X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka to szybka jesteś z wyprawką :D
    Gratuluję zakupu :) myślałam, że nowy kupujecie - tak zrozumiałam :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratuluję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myslalam ze nowy ::D
    Ważne ze jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko brawo :) gratuluję zakupu, niech się dobrze sprawuje :)
    Violett my dopiero zmienilismy auto (wcześniej nie mieliśmy iso fix). Teraz kupuję foteliki z isofixem, bo bezpieczeństwo podczas jazdy jest dla mnie najwazniejsze. Ale nie kupuje z baza, tylko bezposrednio wpinany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gratki udanego zakupou ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Miał być nowy ale doszliśmy do ładu z mężem że kupujemy używany w stanie ok ponieważ u nas kradną w klatce.
    Jeżeli będę bie zadowolona ze spacerówki kupimy inna.
    Najważniejsza to gondola bo cała zimę będziemy jeździć.
    A ze miałam otwarte strony z wózkami w kompie to szybka piłka zadzwoniłam i kupiłam:-)

Ja mam wyprawkę tak szybko bo ubranka wzięłam po brata synku. Zbieramy wszystko u mamy na strychu i tam są po mojej córce i jego synku.
    Łóżeczko mam 37 letni u siebie w domu bo mąż kazał zostawić i ma czekać na potomka :-) to czekało hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wozek Carrera troche nawet podobny jest do tego co ja mam Tako Laret niebieski :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dla mnie one wszystkie są zrobione na jedno kopyto:-(

inzynierka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka troszkę są ;) ale grunt, że jesteś zadowolona i że Tobie się podoba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wózka nie mamy hitu sezonu, ale gondolka duża, kół skrętnych nie mamy, jest duży ciężki, ale nie mieszkamy w bloku, mamy spory bagażnik i na nierówności leśne będzie w sam raz ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam gondoli ;) i córcia na razie ma wizję spacerówki ha ha ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubolewam dziewczyny że nie kupiłam nowego wózka ale nie było wyjścia.
    Lepiej nie kusić losu w tej pi..nej klatce.
    :-(
    Mąż już wniósł do domu wózek muszę go jeszcze upraw po swojemu mimo że czysty a córka się bawi wkłada miski i się cieszy:-)
    U mnie nie ma czym oddychać na dworze 27 st. I duchota:-(

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, bo są ;)
    Sprzedawcy sami przyznali - "Wiedzą Państwo - coś się sprawdza, to reszta producentów podpatruje i stosują to u siebie" ;)
    Odnośnie nowego - czym się przejmujesz???? Jeśli jest w dobrym stanie, to jeszcze dodatkowo wypierzesz wszystko, co się da, wyczyścisz - i szafa gra :-D A będziecie spokojniejsi :-*

A co do gondoli etc. - wiecie, zawsze też można spojrzeć inaczej - u nas jest zwyczaj kupowania wózka z gondolą, podobnie, jak w niektórych krajach, gdzie zimy są bardziej srogie. Acz w PL od kilku lat zimy są do bani :P
    Nie mniej panowie ze sklepu, w którym ostatecznie się zaopatrywaliśmy (trzeba przyznać, że mocno zorientowani - aż miło było pogadać :) ) powiedzieli nam, że niedawno mieli babkę, która siedzi od kilku lat w Anglii i ona powiedziała, że w ogóle nie chcą gondoli, bo tam bardzo często się jej w ogóle nie używa i szkoda im, gdyż i tak dziecko szybko wyrośnie ;)
    Fakt, że my jesteśmy rzutem jesienno-zimowym, więc trochę to inaczej mimo wszystko, ale w sumie rzecz ciekawa, jeśli się rodzi np. na wiosnę :)

P.S. Jeszcze co do baz - zawsze można spojrzeć, jaką się bierze i czy pasuje do niej jakiś fotelik z kategorii wagowej wyższej - najlepiej taki, który też namm jakby com odpowiada ;)
    Z Maxi Cosi patrzyliśmy np.bodajże na bazę 2WayFix, do której można potem zamontować któryś z foteli do 18kg, a co ważne - można go montować tyłem (!!!!!).
    W Recaro - przykładowo do przytoczonej Privii pasuje baza Recarofix, do której później można zamontować fotelik RecaroOptia - kategoria wagowa 9-18kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:44

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko nie ubolewaj, tylko się ciesz :) masz wozio i już będzie miał w czym jeździć "Edek z krainy kredek" :-D

Bratku dobrze prawisz :) moja koleżanka ze Szkocji mowie, że tam dzieci wozi się.w spacerowce rozłożonej na płasko :)

Bratek, żabka04 lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku dobrze prawisz :) moja koleżanka ze Szkocji mowie, że tam dzieci wozi się.w spacerowce rozłożonej na płasko :)
    Panowie śmiali się, że ponoć pani została w Polsce odsądzona od czci i wiary, że takie dziwne pomysły ma ;)
    No jak to: BEZ GONDOLI??????
    A w sumie opcja ciekawa :) Zwłaszcza, że potem cholera wie, gdzie tę gondolę przechowywać w małym mieszkanku ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia pamiętasz hahahahaha

Mój mąż chciał kupić tylko stelaż z gondola:-)

Cieszę się bo mam z głowy mogę spokojnie wyjeżdżać na wczasy to już za 4 tygodnie :-)
    Przyjadę kupie tylko kosmetyki i zrobione gotowe.
    Mam nadzieję że z imieniem szybko pójdzie :-)

Tak mi smutno troszkę bo chciałam nowy dla synka a tu doopa bo kogoś ręce swedza.
    Macie rację zajechane nie jest wystarczy upraw po swojemu żeby pachnialo mi i będzie super.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko brawo :) gratuluję zakupu, niech się dobrze sprawuje :)
    Violett my dopiero zmienilismy auto (wcześniej nie mieliśmy iso fix). Teraz kupuję foteliki z isofixem, bo bezpieczeństwo podczas jazdy jest dla mnie najwazniejsze. Ale nie kupuje z baza, tylko bezposrednio wpinany.

A co to znaczy, ze bezposrednio wpinany? Bo ja mam na fotelach w aucie metki z napisem isofix i pan w sklepie mi tlumaczyl, ze do tego wczepia sie baze, a fo bazy fotelik.

Tak dopytuje, bo okazuje sie, ze cena wychodzi bardzo duza: wozek 1380 + fotelk Maxicosi 650 + baza isofix 650 ,i sie zrobilo 2680 :/
    Nie chce oszczedzac na bezpieczenstwie dziecka, ale tez nie chce przeplacac, dlatego tak Was tu podpytuje, bo totalnie nie mam sie kogo poradzic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to sciagnelam na telefon jakas apke z muzyka dla dzieci w brzuszku i jak przykladam do brzuszka to maly reaguje i skacze :) szczescie mnie ogarnia, choc mam nadzieje, ze go tym nie strasze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrezygnowaliśmy z izofixa... Pani w sklepie nam wytłumaczyła, że często to dodatkowy bajer, albo wygoda. Izofix sprawdza się kiedy mamy 3 drzwiowe auto- o wiele wygodniej wpina się fotelik, nie trzeba za każdym razem bawić się w opinanie pasem. A jeśli chodzi o crash testy to w wielu przypadkach w zderzeniach bocznych fotelik z izofixa się wypinał, a z pasów nie. To nas przekonało.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett - a która dokładnie baza?
    I czy szukałaś w innych sklepach? Np.internetowych?
    Ten sam fotelik możesz równie dobrze kupić za 499zł (bo piszemy o carbiofix?)
    http://www.calineczka.pl/sklep/advanced_search_result.php?search_in_description=0&inc_subcat=1&keywords=maxi+cosi+cabriofix&pfrom=&pto=&x=40&y=7

Co do fotelików i baz jeszcze jedno - trzeba uważnie studiować testy i sprawdzać homologacje itd., bo czasem są one zrobione dla danego fotelika Z KONKRETNĄ BAZĄ.

Btw-wybierając fotelik, trafiłam na super blog, na którym facet świetnie tłumaczył różne niuanse... także, jak odczytywać wyniki testów. Ale, choliba, znaleźć tego za cholerę nie mogę.
    Nie mniej polecam poszukać - autor pokazał, jak się poruszać po niemieckojęzycznych stronach (nawet nie znając niemieckiego ;) ) i co się składa na testy, wyniki etc.(bo czasem całościową ocenę podbija np. dział dotyczący łatwości czyszczenia tapicerki itd., a nie sam wynik testów zderzeniowych).

violett lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ