WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    To.mój chłop jest jakiś inny ;) zwierzę zakupowe ;) uwielbia chodzić po sklepach i robić zakupy. I jest pierwszy do wyszukiwania ciuszkow dla córki :) zadna ladna sukienka mu nie umknie XD
    mój zwala zakupy na mnie, bo twierdzi, że mam lepszy gust, on może płacić ;D
    wczoraj jak te ubranka przeglądałam to takie słodkie takie urocze, że aż się wzruszyłam, zrobiłam listę - mąż stwierdził, że całkiem sporo tego już mamy a jak mu powiedziałam, że jak się pogrupuje rozmiarami to wychodzi po ok 2-3 szt, w przypadku body max 5 szt to stwierdził, że jednak więcej tego nam się przyda, może nasz synek będzie czyścioszkiem i wcale tak nie będzie brudził ubranek? ;)

Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój kot też dziś dał popis. Tzn. wymiotowała w nocy bidulka, nie wiem co jej się stało, bo od lat nie wymiotowała. Musiała coś po kryjomu zgarnąć ze stołu. Ale wiecie kto się uparł, że wstanie do kota - mąż. I sam posprzątał, a kiedyś go odrzucało.
    A ja wyrodna żona nie wstałam, żeby mu jedzonko do pracy naszykować, tylko sobie smacznie spałam do 8,30.

Alinka ja też dziś wsidam w mpk. Muszę na drugi koniec miasta pojechać do szkoły rodzenia na ćwiczenia nq kręgosłup. A samochód stoi, tylko cholera jakąś blokadę mam, bardzo mało w ciąży jeżdżę, jak coś to musi być mąż obok. Uwsteczniłam się, masakra, tym bardziej jak sobie pomyślę jak później będzie z dzieckiem.

Ooo mam dziś 100dniówkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:12

Broszka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietam mój pierwszy raz z dzieckiem w aucie (fotelik z przodu)
    jakiego miałam stracha
    mala na szczęscie w aucie była grzeczna, ale wode do picia nauczyłam sie podawać w czasie jazdy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie jeszcze zasnac na 2 godziny !!!:)
    Wspaniale uczucie.
    Zaraz zrobie sobie sniadanko i jade z fakturami.
    Kamcia myslalam dzis o Tobie rano, tj. Jak tam sobie bez meza radzisz.. Tak "cicho" to znosisz... Ja bym ciagle narzekala :P

Dziewczyny ciagle z tylu glowy ciaża mi studia...:(
    Musze zrobic papiery z praktyk i zaliczyc niemiecki, nie mwoiac o pracy mgr i obronie :o

Straszne.....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksoaia
    ależ ja wam marudzę :D
    i ciagle tu siedzę z nadmiaru czasu
    a z tego nadmiaru też poprałam i poprasowałam, pokój i rzeczy Piotrusia ogarnełam...
    Ale własnie dostałam pocieszenie od męża!!!brak mi słów...wysłał mi zdjęcie rozszarpanego munduru...ze silnik go wciągnął, mundur rozerwany a on cały...słabo mi sie zrobiło, tylko po łbie dać! a przez jego wypadek w pracy (połamał się) to my w ogóle sie poznaliśmy...
    jeszcze 9 dni bez męża :(
    w czwartek usg i znów bez niego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję, mój też w mundurze, ale innym i pamiętam jak wyjechał na szkolenie na 6 msc. Ciężki czas pomimo, że przyjeżdżał kiedy tylko mógł. Tak tęskniłam, może to głupio zabrzmi, ale dobrze, że miałam kota...;) no i chodziłam do pracy. Nie wiem jak bym wytrzymała siedząc w domu. Tak, więc współczuję. Pewnie musisz sobie zajęcia wymyślać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dobrze, ze nic mu nie jest. To bajwazneijsze :) ale kawy to Ty już dzisiaj chyba nie potrzebujesz ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia współczuję, mój też w mundurze, ale innym i pamiętam jak wyjechał na szkolenie na 6 msc. Ciężki czas pomimo, że przyjeżdżał kiedy tylko mógł. Tak tęskniłam, może to głupio zabrzmi, ale dobrze, że miałam kota...;) no i chodziłam do pracy. Nie wiem jak bym wytrzymała siedząc w domu. Tak, więc współczuję. Pewnie musisz sobie zajęcia wymyślać.

mój tez wyjechałby na szkołke na pół roku...stara się od listopada (egzaminy były zaraz po smierci Emilki), ale właśnie zagadał, zeby w tym roku go nie wysyłali (tak by od czerwca do grudnia...)
    odzwyczailam się nawet od poligonów
    po ur Emilki mąż ani razu nie wyjeżdzał, w pracy rozumieli
    a teraz bez przerwy go nie ma
    w grudniu tez miał poligon w dni płodne :D jak gówniarze w aucie szalelismy :D
    ale jak zobzczyłam ten brak nogawki...sama nie wiem czy on taki głupi, czy ma takiego pecha
    mówie mu ze ma na siebie uważać, a on, ze stara się-no chyba za słabo
    a nasz kot jest z nami od początku znajomosci-to taki mój pocieszyciel, ale tez dziala na nerwy. Tylko raz sie zdarzyło, ze mnue w domu nie było-po cc
    myslałam, ze kot zeświruje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    jeszcze w serduchu czuje to poruszenie...
    przeciez te pojazdy sa olbrzymie i potężne, a jemu mundur wciągnęło.Na szczęście tylko mundur, ale nie ma połowy nogawki!
    aaa!
    jeszcze w zeszłym tyg była akcja pt Kleszcz
    mąż znalazł na sobie, zrobił mu sie odczyn. A jeszcze niedawno pisalam, ze ich szczepili na coś tam odkleszczowe. Sam sie przestraszył, bo kleszcze mial nie raz, ale pierwszy raz z odczynem...przez kilka dni tez byłam w strachu! wynikało to raczej z upalu, potu i kurzu, ale medycy ogladali go 3 razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:42

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina
    jeszcze w serduchu czuje to poruszenie...
    przeciez te pojazdy sa olbrzymie i potężne, a jemu mundur wciągnęło.Na szczęście tylko mundur, ale nie ma połowy nogawki!
    Najważniejsze ze nic.mu nie jest <3

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak! najwazniejsze...
    a tyle razy sie zartowało , ze przez wypadek mnie poznal (co pisałam , ze anioł stróż go w duuupe kopnął i spadł z wysokości...). kolejny nam nie potrzebny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mu nic się nie stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też i córka pospalysmy teraz jemy śniadanie i puki nie jest gorąco idziemy do sklepu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Kamcia... serducho od razu zawirowało...

Czesto ma te poligony?

Mój mąż za to w transporcie robi, więc czasem wyjeżdża na 10 minut, a czasem na tydzień... i to z różnymi ludźmi... Czasem jak ktoś załapie, że kierowca taki fajny i lightowy, bo miły i zartami sypie, to niejedna potem dziwne smsy wysyłała przy rozwoju znajomości... aghhrrr... a mało tego ciągle sie slyszy o tych wypadkach drogowych, a ja siedze w domu i sie martwie... :(

i nie przejmuj się, bo i mój już na USG nie chodzi, bo "praca" choć doskonale wiem, że gdyby chciał to mógłby na tą godzinkę się urwać...
    Jutro mam urodziny i niestety, są to kolejne, które spędze bez niego (jeszcze ani razu nie spędziliśmy wspólnie moich urodzin...), aż mi się płakać chce... ale co zrobić...

chujowy miesiąc sobie wybrałam na to żeby się rozpakować mamie z brzuszka :)

A baraszkowanie w aucie jest jak najbardziej zrozumiałe, tylko pamiętaj!!!! Jak Piotruś kiedys skradnie wam auto i będzie z dziewczyną się w nim spotykał to nie krzycz na niego! :) A mężowi przypomnij to co się wydarzyło to kilka miesiecy temu :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    poligony w tym roku jakos tak czesto, a jak nie poligon to np były zawody w Poznaniu, ciagle coś...
    sąsiad z góry kierowca...zona z dwójka dzieci sama nawet przez 3 tyg, nie zazdroszczę im, ale przeciez sami takie życie wybrali. jaka ich córka grzeczna, kiedy tata w domu...
    ale ja mam uraz powypadkowy i psychicznie nie dałabym rady zyc z kierwowca :( to taki lęk juz nieuleczalny. Mi wystarcza, ze mój dojeżdza do pracy 20 km, a zimą...masakra. Co rano puszcza sygnał z tel-co oznacza, ze dojechał, ale co przezywam, jak nie ma sygnału czy smsa...podziwiam zatem te, które maja swoich w transporcie :) tak szczerze podziwiam...
    najgorszy czas jaki przezyłam to jednak 5 miesiecy kiedy był w Afganistanie...marne pieniądze (zarabiaja zawsze ci wyżej), ale tego czasu nikt nam nie zwróci...dlatego moj juz nie wyjedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i udało się zrobić toxo i cytomegalię + morfologię. Co prawda nie byłam na czczo, ale było za free więc jak wyjdą złe to powtórzę sobie u siebie prywatnie w środę razem z krzywą :D
    Facet w luxmedzie coś nie mógł tych badań zaznaczyć bez skierowania, ale udało mu się coś powpisywać i mi zrobili :D Cieszę się, bo one były najdroższe i zaoszczędziłam trochę kasy przed środowymi badania i jutrzejszym dentystą :P

Ksosia, nie martw się egzaminami.. ja też musiałam zdawać niedawno 5 egzaminów, stres był ale teraz wolałabym to niż dentystę :P

kamciaelcia, alinka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w przyszłym tygodniu egzamin na prawo jazdy, a czuję się jak kupa :P
    pójdę chyba i będę liczyć na trochę szczęścia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży :O wow!

Właśnie się dowiedziałam, że muszę kupić swoją glukozę do badania.. nie wiecie czy dostanę w każdej aptece i ile kosztuje 75g?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, wydaje mi się że w każdej lepszej kupisz typu ziko czy doz, nie jest chyba droga, ja miałam w labo dostępną więc nawet nie szukałam w aptekach.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Malutka, w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży :O wow!

Właśnie się dowiedziałam, że muszę kupić swoją glukozę do badania.. nie wiecie czy dostanę w każdej aptece i ile kosztuje 75g?

5-7 zł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ