodniej no ale zastanówmy się co ważniejsze. Wystarczy cokolwiek poczytać na temat rozwoju kręgosłupa, postawy u takich maluszków albo zapytać lekarza.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja adapter do fotelika na stelaz do wozka mialam juz dolaczony do kompletu jak wozek kupilam, i szczerze nigdy ho nie uzywalam nawet :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku nosilismy Młodego w foteliku do domu i z domu, ale ciagłe wpinanie w pasy, to była zgroza i fotelik zostawał wpiety w aucie.
    Teraz zdecydowaliśmy się na auto z isofixem :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczek do.większości wózków są dostępne adaptery, na których montuje się fotelik. Najlepiej sprawdzić w sklepie, żeby dopasowali :)
    Ooooo! To dobrze wiedziec o tych adapterach :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do dopasowania fotelika do samochodu na pas to faktycznie radzę pojechać do sklepu i przymierzyć wcześniej. My mieliśmy problem z krótkimi pasami z tyłu i wtedy trzeba szukać takiego fotelika, który będzie ok.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez praktykowalam gondole duza wygodna dla dziecka, w razie niespodzianki na spacerze mozna swobodnie cziecko przeainac, przebrac, w zestawie mialam tez taki zwijany przewijak do wozka super sprawa w razie niespodzianki na spacerze :)

agatia lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie na spacer to tylko i wyłącznie w gondoli bobas. Ale na krótkie zakupy czy do lekarza fotelik.
    Teraz intensywnie zastanawiam sie nad tym cybexem.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile taki cybex kosztuje? Albo jaki to jest model, to poszperam w necie?

Sarcia a niespodzianki są często, szczególnie na długich spacerach ;) teraz maluchy będą głównie w zimie w gondolce, a na mrozie się nie przewinie ;)

Nam rehabilitantka od razu zakazala fotelika dłużej niż 2h i to nie ciurkiem. Jak w dłuższą trasę, to robić postoje dziecko wypinac, żeby kręgosłup odpoczął.

Zresztą teraz mój synuś też nie lubi fotelika, szczegolniet pasów. Chciałam mu zmienić, na ten z poduszką powietrzną zamiast szelek, ale jest za niski, więc musi się przemeczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelik tez tylko uzywalam do samochodu jak sie gdzies z corcia jechalo dokladnie na jakies zakupy czy do lekarza tak na szybko, bo w foteliku to temu dzie iatku malemu to za wyhodnie nie jest tak myślę

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia tak masz racje, ale moja corcia urodzona 29.08 to z przewiajaka w wozku korzystalam bo cieplo to bylo wtexy do konca pazdziernika, a pozniej oczywiscie przydal sie wiosna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Różnie, są już takie za 399 zł ale takie z większą wkładką dla noworodka to ponad 500 zł wzwyż.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Sarcia a niespodzianki są często, szczególnie na długich spacerach ;) teraz maluchy będą głównie w zimie w gondolce, a na mrozie się nie przewinie ;)

Nam rehabilitantka od razu zakazala fotelika dłużej niż 2h i to nie ciurkiem. Jak w dłuższą trasę, to robić postoje dziecko wypinac, żeby kręgosłup odpoczął.

Zresztą teraz mój synuś też nie lubi fotelika, szczegolniet pasów. Chciałam mu zmienić, na ten z poduszką powietrzną zamiast szelek, ale jest za niski, więc musi się przemeczyć ;)
    Agatia a wiesz na jak długo te postoje i jak wtedy malucha ułożyć? Zastanawiałam się nad tym, bo podejrzewam, że z Małą droga do moich rodziców może zająć jakieś 1,5h.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Anka no śliczny prezent na dzień dziecka :) Amelka na pewno będzie zadowolona :)
    Napewno jej przypasuje :) dzieki

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla na mówiła, że po godzinie z 15 min posotoju. Pozycja dowolna np.na rękach, tylko wyjąć z fotelika, który jest sztywny.
    My jak jeździliśmy 200 km do poradni to, co godzinę postój :)um u nas była jeszcze asymetria, więc musieliśmy pilnować odpowiedniego trzymania i rownomiernego ukladania synka w foteliku, żeby nie skracal zadneje strony ciała.

Sarcia mój synuś marcowy, ale było tsk.ciepło, że też przewijalam w wózku. Teraz będzie gorzej ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia a wiesz na jak długo te postoje i jak wtedy malucha ułożyć? Zastanawiałam się nad tym, bo podejrzewam, że z Małą droga do moich rodziców może zająć jakieś 1,5h.
    Jest artykul w necie ze jak bierzesz malenstwo w dluzsza trase to po 2h musisz zrobic mu przerwe 30min, wyjac go z fotelika nakarmic rozluznic i mozesz kontynuowac jazde i tak znowu po 2h, mowie tu o dluzszej jezdzie np nad morze :). Trzeba pamietac ze jest zasada po 2h zawsze 30min dzieciaczek odpoczywa poza fotelikiem :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

ten rozkładany ponad tyś. Koleżanka od bliźniaków go kupiła bo właśnie z tymi gondolami ciężko jej się zabierać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia. Mam do Was jeszcze pytanie podróżnicze. W czym w sensie ubranka wozić Maluchy zimą, jeśli na zewnątrz jest zimno, a w samochodzi ciepło? Rozbiera i ubiera się Malucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:50

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ