WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, nie bylo mni ponad tydzien a tu widze pogrom szpitalny! Trzymajcie sie dzielnie 3mam kciuki za krotkie pobyty i pomyslne zakonczenie w terminie. Ja dałam sobie i malenstwu nieźle w kość przez tydzień ale o dziwo czuje sie wspaniale, nic mnie nie boli, brzunio mięciutki a mały mhmm, ma swoje humorki cwaniaczek jednego dnia to sie prawie nie odzywał do matki! Ale na szczęście następnego nadgonił wiec czekam 22 mam kontrolna wizytę.
Ale sie nachodziłam tyle ile ja kilometrów zrobiłam zwiedzając, dobrze powrócić do domku po prawie 3 tygodniach poza domem.
Jeszcze raz dużo sobrego dla szpitalnych przytulas. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalinka wrote:U mnie to się nic nie dzieje. Dopiero jutro będą badania. A teraz cóż, leżę, co 6 godzin kroplowka z magnezem i dzisiaj pierwszy zastrzyk na płuca dla maleństwa. Okropny był, ale co zrobić
Jak leżę na KTG na plecach to mi się jeszcze brzuch stawia, ale tak na boczku jest ok, więc zmieniam jeden boczek na drugi
Najbardziej mi się nie podoba to że nikt mi tej szyjki dzisiaj nie zbadał, ale jak aplikuje luteine to jej nie wyczuwam. Byle do jutra i zobaczymy co dalej. Pewnie z tydzien tu poleze. I magnez tez mam, ale co 12 godzin. Niestety moje żyły tego nie wytrzymują. Jeden wenflon mam na dwa podania. Już mi miejsc brakuje na rękach
Zobaczysz, jutro Cię dokładniej obejrzą. W weekendy tylko się leży i kwitnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 19:56
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Cos mówią Alinka o tym stawianiu? Boli Cie przy tym?
Bo mi przy leżeniu na wznak tez sie stawia, ale zaraz przekręceniu sie na bok od razu odpuszcza.
I poki nie boli, to sie bardzo nie przejmuje.
To takie dziwne uczucie, ale bólem bym go nie nazwała. Na KTG jako skurcz się nie rejestruje, bo mi wychodzi 0 skurczy
Powiedziałam na obchodzie lekarzowi o tym sluzie to stwierdził że tak się dzieje i szyjki zbadać nie chciałczekam więc jak na szpilkach do jutra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 20:38
-
nick nieaktualnyA przy temacie ktg... Czy zapowiada sie ze podczas wizyty bedziecie mialy regularne ktg u gin?
Moja powiedziala ze ktg robi sie w 40tc
Moja bratowa - ciaza prowadzona w niemczech - od 30tc miala co wizyte!
Podobnie badanie moczu, a krew co druga wizyte... -
Ksosia wrote:A przy temacie ktg... Czy zapowiada sie ze podczas wizyty bedziecie mialy regularne ktg u gin?
Podobnie badanie moczu, a krew co druga wizyte...
Z synkiem miałam 2x dziennie od 31tc, ale leżałam na oddziale już do końca, więc coś musieli robić
Co.do badań to ja morfo i mocz mam na każdą wizytę, co 3 tyg. Do tego toxo co 6 tyg no i w III trym znowu cytomegalia, toxo, zoltaczka, hiv, gbs - ale to bliżej terminu porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 21:02
-
nick nieaktualnyJejj, ale sie posypalo z tymi szpitalami
Wspolczuje dziewczyny i trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok.
Sarcia, a jednak kolka, znam ten boloby juz bylo ok.
Ja bylam na weselu, nawet fajnie, ale zdecydowanie za glosno i maly fikal jak szalony. Do tego cos mnie pobolewa zoladek i plecy od siedzenia na sali i potem w aucie, mam nadzieje, ze przejdzie i ze to nie od nerek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:A przy temacie ktg... Czy zapowiada sie ze podczas wizyty bedziecie mialy regularne ktg u gin?
Podobnie badanie moczu, a krew co druga wizyte...
U mojego gina jest od 30tc do 35tc co dwa tygodnie i od 35 do końca co tydzień
-
nick nieaktualnyJa o ktg nie wiem nic bo u mnie za szybko na to jeszcze, a w 1 ciazy mialam od 36 tc do porodu 1 raz w tygodniu
Ja tez mam zwiekszona ilosc sluzu od wczoraj, ale lekarz dzis mnie badal i wszystko ok wiec stresowac sie nie bede, czasami takie dni mialam ze wiecej sluzu mi leci a nie raz sucho itd. -
nick nieaktualny
-
alinka wrote:To takie dziwne uczucie, ale bólem bym go nie nazwała. Na KTG jako skurcz się nie rejestruje, bo mi wychodzi 0 skurczy
Powiedziałam na obchodzie lekarzowi o tym sluzie to stwierdził że tak się dzieje i szyjki zbadać nie chciałczekam więc jak na szpilkach do jutra
Czyli po prostu twardnieje. Wiadomo od czego i dlaczego?
Bo rozumiem, ze skoro nie ma na ktg, to znaczy, ze to nie sa te tez skurcze brixtona kogoś tam?
Ja mam wizyte dopiero za tydzień, ale juz rozmawiałam o twardniejącym brzuchu z miesiąc temu (albo i z 6 tygodni). Przypisał mi wtedy luteinę i nospe. Luteinę wlasnie skończyłam i mam juz nie brać. -
http://allegro.pl/show_item.php?item=6240818948&isPostBid=true&msg=Twoja+oferta+jest+w+tej+chwili+najwy%C5%BCsza%21+Gratulujemy%21&isBidValid=yes&msgtoken=2f4347ccb1c3c52b059c8864ea0f32ef38294f4a81a6d309b35aa1537440cb14#thumb/2
hej dziewczyny dlugo mnie nie bylo:)
u nas ok. od wczoraj strasznie boli mnie brzuszek. ale leze odpoczywam ile sie da. maly sie rusza wiec raczej wszystko jest ok, moze to z nerwow? maz wrcal z austri i nie odbieral tel bo mu sie zasnelo, a ja juz panika ze cos sie stalo i prawie w pizamie jechalam go szukac(niewiem gdzie) i tak sie zdenerwowalam ze mamy skutkiJajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
Śpijcie Aniołki [*][*]
-
nick nieaktualnyMi sie tez chwilami brzuch stawia, ale to tez nie sa skurcze tylko zrobi sie twardy jak kamien i po chwili odpusci, powiem wam ze w szpiralu od tych kroplowek fo brzuch mam calkiem mieciutki, ale tez jak to w szpitalu postne chude jedzonko to tsz wzdec nie mam
-
nick nieaktualny
-
Ja mam stojąc twardawy brzuch ale nic nie boli i nie ciągnie. W pierwszej ciąży było identycznie wiec uznaję to za swoją normę
Magnezu czy pogesteronu nie brałam i nie biorę. Nawet no -spy nie posiadałam w domu nigdy. ..oby tak do końca
Musze się pochwalić -dokupilam brakujace ubranka czyli body, pajace i polspiochyzgodnie z życzeniem męża rozpisane z przodu (no bo u lekarza to on dzidzie obsługuje ) . Śniło mi się ze musze kupić te 62 wiec posiedzialam na allegro. No ale 400 zł poszło. Jutro cd wyprawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 21:45
Sabina, żabka04, A_n_k_a_80, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny