WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane <3
    Zrobię 3 punktową. Nie mam zamiaru jej potem powtarzać.
    A pracy mam dość. Serio. Ledwo rano wstaje. Mam dość tego, ze ciągle.muszę się spieszyć. Zostały mi 2 tygodnie a tak się dluza, jakby to był rok jeszcze :/, z niczym się nie wyrabiam. W domu nadal nie skończyłam wszystkiego po remoncie, bo nie mam siły popołudniami. W pracy sił starcza mi tak do 13.30. Ale juz niedlugo, niedlugo...
    Wiecie, ze moją corka od soboty sama śpi u siebie w pokoju? A deklarowala po remoncie, ze zostaje z mamą :) i tylko z mamą będzie spać. A tu proszę :) jestem z niej taka dumna :)

I jeszcze prośba ! Trzymajcie adresy kocykow! Jak mi sie rozluzni to będę Was prosić o te kontakty :)

kamciaelcia, martta, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciąży nie mialam zgagi, ale "kochana" koleżanka z pracy zyczyla mi jej ;) powiedziała, ze skoro ona tak bardzo przez nią cierpiała, to ja też powinnam, bo to w ciązy normalne. Pomyślalam sobie tylko , ze sie nie dam! zwłaszcza po takich zyczeniach . udało się do samego końca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wredna koleżanka :P jednak dobrze, że nie każdy ciążę przechodzi tak samo ;) mnie ominęły większe mdłości i całkowite wymioty, a także zachcianki :D chociaż może 'koleżanki' z roboty pewnie też życzą mi jak najgorzej ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana. Ja miałam okropną noc, nie wiem dlaczego. Też mój mąż spał twarzą do mnie blisko, a ja jestem taki dziwoląg, że nienawidzę tego. Muszę mieć "swobodny oddech" no i zawsze się odwracałam tyłkiem, a teraz śpię tylko na lewym boku i tak mam poduche ciążową i męczę się. Już mu rano wypomniałam;)

Ja tak jak Sabina będę Was niedługo pytała o takie pierdułki. Bo ja odwrotnie wszystko co duże i drogie już kupiłam wózek, fotelik, meble, materac, bujaczek_leżaczek, ale z pierduł mam niewiele. Więc zbieram znowu kasę i będę kupowała.

Sabina, AJrin lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Co za wredna koleżanka :P jednak dobrze, że nie każdy ciążę przechodzi tak samo ;) mnie ominęły większe mdłości i całkowite wymioty, a także zachcianki :D chociaż może 'koleżanki' z roboty pewnie też życzą mi jak najgorzej ;P

ta to nawet powiedziała oficjalnie przy pozostałych
    w duchu tylko sie usmiechnęłam i pomyslałam, o nie, nie dam ci się !
    nie każda tez tyje w ciąży, myslę , ze i ten fakt ja bolał (ona przytyła, a w czasie mojej ciązy była na diecie odchudzajacej, na poczatku super efekty, a teraz...no cóż, efekt jojo)
    i pomysleć, że razem studiowałyśmy, a potem w pracy sie spotkałyśmy...
    do dziś jej słowa słyszę-mnie to po prostu zatkało, ze tak otwarcie mozna komuś zyczyć niemiłych rzeczy. Zgagi nadal u mnie brak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka,korzystaj ile sie da :) byleby sie w bioderkach później nie nadrobiło :D
    tez objadłabym sie słodkościami...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla haha mam to samo z tą twarzą męża podczas spania :) dobrze że nie tylko ja, bo już od niego słuszałam że dziwna z tym jestem nie raz :)
    Sabinko trzymaj się! dasz radę, 2 tyg zlecą i będzie spokojniej!

Sabina, AJrin lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka bardzo sympatyczna, spoko mi jedna powiedziała na początku abym tym razem donosila- niby nic takiego ale te Tym razem mnie wkurzylo i fakt że wpływu na to nie mam :/

A zgage mam od początku, raz jest nieziemsko źle a nie raz znosnie. Ale jak pisałam już w tej ciąży nie marudze biorę wszystko na klatę i mam nadzieję że tak zostanie do końca.

Ja jutro idę z rana na drink z glukozy innego dnia nie mogę a chętnie bym to jeszcze odłożyła :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przed ciążą borykałam się ze zgagą jak sobie za dużo pofolgowałam z jedzeniem, a zwłaszcza ze słodkim. Na diecie nie miałam tego problemu, a teraz to czasami nie wiem skąd ona się bierze :) ale to normalne bo żołądek ściśnięty i wysoko.. To wszystko nie trwa wiecznie i mamy już bliżej niż dalej do końca :D

kamciaelcia, moje też takie wredne :/ jedna nawet powiedziała mi "Ty lepiej nie wpadaj więcej tylko przyjdź do Nas"..ale się wkurw.....wtedy ;)
    Każdy biadolił nade mną bardziej niż to warte, że jak sobie dam radę z dwójką, jaka będę gruba itd.. a tu co :) czuję się dobrze, wszystko ładnie się układa, a ja dopiero zaczęłam być widoczną ciężarną :D

Baby są strasznie wredne, a to chyba w większości przez zazdrość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:35

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam.
    Potwornie słodkie i ohydne. Tu panie powiedziały, ze cytryny juz sie nie zaleca, bo moze zaburzać wyniki.
    Co labo to inne zasady.
    Wiec czekam teraz.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w skończonym 25 tygodniu! :) Ostatnim czasem samopoczucie mam dużo lepsze, jedyne co mi przypomina o ciąży to apetyt, ruchy małej i odstający brzuch, który utrudnia założenie czegokolwiek na stopy(dobrze, że mam schody w przedpokoju, to mocno ułatwia założenie butów ;) ). Aktualnie jestem na etapie poszukiwania sukienki na wesele(idziemy w sobotę), czekałam na ostatnią chwilę z nadzieją na rozpoczęcie wyprzedaży, wydaje mi się, że w ubiegłym roku o tej porze, już były pierwsze obniżki, a w tym roku nic. Strasznie mi się podobają te z Happy Mum, ale ta cena... nawet za używane, uważam że ceny powyżej 100zł to lekka przesada. Przejdę się po galerii i poszukam czegoś w zwykłych sklepach, może akurat coś się nawinie za rozsądną cenę i starczy jeszcze na nowe buty ;).
    Któraś z Was na poprzednich stronach pisała o Woombie. Są polskie odpowiedniki- Tuliki, ze stronki otulacz.pl. Kosztują dużo mniej,koło 100zł, a spełniają tą samą funkcję.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja też mam taką koleżankę. Od kiedy dowiedziała się o ciąży to ciągle mi ględziła jak się roztyje, zmienię, jak jest ciężko i w ogóle, bo ona też tak miała. W pierwszych tygodniach ona.u mnie boczki na ramionach widziała! A byłam po długiej przerwie w pracy z papierami i co muszę szczęśliwie przyznać (tfu tfu) żeby nie zapeszać, ale trzymam się dobrze, poza brzuchem nic nie widać i wszyscy chwalili, a ta biedna stała i szukała czego by się przyczepić. W końcu stwierdziła, że przez te upały pewnie okrutnie puchnę, mówię, że nie - a to na pewno będziesz:);)

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    oj miła
    jakos przed ciąża się pokłóciłyśmy, nie w dosłownym sensie, tylko ona miała do mnie zawodowy żal o coś, na co nie miałam wpływu (ze kazalam w sylwestra dzieciom muzykę sciszyc, bo dyr tak kazała, a dokładnie w nocy dyr zapukała do drzwi , że jestesmy za głośno...). A ja w ten dzień zrobiłam test ciążowy...pozytywny
    po tym jej ataku szału w nocy dostałam bólu i krwawiłam ...w tej ciązy dowiedziałam sie, że to była c.biochemiczna...no cóż, mi ta kolezanka tylko z tym się kojarzy, ona nawet tego nie wie...nie zniżam sie do jej poziomu. Trzy miesiace poźniej byłam w ciązy z Emilka, poszam na l4 i ich wszystkich miałam w dupce. Napisała mi ttylko smsa z gratulacjami i tekstem, ze po powrocie wyjasnimy tę średnią sytuację pomiedzy nami :) haha ja na tym nie trace

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia ja też mam taką koleżankę. Od kiedy dowiedziała się o ciąży to ciągle mi ględziła jak się roztyje, zmienię, jak jest ciężko i w ogóle, bo ona też tak miała. W pierwszych tygodniach ona.u mnie boczki na ramionach widziała! A byłam po długiej przerwie w pracy z papierami i co muszę szczęśliwie przyznać (tfu tfu) żeby nie zapeszać, ale trzymam się dobrze, poza brzuchem nic nie widać i wszyscy chwalili, a ta biedna stała i szukała czego by się przyczepić. W końcu stwierdziła, że przez te upały pewnie okrutnie puchnę, mówię, że nie - a to na pewno będziesz:);)

nigdy nie wiem, czy takie koleżanki sie żala, czy chwala swoimi doswiadczeniami :)
    ja studia licencjackie skonczyłam z najwyższymi wynikami na roku i z wyróżnieniem, w pracy nikt na mnie nie narzekał, ciąża mi słuzyła...niektórzy patrzą przez pryzmat samego siebie :D ach ta babska zawiść :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłe macie koleżanki... ;)
    Mój mąż był wczoraj u swojej cioci i ona powiedziała mu, że słyszała od E(jej córki), że strasznie zgrubłam. No kur...cze łał. Szkoda, że jej córka sama mi tego nie powiedziała jak się widzieliśmy, na spotkaniu galeria uśmiechów, a jak tylko wyjdzie za drzwi to obgadywanie. No cóż, każdy widocznie próbuje się dowartościować na swój sposób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:45

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczka
    im bardziej ktos mi czegos zazdrosci, tym wyżej z dumy glowe podnosze! to najlepsze efekty przynosi ;)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam
    W przeciwienstwie do Was malo ostatnio czuje Amelke, uaktywnia sie wieczorami i z rana :). Wczoraj na smyku znowu cos zamowilam, a juz mialam dac spokoj, wzielam 3 pajace na 68 bo nie mialam takich duzych i dwa muslinowe otulacze :) i znowu kasa fru :)

Sabina lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam zjazd po około 25 minutach. :)
    Leze sobie teraz i czekam.
    Czy to juz świadczy o tym ze bedzie kiepsko?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Moja mała w 24+2 ważyła 610g, ale jest o 5 dni młodsza niż z terminu OM.

Moj w 22+6 miał 665g :P ale wg usg wychodzilo 24+2 także chłopak do przodu :)

Witamy się w 26tc:) ssie mnie głód ale czekam pól godziny po tabletce.

W drogerii hebe do jutra z karta jest promocja na kosmetyki dziecięce 1+1 za 50% więc mimo ze miałam to na sierpień zostawić -skorzystam bo maja duży wybór hipp i nivea :)

Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfie spokojnie sobie odpoczywaj, to o niczym nie świadczy, ja super zniosłam krzywą cukrową, a wynik już nie :)

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ