WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyViolett ja nie miałam i nie będę mieć tego izofixa bo dla mnie to nie potrzebny wydatek.
I to już nie chodzi że żałuję.
I tak usiądziesz przy dziecku z tyłu. I tak wsiadam czy ktoś żeby zapiac.
A jak wariat nikt nie jeździ z noworodkiem
violett lubi tę wiadomość
-
Inzynierka fotelik z isofixem możesz dopiac pasem dla większego bezpieczenstwa.
Violett rozważam maxi cosi fotelik z isofixem od 0-18kg bez bazy, wpinasz bezposrednio w haki. Tylko takiego fotelika nie wepniesz w wozekr jako nosidełko. Ale ponieważ z synkiem tego nie używałam, to i teraz nie będę raczej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia, juz rozumiem, a orientujesz sie jak to cenowo wychodzi?
Ja tez nie wiem czybede korzystac z fotelika w wozku, prwnie wszystko zalezy czy urodzi sie w sierpniu czy np przeczeka do konca wrzesnia, bo jak bedzie goraco to moze byc mu lepiej w foteliku niz w gondoli. -
nick nieaktualny
-
Violett ten co ja oglądałam kosztuje 1300 zl teraz nie pamiętam, jaki dokładnie to model maxi cosi. Jest od O do 4 lat. Ale ma jeden myk jest od 62 cm, a moja na pewno będzie krótsza
więc na.wyjście ze szpitala i pierwsze miesiace bierzemy od koleżanki z bazą.
Tak jak pisze Żabka w gondoli będzie najwygodniej. Nosidełka są rozwiązaniem doraznym, ale dla dziecięcego kregoslupa nie są za dobrym rozwiązaniem.
Mam w bloku mamusie, która synka wozila w foteliku zamiast gondoli całe lato no i Antek ma mega rehabilitację bo mamusia rozwaliła mu kręgosłup. Chłopiec ma 18 mc bidulek, a ćwiczą dobry rok.
Musisz się zastanowić, co będzie Ci potrzebnemy mamy auto kombi, więc wózek wejdzie do bagaznika. Poprzednie auto mieliśmy małe, ale i tak brałam wózek, ale nie nosidełko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 18:58
-
Violett to jest fotelik maxi cosi Axiss fix 0-18 kg, ale jest dokladnier od 61 cm (moja tyle mieć nie będzie). On jest obrotowy, montowany najpierw tyłem, potem przodem. Ale ma pas Top Tether, a my tego w kombiaku nie możemy znaleźć za skarby
w instrukcji auta też tego nie ma, więc może.okazać się, że nie będzie pasował do naszego kombiaka.
Violett no i najlepiej przy zakupie fotelika podjechać autem, bo nie każdy fotelik pasuje do każdego modelu.
Nam sprawdzała specyfikację i teoretycznie powinien pasować, ale kotwiczki TT braku nas babka schodzi i dopasowuje foteliki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:32
-
nick nieaktualnyDzieki Agatia, ja myslalam, ze jak urodze w sierpniu i beda mega upaly to maluszkowi bedzie lepiej w foteliku, bo sie nie przegrzeje. Ale to tylko na jakis krotki spacer, do sklepu czy do lekarza. Nie myslalam o nwgatywnym wplywie na kregoslup, ale masz racje, w takim razie nie ma sensu ryzykowac, mamy kombi i z przewozeniem na szczescie nie bedzie problemu
-
nick nieaktualnyWlasnie gdzies czytalam o tym, ze nalezy mierzyc fotelik w aucie, ale o dziwo moj zawsze zapobiegliwy maz uwaza, ze jak pisza, ze pasuje, to pasuje
Czasem brak mi sil.
Jeszcze ta kolka nerkowa mnie meczy, od 2 dni jestem na lekach przeciwbolowych, boje sie zeby to nie zaszkodzilo malemu. Dzisiaj zlapal mnie bol na zakupach, wiec maz poszedl do apteki, a tam pani go nastraszyla, ze trzeba do szpitala, bo taki bol moze spowodowac przedwczesny porod
Tyle ze juz 3 razy bylam na IP i konczylo sie zastrzykiem, badaniami i tyle.
Juz nie wiem, jak sobie pomoc, moze jakis specjalista prywatnie, ale nie wiem czy fizjoterapeuta, urolog ehh -
Mnie sie wydaje ze fotelik jest spoko, wiadomo na jakies krótkie wypady typu lekarz, czy krótkie zakupy na które musze autem pojechać. Moja mama tak robiła, siostra i kolezanki i każde dziecko i jego kręgosłup jest zdrowy.
Ja sobie nie wyobrażam sama gdzieś jechac z małym i jeszcze do tego gondole brać.
Poza tym jest taki fotelik cybexa, ktory rozkłada sie do pozycji leżącej
http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.htmlMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/382d94e3f241.jpg
Ja dzisiaj zaszalam w sklepie babyland w Zabrzu kuplam pierworodnej pierwszy prezent na dzien dziecka
Fotelik mam dopasowany do stelarza z wozka i mam zamiar sporadycznie wozic w nim Amelke, gora 2h w ciagu, potem zalecane jest 30min przerwy. Mam fotelik z römera z baza, ale baza jest zapinana na pasy i wtedy za kazdym razem nie musze sie bawic z pasami tylko raz wpinajac baze i na nia zarzucam fotelik. Na dluzsze wyprawy mala bedzie jezdzila w gondolce.
-
nick nieaktualny
-
Pysiaczek89 wrote:Mnie sie wydaje ze fotelik jest spoko, wiadomo na jakies krótkie wypady typu lekarz, czy krótkie zakupy na które musze autem pojechać. Moja mama tak robiła, siostra i kolezanki i każde dziecko i jego kręgosłup jest zdrowy.
Ja sobie nie wyobrażam sama gdzieś jechac z małym i jeszcze do tego gondole brać.
Poza tym jest taki fotelik cybexa, ktory rozkłada sie do pozycji leżącej
http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html
Na krotkie trasy fotelik jak najbardziej ok, chyba do 2h na dobę jest bezpieczne.
Moja sąsiadka niestety używała zamiast.gondoli, a najgorsze, że przy drugim maluchu robi to samo. No cóż jej dzieci, jej wybór -
agatia wrote:Ten cybexa jest rewelacyjny, bo chyba pełni funkcję gondolki
Na krotkie trasy fotelik jak najbardziej ok, chyba do 2h na dobę jest bezpieczne.
Moja sąsiadka niestety używała zamiast.gondoli, a najgorsze, że przy drugim maluchu robi to samo. No cóż jej dzieci, jej wybórMarcelek ❤️❤️
Mikuś