X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie szalej, bo zaraz okaże się że ja w tyle zostanę :P

Wrócę z urlopu i zacznę działać :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś ogarnęło lenistwo, męża na imprezę wyrzuciłam, ale pisze i marudzi :P
    Młody się dziś tak ułożył, że cały czas czuję jakiś dyskomfort :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Wynik krzywej masz prawidłowy :)
    A ketonow masz dużo w wyniku?

Mam chyba 1,5 a norma jest do 0,5

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Agatia nie szalej, bo zaraz okaże się że ja w tyle zostanę :P

Wrócę z urlopu i zacznę działać :)
    U mnie jeszcze daleka droga do zakończenia działań, ale poszłam za ciosem zakupów :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zdania ze na poporodowych oddziałach powinno się do minimum ograniczać odwiedziny. Leżałam z kobitą do której przychodził chyba ojciec i mąż. Nie dość ze ogromni to jeszcze srmierdzieli. Wierzcie mi w naszej małej dusznej salce była to okrutna katorga :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    agatia wrote:
    Wynik krzywej masz prawidłowy :)
    A ketonow masz dużo w wyniku?

Mam chyba 1,5 a norma jest do 0,5
    Może za mało zjadłas dzień orzed badaniem weglowodanow. Ketonow nie powinno być, ale nie masz dużej ilości.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczę co lekarz powie, dzień przed badaniem objadlam się jak świnka leczo i sernika na zimno, no nic ,zobaczę co gin powie dzięki za info

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ksosia a tak żreć się dzisiaj chce że pojęcia nie masz hahaha może w końcu przytyję bo na prawdę brzuch mój to momentami jak nie ciąża zaraz zdjęcia wstawię to na prawdę jak wasze ostatnio oglądałam to mój jest malucieńki :/

11d6f79c22645b7dmed.jpg8104d74206527182med.jpg

zeżarłam jogurt i chrupków pół paczki bo w szafce znalazłam i kawą zapiłam żeby nie zasnąć i Malwiś się ruszył w brzuchu widocznie jej podpasowała taka mieszanka :)

Anulka01, bbeczka91, żabka04, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sasiadka powieddziala ze mam juz jak do porodu a moja bratowa miala 2 razy taki, takze kazdy jest inny i ma swoj urok:)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też wszystkie koleżanki mówią, że one taki brzuch miały w 8 miesiącu :P
    aż się boję na wagę spojrzeć...

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia najważniejsze ze mała zdrowa, poczekaj jeszcze miesiąc i brzusio zrobi sie duuuzy ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zyje mysla ze moze jutro pojde do domu :)

Lusia8998, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szpitalne- trzymajcie się!!! Odpoczywajcie i bądzcie dzielne!!! Trzymam za Was kciuki!!!

My dzisiaj rozpoczęliśmy weekendową szkołę rodzenia- jestem zachwycona-dzisiaj teoria z ginekologiem, anestezjologiem i położną. Bardzo szybko minęły te godziny i jestem dumna z męża bo zrobił się tylko raz zielony przy zajeciach ze znieczuleniem zewnątrzoponowym- generalnie fobioigła zadziałała. Coś czuję, że nasz poród rodzinny jednak będzie na odległość ;-)

I zamówiliśmy wózek. Zdecydowalismy się na anexa sport. Tak się cieszę ;-) czeka się 4 tygodnie wiec nie jest zle.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad8283dc22a4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 21:47

agatia, Anulka01, Lusia8998, Angela89, A_n_k_a_80, Sabina, żabka04, mmargol, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek, śliczny ten wózek, świetne połączenie kolorystyczne ;)

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Dziewczyny szpitalne- trzymajcie się!!! Odpoczywajcie i bądzcie dzielne!!! Trzymam za Was kciuki!!!

My dzisiaj rozpoczęliśmy weekendową szkołę rodzenia- jestem zachwycona-dzisiaj teoria z ginekologiem, anestezjologiem i położną. Bardzo szybko minęły te godziny i jestem dumna z męża bo zrobił się tylko raz zielony przy zajeciach ze znieczuleniem zewnątrzoponowym- generalnie fobioigła zadziałała. Coś czuję, że nasz poród rodzinny jednak będzie na odległość ;-)

I zamówiliśmy wózek. Zdecydowalismy się na anexa sport. Tak się cieszę ;-) czeka się 4 tygodnie wiec nie jest zle.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad8283dc22a4.jpg
    śliczne kolory :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek fobioigla :-D piękne określenie :)
    Bardzo ładne kolory wozeczka :) dzięki żółci nie jest smutny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj na zmianie jest wredna pilegniarka i z sasiadka zaczelysmy sie z niej nabijac bo z pelna geba wparowala odlaczyc kroplowki a ta krzywa mine zrobila i tak mi chamsko pociagnela za ten kabel od kroplowki ze teraz reka mnie boli :) co za jedza !

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja nie mam zdania... Nawet nie wiem czy chce zeby maz byl ze mna... Bardziej wole mame, bo on ciagle sobie zartuje ze wszystkiego a mnie zaczyna to draznic zamiast bawic... Potrzebuje troski a nie kogos kto bedzie w centrum uwagi oddzialu...
    Chryste! Caly dzien poplakuje- tak po prostu bez powodu...
    Polubiłam, bo mam tak samo.
    Chciałabym, zeby mnie odwiedzili rodzice, ale na te chwile nikt Wiecej. Żadnych krewnych, znajomych, cioć, babć i nie wiem kogo jeszcze.
    Moj M ma byc przy porodzie,bale 'do kulminacyjnego momentu'. Nie wiem co to znaczy.
    Ale ogolnie jest taki ze go śluz, pot, krew, kupa obrzydza.
    Nie chce mu sie kojarzyć z tym wlasnie ;)
    I liczę na to, ze kupę Kostka ogarnie ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak reszta szpitalnych mamusiek ??

Alinka jak u ciebie ???

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie maz odwiedzil wiczorem, przyniosl szproty zjadlam cale i bawarie biala. Lekarz tak dziwnie patrzy a ja mu mowie ze to te piwo 0,00 zeby nie myslal ze pije, a on nawet pamietal ze mu o nim mowilama. Umylam sie i zaraz sie klade, mam calansale dla siebie czekam na jutro rano na wypis. Ciesze sie ze to falszywy alarm. Maz obiecal ze juz nie bedzie klutni...zobaczymy, to w sume druga duza w tej ciazy. Ja sama zauwazylam ze mam jakies predyspozycje do awwntur przez hormony, ale ostatnio to maz przesadzil zdecydowanie :/. Amelka najwaniejsza z nia wszystko ok ♡ Love Amelcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 22:59

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ