X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, jeśli lekarz Ci nie zaleca to ja bym nie robiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też rzygała w nocy kłakami, a jak jej się chce obciąć kołtuny czy wyczesać syczy jak poparzona :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka bardzo mały brzuszek, ale ja zauważyłam, że mój rośnie skokowo. Stoi nawet 2-3 tyg a potem nagle rośnie w 3 dni. Może Twój też "wyskoczy".

Ksosia tylko nie tiry!. Mój tata jeździ. Całe szczęście, że zaczął jak już byłam starsza, ale mój młodszy brat ojca nie miał. Poza tym po tym nie da się wrócić do normalnego życia, facet ma już swój "dom" w samochodzie i po jakimś czasie on nie wraca do domu tylko do pracy. Te pieniądze nie są tego warte. Nawet mój tato (a mama w 100%) przyznał, że to nie jest praca dla młodych małżeństw. To niszczy związki.

Pirelka ja dziś jadę autobusem pierwszy raz od kiedy widać brzuch tak bez cienia wątpliwości, ciekawe jak będzie.

Gotuję fasolkę szparagową.,.na śniadanie, wiem późno, ale rozlazła dziś jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przerażające to jest z tym jedzeniem, ale pocieszające dla mnie że nie tylko ja mam takie problemy.

Ja słyszałam znowu że najlepiej kupować indyka, bo ich się nie da faszerować antybiotykami.

A CMV ja robiłam na własną rękę pod koniec I trymestru, bo robiłam też przed ciążą i wiem że nie przechodziłam. Całe szczęście było nadal ujemne. Jak mi lekarz nie zleci to w następnym miesiącu znowu powtórzę na własną rękę. Chociaż czytałam w internecie, że najgorsze skutki dla maluszka są gdy się zachoruje w I trymestrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla może będą wolne miejsca i na spokojnie jakieś sobie zajmiesz :) mi zazwyczaj się udaje, ale to zależy gdzie wsiadam..czasami są zawalone autobusy.. zwłaszcza starymi ludźmi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CMV ja też robiłam przed ciąża i w I trymestrze, teraz znowu dostałam zalecenie więc musiałam zrobić. Oby wyniki były ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytałam o ceny truskawek. I nas 5zł za kg. A na skupie 2 zł za obierane :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kurczak teraz jest baaardzooo złej jakości... Wręcz nie zaleca się juz spożywania tego miesa (choc zawsze bylam przeswiadczona ze to najzdrowsze miesko). Najlepsze są chyba teraz kackzi, króliki, jagnięcina i cielęcina, no i wołowina, chociaż i ona się psuje :/
    Paskudy... przez te wszystkie masarnie człowiek stał się padlinożercą zamiast mięsożercą :/ Uczyłam się o tym już w gimnazjum, a teraz to jakieś apogeum....

To dziewczyny warto robić to CMV, czy nie? Wszystkie miałyście zlecone?

nie robiłam i nie robie cmv

kurczaka od lat nie jadam ze smakiem, tzn piers w sałatce jeszcze tak, udko z rosołku jeszcze tak...obrzydza mnie kurczak
    kocham gęsinę i kaczkę
    królika normalnie tak-w ciązy pachniał mi jak kurczak nie ruszyłam zatem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nadal od tygodni nie jem mięsa :( fuj fuj fuj!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to jem kurczaka najczęściej, ale faktycznie często pachnie dziwnie mimo dobrej daty :/ i indyka jadamy też..ostatnio kupiłam dużą pierś, nic nie śmierdziało i poporcjowałam sobie na kilka obiadów.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indyka tez niestety nie strawie...ani to drób. ani wieprzowina...serca indycze juz tak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja indyka nie lubię, ale wołowinę uwielbiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu nie jemy wołu :P za ciężki, a w dodatku mąż jest uczulony.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wołowina tak, jak bardzo mi sie zachce...mąz tez polubil
    w tej ciązy tylko raz na poczatku robilam bitki wolowe i koniec

ostatnio w intermarche poczułam smród jedzenia-robia te miesa pieczone...aż mnie cofnęło, ale ludzie na mnie spojrzeli. Nie miałam nudności, a teraz takie coś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) dziewczyny mam dylemat co do wózków :/ naprawdę nie wiem jaki wybrać :'( ten o którym marzyłam w rzeczywistości wcale nie taki fajny :/

Ale pochwale się zakupiłam łóżeczko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a3f13042fd0.png

kamciaelcia, pirelka, violett, agatia, claudiuszek, żabka04, Sabina, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wymarzony wózek niefajny, to pora pomysleć o innym :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha, zamówiłaś dokładnie takie łóżeczko, w jakim się zakochałam od pierwszego wejrzenia, ale mąż kręcił nosem i po drugie nie za bardzo nam pasuje w mieszkaniu, ale ono jest po prostu przeurocze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne !! Załuję, że ja nie mogłam wybrać sobie takiego wymarzonego łóżeczka jakie mi sie podoba i wózka :P ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmykam na te ubranka dla małego, póki się mogę turlać po SH ;)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne łóżeczko!
    Ja wołowinę zaczęłam jeść w większych ilościach, bo mi hemoglobina leci. Właśnie kiedyś już pytałam na jakim poziomie macie? Mój lekarz uważa, że na razie jest w normie mam 11,8 a na szkole powiedzieli, że blisko 11 to już jest wynik gdzie trzeba interweniować, bo nie powinno spaść poniżej 11. No i żelazo, żelazo. Ja póki co jak zawsze wolę naturalne, więc buraki, wołowina.
    Jak u Was z tym?

‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ