Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)witam się z rana my już po śniadaniu i leżę a mąż sprząta kuchnię :) pogoda ładna za oknem także wybieramy się do kościółka potem basen a potem szał szał szał i Polska w grze, mam nawet koszulkę i spodenki hehe flaga jest szalik zrobiłam wczoraj sernik bo znajomi może wpadną także zapowiada się super fajnie :)
    3 mam kciuki za szpitalne pacjentki oby wszystko było dobrze. Ja już się byś mogę doczekać wtorku i wizyty mam tylko nadzieję że nie odwoła bo jestem chyba jedna z ostatnich na 12 30 mam.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze, że do domku :) wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej... wiadomo :)
    Anulka powodzonka, będzie dobrze :)
    Macioszyczka mój jak był z dziadkami 3 dni to też mega tęskniłam. Czasem mam ochotę, gdzieś wyjść, a w trakcie wyjścia tęsknię już za młodym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę narzekac na nasz szpital, położne miłe, lekarz, który siedział u pań na IP na ploteczkach pierwszy się "rzucił", żeby choć głowicę usg do brzucha przyłożyć i mamę uspokoić po czym dosłownie powiedział "no serduszko mówiąc po prostu to zapie..dala" czym już mnie rozbroił, zaraz było usg i inny sympatyczny lekarz. Mam nadzieję, że do czasu porodu to się nie zmieni.
    Malutka jak czytam Twoje objawy nocne to jestem pewna, że w naszym szpitalu by Cię położyli żeby poobserwować.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż właśnie przeraził się ruchliwością naszego synka, patrzył na mój brzuch podczas porannej gimnastyki Filipa, mnie już po bokach zaczęło pobolewać, a on oczy jak 5 zł ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za szpitalne ciężaróweczki! ;)

Agatia czasem człowiek ma dość latania sprzątania, ale nie zdążył wsiąść do samochodu teścia a już mi się beczeć chciało. I w domu jest tak za cicho...

agatia lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj skończyłam sprzątać garderobę, posegregowałam ubrania i te mniejsze z przed ciąży pochowałam do worków. Części z nich porobiłam zdjęcia i powystawiam na olx. Nie chcę się oszukiwać, nie wiem czy jeszcze kiedyś wejdę w 36, a skoro zaraz planujemy następną dzidzię, to na pewno nie zdarzy mi się to w przeciągu najbliższych 2 lat, a ciuchy jak leżą nieużywane, to też się niszczą.

Ja prywatnej położnej nie biorę. Uważam, że zapewnienie godnej opieki rodzącej jest ich zakichanym obowiązkiem. W zależności od szpitala w którym bym rodziła, musiałabym wyskoczyć z 500zł lub 1000zł.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hdj dziewczyny, no ja dzis do domu nie ide nie chcial mnie lekarz puscic, powiedzial ze moze jutro, jak sie okazalo ten bol to jest kolka nerkowa, kurde i taki tu jest przeplyw informacji sto razy sie pytasz co jest to cinie mowia, a jak chcesz isc do domu to sie nahle sszystkiegodowiesz cholera jasna !! :/

powiedzialam lekarzowi o tej szyjce, to powiedzial ae pozniej jak wroci z porodowki to mnie wezmie do badani hurra, chociaz jeden sukces i stres mniej bede wiedziec na czym stoje.....oby mnie jutro whpuscili nie chce mi sie juz tutaj siedziec :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka nie je sie w ciazy surowych, polsurowych , grilowanych mies bo to rodzi tylko same problemy... wiem cos o tym bo sama przez swoja glupote lezalam z biegunka w szpitalu bo zachcialo mi sie grilowac kurde mac...

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I matko Sarcia dowiedzieć się czegoś fsktycznie graniczy z cudem... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka oby to był koniec tych ekscesów :)
    Ja też nie biorę prywatnej położnej, przeżyłam poród 18 lat temu to teraz też dam radę.
    Przecież te panie po coś pracują w tych szpitalach.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Bisacz u mnie tez by zostawili jak sie w weekend przychodzi :-P mam winowajcę oprocz czereśni karczek duszony wczoraj jadlam i nie byl ani smażony ani nic tak jakby pol surowy
    Ale to od jedzenia miałaś skurcze macicy?
    Brzmi nieprawdopodobnie. Ból brzucha, zgaga, biegunka - tak.
    Ale skurcze?

bbeczka91 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!!
    Dasz radę kochana :*

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pytanie do Mamuś z innej beczki, jak to jest z smoczkami? ja nie chcę dawać swojemu, a widzę że teraz praktycznie każde dziecko ma smoka w buzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Dokladnie graniczymz cudem, a lekarz zdziwiony ze ja mic nie wiem, i jeszcze mowi ze czyta co jest w moich doksach napisane, a ja zdziwiona o.O

najwazniejsze ze pozniej mnie na badanie szyjki wezmie i bede spokojna :) a do jutra jakos wytrzymam...mysle ze jutro juz mnie chyba wypisza, mysle tez ze zostalam przez wzglad na to ze mam antybiotyk a wiadomo ze sie podaje minimum 3 dni, a ja dostaje od piayki, wiec jesli nie bedzie mnie nic bolec to licze na to ze wyjde chociaz wizja siedzenia tu w niedziele wrrr..... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam pytanie do Mamuś z innej beczki, jak to jest z smoczkami? ja nie chcę dawać swojemu, a widzę że teraz praktycznie każde dziecko ma smoka w buzi...

Cyckowe dzieci w 80% można powiedzieć że nie używają smoczka. U nas dali w szpitalu i tak już zostało. Jak miała 5-6 miesięcy zabraliśmy jej smoka i już prawie się udało ale zobaczyłam że zaczyna ssać palca, więc wolałam ze smoczkiem kiedyś walczyć niż z palcem. Po roku w dzień już przestała używać smoczka, tylko na noc. Teraz znów ma jakiś etap że chce smoczka i w dzień. Ale coraz mniej na szczęście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF to zalezy od dziecka, jesli bedzie ci sie non stopmdarlo i chwili wytchnienia nie bedzie to tez zmienisz zdanie, ja tez gadalam ze, nie dam smoczka i bede uzywac ceratek i pieluch tetrowych uhumm... jak urodzilam to juz taka madramjiemhylam smoczek i pampersy poszlymwmruch hahah xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany planami, a życie zweryfikuje. Koleżanka miesiąc wytrzymała bez smoczka na początku, później się złamała jak dziecko się darło

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Mój nie używał, nie dawalam mu. Jak złapał bezdech pediatra kazała dawać na noc, więc Młody ze 2 razy ciumknal przez kilka dni i wyplul. U nas smoczek ani kciuk nie istniał.
    Ale dla małej kupiłam 2 smoczki na wszelki wielki, bo każde dziecko jest inne. Może mieć dużą potrzebę ssania, a może też wywali smoka od razu :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesto juz na oddzialach wołaja o smoczek dla dziecka
    na wizytach u różnych specjalistów takze (nawet mają glukoze w syropie, by dziecko nieźle zassało smoczek i dało się zbadać0
    Emilka srednio go uzywała(nawet jak zasnęła to po 3 min wypluwała), ale za "namowa"połóżnych ze SR miałam juz ze soba 2 różne w szpitalu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia daj koniecznie znać po badaniu jak szyjka.

Moja dzisiaj tak kopie w pecherzr i szyjke, że aż mi słabo ;) kluje jak nie wiem, co :) zatem nadal nóżki na dole :)

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ