X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A z innej beczki, macie lub polecacie jakas firme, strone z biustonoszami do karmienia ale jak by ty o ujac seksowne/ekskluzywne i usztywniane normalnie ??? :)

Firmy ALLES :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Bosze jaki tam bałagan mają :/ jak dobrze, że mi wypłaca pracodawca..chociaż ten problem mnie ominął.

Na prawdę ciesz się, ja w poprzedniej ciąży byłam od 12tc na zwolnieniu i nie miałam z nimi żadnych problemów, mimo że była to nowa umowa. A teraz mam chyba karę od nich. Dobrze że mam do nich 5 minut na piechotę bo bym się wkurzyła jakbym musiała dojeżdżać do centrum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie stronki z ktorych mozna zamawiac moze ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja kupowałam stacjonarnie, a online mają zagraniczną stronkę. U mnie bez mierzenia nie ma szans więc nie polecę nic sensownego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Sarcia nie zdążyłam Wam wcześniej podziękować, bo mi tel padał, a byłam u teściów. Wysłałam tabelkę i rozliczenia, moja mama wpadła na trop, że może faktycznie nie liczyli całego msc, czekam na odpowiedź. Będę walczyć do upadłego.
    Little Red Fox wrote:
    moje dziecko się chyba tyłkiem wypięło, bo zrobił się dziwny garb na brzuchu i jest w tym miejscu bardziej twarde, czuję pod skórą a z drugiej strony jakby pusto...
    Moja często tak robi, mąż ją wtedy lekko klepie po "pupie".

Angela masakra z Twoją sytuacją, tak od jakiegoś czasu czytałam i zastanawiałam się co w końcu zrobią. Odwal im taką awanturę, że się nie pozbierają. Powodzenia.

Ja też muszę kupić biustonosze nowe. Przyznam, że trochę mi szkoda, bo niedawno kupowałam, ale wiem, że pod koniec ciąży znowu urosną i znowu będzie trzeba kupić. Ale ciasno mi już, szkoda piersi.

sarcia123, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zastanawiam czy zamówić kocyk z wypełnieniem light czy bardziej ocieplany, według sklepu są trzy typy: bez tej włókniny antyalergicznej, z 80g/m i 200g/m. Te dwa ostatnie są w tej samej cenie, zastanawiam się czy ocieplany jest naprawdę gruby...

ja zamówiłam ocieplane u makaszki. jutro mają przyjść to mogę wieczorem dać znać jak bardzo to jest grube :) ja w ogóle czytałam w internecie, że prawdziwe minky powinno mieć gramaturę 400g/m i takich też kocyków szukałam

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) ja też odwiedziłam dzis przy okazji dentystę, bo mnie dzięsło bolało bardzo, już raz z tym byłam, ale żeby się pozbyć tego musze wymienić plombę, żeby była lepiej dopasowana. Mi denstysta powidział, że w ciązy to nawet powinno się brać znieczuelnie bo można urodzić na fotelu jak będzie duży ból, i żeby się nie bać robić zęby, jemu się zdrzyło robić babce 3 dni przed terminem kanałowo...Pewnie co dentysta to ma swoje praktyki.

U mnie co do zus to nic się nie zmieniło, w pue mam tylko jakby pierwsze zwoleniene w zaświadczeniach lekarskich i tyle, w zasiłkach nic. Więc pewnie sobie poczekam.

U nas dziś grzało, potem było burzowo, ale nie padało gdzieś przeszło bokiem.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tak o tych krzywych, a mój gin mnie przedwczoraj zaskoczył, bo on twierdzi, że krzywą najlepiej zrobić w 28tc i tak mam zrobić. Wyjaśniał, że ponoć wtedy jest najbardziej wiarygodny wynik i, że już wtedy dziecko produkuję swoją insulinę. Ja wątpię, żeby mi wyszła cukrzyca, więc się dostosuję, ale słyszałyście takie teorie?

A moja przerwa między usg to ... uwaga 21tc a teraz będę miała 30tc ciężka przeprawa, ale Mała szaleje w brzuchu, wyniki mam dobre, szyjka ekstra, więc chyba wytrzymam. Jakby się nie ruszała to bym nie dała rady. Jak czytam, że Wy macie co 3 tygodnie to Wam zazdroszczę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizyty co 5-6 tygodni, co 3 tygodnie nie mialam jeszcze wizyty poki co , mostatnia mialam 2.05, a teraz mam 6.06, mnie nie swedzi 140 zl co 3 tygodnie haha xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja zamówiłam ocieplane u makaszki. jutro mają przyjść to mogę wieczorem dać znać jak bardzo to jest grube :) ja w ogóle czytałam w internecie, że prawdziwe minky powinno mieć gramaturę 400g/m i takich też kocyków szukałam
    a to prawda, mnie u tego sprzedawcy zainteresowało, że ma oprócz kocyka bez wypełnienia, ma dwie różne grubości tej włókniny co jest między minky a bawełną ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyty co 4 tygodnie, ciekawe czy na najbliższej wizycie coś ruszymy z tematem porodu i planu porodu... czy ja sama mam go pisać, czy bez niego się obejdzie? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie wiedziały co z tymi kocykami to podzielcie się wiedzą jakie i gdzie najlepiej kupić, bo to dopiero przede mną. A kupujecie dodatkowo do wózka śpiworek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam i jestem zakochana w kocykach z lamillou, ale niestety nie na moją kieszeń :(

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam komplecik od makaszki -wybrałam wersję cieplejszą- wcale nie est taka gruba, myślę, że bedzie ok. Na upały rozważam kupno muślinowych pieluszek i tym bede otulać małego. Chyba, że cos mi sie zmieni i kupie jeszcze jeden zestaw ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz się "jaram" woombie ;-) tak fajnie na tych filmikach te mluszki zasypiają... Tylko drogie to;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja mam komplecik od makaszki -wybrałam wersję cieplejszą- wcale nie est taka gruba, myślę, że bedzie ok. Na upały rozważam kupno muślinowych pieluszek i tym bede otulać małego. Chyba, że cos mi sie zmieni i kupie jeszcze jeden zestaw ;-)
    a masz może link do tego co kupiłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem czy kupować śpiworki dodatkowo do wózka dla dzieci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo fajne rzeczy w przystępnych cenach znalazłam na:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=38361865

poza tym kopalnią takich minky jest też art-madam i dawanda ;)
    ale tam ceny w różnych przedziałach ;)

Strazaczka1990, Magdziulla lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U Nas dziś zalatany dzień...
    Noc miałam ciężka .Stopy tak mnie bolały że jeczalam z bólu.Dziś też bola..Dziewczyny co polecacie na opuchnięte stopy ?bola same stopy.Gorące aż byly.Smaruje maścią z aloesem to ta maść aż się waży na tych stopach.Tak jakby stopy miały gorączkę.

Dogadzam sobie :D
    5obmdf.jpg
    Pozdrawiamy ;)
    Dzis Alan tak mnie kopnął że.trzymając rękę na brzuszku z tel w ręce bo kontaktu szukałam do koleżanki to ręką aż podskoczyła razem z telefonem :)
    Coraz mocniej to czuje :D

_izunia_, Lusia8998 lubią tę wiadomość

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ