X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pieknie wylozylas ta teorie :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamcia pieknie wylozylas ta teorie :)
    Ale to tylko moja wiedza (mam przecież wykształcenie pedagogiczne ) I nie mam co do niej pewności 100 %

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestes the best supeer napisalas o tych 3 miesiacach UW nie czytalam ale chyba nje powinnam przekroczyc, a jakby nawet to wczesniej sie da L4, tylko zeby Bozia dala zeby bylo wszystko ok ♡DZIEKUJE
    kamciaelcia wrote:
    po macierzyńskim normalnie sie wypisuje wniosek o UW ile tylko chcesz, pracodawca nie moze ci odmowić: wtedy najpierw pójdzie 4 dni za 2015, potem za 2016 itd
    urlop sie (chyba)przedawnia po 3 latach na koniec wrzesnia
    np za 2015 roku 30.wrzesnia 2018 r
    wiec jak UW nie wykorzystasz, to i tak go z czasem stracisz przez przedawnienie
    a co do płatności za l4 a urlop:
    za l4 (jesli na urlopie bedziesz KRÓCEJ niz 3 miesiące)dostaniesz tyle samo co teraz, poniewaz nie nalicza się na nowo podstawy, na urlopie dostaje sie pensję, u mnie to byłaby tylko zasadnicza!!!więc miałabym lepiej na l4
    jesli na urlopie bedziesz dłuzej niz 3 miesiące, podstawe chorobowego policza na nowo (czyli srednia z tego, co dostaniesz na urlopie!!!!!ewentualnie 1/12 trzynastki)
    zrozumiale napisalam ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 12:55

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ale to tylko moja wiedza (mam przecież wykształcenie pedagogiczne ) I nie mam co do niej pewności 100 %
    Ja troche tego lizlam ale nie na 100%. Stanowisko mi troche pomoglo ale to nigdy nie 100% wiedzy. Mysle ze masz 100% racji !DZIEKUJE RAZ JESZCZE

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka
    Właśnie - żeby bozia dała :D ja na urlopie byłam do 4 stycznia a 5 . byłam u gin i dostałam zaświadczenie o ciąży. ..chwilę popracowałam i dlatego na nowo policzyli mi podstawę - o to mi chodziło. Bo przecież o wysokość tamtej teraz w sądzie powalczę
    Wiec u mnie wyszło wg planu
    Emilka nad tym czuwała. ..gdyby nie umarła pewnie byłabym na świadczeniu pielęgnacyjnym. ..
    Wiec moim zdaniem działaj na urlopie :D

A liczenie ma sens jak juz urodzisz :D wtedy wiesz od kiedy do kiedy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 13:01

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Synek 2 dni temu ważył 920g. Wg dr Roszkowskiego zdrowy chłopak i niczego hy się nie czepial. Od niego dowiedziała się o tej drugiej metodzie liczenia wód płodowych. Z tej drugiej metody mam 6,3, wg symulacji wykresu dla tego tygodnia mieszczą się w przedziale, ale jestem przy górnej granicy 27.06 mam jeszcze kontroli u niego, i wtedy zadecyduje czy w razie czego lepiej bym rodziła w Warszawie u niego czy tez nie. W każdym razie, szyja, twarz, głową, mózg, zolodaek, nerki, brzuszek, pęcherz,kończyny, kręgosłup w porządku. Jedyna ewentualność najgorszą jaka może być przyczyna prawie wielowodzie to niedrożność przełyku, ale tego nie da się ani potwierdzić, ani nigdy zaprzeczyć.

Brzuchu macie suuuuuuper!!!! Śliczne wy! Ja się czuje jak potwór, jestem ja i brzuch.8kg do przodu, paluszki mi trochę po puchly. Powiem wam,ze nie wiem co jest ale się nie poce wcale. Normalnie bym się cieszyła...

kamciaelcia, A_n_k_a_80, żabka04, _izunia_, violett, martta, Anulka01, bisacz lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Anka
    Właśnie - żeby bozia dała :D ja na urlopie byłam do 4 stycznia a 5 . byłam u gin i dostałam zaświadczenie o ciąży. ..chwilę popracowałam i dlatego na nowo policzyli mi podstawę - o to mi chodziło. Bo przecież o wysokość tamtej teraz w sądzie powalczę
    Wiec u mnie wyszło wg planu
    Emilka nad tym czuwała. ..gdyby nie umarła pewnie byłabym na świadczeniu pielęgnacyjnym. ..
    Wiec moim zdaniem działaj na urlopie :D

Polubilam bo chce zeby Bozia dala. A nasze Aniolki czuwaja nad naszymi dzieciaczkami, ja poronilam przed ta ciaza wiec wiem co to strata, strasznie boli, teraz bedzie ok i urodzimy zdrowe bobasy i to nie jedne, bede dzialala z nadzieja na cud :) bedzie dobrze musi byc :) Rozumie ze bylo by lepiej jakbys tej chili nie pracowala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 13:07

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak
    Musisz być dobrej myśli i zapomnij o niedrożnościach !!!super chłopaczek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Polubilam bo chce zeby Bozia dala. A nasze Aniolki czuwaja nad naszymi dzieciaczkami, ja poronilam przed ta ciaza wiec wiem co to strata, strasznie boli, teraz bedzie ok i urodzimy zdrowe bobasy i to nie jedne, bede dzialala z nadzieja na cud :) bedzie dobrze musi byc :)

Nieśmiało mowie ze po śmierci Emilki zmieniły nam się wartości i jak wszystko pójdzie dobrze, ja cc przeżyje a dzidziuś będzie zdrowy za rok pomyślimy o rodzenstwie. ..ale jak bozia da! Emilke nam dała na 10 miesięcy po 16. miesiącach starań. ..a teraz udało się w 2.cyklu. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nieśmiało mowie ze po śmierci Emilki zmieniły nam się wartości i jak wszystko pójdzie dobrze, ja cc przeżyje a dzidziuś będzie zdrowy za rok pomyślimy o rodzenstwie. ..ale jak bozia da! Emilke nam dała na 10 miesięcy po 16. miesiącach starań. ..a teraz udało się w 2.cyklu. ..
    Uda nam sie zobaczysz jak sie kocha i bardzo chce to wychodzi tak jak sie chce, moze warto troche wczesniej sie starac :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, Kamcia Bozia da.:-)
    Trzymam kciuki i z całego serca wam życzę zafasolkowania w planowanym terminie

Ja po obiadku fasolka, ziemniaki i kotlet z piersi kurczaka.
    W trakcie jedzenia junior wariowal więc chyba mu smakowało:-)
    Teraz leżę do góry brzuchem i modlę się o dobre cukry:-)
    Od rana sprzątalam,byłam na zakupach na szczęście mąż wniósł przed pracą byl :-) odkurzalam,umylam podłogi i zrobiłam sałatkę z zupek chińskich i obiadek
    Nie ukrywam ale brzuch bolał ale dałam radę zostało mi prasowanie ubranek juniora:-)

Asiak ufffff ja też mam tą metodą wody płodowe 6.
    Już chciałam iść do innego gina:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy pierwsze 2 opakowania pieluszek, ale nie było Happy w moim Kauflandzie, więc kupiłam Pampers Premium Care na początek.

Byłam pytać w Luxmedzie i mogę przyjść w poniedziałek z dokumentami i może uda mi się zrobić w ramach pakietu te badania :) a mocz i krzywą sobie zrobię prywatnie, bo są nie drogie, a będę mieć blisko od domu na czczo.

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Dzień dobry Kochane :)

Gratuluje wszystkim super dzieciaczkowych wizyt :) Mam nadzieję, że wszystkie pojawiające się problemy będą z czasem mijały.

U mnie po wizycie też wszystko dobrze :) Mały rośnie jak złoto i jest do przodu o około 1,5 tygodnia :) na 25 tc ważył ponad 900g :) Tylko mój gin jakiś zawiany był na ostatniej wizycie :D w ogóle nie zauważył TSH, które podskoczyło ani tego, że ma wpis do karty z II badań prenatalnych... Może to dlatego, że doniosłam mu dobre wieści odnośnie mojej wątroby po USG j.brzusznej.

Ogólnie cała wyprawka już prawie zakupiona zostały mi kosmetyki. Może jakaś mądra już mama podzieli się co kupić i do czego użyć, np. do pupy linomag czy bepanthen? I co do pielęgnacji w kąpieli i po niej?

Do prania w końcu kupiłam płyny z Lovela, niby Dzidziuś wypadał lepiej w ocenach Sroki ale mama mi powiedziała, że ja akurat na niego miałam okrutne uczulenie i skończyło się na dostępnych wtedy płatkach mydlanych.

Nie ze swojego doświadczenia, ale innych linomag ja kupuję, do prania lovella, reszta z babydream. I tyle im mniej tym lepiej.
    Little Red Fox wrote:
    ja jestem takim twardzielem, że nospy jeszcze nie brałam w ciąży - choć jak wysłałam kiedyś męża do apteki to mi przyniósł despę jako tańszy zamiennik, bo mu tak wcisnęli. Przypuszczam, że to ten sam składnik aktywny :)

Ja też jeszcze nic a nic przeciwbólowego nie brałam. Nie było takiej potrzeby, tfu tfu.

Anka80 ja też bym tak chciała, żeby zajść pod koniec macierzyńskiego, ale o pierwszą dzidzie staraliśmy się dość długo, więc nie nastawiam się. Życzę żeby udało:)

Żabcia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś takie skarby kupiłam na rynku. Jaka głupia byłam, że mi się nie chciało dalej podjechać tylko w supermarkecie kupowałam.
    Mam pyszne truskawki, rabarbar, fasolkę szparagową o fasolkę mogę jeść tonami bez opamiętania:)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7943d9272b92.jpg
    Pochwale sie zakupilam ostatnio Amelce pajace na rozmiaf 50 cm i 3,4kg, bo takich malych nie miala , a niby ma byc mniejsza :) i sliniaczki na tym dolnym jest napisane cute :) plus super miekka myjka.

kamciaelcia, _izunia_, Żabcia_, Strazaczka1990, Sabina, Anulka01, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wzielam ta 40 mg 1 szt, ale troche mi lepiej :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Żabcia ja będę stosować bephanten bo u mnie sie sprawdzał, do tego smarowałam nim popękane brodawki. Kapać będę w pierwszych tyg chyba tylko w Oilatum a pozniej pewnie nivea albo mixa. Ja tez prałam w loveli i było ok wiec przy niej zostanę.
    Ulfe współczuje bo to ciśniecie na pęcherz nie jest przyjemne :/

Pysiaczek??? Gdzieś sie podziała kobito?
    Anulka dzięki za troskę i zainteresowanie, ale nie chciałam Wam tutaj psuć humorów.
    Średnio jest u mnie. W poniedziałek mam mieć zakładany ten szew. Z mojej kart dowiedziałam sie ze moja szyjka jest 1,5/op/0 czyli ze ma długość 1,5 i rozwarcie zewnętrzne na opuszek palca :(
    Nie wiem czy do tego poniedziałku beda te wyniki z wymaz z szyjki/pochwy. Wczoraj dostałam na maila wyniki posiewu pochwy, ktory robiłam w lux medzie w poniedziałek tuż przed przyjęciem do szpitala i w tych z lux medu sajakies trzy organizmy wykryte. Zupełnie nie wiem co to jest bo w internecie praktycznie nic o nich nie ma i nie wiem czy to sa jakies złe rzeczy czy nie.
    Dodatkowo musiałam podpisać ze wiem co moze sie stac podczas zabiegu czyli przedwczesny poród, pęknięcie pęcherza itp.
    Płacze sobie czasami w poduszkę i sie zastanawiam, dlaczego mnie to spotyka, co ja takiego zrobiłam :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś szukałam wszędzie rabarbaru i nigdzie nie mogłam znaleźć, więc dżem będzie z samych truskawek, no choćby że znajdę później w jeszcze jednym sklepie, bo jedziemy oglądać materace do łóżeczka ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    założa szew z powodzeniem i bez komplikacji, wtedy Marcelek o czasie sie z wami przywita! kochana, troszke optymizmu , dobre mysli pomagaja
    jest tyle kciuków za was zacisnietych, ze może byc tylko dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ