WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJesteście kochane
Zrobię 3 punktową. Nie mam zamiaru jej potem powtarzać.
A pracy mam dość. Serio. Ledwo rano wstaje. Mam dość tego, ze ciągle.muszę się spieszyć. Zostały mi 2 tygodnie a tak się dluza, jakby to był rok jeszcze, z niczym się nie wyrabiam. W domu nadal nie skończyłam wszystkiego po remoncie, bo nie mam siły popołudniami. W pracy sił starcza mi tak do 13.30. Ale juz niedlugo, niedlugo...
Wiecie, ze moją corka od soboty sama śpi u siebie w pokoju? A deklarowala po remoncie, ze zostaje z mamąi tylko z mamą będzie spać. A tu proszę
jestem z niej taka dumna
I jeszcze prośba ! Trzymajcie adresy kocykow! Jak mi sie rozluzni to będę Was prosić o te kontaktykamciaelcia, martta, żabka04 lubią tę wiadomość
-
w pierwszej ciąży nie mialam zgagi, ale "kochana" koleżanka z pracy zyczyla mi jej
powiedziała, ze skoro ona tak bardzo przez nią cierpiała, to ja też powinnam, bo to w ciązy normalne. Pomyślalam sobie tylko , ze sie nie dam! zwłaszcza po takich zyczeniach . udało się do samego końca
-
nick nieaktualnyCo za wredna koleżanka
jednak dobrze, że nie każdy ciążę przechodzi tak samo
mnie ominęły większe mdłości i całkowite wymioty, a także zachcianki
chociaż może 'koleżanki' z roboty pewnie też życzą mi jak najgorzej ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:22
-
nick nieaktualnyHej z rana. Ja miałam okropną noc, nie wiem dlaczego. Też mój mąż spał twarzą do mnie blisko, a ja jestem taki dziwoląg, że nienawidzę tego. Muszę mieć "swobodny oddech" no i zawsze się odwracałam tyłkiem, a teraz śpię tylko na lewym boku i tak mam poduche ciążową i męczę się. Już mu rano wypomniałam;)
Ja tak jak Sabina będę Was niedługo pytała o takie pierdułki. Bo ja odwrotnie wszystko co duże i drogie już kupiłam wózek, fotelik, meble, materac, bujaczek_leżaczek, ale z pierduł mam niewiele. Więc zbieram znowu kasę i będę kupowała.Sabina, AJrin lubią tę wiadomość
-
pirelka wrote:Co za wredna koleżanka
jednak dobrze, że nie każdy ciążę przechodzi tak samo
mnie ominęły większe mdłości i całkowite wymioty, a także zachcianki
chociaż może 'koleżanki' z roboty pewnie też życzą mi jak najgorzej ;P
ta to nawet powiedziała oficjalnie przy pozostałych
w duchu tylko sie usmiechnęłam i pomyslałam, o nie, nie dam ci się !
nie każda tez tyje w ciąży, myslę , ze i ten fakt ja bolał (ona przytyła, a w czasie mojej ciązy była na diecie odchudzajacej, na poczatku super efekty, a teraz...no cóż, efekt jojo)
i pomysleć, że razem studiowałyśmy, a potem w pracy sie spotkałyśmy...
do dziś jej słowa słyszę-mnie to po prostu zatkało, ze tak otwarcie mozna komuś zyczyć niemiłych rzeczy. Zgagi nadal u mnie brak -
nick nieaktualnyKoleżanka bardzo sympatyczna, spoko mi jedna powiedziała na początku abym tym razem donosila- niby nic takiego ale te Tym razem mnie wkurzylo i fakt że wpływu na to nie mam
A zgage mam od początku, raz jest nieziemsko źle a nie raz znosnie. Ale jak pisałam już w tej ciąży nie marudze biorę wszystko na klatę i mam nadzieję że tak zostanie do końca.
Ja jutro idę z rana na drink z glukozy innego dnia nie mogę a chętnie bym to jeszcze odłożyła -
nick nieaktualnyJa właśnie przed ciążą borykałam się ze zgagą jak sobie za dużo pofolgowałam z jedzeniem, a zwłaszcza ze słodkim. Na diecie nie miałam tego problemu, a teraz to czasami nie wiem skąd ona się bierze
ale to normalne bo żołądek ściśnięty i wysoko.. To wszystko nie trwa wiecznie i mamy już bliżej niż dalej do końca
kamciaelcia, moje też takie wrednejedna nawet powiedziała mi "Ty lepiej nie wpadaj więcej tylko przyjdź do Nas"..ale się wkurw.....wtedy
Każdy biadolił nade mną bardziej niż to warte, że jak sobie dam radę z dwójką, jaka będę gruba itd.. a tu coczuję się dobrze, wszystko ładnie się układa, a ja dopiero zaczęłam być widoczną ciężarną
Baby są strasznie wredne, a to chyba w większości przez zazdrość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:35
-
Wypiłam.
Potwornie słodkie i ohydne. Tu panie powiedziały, ze cytryny juz sie nie zaleca, bo moze zaburzać wyniki.
Co labo to inne zasady.
Wiec czekam teraz. -
Dzień dobry w skończonym 25 tygodniu!
Ostatnim czasem samopoczucie mam dużo lepsze, jedyne co mi przypomina o ciąży to apetyt, ruchy małej i odstający brzuch, który utrudnia założenie czegokolwiek na stopy(dobrze, że mam schody w przedpokoju, to mocno ułatwia założenie butów
). Aktualnie jestem na etapie poszukiwania sukienki na wesele(idziemy w sobotę), czekałam na ostatnią chwilę z nadzieją na rozpoczęcie wyprzedaży, wydaje mi się, że w ubiegłym roku o tej porze, już były pierwsze obniżki, a w tym roku nic. Strasznie mi się podobają te z Happy Mum, ale ta cena... nawet za używane, uważam że ceny powyżej 100zł to lekka przesada. Przejdę się po galerii i poszukam czegoś w zwykłych sklepach, może akurat coś się nawinie za rozsądną cenę i starczy jeszcze na nowe buty
.
Któraś z Was na poprzednich stronach pisała o Woombie. Są polskie odpowiedniki- Tuliki, ze stronki otulacz.pl. Kosztują dużo mniej,koło 100zł, a spełniają tą samą funkcję.
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia ja też mam taką koleżankę. Od kiedy dowiedziała się o ciąży to ciągle mi ględziła jak się roztyje, zmienię, jak jest ciężko i w ogóle, bo ona też tak miała. W pierwszych tygodniach ona.u mnie boczki na ramionach widziała! A byłam po długiej przerwie w pracy z papierami i co muszę szczęśliwie przyznać (tfu tfu) żeby nie zapeszać, ale trzymam się dobrze, poza brzuchem nic nie widać i wszyscy chwalili, a ta biedna stała i szukała czego by się przyczepić. W końcu stwierdziła, że przez te upały pewnie okrutnie puchnę, mówię, że nie - a to na pewno będziesz:)
Sabina lubi tę wiadomość
-
angela
oj miła
jakos przed ciąża się pokłóciłyśmy, nie w dosłownym sensie, tylko ona miała do mnie zawodowy żal o coś, na co nie miałam wpływu (ze kazalam w sylwestra dzieciom muzykę sciszyc, bo dyr tak kazała, a dokładnie w nocy dyr zapukała do drzwi , że jestesmy za głośno...). A ja w ten dzień zrobiłam test ciążowy...pozytywny
po tym jej ataku szału w nocy dostałam bólu i krwawiłam ...w tej ciązy dowiedziałam sie, że to była c.biochemiczna...no cóż, mi ta kolezanka tylko z tym się kojarzy, ona nawet tego nie wie...nie zniżam sie do jej poziomu. Trzy miesiace poźniej byłam w ciązy z Emilka, poszam na l4 i ich wszystkich miałam w dupce. Napisała mi ttylko smsa z gratulacjami i tekstem, ze po powrocie wyjasnimy tę średnią sytuację pomiedzy namihaha ja na tym nie trace
-
Magdziulla wrote:Kamcia ja też mam taką koleżankę. Od kiedy dowiedziała się o ciąży to ciągle mi ględziła jak się roztyje, zmienię, jak jest ciężko i w ogóle, bo ona też tak miała. W pierwszych tygodniach ona.u mnie boczki na ramionach widziała! A byłam po długiej przerwie w pracy z papierami i co muszę szczęśliwie przyznać (tfu tfu) żeby nie zapeszać, ale trzymam się dobrze, poza brzuchem nic nie widać i wszyscy chwalili, a ta biedna stała i szukała czego by się przyczepić. W końcu stwierdziła, że przez te upały pewnie okrutnie puchnę, mówię, że nie - a to na pewno będziesz:)
nigdy nie wiem, czy takie koleżanki sie żala, czy chwala swoimi doswiadczeniami
ja studia licencjackie skonczyłam z najwyższymi wynikami na roku i z wyróżnieniem, w pracy nikt na mnie nie narzekał, ciąża mi słuzyła...niektórzy patrzą przez pryzmat samego siebieach ta babska zawiść
-
Miłe macie koleżanki...
Mój mąż był wczoraj u swojej cioci i ona powiedziała mu, że słyszała od E(jej córki), że strasznie zgrubłam. No kur...cze łał. Szkoda, że jej córka sama mi tego nie powiedziała jak się widzieliśmy, na spotkaniu galeria uśmiechów, a jak tylko wyjdzie za drzwi to obgadywanie. No cóż, każdy widocznie próbuje się dowartościować na swój sposób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:45
-
Ja sie witam
W przeciwienstwie do Was malo ostatnio czuje Amelke, uaktywnia sie wieczorami i z rana. Wczoraj na smyku znowu cos zamowilam, a juz mialam dac spokoj, wzielam 3 pajace na 68 bo nie mialam takich duzych i dwa muslinowe otulacze
i znowu kasa fru
Sabina lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Moja mała w 24+2 ważyła 610g, ale jest o 5 dni młodsza niż z terminu OM.
Moj w 22+6 miał 665gale wg usg wychodzilo 24+2 także chłopak do przodu
Witamy się w 26tc:) ssie mnie głód ale czekam pól godziny po tabletce.
W drogerii hebe do jutra z karta jest promocja na kosmetyki dziecięce 1+1 za 50% więc mimo ze miałam to na sierpień zostawić -skorzystam bo maja duży wybór hipp i niveaSabina, mmargol lubią tę wiadomość