X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)witam się z rana my już po śniadaniu i leżę a mąż sprząta kuchnię :) pogoda ładna za oknem także wybieramy się do kościółka potem basen a potem szał szał szał i Polska w grze, mam nawet koszulkę i spodenki hehe flaga jest szalik zrobiłam wczoraj sernik bo znajomi może wpadną także zapowiada się super fajnie :)
    3 mam kciuki za szpitalne pacjentki oby wszystko było dobrze. Ja już się byś mogę doczekać wtorku i wizyty mam tylko nadzieję że nie odwoła bo jestem chyba jedna z ostatnich na 12 30 mam.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze, że do domku :) wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej... wiadomo :)
    Anulka powodzonka, będzie dobrze :)
    Macioszyczka mój jak był z dziadkami 3 dni to też mega tęskniłam. Czasem mam ochotę, gdzieś wyjść, a w trakcie wyjścia tęsknię już za młodym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę narzekac na nasz szpital, położne miłe, lekarz, który siedział u pań na IP na ploteczkach pierwszy się "rzucił", żeby choć głowicę usg do brzucha przyłożyć i mamę uspokoić po czym dosłownie powiedział "no serduszko mówiąc po prostu to zapie..dala" czym już mnie rozbroił, zaraz było usg i inny sympatyczny lekarz. Mam nadzieję, że do czasu porodu to się nie zmieni.
    Malutka jak czytam Twoje objawy nocne to jestem pewna, że w naszym szpitalu by Cię położyli żeby poobserwować.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż właśnie przeraził się ruchliwością naszego synka, patrzył na mój brzuch podczas porannej gimnastyki Filipa, mnie już po bokach zaczęło pobolewać, a on oczy jak 5 zł ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za szpitalne ciężaróweczki! ;)

Agatia czasem człowiek ma dość latania sprzątania, ale nie zdążył wsiąść do samochodu teścia a już mi się beczeć chciało. I w domu jest tak za cicho...

agatia lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj skończyłam sprzątać garderobę, posegregowałam ubrania i te mniejsze z przed ciąży pochowałam do worków. Części z nich porobiłam zdjęcia i powystawiam na olx. Nie chcę się oszukiwać, nie wiem czy jeszcze kiedyś wejdę w 36, a skoro zaraz planujemy następną dzidzię, to na pewno nie zdarzy mi się to w przeciągu najbliższych 2 lat, a ciuchy jak leżą nieużywane, to też się niszczą.

Ja prywatnej położnej nie biorę. Uważam, że zapewnienie godnej opieki rodzącej jest ich zakichanym obowiązkiem. W zależności od szpitala w którym bym rodziła, musiałabym wyskoczyć z 500zł lub 1000zł.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hdj dziewczyny, no ja dzis do domu nie ide nie chcial mnie lekarz puscic, powiedzial ze moze jutro, jak sie okazalo ten bol to jest kolka nerkowa, kurde i taki tu jest przeplyw informacji sto razy sie pytasz co jest to cinie mowia, a jak chcesz isc do domu to sie nahle sszystkiegodowiesz cholera jasna !! :/

powiedzialam lekarzowi o tej szyjce, to powiedzial ae pozniej jak wroci z porodowki to mnie wezmie do badani hurra, chociaz jeden sukces i stres mniej bede wiedziec na czym stoje.....oby mnie jutro whpuscili nie chce mi sie juz tutaj siedziec :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka nie je sie w ciazy surowych, polsurowych , grilowanych mies bo to rodzi tylko same problemy... wiem cos o tym bo sama przez swoja glupote lezalam z biegunka w szpitalu bo zachcialo mi sie grilowac kurde mac...

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I matko Sarcia dowiedzieć się czegoś fsktycznie graniczy z cudem... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka oby to był koniec tych ekscesów :)
    Ja też nie biorę prywatnej położnej, przeżyłam poród 18 lat temu to teraz też dam radę.
    Przecież te panie po coś pracują w tych szpitalach.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Bisacz u mnie tez by zostawili jak sie w weekend przychodzi :-P mam winowajcę oprocz czereśni karczek duszony wczoraj jadlam i nie byl ani smażony ani nic tak jakby pol surowy
    Ale to od jedzenia miałaś skurcze macicy?
    Brzmi nieprawdopodobnie. Ból brzucha, zgaga, biegunka - tak.
    Ale skurcze?

bbeczka91 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!!
    Dasz radę kochana :*

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pytanie do Mamuś z innej beczki, jak to jest z smoczkami? ja nie chcę dawać swojemu, a widzę że teraz praktycznie każde dziecko ma smoka w buzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Dokladnie graniczymz cudem, a lekarz zdziwiony ze ja mic nie wiem, i jeszcze mowi ze czyta co jest w moich doksach napisane, a ja zdziwiona o.O

najwazniejsze ze pozniej mnie na badanie szyjki wezmie i bede spokojna :) a do jutra jakos wytrzymam...mysle ze jutro juz mnie chyba wypisza, mysle tez ze zostalam przez wzglad na to ze mam antybiotyk a wiadomo ze sie podaje minimum 3 dni, a ja dostaje od piayki, wiec jesli nie bedzie mnie nic bolec to licze na to ze wyjde chociaz wizja siedzenia tu w niedziele wrrr..... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam pytanie do Mamuś z innej beczki, jak to jest z smoczkami? ja nie chcę dawać swojemu, a widzę że teraz praktycznie każde dziecko ma smoka w buzi...

Cyckowe dzieci w 80% można powiedzieć że nie używają smoczka. U nas dali w szpitalu i tak już zostało. Jak miała 5-6 miesięcy zabraliśmy jej smoka i już prawie się udało ale zobaczyłam że zaczyna ssać palca, więc wolałam ze smoczkiem kiedyś walczyć niż z palcem. Po roku w dzień już przestała używać smoczka, tylko na noc. Teraz znów ma jakiś etap że chce smoczka i w dzień. Ale coraz mniej na szczęście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF to zalezy od dziecka, jesli bedzie ci sie non stopmdarlo i chwili wytchnienia nie bedzie to tez zmienisz zdanie, ja tez gadalam ze, nie dam smoczka i bede uzywac ceratek i pieluch tetrowych uhumm... jak urodzilam to juz taka madramjiemhylam smoczek i pampersy poszlymwmruch hahah xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany planami, a życie zweryfikuje. Koleżanka miesiąc wytrzymała bez smoczka na początku, później się złamała jak dziecko się darło

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Mój nie używał, nie dawalam mu. Jak złapał bezdech pediatra kazała dawać na noc, więc Młody ze 2 razy ciumknal przez kilka dni i wyplul. U nas smoczek ani kciuk nie istniał.
    Ale dla małej kupiłam 2 smoczki na wszelki wielki, bo każde dziecko jest inne. Może mieć dużą potrzebę ssania, a może też wywali smoka od razu :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesto juz na oddzialach wołaja o smoczek dla dziecka
    na wizytach u różnych specjalistów takze (nawet mają glukoze w syropie, by dziecko nieźle zassało smoczek i dało się zbadać0
    Emilka srednio go uzywała(nawet jak zasnęła to po 3 min wypluwała), ale za "namowa"połóżnych ze SR miałam juz ze soba 2 różne w szpitalu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia daj koniecznie znać po badaniu jak szyjka.

Moja dzisiaj tak kopie w pecherzr i szyjke, że aż mi słabo ;) kluje jak nie wiem, co :) zatem nadal nóżki na dole :)

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ