WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mnie się u Makaszki "Indianin" podoba, ale jest tak jasny, że się boję, że się szybko będzie brudził. Ja uciekam spać, pod warunkiem że młody mi pozwoli, bo się rozbrykał w najlepsze :P

Ja znów nie mogłam u Makaszki dopasować sobie kompletów - jak podobała mi się poduszka to nie było kołderki. Albo ja nie umiem korzystać z tej strony:P

I wybierając te komplety pomyślałam sobie, że jak dziecko ma w tym spać i się uspokajać to powinny one mieć jakieś stonowane kolory - chociaż podobało mi się połączenie granatu z czerwienią to jednak z nich zrezygnowałam. A brudzić się będą na pewno - ryzyko zawodowe:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina też jestem za 3-punktową, na pewno jest bardziej miarodajna.

Ja też jeszcze pracuje i przyznam, że te upały w tym nie pomagają:P

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Sarcia juz się przestraszyłam ze taka różnica wagi między naszymi maluchami bo moj 2 tyg temu ważył 665g...ale patrzę ze ty dopiero 22tc a ja 25:P
    Moja mała w 24+2 ważyła 610g, ale jest o 5 dni młodsza niż z terminu OM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina moze dlatego ze jeszcze 4 lata temu krzgwa byla 2 punkfowa, ja tez bylam zdziwiona ze teraz jest 3, moze lekarka stosuje system badania ktoey byl przed tym nowym :)

Sabina lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Weekend minął rodzinnie i sportowo-kibicowo: sobota - obiad urodzinowy u mojego taty a później półfinał final four piłki ręcznej; niedziela - obiad imieninowy u teścia a później finał final four piłki ręcznej no i oczywiście zwycięstwo mojej kochanej Iskierki Kielce :)

W Piątek mąż mnie zaskoczył po pracy stwierdził, żebym wymyśliła jakieś 5 rzeczy które są potrzebne dla Krzysia i pojedziemy do hurtowni kupić. Na początku ostro twierdził że jeszcze jest dużo czasu i uzgodniliśmy, że najpierw zrobimy listę bo krucho z kasą a jeszcze sporo wydam na dentystę. Kupiliśmy takie mniejsze rzeczy do pielęgnacji typu grzebyczek i szczotkę do włosów, szczoteczkę do dziąsełek, nożyczki itp. Zawsze będzie o tyle mniej :)

Ja mam wizytę u dentysty 03.06 i dwa zęby będzie robić zawsze ze znieczuleniem. Ostatnio mówiła, że jeden z nich może okazać się do usunięcia ale coś więcej powie jak rozwierci. Myślę żeby już przerwę zrobić bo już tyle kasy poszło a tu wyprawkę trzeba zbierać. Zobaczę jednak co dentystka zadecyduje (zasugeruje).

Staram się tą listę stworzyć ale nie mam pojęcia ile czego potrzeba... czy to w smyku, czy w hurtowni dają swoje listy wyprawkowe z tym co mają w sklepie...
    Muszę tak orientacyjnie sobie to poukładać, żeby nie kupować niepotrzebnych rzeczy, tylko nie wiem od czego zacząć :/

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Obrzęki stóp, kostek mam od około miesiąca niestety. Nie pomaga leżenie z nogami do góry, maść z kasztanowca, no może picie większej ilości wody ostatnio przynosi lekką poprawę. Bardzo opuchnięte są rano przy wstaniu z łóżka. Mam nadzieję, że po porodzie to minie bo zawsze miałam szczupłe kostki i stopy.

Jeśli chodzi o krzywą cukrową to dostałam od gin. napisane na karteczce że chodzi o obciążenie glukozą 75g - 3 punktowa ale było to i tak prywatnie. Płaciłam 23zl i już dostałam w lab glukozę cytrynową. W tym lab przy przyszpitalnym nie chciały tej karteczki od gin.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Idę spać, może uda mi się usnąć wcześniej niż wczoraj...

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja już na nogach od 6:-(
    Na 9 do gina huuuura :-)

Izulla na pierwszej stronie naszego wątku Bbeczka wklęsłe w swoim poście listę :-)

Udanych wizyt:-)
    Udanych krzywych cyfrowych tzn super wyników:-)
    Miłego dnia:-)

Do potem:-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie. Ostatnio jakoś jest tyle do zrobienia, że mam czas tylko przeczytać co u Was nowego.

Gratuluje udanych wizyt. Mi wizytujemy w czwartek, a dzisiaj do dentysty na przegląd uzębienia.

Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia z mężem i było o połogu. Mąż się nasłuchał o śluzach wszelkiego typu i miał jakąś niewyraźną minę cały wieczór. ;D

Co do krzywej dostałam od gina skierowanie na krzywą 3-punktową, 75 g glukozy. I wcale nie była taka tragiczna ta glukoza. Jak jestem głodna to wszystko przejdzie. ;)

W weekend mąż mnie zaskoczył, bo powiedział, że w lato zrobimy remoncik u dzieciaków - może niewielki, bo tylko pomalujemy ściany, zmienimy łóżko Filipa i trochę przemeblujemy wszystko. Cieszę się, bo będę mogła urządzić kącik dla Haniutki ;)

Jak to jest z tym zwolnieniem, bo zgłupiałam. Od 14.04 do 5.05 mam pierwsze zwolnienie, drugie do 2.06. U mnie pracodawca płaci za pierwszy miesiąc, a potem ZUS. Ale jak to będzie? Jak pracodawca mi zapłaci od 14 kwietnia do 17 maja, a potem ZUS. Tylko czy wypłaci mi za okres 18.05-02.06, czy 18.05-18.06???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 06:36

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) jadę do labu upuscic trochę krwi na morfo bo jutro wizyta :)
    Żabko powodzenia na wizycie :)

żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia z mężem i było o połogu. Mąż się nasłuchał o śluzach wszelkiego typu i miał jakąś niewyraźną minę cały wieczór. ;D

jak u nas był temat połogu to nie wiedziałam czy mój mąż będzie wymiotował czy mdlał ;D
    kilka dni wcześniej byliśmy na warsztatach i pokazywali nam płuca dziecka chorego na pneumokoki to tak samo marnie wyglądał, biedactwo...

ja się muszę zaraz zbierać do laboratorium oddać mocz i trochę się stresuję, bo ostatnio jakieś syfy w nim wykryli i dostałam tabletki ziołowe, bo podobno infekcja nie jest na tyle duża by dostać antybiotyk. Zawsze coś nie tak :(

póki co kawka! :P trzeba się nacieszyć, bo jak się piersią karmi to chyba nie można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little teraz jak się karmi piersią to położne każą jeść pić tak samo jak w ciąży.
    Oczywiście w każdym szpitalu inne zasady.:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka już się boję jak moje dziecko będzie nadpobudliwe przez kawę ;D

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Dziewczyny co do przelewów z ZUSu ja wczoraj dostałam pierwszy przelew za dwa miesiące od 5.04 do 2.06 i co jest dziwne to według moich wyliczeń powinnam dostać mniej. Powiem szczerze że to jest jakaś czarna magia.
    A co do stóp to moje wyglądają jak balony najgorzej jest rano i wieczorem. Ogólnie czuję się jak wieloryb. Mąż się śmieje że w sierpniu to wybuchne tak mnie wysadziło.
    Aj bym zapomniałam dzisiaj zaczynam III trymestr!
    A w czwartek jadę do lekarza podglądać moją małą tancereczke.

claudiuszek lubi tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pirelka z pewnością masz racje co do tych znieczuleń. Moja nie chce mi dać wiec mówi ze jak bedzie większa dziura to mi założy jakieś coś co wytrzyma parę miesięcy i po porodzie zrobimy. Na szczęście nie wyglądają na duże, ale u mnie tak bywa ze niby mała dziurka a tu nagle wiertło wpada :/ Pirelka damy radę!
    Anulka u mnie ten sam problem... lekarka początkowo była w szoku, że moje dziury nie wyglądają na zewnątrz tak źle jakie są podczas rozwiercenia. Kopalnia bez dna.. moja siostra ma to samo :/ więc na razie mam zrobione 6 zębów i każdy miał dziurę gigant, więc by bez potrzeby kanałowo mnie nie leczyć zakładała w każdym podwójną plombę z czymś tam..i na razie odpukać jest ok, poza tą kanałówką, w którą chyba wejdziemy jeszcze raz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy tez nie mialam problemow z zębami,a teraz mialam az 7 do leczenia pomimo,ze byly to minidziurki to trzeba bylo chodzic. 6 zrobilam bez znieczulenia,a ostatni czyli 1 górna od strony jamy ustnej ze znieczuleniem (pierwszy raz w życiu mialam zniczulenie u dentysty) szczerze troche inaczej to sobie wyobrażałam :-/ i jak wbijała wielk igle w górne dziąsło przy 1 to płakałam,kurcze az mi wstyd bylo,ale nigdy wiecej znieczulenia nie wezme. Ciesze sie tylko,ze mam juz z glowy :-)
    No dlatego ja trochę boję się odpuścić te 'lepsze' zęby, by nic gorszego do porodu się z nimi nie porobiło. Mnie mimo dziurek zęby nigdy nie bolały przed ciążą, leczyłam kiedyś regularnie a mimo to każdy z nich dzisiaj do wymiany.
    Też mam 1 i 2 górną od strony dziąsła.. a znieczulenie mnie prawie nie boli, taki ból igiełki (minimalnej u mnie) to pikuś w porównaniu z bólem zęba podczas robienia. Wiadomo, zależy gdzie się wbija bo niekiedy jest to mniej przyjemne, ale dla mnie nic przerażającego. Bardziej boję się samego działania znieczulenia i psychicznie to przeżywam, czy nic się nie stanie, mimo że już tyle razy miałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Ja mam wizytę u dentysty 03.06 i dwa zęby będzie robić zawsze ze znieczuleniem. Ostatnio mówiła, że jeden z nich może okazać się do usunięcia ale coś więcej powie jak rozwierci. Myślę żeby już przerwę zrobić bo już tyle kasy poszło a tu wyprawkę trzeba zbierać. Zobaczę jednak co dentystka zadecyduje (zasugeruje).
    To tak jak ja, powiedziałam jej otwarcie, że chyba finansowo nie dam rady zrobić wszystkiego przed porodem, żeby złapać te najgorsze.. i została mi na bank siódemka jeszcze jedna bo widać, że czarna :/ i nie wiem co z tą 1 i 2 na przodzie.. boję się ich ruszać i tego znieczulenia :/ bo po każdym zębie mam takie dziwne uczucia dziąseł itd. :/ no i kanałówkę chyba trzeba sprawdzić z mikroskopem, ale to już mówiła że kasy nie weźmie bo ją robiłyśmy i to jej robota.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poodpisywałam :D temat zębów to dla mnie temat rzeka.. ale buduje mnie fakt, że nie tylko ja mam taki problem i to nie ze mną jest coś nie tak :P

Witam się z rana :)
    Wstałam wcześniej, bo może zjem śniadanko i pójdę na ryneczek warzywniaka, bo potem takie kolejki, że nie wydolę znowu stać :/

Nie mogłam spać w nocy, bo obudziła mi cholerna zgaga koło 1-2 i za nic nie chciała minąć, niemalże leżeć się nie dało :( ale wzięłam kawałek rennie i po jakieś 30 min. zrobiło się w końcu lżej.. bosze.

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja robilam na nfz wszystkie oprocz 1,bo glownie chdzilo o kolor plomby i cale szczescie, ze na nfz bo nie zbankrutowalam,a mam jeszcze do wyrwania jednego zęba po porodzie. Tak tylko zostanie odkamienianie (poki co nie jest potrzebne) piaskowanie i lakierowanie takze w 2 tygodnie zrobilam wszystkie zeby,a w przychodni czulam,ze bylam codziennie :-P

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie temat zgagi bardzo znajomy :-P ale na szczęście pojawila sie kilka razy i nie dopuszczam do niej i pije duuuzo wody gazowanej i zgagi ni ma :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zgagi wcześniej też nie było, czasami w ciągu dnia lub po zjedzeniu czegoś za dużo.. a teraz to pierwszy raz aż tak miałam. Cieszę się, że dopiero teraz, bo przed ciążą często dawała mi o sobie znać :/

‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ