X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tez mam wizyty co 5-6 tygodni, co 3 tygodnie nie mialam jeszcze wizyty poki co , mostatnia mialam 2.05, a teraz mam 6.06, mnie nie swedzi 140 zl co 3 tygodnie haha xD
    U mnie też wizyta tyle..ale ja muszę chodzić co 30dni bo l4mam wystawiane tak co 30dni .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę co tydzień i bulę po 100 zł :/ ale jak mus, to mus.. przynajmniej wiem, że z dziećmi wszystko dobrze. Prenatalne 300 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chodzę co 3-4 tygodnie, ale nie mam na każdej wizycie usg.
    Już widzę jakiej głupawki dostanę jak będę musiała wybrać wzorki tych wszystkich piękności:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja byłam i jestem zakochana w kocykach z lamillou, ale niestety nie na moją kieszeń :(

to fakt mają piękne rzeczy, ale skoro gramatura i wypełnienie jest to samo u makaszki to po co przepłacać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Piszecie tak o tych krzywych, a mój gin mnie przedwczoraj zaskoczył, bo on twierdzi, że krzywą najlepiej zrobić w 28tc i tak mam zrobić. Wyjaśniał, że ponoć wtedy jest najbardziej wiarygodny wynik i, że już wtedy dziecko produkuję swoją insulinę. Ja wątpię, żeby mi wyszła cukrzyca, więc się dostosuję, ale słyszałyście takie teorie?

ja też krzywą będę robić dopiero w 28tc, ale wierzę też że tak będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty średnio co 3 tygodnie, na początku miałam co 2 tyg. Teraz trochę spokoju, ale lada moment znów co 2 tygodnie pewnie będą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 dalej chodzisz do Pani dr K ?

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja też krzywą będę robić dopiero w 28tc, ale wierzę też że tak będzie ok :)
    Mi tez jeszcze lekarz nie zlecił. I usłyszałam, że jeszcze jest na to czas.

Dziewczyny jakie macie zdanie o fotelikach z funkcją leżenia ??
    Ja najpierw wyczytałam, że tylko i wyłącznie na płasko mozna poza jazdą autem czyli np. na postoju czy tez w razie wycieczki do sklepu.
    A dziś w sklepie sprzedawca powiedział mi, że ten najnowszy fotelik Kiddy nadaje się do położenia na płasko także w czasie podróży.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kocyki lamillou sliczne sa;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka z pewnością masz racje co do tych znieczuleń. Moja nie chce mi dać wiec mówi ze jak bedzie większa dziura to mi założy jakieś coś co wytrzyma parę miesięcy i po porodzie zrobimy. Na szczęście nie wyglądają na duże, ale u mnie tak bywa ze niby mała dziurka a tu nagle wiertło wpada :/ Pirelka damy radę!

pirelka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)

Ja po dzisiejszej krzywej o dziwo czułam się dobrze:) Glukoza ohydna ale szło to przeżyć, a poszłam z wielkim stresem na to badanie - i niepotrzebnie. Także dziewczyny - głowa do góry, źle nie jest wbrew pozorom!:)

I zamówiłam komplety minky od Milutkiej - dzięki Foxik za link bo wcześniej w czeluściach internetu nie widziałam tych aukcji a podobają mi się bardziej niż te u Makaszki:)

pirelka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    a masz może link do tego co kupiłaś?
    mam dokłądnie ten komplecik http://www.makaszka.pl/poduszki-3/poduszki-3/komplety-maluszka.html?start=54

Magdziulla lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się u Makaszki "Indianin" podoba, ale jest tak jasny, że się boję, że się szybko będzie brudził. Ja uciekam spać, pod warunkiem że młody mi pozwoli, bo się rozbrykał w najlepsze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Mam pytanie. W tym tygodniu idę na krzywą. Ale lekarka kazała mi zrobić tylko pomiar na czczo i po 2 godzinach. Myślałam ze krew bierze się trzy razy :O co na go nasze spechalistki?

I chwalę się. Dokładnie 5 lat temu, o 13.14 urodziłam corke :) a dziś taka z niej panna! :)

_izunia_, martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    krzywa powinna byc dla ciężarnych 3 punktowa,teraz są takie wytyczne, no i na 75g glukozy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szwagierka miała taką gluzkozę, że kazali jej ją wypić rano w domu i po 2 h przyjść na pobranie krwi, mieć ze sobą mocz na czczo. Jakoś tak dziwnie no bo będzie miała jeden wynik, aż się zdziwiałam jak zaczęła mi tłumaczyć. Nie spotkałam się z takim systemem.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam skierowanie. I tam jest napisane tylko o tych dwóch pomiarach. Aż dopytalam bo mnie to zdziwiło.
    Chyba zrobię sobie prywatnie, ale 3 punktową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wybaczcie, ze tak rzadko zagladam . Jeszcze tylko dwa tygodnie bede pracowac j w koncu odpocznę. Zaczynam juz odczuwac duze zmęczenie. Ale juz niedlugo, dam rade! Juz dni odliczam, cudnie :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Podziwiam Cię z tą pracą ;)
    Ja też bym zrobiła 3 pkt

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina nie dziwię się ja msc temu poszłam na zwolnienie i dokładnie tak samo zmęczenie, na forum też brak czasu. Później nadrabiałam remont, a teraz mogę być na bieżąco i zapisywać linki do kocyków;)

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ