X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    Ja juz po zabiegu....
    Dzisiaj musze cały czas lezec i mam podłączona kroplówkę z fenoterolu. Mam nadzieje ze nic sie nie zmieni i nie bede miała żadnych skurczy i twardnienia brzucha. Prosze trzymajcie za nas kciuki mocno.

pirelka, Macioszczyczka, kamciaelcia, Anulka01, claudiuszek, mysza0406, bisacz, Angela89, żabka04, mychakruszyna, Miśka***, alinka, Madziuuuula, Magdziulla, Sabina, violett, A_n_k_a_80, Broszka, Malutka92, _izunia_, martta, mmargol lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę z paznokciami zrobić porządek bo odkąd nie nosze hybryd w ciąży to nie robię z nimi nic poza obcinaniem :O
    Pysiaczku super, że już po... Trzymamy mocno kciuki, na pewno będzie dobrze !!!

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Pysiaczku.

Co do wyprawki to my jeszcze kosmetyki (stawiam na HIPP), wanienka (bo nasza gdzieś zniknęła), kołdra i poduszka oraz komplet do wózka. No i muszę ogarnąć temat koszuli i całej wyprawki dla siebie. Mama mi znalazła fajną w FF. Nie ciążowa, ale rozpinana po całości.

276-7540.jpg

Pysiaczek89, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajna ta koszula, też muszę dla siebie wszystko kupić.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Z paznokciami zależy od szpitala
    W moim niedopuszczalne mieć cokolwiek
    Czy cc czy chirurgia

Po paznokciach ocenia się stan pacjentki w trudniejszych przypadkach. A jak są pomalowane lub hybryda/żel to nie widać, czy sine czy jak. Więc nie dziwię się, że zabraniają. Ja mam pomalowane i tu i tu lakierem, bo wreszcie mam długie, ładne i mocne paznokcie (tylko w ciąży), ale jak będzie trzeba to będę zmywać na cito.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarlam. Ogolem na badaniu wszysyko ok jedyne co na poczagku lekarz wahal sie co do pracy serduszka, dlugo wszysyko badal mierzyl i powiedzial ze na ta chwile jesg prawidlowo :) ale ze bedzie to monitorowac i sprawdzac na nastepnej wizycie, za 2 tygodnie mam isc na krzywa cukrowa, zapisal mi dopuszczalne normy cukrow, dostalam zdjecia usg opis, nl i maly wazy 541 gramow. Mam nadzieje ze z tum serduszkiem bedzie wzzysyko w porzadku. No i chlopiec pozostaje chlopcem

bisacz, Anulka01, A_n_k_a_80, _izunia_, martta, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Na pewno będzie dobrze! !pamiętaj - tylko z górki

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole, własnie do mnie mąż zadzownił, że jechał rowerem i auto go potraciło!!! Nosz kurwa! :/ Nie wie teraz jak wrócić do domu.

Kamcia... a propo naszej rozmowy porannej :/
    W chuj się teraz martwię :(:(:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepna wizyte mam 11.07

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Po paznokciach ocenia się stan pacjentki w trudniejszych przypadkach. A jak są pomalowane lub hybryda/żel to nie widać, czy sine czy jak. Więc nie dziwię się, że zabraniają. Ja mam pomalowane i tu i tu lakierem, bo wreszcie mam długie, ładne i mocne paznokcie (tylko w ciąży), ale jak będzie trzeba to będę zmywać na cito.

Ja to wiem i namawiam dziewczyny żeby zapytaly w szpitalach
    Ja nie namawiam do hybrydy jaka by nie była

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie:) Ja na wizycie w czwartek nie dowiedziałam się niczego szczególnego. Serduszko dzidzi bije ok, usg nie miałam, szyjki mi nie zbadał lekarz. Chyba mu się nie chciało. 30. 06 mam kolejną wizytę to go pomęczę bardziej. 4 kg na plusie mam. Gorzej tylko =, że TSH mi skoczyło z 1,7 do 4,6!!! Ale od razu zareagowałam większą dawką euthyroxu, endo kazała zmienić z 137 na 150. Mam nadzieję, że to wystarczy i ze na tym etapie to wahnięcie nie było groźne dla dziecka.

Za 2 tygodnie jadę na urlop. Mąż skręcił kostkę nad jeziorem w Boże ciało, pękła mu torebka stawowa. Mam nadzieję, że do czasu wyjazdu wydobrzeje, bo jak nie, to czeka mnie 6 godzinne prowadzenie auta nad morze z brzuchem, co mi się wcale nie widzi. Eh

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, współczuję. A zatrzymał się chociaż kierowca?
    Jak trzeba to niech woła pogotowie, to go do domu odwiezie i przy okazji sprawdzi, czy nic mu nie jest. Ty się postaraj nie denerwować. :*

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie - dawno haneczko cie nie było! Miło że zawitalas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A ja dzisiaj cały dzień chodzę i wyję... łzy mi same ciurkiem lecą... mój kręgosłup... nic nie pomaga ani ćwiczenia ani masaże. Jakieś zwyrodnienia mam czy co???? Nie dam rady juz dłużej :( od tego wszystkiego brzuchol ciągnie i ja juz nie wiem co boli :(

Anulka biedna. A co Ci jest tak dokładnie, bo mnie sporo czasu nie było i nie jestem w temacie?
    Mi strzeliło coś w kręgosłupie krzyżowym miesiąc temu około i przez tydzień nie mogłam chodzić, schylać się nic, ból okropny. Ale całe szczęście samo mi przeszło po jakimś czasie. Pozwoliłam sobie posmarować kilka razy naproxenem i chociaż mogłam zasnąć.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A tak na marginesie - dawno haneczko cie nie było! Miło że zawitalas

No wiem, wiem. Nawet mi trochę przykro, że nie mam czasu dla siebie i dla Was i mało się skupiam na tej drugiej ciąży. Zapiernicza mi czas jak głupi. Ale jestem całymi dniami sama w domu z rocznym synkiem, prowadzę dom, ogródek, gotuję, sprzątam i jakoś tak w ciągu dnia potrafię wygospodarować 30 minut dla siebie, wtedy oglądam barwy szczęścia. :P

Ale czasem tu zaglądam, czytam, choć nie mam czasu napisać. Nawet nie wiem, kiedy mi taki brzuch duży urósł haha. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem trochę markotna bo dostałam sms, że gin wyjeżdża i mam przełożyć wizytę więc z czwartku zrobił się poniedziałek :( trudno jakoś przeżyję ten tydzień
    Malutka gdzieś ty podziała te 10 kg, jesteś naprawdę drobniutka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze teraz nie mam humoru po tej wizycie, bo niby prawidlowo to serce ale sie martwie teraz

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co....wczoraj zona szwagra (z którą mam wspolna tesciowa) powiedziała mi że niby tesciowa (jedza ale to swoja droga)powiedziała jej ze kupi nam wózek choćby i za 3 tys ale ma on zostać dla jej córki Patrysi...i sama nie wiem co myśleć o tym. Wczoraj powiedziałam że absolutnie tak nie chcę ale dzis myślę że w suwnic nie tracę a kupie sobie anexa bo mi się podoba a w sumie gdybym sama kupila i potem sprzedała to odzyskam tylko polowe a tak nie wydam nic. Sama nie wiem jak to ugryźć. Pewno i tak skończy się na gadaniu tylko a potem grosza nie zobaczę.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Szkoda ze nie masz tego czasu nawet na małą refleksje. ..bo ten czas już jednak nie wróci a z dwójką sama w domu to dopiero się nie oszczędzisz.
    A czas na ulubiony serial zawsze musi być :D u nas tatuś był do zabawiania w takich godzinach :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    A co dokładnie lekarzowi się nie podobało? W sensie nie pasowało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ