X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy na toxo i cytomegalię trzeba być na czczo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia badz dobrej mysli, wszystko sie ulozy i napewno szczesliwie urodzisz maluszka we wrzesniu :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek tule kochana.
    Założą szew i wszystko będzie dobrze i wszystko dobrze się skończy a we wrześniu przywitacie Marcelka:-)
    Musisz wierzyć że będzie wszystko dobrze.
    Masz taki doping więc dacie radę.
    Pogadaj z Marcelkiem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne macie brzuszki :)
    Ja juz po zakupach, zaraz obiadek i planuje jakies ciasta zrobic :)

A wczoraj przegapilam 100-dniowke! Takze zostalo 99 dni :)
    Milego weekendu dziewczyny.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Staram sie myślec optymistycznie, bezpieczniej sie czuje z tym ze dostaje ten steryd na pecherzyki dla małego. Ale z drugiej strony on jest jeszcze taki maleńki i nie powinien trraz sie rodzic. Dodatkowo nie wiem co to za organizmy w tym wymazie. Tutaj lekarz mój prowadzący jest naprawdę niemiły. I ja juz sie boje w ogole o cokolwiek pytać, bo zawsze mam wrazenie ze traktują mnie jak wariatkę i panikare. Przecież to tylko płód, rożnie bywa... :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie. Niby tylko szew, ale jednak jest to robione w narkozie ogólnej, ktorej sie bardzo bardzo boje. Ale dla małego zrobie wszystko, byle by nie wychodził jeszcze :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez czytałam historie Agshy i ciekawe co u niej? Jesteśmy w tym samym szpitalu, tylko na innych oddziałach... Za nią tez tak mocno trzymam kciuki!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    sa lekarze i sa chamy! na to juz nie ma rady, wiec tym bardziej szkoda takim zawracac sobie głowę
    sterydy podaja profilaktycznie, bo Marcelek i tak przyjdzie na świat o czasie! moze podpytaj o ten posiew innego lekarza, np "głupio" zagadujac, czy to przez to pojawiło sie rozwarcie, albo czy będzie to leczone?
    jestesmy z toba
    pamiętamy i trzymamy kciuki
    wierze, że nie jest łatwo, ale mamy tylko z górki, witamy sie w iwekszym gronie we wrzesniu i wyjatko niektóre w sierpniu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dziewczyny, czy na toxo i cytomegalię trzeba być na czczo ?
    Chyba nie trzeba byc na czczo :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku ogólne z intubacja?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Pysiaczku ogólne z intubacja?
    Nie mam napisane ogólne dożylne.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    I tez czytałam historie Agshy i ciekawe co u niej? Jesteśmy w tym samym szpitalu, tylko na innych oddziałach... Za nią tez tak mocno trzymam kciuki!
    Trzymamy kciuki z Amelka i najlepiej idz do jakiejs lekarki i dopytaj powinna Ci odpowiedziec jak jest kobieta :) pamietam ze z kobietami mi sie lepiej dogadywalo w szpitalu :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Ja juz mogę w sierpniu sie przywitać, byle nie w czerwcu :(
    Dalej Was dziewczyny prosze kciuki i modlitwę. I z góry dziekuje ❤️

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, no ja wlasnie tez mam taki bol jak na okres, i tez tak od wcsoraj upierdliwie sie utrzymuje, tez wzielam sobie 1 nospe moze przejdsie, nie wiem moze to wszystko sie powieksza i te wiezadla tak ciagna :/ jesli oprocz tego bolu jak na okres nic sie nie b3dzie daialo to bede czekac na poniedzialkowa wizyte na 10 mam, i nie bede tam do szpitala jezdzic i panikowac bo podobno bole jajnikow i ciagniecie w pachwinach to normalne :) juz wspominalam ze z corka tez mialam bole jak na okres i tez kazal nospe brac , ja tez jestem po cc moze to przy drugiej ciazy tez ma jakis wplyw ze to sie bardziej nasila hmm

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Trzymamy kciuki z Amelka i najlepiej idz do jakiejs lekarki i dopytaj powinna Ci odpowiedziec jak jest kobieta :) pamietam ze z kobietami mi sie lepiej dogadywalo w szpitalu :)
    Wlasnie ta moja prowadząca to kobieta. I jest straszna zołza. W ogole te wszystkie położne i lekarze na tym oddziale sa do bani. Nie wiem jak takim można byc mając taki zawód? Ale najwidoczniej oni nie mogą byc mili dla pacjentów...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia mi lekarka wczoraj powiedziała, że po 20-stym tyg. takie skurcze są normalne bo macica powoli zaczyna pracować i przygotowywać się do porodu. Mówiła, że dopóki szyjka jest w normie to nie zawracają sobie tym głowy, w niektórych przypadkach stosują leki rozkurczowe właśnie typu nospa. Także obserwuj i jak się nie pogorszy to czekaj do poniedziałku, a jak ma Cię to mocni niepokoić to lepiej dla spokoju podjechać na IP jak będzie się utrzymywać, lub nie daj boże nasilać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 14:11

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Nie mam napisane ogólne dożylne.

To pewnie krótkotrwałe dożylne. Moim zdaniem lepsze bo bez intubacji i nie dostajesz anestetykow wziewnych, tylko tlen przez maskę i leki.

Powiem Ci że moja koleżanka z pracy w 1 ciąży miała zakładany szew w 26tc a teraz w 2 ciąży w 16tyg. Termin ma na 30.09. Też się denerwowala ale już wie że to najlepsze rozwiązanie i teraz jest wszystko dobrze.
    Wierzę w to, że u Ciebie też będzie dobrze. Trzymam kciuki i głowa do góry :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:48

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mi do tego niedobrze i jakos slabo sie czuje,ale od szpitala trzymam sie z daleka. Mala sie strasznie wierci i kopie mnie po żebrach,moze wczoraj za bardzo sie uwzięła na skopanie żeber i żołądka i dzisiaj sa tego efekty. Dopoki żadnych plamien nie mam,mala sie rusza i do zniesienia to na IP sie nie wybieram.

Troche boje sie o ta szyjkę,bo z 3,5cm zrobilo sie 2,8cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem ile ma moja szyjka, ale lekarka mówiła, że jak na bliźniaczą to nawet dość długa, ufam jej i o więcej nie pytałam, bo głowa i tak ma mnóstwo zmartwień :/ robiła mi badanie ręczne, przez wziewnik i na usg dopochwowo.

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ