X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jasne ze tak. Tylko rano mówił mi, ze wyjdę w poniedziałek. Dlatego jestem taka rozczarowana
    Nie dziwię się wcale :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moze jutro wyjde do domu, bo posiewy z pochwy i moczu wyszly dobrze :) a ten antybiltyk co dostaje to moge tez dostac i brac go w domku, oby jutro lekarz mnie wypisal (oczywiscie niw wyjde dopokimna odchodne jiemzbada mi szyjki i jie zrobi usg ! Nie dam sie ! ) :) mam nadzieje ze nie zlstawi mnie do poniedzialku, trzymajcie kciuki zeby tak bylo....

SABCIA do srody to dlugo, alemysl pozywtynei ze to wszystko dla ywojego maluszka, bedzie wszysyko dobrze, tez pozdrawiam ze szpitala, najwazniejszw zeby nam pomogli i zeby dzieci sidzialy tyle ile ttzeba. Trzymaj sie cieplo :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze jestem mega poirytowana, bolezy ze mna na sali ciezarna laska 18 lat ma, i jej facet non stop tu przesiaduje to juz jesg wkurwiajaca, siedzi tu od 14 i do domu jak widze sie nie wydbiera...normalnie robia sobiw jakas prywate....meczy mnie to jak cholera bo ani nie moge sie odkryc, ani spkkojnie wykapac i zdjac biusyonosz bo sie najzwyczajniej krepuje...no kurde to jest szpital nie hotel...rozumiem odwiedzinh chorego ale od 14 siedziec to juz chyba przesada....

wczoraj tu siedzial do 21.45 noz kur.... mi sie juz oczy zamykaly a ci siedzieli gadali i sie smiali jak by sami na sali byli....chore

w dodatku caly czas wrzucaja monety do tv, i ja nawet nie zdazs tez wrzucic vo oni co rusz dokladaja i pilot sobie trYmaja caly czas jak by tv bylo ich i jestem skazana ogladac to co oni.... wkurza mnie to juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... Sarcia.. Ja u meza od 9 do 22 siedzialam ...:(
    Wychodzilam tylko na obiad... Nawet nie pomyslalam ze moge przeszkadzac koledze z pokoju...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodi o przeszkadzanie, ale dla mnie jest to ucizliwe jak non stop tu mtos przesiaduje a ja najzwyczajniej w swiecie chce odpoczac i miec swobode, a tak czuje sie skrepowana, bbo tu ciagle obcy chlop siedzi...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym na odwiedzinach wykorzystała maksimum czasu. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu myślę też, że inaczej to działa na ginekologii/położnictwie. U Twojego męża inna sprawa, na urazòwkach chyba nikt się niw dziwi i facetom to nie przeszkadza.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprawdziłam sobie wynik na necie z krzywej i mam na czco 5,05, po godzinie 8, 46 a po 2 godzinach 7,20 wg norm diagnostyki w normie ale nie wiem czy oni biorą pod uwagę ciążę, dodatkowo mam ketony w moczu ale nie wiem co to znaczy Nou standardowo podwyższone leykocyty we krwi, hemoglobina ani drgnela, hematokryt niski i ertrocyty też już sama nie wiem biorę to żelazo a one ani drgna.
    Dziewczyny od cukrów czy moje wyniki są ok?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku ciąży miałam ketony i wynikało to ze zbyt długich przerw między posiłkami, dziecko nie ma z czego czerpać. Ale gin mówił, że przy cukrzycy też może byc. Ja zaczęłam jeść kolacje i niw było śladu.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle na warsztatach było fajnie, spotkałam koleżankę ze studiów która za 2 tyg ma termin, dużo było info np jak dziecko przewozić w samochodzie, że najbezpieczniej na środku, że mama powinna z przodu bo z tyłu może dziecku tylko bardziej zaszkodzić, że do 14 n miesiąca dziecko nie powinno mieć kolderek poduszek ani żadnych ochraniaczy w łóżeczku bo są przyczyną śmierci lozeczkowej i to dziecko ma się czuć bezpiecznie a nie matka. Trochę próbek dostałam, niestety nie wygrałam bonusów.
    A teraz leżę bo mnie brzuch ciągnie wzięłam magnez i czekam :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, ze inaczej to dziala na oddzialach ogolnych urazowkach czy chirurgii

a ginekologia i poloNictwo to barDziej delikatny temat, scisle zwiazny z kobiecymi sprawami, nie chcialy byscie lesec tu z bolam7, wygladac jak sto nieszczesc nie moc zwlec sie z lozka..a u waszej sasiadki ciagle ktos by siedzial...bo to jest strasznie krepujace...nawet biustonosz zdjac czy cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie też powiedziałam, że żadnych pielgrzymek do szpitala nie chcę, tylko mąż. Wytrzymają parę dni do wyjścia, a kobiety są w takim stanie, że potrzebują maksimum prywatności i uważam, że nie powinnyśmy sobie nawzajem tego utrudniać. I to egoistyczne jak milion osób przychodzi w odzwiedziny, jakby nie można było tych kilku dni wytrzymać. Co innego mąż bądź ktoś do pomocy, mam tu na myśli rozrywkowe odwiedziny no i konkretnie porodowkę.

Sabina, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już myślałam, że tylko ja nie pozwolę rodzicom, rodzeństwu i przyjaciółce przyjść do siebie do szpitala :P

Sabina, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tak to prawda, ze inaczej to dziala na oddzialach ogolnych urazowkach czy chirurgii

a ginekologia i poloNictwo to barDziej delikatny temat, scisle zwiazny z kobiecymi sprawami, nie chcialy byscie lesec tu z bolam7, wygladac jak sto nieszczesc nie moc zwlec sie z lozka..a u waszej sasiadki ciagle ktos by siedzial...bo to jest strasznie krepujace...nawet biustonosz zdjac czy cos
    Tu się zgadzam. Moja bratowa miała taka sytuacje, ze w jej pokoju siedzieli całymi dniami. A wiadomo, ze po porodzie człowiek potrzebuje odpoczynku i prywatności. Ram gdzie rodzilam był zakaz odwiedzin. Wychodziło się do bliskich. I to było fajne.

Ja 2 lata temu lezalam z córką na sali kolkuosobowej w szpitalu . Mala miała rota. W niedzielę fo jednego z dzieci przyjechało 9 osób i siedzieli prawie cały dzień. Wszystkich nas wykonczyli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taksamo jest na ginekologii...tez potrzeba prywatnosci a nie przesadywsnia po 8 godzin jak na dworcu i myslenie o wlasnej dupie...moj maz jak przychodzi to siedzi godzine i idzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Taksamo jest na ginekologii...tez potrzeba prywatnosci a nie przesadywsnia po 8 godzin jak na dworcu i myslenie o wlasnej dupie...moj maz jak przychodzi to siedzi godzine i idzie
    Ja na szczęście mam spokój. Jak przychodzi rodzina do sąsiadki to na krótko. Moi też nie siedzą długo

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie mama i teściowa mogą się obrazić jak im powiem, że w szpitalu nie chcę ich widzieć, zaproszę jak wyjdę i to nie od razu, bo przecież Bąbel oszaleje od nadmiaru "obcych" ludzi :/

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie wam. O 6 miesiac pani nic nie przytyla... Jutro to zdjecie idzie do szefow mojego roberta

69d247d5dc55bda1med.jpg

Sabina lubi tę wiadomość

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu kiepsko to wyglada Lusia...
    Moja mama opowiadala jak bardzo chciala zeby ja odwiedzano w szpitalu a tymczasem nikogo nie bylo. Nawet jej tesciowa nas olala. Babcia mnie zobaczyla dopiero jakos tydzien po urodzeniu.....

Ja nie mam zdania... Nawet nie wiem czy chce zeby maz byl ze mna... Bardziej wole mame, bo on ciagle sobie zartuje ze wszystkiego a mnie zaczyna to draznic zamiast bawic... Potrzebuje troski a nie kogos kto bedzie w centrum uwagi oddzialu...
    Chryste! Caly dzien poplakuje- tak po prostu bez powodu...

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Dziewczyny sprawdziłam sobie wynik na necie z krzywej i mam na czco 5,05, po godzinie 8, 46 a po 2 godzinach 7,20 wg norm diagnostyki w normie ale nie wiem czy oni biorą pod uwagę ciążę, dodatkowo mam ketony w moczu ale nie wiem co to znaczy Nou standardowo podwyższone leykocyty we krwi, hemoglobina ani drgnela, hematokryt niski i ertrocyty też już sama nie wiem biorę to żelazo a one ani drgna.
    Dziewczyny od cukrów czy moje wyniki są ok?
    Wynik krzywej masz prawidłowy :)
    A ketonow masz dużo w wyniku?

Sarcia też by mnie taki chłop wkurzal, który cały czas przesiaduje u laski. Ja z takimi leżałam na noworodkach 4 z 7 dni :/ ja po cc, Młody w cieplarce, a pan mazr sasiadki od 9 do 21 u nas na sali, żeby żona odpoczęla. To była masakra, ani mleka spokojnie ściągnąć, ani odkryć dupska do wietrzenia ;)

Mój chłop pojechał na działkę, a my z Młodym sami na wlosciach :) ale nam dobrze, lubię czasem się pobyczyc bez chlopa :)

Dzisiaj zalaczyly mi się początki wicia gniazda :) przestawilam meble, żeby było miejsce na.łóżeczko, posprzątalam zabawki, popralam firanki. A terwz oglądaliśmy z Młodym Bolka i Lolka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 20:26

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ