X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja nie miałam i nie będę mieć tego izofixa bo dla mnie to nie potrzebny wydatek.
    I to już nie chodzi że żałuję.
    I tak usiądziesz przy dziecku z tyłu. I tak wsiadam czy ktoś żeby zapiac.
    A jak wariat nikt nie jeździ z noworodkiem :-)

violett lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka fotelik z isofixem możesz dopiac pasem dla większego bezpieczenstwa.

Violett rozważam maxi cosi fotelik z isofixem od 0-18kg bez bazy, wpinasz bezposrednio w haki. Tylko takiego fotelika nie wepniesz w wozekr jako nosidełko. Ale ponieważ z synkiem tego nie używałam, to i teraz nie będę raczej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek dzieki za stronke, wlasnie jestem na etapie przeszukieania, bo tamta cena jest akurat ze sklepu stacjonarnego.

A jesli mozna wiedziec ile kosztowal fotelik plus baza, ktore Ty wybralas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, juz rozumiem, a orientujesz sie jak to cenowo wychodzi?
    Ja tez nie wiem czybede korzystac z fotelika w wozku, prwnie wszystko zalezy czy urodzi sie w sierpniu czy np przeczeka do konca wrzesnia, bo jak bedzie goraco to moze byc mu lepiej w foteliku niz w gondoli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett bez względu kiedy się urodzi na pewno będzie mu wygodnie w gondoli.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używałam fotelika na stelażu np jadąc do galerii albo do rodziny nad morze. Gondoli bym nie zapakowala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ten co ja oglądałam kosztuje 1300 zl teraz nie pamiętam, jaki dokładnie to model maxi cosi. Jest od O do 4 lat. Ale ma jeden myk jest od 62 cm, a moja na pewno będzie krótsza :) więc na.wyjście ze szpitala i pierwsze miesiace bierzemy od koleżanki z bazą.
    Tak jak pisze Żabka w gondoli będzie najwygodniej. Nosidełka są rozwiązaniem doraznym, ale dla dziecięcego kregoslupa nie są za dobrym rozwiązaniem.
    Mam w bloku mamusie, która synka wozila w foteliku zamiast gondoli całe lato no i Antek ma mega rehabilitację bo mamusia rozwaliła mu kręgosłup. Chłopiec ma 18 mc bidulek, a ćwiczą dobry rok.
    Musisz się zastanowić, co będzie Ci potrzebne :) my mamy auto kombi, więc wózek wejdzie do bagaznika. Poprzednie auto mieliśmy małe, ale i tak brałam wózek, ale nie nosidełko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 18:58

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam dalej korzystać z fotelika na stelażu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To korzystaj :)
    Ja piszę o calodniowym wozeniu zamiast gondoli, przez okres kilku mc, proszę czytać ze zrozumieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:19

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiem dużo zrozumieć ;) juz ci raz napisałam. Przepraszam, dwa razy napisałam. Trzeci powtórzyć ? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett to jest fotelik maxi cosi Axiss fix 0-18 kg, ale jest dokladnier od 61 cm (moja tyle mieć nie będzie). On jest obrotowy, montowany najpierw tyłem, potem przodem. Ale ma pas Top Tether, a my tego w kombiaku nie możemy znaleźć za skarby ;) w instrukcji auta też tego nie ma, więc może.okazać się, że nie będzie pasował do naszego kombiaka.
    Violett no i najlepiej przy zakupie fotelika podjechać autem, bo nie każdy fotelik pasuje do każdego modelu.
    Nam sprawdzała specyfikację i teoretycznie powinien pasować, ale kotwiczki TT brak ;) u nas babka schodzi i dopasowuje foteliki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agatia, ja myslalam, ze jak urodze w sierpniu i beda mega upaly to maluszkowi bedzie lepiej w foteliku, bo sie nie przegrzeje. Ale to tylko na jakis krotki spacer, do sklepu czy do lekarza. Nie myslalam o nwgatywnym wplywie na kregoslup, ale masz racje, w takim razie nie ma sensu ryzykowac, mamy kombi i z przewozeniem na szczescie nie bedzie problemu :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett jest tych fotelików od ciula i ciut ciut :) wybór jest duży, rozpiętość finansowa też. Trzeba na spokojnie przemyśleć, rozważyć, bo jest to spory wydatek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie gdzies czytalam o tym, ze nalezy mierzyc fotelik w aucie, ale o dziwo moj zawsze zapobiegliwy maz uwaza, ze jak pisza, ze pasuje, to pasuje :D
    Czasem brak mi sil.
    Jeszcze ta kolka nerkowa mnie meczy, od 2 dni jestem na lekach przeciwbolowych, boje sie zeby to nie zaszkodzilo malemu. Dzisiaj zlapal mnie bol na zakupach, wiec maz poszedl do apteki, a tam pani go nastraszyla, ze trzeba do szpitala, bo taki bol moze spowodowac przedwczesny porod :/
    Tyle ze juz 3 razy bylam na IP i konczylo sie zastrzykiem, badaniami i tyle.
    Juz nie wiem, jak sobie pomoc, moze jakis specjalista prywatnie, ale nie wiem czy fizjoterapeuta, urolog ehh

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze fotelik jest spoko, wiadomo na jakies krótkie wypady typu lekarz, czy krótkie zakupy na które musze autem pojechać. Moja mama tak robiła, siostra i kolezanki i każde dziecko i jego kręgosłup jest zdrowy.
    Ja sobie nie wyobrażam sama gdzieś jechac z małym i jeszcze do tego gondole brać.
    Poza tym jest taki fotelik cybexa, ktory rozkłada sie do pozycji leżącej
    http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/382d94e3f241.jpg

Ja dzisiaj zaszalam w sklepie babyland w Zabrzu kuplam pierworodnej pierwszy prezent na dzien dziecka :)

Fotelik mam dopasowany do stelarza z wozka i mam zamiar sporadycznie wozic w nim Amelke, gora 2h w ciagu, potem zalecane jest 30min przerwy. Mam fotelik z römera z baza, ale baza jest zapinana na pasy i wtedy za kazdym razem nie musze sie bawic z pasami tylko raz wpinajac baze i na nia zarzucam fotelik. Na dluzsze wyprawy mala bedzie jezdzila w gondolce :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie zamierzam w ogóle montować fotelików na wózek, nie kupuję nawet adapterów, bo foteliki będziemy mieć tylko wyjątkowo przy jeździe autem, na co dzień w ogóle nie jeździmy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Mnie sie wydaje ze fotelik jest spoko, wiadomo na jakies krótkie wypady typu lekarz, czy krótkie zakupy na które musze autem pojechać. Moja mama tak robiła, siostra i kolezanki i każde dziecko i jego kręgosłup jest zdrowy.
    Ja sobie nie wyobrażam sama gdzieś jechac z małym i jeszcze do tego gondole brać.
    Poza tym jest taki fotelik cybexa, ktory rozkłada sie do pozycji leżącej
    http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html
    Ten cybexa jest rewelacyjny, bo chyba pełni funkcję gondolki :)
    Na krotkie trasy fotelik jak najbardziej ok, chyba do 2h na dobę jest bezpieczne.
    Moja sąsiadka niestety używała zamiast.gondoli, a najgorsze, że przy drugim maluchu robi to samo. No cóż jej dzieci, jej wybór :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no śliczny prezent na dzień dziecka :) Amelka na pewno będzie zadowolona :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ten cybexa jest rewelacyjny, bo chyba pełni funkcję gondolki :)
    Na krotkie trasy fotelik jak najbardziej ok, chyba do 2h na dobę jest bezpieczne.
    Moja sąsiadka niestety używała zamiast.gondoli, a najgorsze, że przy drugim maluchu robi to samo. No cóż jej dzieci, jej wybór :)
    No ten cybex jest mega, bo można go rozłożyć do pozycji leżącej, ale pewnie nie pasowałby do stelaża od Quinny? Jestem jeszcze zielona w tych wózkach i dopiero w lipcu zaczynam akcje wozek :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ