WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia ma rację, fotelik do wożenia na stelażu powinien być tylko doraźnie. Mówią, że niby do 3h, ale jak dla mnie, na zakupy, do lekarza i tyle. Na pewno nie tak jak widzę czasami, że na spacer z fotelikiem:/. Jak rozumiem, że lżejszy i wygodniej no ale zastanówmy się co ważniejsze. Wystarczy cokolwiek poczytać na temat rozwoju kręgosłupa, postawy u takich maluszków albo zapytać lekarza.
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez praktykowalam gondole duza wygodna dla dziecka, w razie niespodzianki na spacerze mozna swobodnie cziecko przeainac, przebrac, w zestawie mialam tez taki zwijany przewijak do wozka super sprawa w razie niespodzianki na spacerze
agatia lubi tę wiadomość
-
A ile taki cybex kosztuje? Albo jaki to jest model, to poszperam w necie?
Sarcia a niespodzianki są często, szczególnie na długich spacerachteraz maluchy będą głównie w zimie w gondolce, a na mrozie się nie przewinie
Nam rehabilitantka od razu zakazala fotelika dłużej niż 2h i to nie ciurkiem. Jak w dłuższą trasę, to robić postoje dziecko wypinac, żeby kręgosłup odpoczął.
Zresztą teraz mój synuś też nie lubi fotelika, szczegolniet pasów. Chciałam mu zmienić, na ten z poduszką powietrzną zamiast szelek, ale jest za niski, więc musi się przemeczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:A ile taki cybex kosztuje? Albo jaki to jest model, to poszperam w necie?
Sarcia a niespodzianki są często, szczególnie na długich spacerachteraz maluchy będą głównie w zimie w gondolce, a na mrozie się nie przewinie
Nam rehabilitantka od razu zakazala fotelika dłużej niż 2h i to nie ciurkiem. Jak w dłuższą trasę, to robić postoje dziecko wypinac, żeby kręgosłup odpoczął.
Zresztą teraz mój synuś też nie lubi fotelika, szczegolniet pasów. Chciałam mu zmienić, na ten z poduszką powietrzną zamiast szelek, ale jest za niski, więc musi się przemeczyć -
Magdziulla na mówiła, że po godzinie z 15 min posotoju. Pozycja dowolna np.na rękach, tylko wyjąć z fotelika, który jest sztywny.
My jak jeździliśmy 200 km do poradni to, co godzinę postój :)um u nas była jeszcze asymetria, więc musieliśmy pilnować odpowiedniego trzymania i rownomiernego ukladania synka w foteliku, żeby nie skracal zadneje strony ciała.
Sarcia mój synuś marcowy, ale było tsk.ciepło, że też przewijalam w wózku. Teraz będzie gorzejMagdziulla lubi tę wiadomość
-
Magdziulla wrote:Agatia a wiesz na jak długo te postoje i jak wtedy malucha ułożyć? Zastanawiałam się nad tym, bo podejrzewam, że z Małą droga do moich rodziców może zająć jakieś 1,5h.
. Trzeba pamietac ze jest zasada po 2h zawsze 30min dzieciaczek odpoczywa poza fotelikiem
.
-
nick nieaktualnyagatia wrote:A ile taki cybex kosztuje? Albo jaki to jest model, to poszperam w necie?
Zresztą teraz mój synuś też nie lubi fotelika, szczegolniet pasów. Chciałam mu zmienić, na ten z poduszką powietrzną zamiast szelek, ale jest za niski, więc musi się przemeczyć -
nick nieaktualny