X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    w każdym zawodzie sa ludzie i nieludzie...mój to taki smieszny wyjątek :D bo nie da sobie w kasze dmuchać, ale nie wstydzi się przy kolegach płakać, zwraca im uwage, że np zon nie szanuja czy coś
    ale byli razem na misji 5 miesiecy i takie fakty ludzi łączą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja bym poszła kontrolnie szybciej niż 11.07 :-) nie wytrzymałabym miesiąca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz wlasciwie to ja sie zastanawiam czy to rozwarcie zewn na 0,5 cm nie kialam juz tydzien temu na polowkowych, i moze moj gin, stwierdzil ze sie nic nie dzieje i nie chcil mnie stesowac...bo to dziwne ze w poniedzialek bylo ok a w czwaretek nagle z zewnatrz 0.5 cm hmm.....

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Wiesz wlasciwie to ja sie zastanawiam czy to rozwarcie zewn na 0,5 cm nie kialam juz tydzien temu na polowkowych, i moze moj gin, stwierdzil ze sie nic nie dzieje i nie chcil mnie stesowac...bo to dziwne ze w poniedzialek bylo ok a w czwaretek nagle z zewnatrz 0.5 cm hmm.....
    Sarcia trudno powiedzieć, ale raczej gin powinien Cię o wszystkim informować.
    Ważne, że nic niepokojącego się nie dzieje, ale uważaj na siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rak ale to tylko moje przypuzczenia, moglo sie nic nie dziac a przez stresy z zusem tak sie zrobic moglo....

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia niestety mogło przez stres. Moja ginka mówiła, że miała pacjentke, u której na wizycie wszystko ok, a za 4 dni przyszła z bólem a szyjka rozwarta z dwoch stron i uwypuklony pęcherz płodowy. Dla tego ginka, co 3 tyg sprawdza mi szyjkę.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dobre wieści, że wszystko ok i będziesz wychodzić ze szpitala :)
    Bardzo podobają mi się rożki dla dzidzi, które umieściłaś, muszę wybrać jakiś ładny błękitny lub niebieski :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz w domku :) jakoś przeżyłam ale lekko nie było. Jak mną zaczęło trząść to akurat leżałam pod ktg... Myślałam ze pourywam te kable tak mnie do kibelka pogoniło ;) musiałam ktg powtarzać. Na szczęście z Kubusiem wszystko dobrze, brzusio na 28 tydzien wiec nie potwierdziły sie moje obawy ;) główka jest juz na 30 tydzien! Wazy 1200g :)
    Wyniki krwi dowiem sie za 2 tyg jak pójdę na wizytę, no chyba ze coś tam wylezie to mi zadzwonią.
    I jeszcze powiedziała ze na pewno będziemy rodzic wcześniej niż tego 10.09 :)
    Jestem spokojna i szczęśliwa ze juz po :) Trzymam kciuki żebyście szybciutko powracały z tych szpitali do domków!
    Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za kciuki :*
    A i jeszcze pytałam gina czy moge to zwykle znieczulenie u dentysty, powiedziała ze nie ma żadnych przeciwskazań :)

kamciaelcia, Pysiaczek89, Sabina, bisacz, _izunia_, Lusia8998, mmargol, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    u mnie główka tez była na 30 tc :D

Anulka01 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dobrze, że wszystko ok. Odchylenia +/- 14 dni są w normie.
    Na podstawie wagi nie zmienia się terminu porodu, bo dzieciaki rosną skokowo. Termin porodu jest wyliczany z OM lub USG w 12tc. Waga nie oddaje rozwoju narządów, a te rozwijają się zgodnie z wiekiem ciążowym, a nie wiekiem wg wagi na USG :)
    Co do znieczulenia, to mówiłam Ci :) moja normalnie znieczula, bo ból może wywołać skurcze szczególnie w III trym :) więc już na spokojnie możesz leczyć ząbki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 13:38

Anulka01 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam dzisiaj poduszkę klin po Młodym, ale niestety strasznie zmieniła kształt i muszę kupić drugą ;) chcialamr też kupić nową poszewke do gniazda po Młodym, ale poszewka 70 zl, a nowe gniazdo 90 zl niezłe różnice cenowe ;)
    Wrrrr i w koło dochodzą wydatki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja nawet nie wspomina o znieczuleniu, ostatnio kamień ściągała manualnie, bo skalarem mnie za bardzo bolało, tzn dla mnie to było nieprzyjemne, a ona że pewnie boli :P

my zaraz ruszamy na jakieś zakupy, trzeba kupić coś dla męża, może zajrzymy do smyka i na jakieś ciacho :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Wyciągnęłam dzisiaj poduszkę klin po Młodym, ale niestety strasznie zmieniła kształt i muszę kupić drugą ;) chcialamr też kupić nową poszewke do gniazda po Młodym, ale poszewka 70 zl, a nowe gniazdo 90 zl niezłe różnice cenowe ;)
    Wrrrr i w koło dochodzą wydatki...
    ja układałam rogal ciąży w gniazdo i młoda w nim uwielbiała spać(Pewnie przez to że w inkubatorze tak spała)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf też powinnam iść na zakupy, bo jeszcze część wyprawki mi została, ale nie mam weny ;) wczoraj się nalazilam i nasprzatalam i czuję niemoc ;)
    A sklep dziecięcy mam bardzo blisko domu, a lene mnie trzyma ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja układałam rogal ciąży w gniazdo i młoda w nim uwielbiała spać(Pewnie przez to że w inkubatorze tak spała)
    Borek w ciągu dnia leżał na gnieździe, jak pan na tronie ;) ale poszewka już trochę sfatygowana. Może gdzieś znajdę w necie bo szkoda mi 90 zł na nową, jak poszewke wystarczy zmienić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jedziemy skorzystać z ostatniego dnia promocji w reserved, bo mamy kupon -40% i zobaczymy czy w smyku coś ciekawego znajdziemy :) a o ciastku mąż nie wie, wyciągnę go jak już na mieście będziemy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była rodzinka, wlasnie poszli , dostalam obiad to moja corcia mi zjadla drugie danie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Borek w ciągu dnia leżał na gnieździe, jak pan na tronie ;) ale poszewka już trochę sfatygowana. Może gdzieś znajdę w necie bo szkoda mi 90 zł na nową, jak poszewke wystarczy zmienić.
    U nas to samo :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz leze i dostaje jedzonko ale w plynie :O

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia miałam zacytować, a wcisnelam lubię to - oczywiscier, że nie lubię tego. A co dostajesz w kroplowce?
    Dopiero zobaczyłam, że masz wpisaną na dole datę wizyty, a ja pytałam kiedy wizytujesz... no ślepa jestem ma maksa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 14:03

‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ