X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka to szybka jesteś z wyprawką :D
    Gratuluję zakupu :) myślałam, że nowy kupujecie - tak zrozumiałam :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratuluję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myslalam ze nowy ::D
    Ważne ze jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko brawo :) gratuluję zakupu, niech się dobrze sprawuje :)
    Violett my dopiero zmienilismy auto (wcześniej nie mieliśmy iso fix). Teraz kupuję foteliki z isofixem, bo bezpieczeństwo podczas jazdy jest dla mnie najwazniejsze. Ale nie kupuje z baza, tylko bezposrednio wpinany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gratki udanego zakupou ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Miał być nowy ale doszliśmy do ładu z mężem że kupujemy używany w stanie ok ponieważ u nas kradną w klatce.
    Jeżeli będę bie zadowolona ze spacerówki kupimy inna.
    Najważniejsza to gondola bo cała zimę będziemy jeździć.
    A ze miałam otwarte strony z wózkami w kompie to szybka piłka zadzwoniłam i kupiłam:-)

Ja mam wyprawkę tak szybko bo ubranka wzięłam po brata synku. Zbieramy wszystko u mamy na strychu i tam są po mojej córce i jego synku.
    Łóżeczko mam 37 letni u siebie w domu bo mąż kazał zostawić i ma czekać na potomka :-) to czekało hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wozek Carrera troche nawet podobny jest do tego co ja mam Tako Laret niebieski :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dla mnie one wszystkie są zrobione na jedno kopyto:-(

inzynierka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka troszkę są ;) ale grunt, że jesteś zadowolona i że Tobie się podoba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wózka nie mamy hitu sezonu, ale gondolka duża, kół skrętnych nie mamy, jest duży ciężki, ale nie mieszkamy w bloku, mamy spory bagażnik i na nierówności leśne będzie w sam raz ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam gondoli ;) i córcia na razie ma wizję spacerówki ha ha ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubolewam dziewczyny że nie kupiłam nowego wózka ale nie było wyjścia.
    Lepiej nie kusić losu w tej pi..nej klatce.
    :-(
    Mąż już wniósł do domu wózek muszę go jeszcze upraw po swojemu mimo że czysty a córka się bawi wkłada miski i się cieszy:-)
    U mnie nie ma czym oddychać na dworze 27 st. I duchota:-(

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, bo są ;)
    Sprzedawcy sami przyznali - "Wiedzą Państwo - coś się sprawdza, to reszta producentów podpatruje i stosują to u siebie" ;)
    Odnośnie nowego - czym się przejmujesz???? Jeśli jest w dobrym stanie, to jeszcze dodatkowo wypierzesz wszystko, co się da, wyczyścisz - i szafa gra :-D A będziecie spokojniejsi :-*

A co do gondoli etc. - wiecie, zawsze też można spojrzeć inaczej - u nas jest zwyczaj kupowania wózka z gondolą, podobnie, jak w niektórych krajach, gdzie zimy są bardziej srogie. Acz w PL od kilku lat zimy są do bani :P
    Nie mniej panowie ze sklepu, w którym ostatecznie się zaopatrywaliśmy (trzeba przyznać, że mocno zorientowani - aż miło było pogadać :) ) powiedzieli nam, że niedawno mieli babkę, która siedzi od kilku lat w Anglii i ona powiedziała, że w ogóle nie chcą gondoli, bo tam bardzo często się jej w ogóle nie używa i szkoda im, gdyż i tak dziecko szybko wyrośnie ;)
    Fakt, że my jesteśmy rzutem jesienno-zimowym, więc trochę to inaczej mimo wszystko, ale w sumie rzecz ciekawa, jeśli się rodzi np. na wiosnę :)

P.S. Jeszcze co do baz - zawsze można spojrzeć, jaką się bierze i czy pasuje do niej jakiś fotelik z kategorii wagowej wyższej - najlepiej taki, który też namm jakby com odpowiada ;)
    Z Maxi Cosi patrzyliśmy np.bodajże na bazę 2WayFix, do której można potem zamontować któryś z foteli do 18kg, a co ważne - można go montować tyłem (!!!!!).
    W Recaro - przykładowo do przytoczonej Privii pasuje baza Recarofix, do której później można zamontować fotelik RecaroOptia - kategoria wagowa 9-18kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:44

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko nie ubolewaj, tylko się ciesz :) masz wozio i już będzie miał w czym jeździć "Edek z krainy kredek" :-D

Bratku dobrze prawisz :) moja koleżanka ze Szkocji mowie, że tam dzieci wozi się.w spacerowce rozłożonej na płasko :)

Bratek, żabka04 lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku dobrze prawisz :) moja koleżanka ze Szkocji mowie, że tam dzieci wozi się.w spacerowce rozłożonej na płasko :)
    Panowie śmiali się, że ponoć pani została w Polsce odsądzona od czci i wiary, że takie dziwne pomysły ma ;)
    No jak to: BEZ GONDOLI??????
    A w sumie opcja ciekawa :) Zwłaszcza, że potem cholera wie, gdzie tę gondolę przechowywać w małym mieszkanku ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia pamiętasz hahahahaha

Mój mąż chciał kupić tylko stelaż z gondola:-)

Cieszę się bo mam z głowy mogę spokojnie wyjeżdżać na wczasy to już za 4 tygodnie :-)
    Przyjadę kupie tylko kosmetyki i zrobione gotowe.
    Mam nadzieję że z imieniem szybko pójdzie :-)

Tak mi smutno troszkę bo chciałam nowy dla synka a tu doopa bo kogoś ręce swedza.
    Macie rację zajechane nie jest wystarczy upraw po swojemu żeby pachnialo mi i będzie super.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko brawo :) gratuluję zakupu, niech się dobrze sprawuje :)
    Violett my dopiero zmienilismy auto (wcześniej nie mieliśmy iso fix). Teraz kupuję foteliki z isofixem, bo bezpieczeństwo podczas jazdy jest dla mnie najwazniejsze. Ale nie kupuje z baza, tylko bezposrednio wpinany.

A co to znaczy, ze bezposrednio wpinany? Bo ja mam na fotelach w aucie metki z napisem isofix i pan w sklepie mi tlumaczyl, ze do tego wczepia sie baze, a fo bazy fotelik.

Tak dopytuje, bo okazuje sie, ze cena wychodzi bardzo duza: wozek 1380 + fotelk Maxicosi 650 + baza isofix 650 ,i sie zrobilo 2680 :/
    Nie chce oszczedzac na bezpieczenstwie dziecka, ale tez nie chce przeplacac, dlatego tak Was tu podpytuje, bo totalnie nie mam sie kogo poradzic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to sciagnelam na telefon jakas apke z muzyka dla dzieci w brzuszku i jak przykladam do brzuszka to maly reaguje i skacze :) szczescie mnie ogarnia, choc mam nadzieje, ze go tym nie strasze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrezygnowaliśmy z izofixa... Pani w sklepie nam wytłumaczyła, że często to dodatkowy bajer, albo wygoda. Izofix sprawdza się kiedy mamy 3 drzwiowe auto- o wiele wygodniej wpina się fotelik, nie trzeba za każdym razem bawić się w opinanie pasem. A jeśli chodzi o crash testy to w wielu przypadkach w zderzeniach bocznych fotelik z izofixa się wypinał, a z pasów nie. To nas przekonało.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett - a która dokładnie baza?
    I czy szukałaś w innych sklepach? Np.internetowych?
    Ten sam fotelik możesz równie dobrze kupić za 499zł (bo piszemy o carbiofix?)
    http://www.calineczka.pl/sklep/advanced_search_result.php?search_in_description=0&inc_subcat=1&keywords=maxi+cosi+cabriofix&pfrom=&pto=&x=40&y=7

Co do fotelików i baz jeszcze jedno - trzeba uważnie studiować testy i sprawdzać homologacje itd., bo czasem są one zrobione dla danego fotelika Z KONKRETNĄ BAZĄ.

Btw-wybierając fotelik, trafiłam na super blog, na którym facet świetnie tłumaczył różne niuanse... także, jak odczytywać wyniki testów. Ale, choliba, znaleźć tego za cholerę nie mogę.
    Nie mniej polecam poszukać - autor pokazał, jak się poruszać po niemieckojęzycznych stronach (nawet nie znając niemieckiego ;) ) i co się składa na testy, wyniki etc.(bo czasem całościową ocenę podbija np. dział dotyczący łatwości czyszczenia tapicerki itd., a nie sam wynik testów zderzeniowych).

violett lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ