X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z drugiej str , jak jest taka pogoda, to mamk lepsze cisnienie. Dzisiaj aż108/66 :D zawsze jest mniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam. Ksosia dobry pomysł, mama się pewnie Tobą zajmie, a tego Ci potrzeba.
    Zdrowia i cierpliwości szpitalowiczki. Wiecie, że ja nigdy z szpitalu nie leżałam, ani nie miałam tak na dłużej nikogo bliskiego(tylko zwykłe wizyty), żeby "załapać" system. Także będzie wesoło przy porodzie. Chyba, że w domu urodzę;);)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    u nas po porodzie sn tylko 2 dni w szpitalu, co to jest ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja jestem po obchodzie. Odstawia mi dziś leki. I będą obserwować przez kolejne 2 dni. Jak macica będzie grzeczna to w środę do domu .
    A Wy? Wiecie już coś?
    Tobie tez sie stawiała macica czy cos innego?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, zapowiadaja sie deszcze caly tydzien. Mysle ze maz niechetnie te okna bedzie myl :D

Chociaz od srodka, czemu nie?:)

Jak moj wroci to dwoch inwalidow bedzie .... Zadne z nas nie moze dzwigac ani sie przemeczac.... Masakra... I jeszcze narzekan bede sluchac :o
    To ja sie biore za sprzatanie i jazda do mamy!!!:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    prawda, twój mąz nic długonie porobi :(
    mój to dość chetny
    zwłaszcza , że wie, iz jak nie on zrobi, to ja będę skakała po blatach i taboretach :)
    z brzuchem jednak cięzko :D wczoraj chciałam pomierzyć okno, a mąż metrówki mi nie zostawił, pozostał zatem centymetr krawiecki...no i sie naskakalam. Najgorzej z brzucholem sie schodzi z blatu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatnio powtarza "jak się nie upaćkasz to się zabijesz", więc nawet nie wchodzę na żadne taborety lub blaty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak latałam po taboretach jeszcze tydzień temu, ale od kiedy mam te cholerne bóle spojenia łonowego (sama wystawiłam diagnozę;)) to przestałam. Tym bardziej, że zauważyłam, że jak odpoczywam to mniej boli.
    Ale i tak nie narzekam jak czytam co się z Wami dzieje. Mi póki co nic innego nie dolega. Fakt bardzo dawno nie byłam na usg, matko odliczam dni do 30tc, ale mam nadzieję, że ono tylko potwierdzi mój dobry nastrój.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    jak bez ciązy taka niezdara :D
    wiele rzeczy muszę robić tak, żeby mój nie widział
    ale w ciązy nie łapie sie za okna...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    a u mnie jest odwrotnie-poki sie ruszam i robie jest dobrze, ale jak sie na dłuzej położe, to0 czuje spojenie
    najgorzej mi jednak robić to, co na dole ... mam problem z kucaniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mnie wczoraj musiał za rękę mocno trzymać, bo kilka razy się potknęłam na ulicy ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    skąd ja to znam? :D i ciągłe wykrecanie kostek na krawężnikach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze świeci słonko :)
    Przyszła gondola piękna niebieska jeszcze na gwarancji :) jak nówka a zapłaciłam 200 zl z przesyłką. Do tego grstis prześcieradło w kolorze wózka na materacyk w woziu :)
    Muszer ją dzisiaj rozłożyć na części pierwsze i poprać. Jeszcze czekam na fotelik :)

Sabina poobserwują i w środę będziesz w domku :)
    A jak pozostałe szpitalne mamusie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja i tak się ruszam, bo chcę być w ruchu, ale jak przeginam to później cierpię. Najgorzej to jak szafy wysokie porządkowałam i właśnie wciskanie kocy na taborecie na półki pod sufitem. Ja też robię jak mojego nie ma.
    LRF ja sama dalej nie jestem świadoa, że jestem łajza w ciąży, ale fakt, że przez ostatnie tygodnie poszło u mnie chyba 10 letnie zużycie plastrów - ciagle kroje sobie palce;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obchodzie. Nadal za wiele nie wiem, dzisiaj usg i pewnie pytanie co dalej. Mam podwyższone Crp, mocz ok A piecze mnie w środku i do łazienki też latam co chwilę. I nadal brak wyniku krzywej.

Leżę i czekam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach ci mężczyźni...tylu rzeczy sa nieświadomi...a tacy diumni, że mogą coś za cięzarne zony zrobić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam na obchod i leze pod kroplowka

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż i tak sobie przekichał, bo poszedł w sobotę na imprezę i zostawił mnie samą w domu, (moja) teściowa tylko komentowała i pytała czy późno wróci :P

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka pewnie coś więcej dowiesz się po usg. Kurcze crp to pewnie jakas infekcja. A dużo podwyższone? Czasem w ciąży potrafii wzrosnąć z racji ciąży.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia kupiłaś gondolę do xmove?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ