X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście :-)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.51015kids.eu/weekend.html?s%5B9%5D%5B%5D=3&order=score+desc%2C+promo_sell_price+desc%2C+priority&direction=dość

W 5-10-15 jest noc zakupów jesli któraś jest chetna;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ok! Ja moge w 38-39 tygodniu. To bedzie mniej wiecej polowa sierpnia. Moge otworzyc wtedy :P
    To musisz otworzyć listę wcześniej ;) bo ja mam cc najpóźniej w 37+0, no chyba, że mojej ginki akurat nie będzie na oddziale i nic się nie będzie działo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam turkus z czarnym kupilam go dla corci bo kolor boski, ma dla chlopca tl tym bardziej;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa i znowu mnie telepie, jak czytam o tym 1.000zł, łączonym z 500+ etc.
    Wrrrrrrr, ktoś d... grzeje w domu, wszystko ma w nosie i dostaje więcej, niż wg moich wyliczeń ja dostanę, pomimo mojego zap....a? Eeeeextraaaa.... ;] To faktycznie mega wychowawczo działa na społeczeństwo, brawo nasze Państwo..... :P

Co do słuchania przez brzuszek - mam w domu stetoskop wysokiej klasy.... ale i tak nic nie słyszę ;) Próbowałam, serio, ale nic z tego. Jeszcze popróbuję, ale zadowalam się uczuciem kopania mnie we wnętrzności ;)

mychakruszyna - bardzo fajny ten napis!!!!! Gratulacje :))))

alinka - brawo Mąż!!!! Super :)

My dzisiaj klepnęliśmy panów, którzy odnowią sypialnię na przyjście Małego :) My, ze względów zdrowotnych, niezbyt się do takich atrakcji nadajemy ;/

Skali, też mi teraz czasem dokucza, ale nie ruszałam. A swego czasu sprawę super załatwiał Hemorectal - pojęcia nie mam czy dozwolony w ciąży.

inzynierka - nie, mój nie panikuje, ale też nie uważa, że super dużo czasu :)
    Staramy się podchodzić rozsądnie, ale np. zdaję sobie sprawę, że Bratowa śmigała... a u nagle bum - miesiąc w szpitalu i poród 3 tygodnie przed terminem... czyli łącznie nagła zmiana planów na prawie 2 miesiące przed. Nigdy się nie wie, więc wprawdzie nie ma co panikować, ale jednak... za chwilę zaczynamy III trymestr, a to już akie trochę poważnie brzmiące jest ;)))))

agatia - hahahaha, uwierz mi - ZALEŻY OD KOTA. Nasze koty miauczą pod drzwiami, jak się wraca i witają nas, jak psy :) W tym roku jadą z nami na wakacje. Potrafią się obrażać, gdy wyjeżdżamy - nawet, jeśli mają w tym czasie codzienne towarzystwo znanych im osób :)
    Jasne, na spacer nie zabierzesz... ale uwierz mi, że w kontakcie potrafią być bardziej wymagające bliskości, niż niejeden pies :-D

To jest takie powiedzenie z tym przywiązywaniem się, ale nie do końca zgodny z prawdą.

A drugi, paskudny stereotyp (tak ogólnie, a'propos argumentów, które padały):
    1. Pies w bloku NAPRAWDĘ może być szczęśliwy
    2. Pies w domku potrafi być mega NIEszczęśliwy.
    Pamiętajcie proszę, że podwórko jest to samo. W wielu miejscach jest na uboczu, nie łazi tam wiele osób, więc nie ma nowych bodźców. A to nie chodzi o to, by pies tylko biegał. Ogromna ilość ras i ich mieszańców lubi pracować... GŁOWĄ. A tego podwórko nie zapewni. Mam mnóstwo znajomych trenujących sporty kynologiczne, nieraz ze sporymi osiągnięciami. Ogromna część z nich mieszka w blokach, a psy pod względem psychicznym są tak rewelacyjne, że uwierzcie mi - większość wzięłaby z pocałowaniem ręki ;) I nieraz ludziom trzeba tłumaczyć, że ten pies nie jest taki "znikąd" - jest taki, bo się z nim pracuje na co dzień. Domek ułatwia.... ale bywa złudny.

Ale tak czy siak - nie wyobrażam sobie życia bez zwierząt i jedną z najgorszych rzeczy byłoby dla mnie, gdyby Młody okazał się być...alergikiem.
    Jasne, zwierzaki, to mega obowiązek, czasem utrudnienie, nieraz wydatki - nie tylko na karmę, ale i na leki (nasz pies nieraz pochłania ok.200zł/m-c n SAME LEKI ;( a jest w kwiecie wieku ;/ ) czy na opiekę na czas wyjazdu.... ale kochane są te mordy, taka prawda... :)))))

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede miec prawdopodobnie cc, wiec tez pojde na umowione krojenie :) chociaz jeszcze nie wiem, waham sie caly czas....wszyscy radza zeb y m na cc szla a wcale sie mie meczyla....sama nie wiem

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko owocnego oglądania i oby kupowania :)
    Pirelko moja koleżanka urodziła chłopaków bliźniaków w skończonym 39tc sn. Były niezłe klopsy, jak na bliźniaków bo 2900g i 3100g :) także, jak najbardziej możliwe, że nie będziecie pierwsze :)
    Choć często ginowie rozwiązują bliźniakowe ciążę wczesniej, stąd moje zalozenie, że "Wy" pierwsze :)

żabka04, pirelka lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka: jak liczę średnia na bliźniakach to wychodzi mi 34/35 tydzień
    u Ciebie wszystko ładnie idzie więc możesz spać spokojniej. Mi gin mówi ze 36 tc to już dobry czas dla jednokosmowkowych :)
    Ale też słyszałam o bliźniakach w 39 tc z wagą 3100 i 3800 :)

U mnie w sklepie truskawki po 9 zł a później mąż zobaczył faceta co z samochodu sprzedawał bo na giełdzie mu nie poszły i po 3 zł piękne kupił :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ajrin, ten kot jest przecudny normalnie tylko gl tulic :) a co to jest za rasa kota ? Mainecoon ?
    Sarcia123 mainecoon samoca wiec mała niecale 4 kilo 2 latka. Nasze maleństwo :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladalam wozki i jestem juz zdecydowana na carere wlasnie granatowo-czerwono-biala :)

Dowiedzialam sie, ze carera new jest ciezka (!) niz zwykla, ma po prostu ciezsza gondole. Rozni sie bialym stelazem i wstawkami z ecoskory i to tyle, drozsza ponad 150 zl.

Ale dopytalam o foteliki i teraz nie wiem czy kupowac z baza isofix - jak Wy kupujecie? Montujecie fotelik na pasy czy na baze? Sama baza 650 zl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fotelikow to zasanwiam sie nad Maxi-cosi cabrio fix lub Maxi-cosi pebble - cos doradzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wszystko zależy czy macie isofix w samochodzie, my nie mamy więc zdecydowaliśmy się na prosty fotelik z maxi cosi montowany na pasy...

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koniec końców stanęło na Coneco Primavera. Jeśli mnie pamięć nie myli, waży 11,5 kg (!!!!!!). I przyznaję, że jak poszalałam po parkingu przed sklepem ;) to zaczęłam czuć różnicę. Do tego sporo fajnych, wygodnych rozwiązań. No i nawet tańszy, niż np.Carera - chociaż u nas się rozgrywała walka najpierw między Bebetto Murano, a Adamex Barletta. Potem babeczka na infolinii podpowiedziała jeszcze Camarelo, ale jednak bliższy pod względem rozwiązań, które nam pasują, było Coneco.
    Nie ma szaleństw z kolorami, ale wybraliśmy wersję z czerwonymi wstawkami :) (no dobra, spacerówka, to głównie jest czerwona ;) ).

violett, u nas poszła baza. Nie przekonały mnie pasy - było fajnie... po czym się "pobawiłam" i zbyt łatwo udało się doprowadzić do tego, że fotelik bardzo stracił na stabilności. Nie "latał" luzem, ale już nie był taki stabilny. Mam trochę schizy pod tym względem, na podstawie doświadczeń z różnymi wypadkami w rodzinie/wśród znajomych, więc uznaliśmy, że jednak póki co - skoro mamy auto z Isofixami, to szkoda tego nie wykorzystać. Zresztą sam fotelik tez brany na zasadzie, żeby nie przegiąć z cena, ale żeby dobrze wypadał w przeróżnych testach etc. ;) No ale mówię - jestem troszkę przeczulona na tym punkcie i wychodzę z założenia, że "ten jeden raz" może zadecydować o wszystkim... :(

Odnośnie fotelików - w jednym ze sklepów podpowiedziano nam właśnie Maxi Cosi Cabriofix. Ale w innym powiedzieli podczas dość długiej i szczerej rozmowy nt.wózków i fotelików, że jasne, mają go, bo to jeden z najbardziej popularnych modeli w PL, natomiast jeśli mieliby doradzić od siebie, to wielkimi jego miłośnikami nie są. Nie jest to super świeży model, pod drodze pojawiło się trochę nowych rozwiązań i Maxi C. jedzie już trochę na marce. Sugerowali Recaro albo Kiddy.
    Stanęło na Recaro Privia http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/0-13kg/privia.html
    Kiddy ma fajny model, bodajże Evolution, ale sobie odpuściliśmy, bo raczej będziemy mało z Młodym jeździć. natomiast gdyby ktoś jeździł więcej, to mogą mu się przydać rozwiązania z tego Kiddy (np.bardzo łatwo i mocno rozkładalne oparcie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 15:10

inzynierka, violett lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam głupie pytanie z innej beczki, połączenie ciasta drożdżowego i burzy za oknem to ludowy przesąd czy faktycznie mi nie wyjdzie? bo nie wiem czy się zabrać do pichcenia ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    znam z surowym mięsem i sie sprawdzało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mam głupie pytanie z innej beczki, połączenie ciasta drożdżowego i burzy za oknem to ludowy przesąd czy faktycznie mi nie wyjdzie? bo nie wiem czy się zabrać do pichcenia ;D
    mi wczoraj podczas małej burzy rosło ciasto na chleb i wyrosło pięknie jak głupie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF
    znam z surowym mięsem i sie sprawdzało
    no ja właśnie z zupą tylko znam :/
    ale o surowym mięsie nic nie słyszałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko owocnego oglądania i oby kupowania :)
    Pirelko moja koleżanka urodziła chłopaków bliźniaków w skończonym 39tc sn. Były niezłe klopsy, jak na bliźniaków bo 2900g i 3100g :) także, jak najbardziej możliwe, że nie będziecie pierwsze :)
    Choć często ginowie rozwiązują bliźniakowe ciążę wczesniej, stąd moje zalozenie, że "Wy" pierwsze :)
    Moja gin do takich nie należy :) od początku zakłada pozytywnie, że donoszę bez powikłań do 38 tc :)

kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A co do fotelikow to zasanwiam sie nad Maxi-cosi cabrio fix lub Maxi-cosi pebble - cos doradzicie?
    My kupiliśmy jeden właśnie Maxi Cosi Cabriofix monotowany na pasy, bo nie inwestujemy w bazy na razie, dopiero w późniejszych fotelikach, które posłużą dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilammmmmmmm:-)
    Wracam z carera szara do domu.
    Moja gehenna się skończyła hahahha.
    Jak na wózek używany szczególnie stelaż jestem w szoku jaki zadbany plastiki całe.
    Jak będę miała możliwość to wstawię fotkę.
    Wyprawka prawie skończona została mi apteka i wybranie imienia :-)

pirelka, kamciaelcia, Bratek, agatia, mmargol, martta, violett, claudiuszek, A_n_k_a_80, alinka, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ