X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest odp :D
    uszyja mi komplet w jednym wzorze :D u mnie bez szaleństw tzn szare i szare, idealnie do wózka czy sypialni :D
    tylko kasę wyłozyc trzeba

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia te moje tez byly takie nijaki w ogole cienkie i sterczace jak wióry jakieś, masakra, okropnie wyglądały i aż mnie coś wzdrygało, że mała musi to do buzi brać :P

Malutka, wspolczuje, mialam podobna historie tylko to nie byl sen. Za czasow szkolnych w nocy sie obudzilam i usiadlam na lozku bo oddechu nie moglam zlapac i juz myslalam ze umre doslownie z braku powietrza, a na dniach sie dowiedzialam, ze taki chlopak z dalszej rodziny (ale sie widywalismy na okazjach rodzinnych) zmarl w nocy, zdrowy byl a po prostu znalezli go rano w lozku. No co mnie wtedy fala goraca zlapala, okropne uczucie jak sie tak fakty laczy...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia jaki komplet? poscieli czy kocyki? Mi sie szyje zamowienie na kocyk szare minky a z rugiej strony szare gwiazdki na bialym tle i jeszcze zamowie kolejny zestaw poscieli biale grochy na szarym tle :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    akurat zestaw do wózka; kocyk 75x100, poduszeczki, do tego rozek oraz spiworek do fotelika
    posciel do łózeczka w sumie mam...w serduszka bialo czerwone i czerwono białe, całe 3 komplety (rozek, ochraniacze i organizer)a moim zdaniem wzór tez swietny dla chłopca. Do kołyski cos szarego zamówię-mam 2 komplety żółte, wiec cos szarego znajde (bo teraz sypialnia jest szro-grafitowo-hibiskusowa)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia
    póki co mam ważniejsze sprawy na głowie niz porzadki-te na pewno nie uciekną ;)
    musze sie przełamac i w końcu wybrać wzór minky...nawet jeśli już jakis znajdę, to nie moge wszystkiego skompletować w jednym wzorze :( a wtedy pisanie maili
    Kamcia porządki vs wybór kolorów minky to zdecydowanie nierówna walka :)

Wybiera, wybieraj.

Do mnie w końcu maż zadzwonił, oczywiście zrobiłam mini afere pod tytułem "jak mogłeś dac pielęgniarkom ogórki?". On nic nie rozumie. Już pewnie robi ze mnie złą żónę, panikarę i zadymiarę, a ja... cóż... gotuje się we mnie. A wszystko idzie o ogórki.. Rzygać się chce...

Przełożyłam wizytę na przyszły poniedziałem, także już 20.06 dowiem się co tam u mojego Szkraba... Ciągle się zastanawiam czy zapisywac się ponownie do dr Pietrygi z Poznania, bo przez ten wypadek męża wizyta mi uciekła :(

A i dziś zrobiłam przemeblowanie i w naszej sypialni zmieści się zarówno łózeczko, jak i komoda <hurrra>!!! :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które robiły już obciążenie glukozą. czy dam radę iść jutro 1,5 godziny po zakończonym badaniu do lekarza?
    czy stan jest taki po tym badaniu, że trzeba się potem położyć i przespać?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    facet nie zrozumie, ale ja bym powiedziała wprost-że nie pomyslał o cięzarnej zonie, tylko ostatnie(nie ważne czy ostatnie) ogórki obcym babom oddał!

osobiscie też uznałabym ten Poznań za znak-skoro wizyta przepadła to znak, by ja odpuscić...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, to chyba zależy od osoby i jej organizmu, u mnie było ok, ale byłam cały dzień przymulona i odbijało mi się tą glukozą do wieczora ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, mnie akurat to glowa bola w ciagu tego dnia co pilam glukoze, bylam senna i drzemalam jak wrocilam z labu, ale jakbym musiala cos jeszcze zalatwic to pewnie dalabym rade

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się domyślam, że każdy może inaczej zareagować, ale jestem ciekawa Waszego zdania, bo cos muszę zdecydować.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen, muszę ufać swojemu lekarzowi :)

Dziś odbiorę w końcu ciuszki Antka i mam nadzieję, że tata się zlituje nade mną i zaledziemy do Tobiego po komodę z przewijakiem i już będe mogła składować tam jego rzeczy! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż zapowiedział, że remont pokoiku dopiero w sierpniu planuje lub jak się uda w lipcu, a do tego czasu gdzie mam trzymać rzeczy Filipa, w kartonach?? :( muszę się zebrać i zamówić jakieś pierdółki dla młodego...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój wie ze wraca i porzadki robi, wiesza Piotrusiowy zyrandol :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam gorącą linię z koleżanką ze szpitala, aze mnie ucho boli ;)
    Madziula po glukozie czułam się okej, ale to sprawa indywidualna.

Wypatrzyłam na allegro szaro, różowo, niebieski zestaw w kratkę do wózka :) będzie super wyglądał z niebieską gondolą.
    Jeszcze falbanki maskujące i wyprawka zakończona :) organizera na łóżeczko nie kupuję, bo Młody będzie wszystko wyciągał. Zrobię miejsce na regaliku.
    Kosmetyki tylko kupię w sierpniu.
    No i kasa ze skarbówki rozeszła się w 3 dni :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik i Kamcia, ale robicie już osobne pokoje dla dzieci czy póki co w waszej sypialni gospodarujecie miejsce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam świrować czy oby na pewno wyrobimy się z tym remontem, bo robić go przy malutkim noworodku to średni pomysł :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a duzo roboty?
    Bo jak tylko malowanie to pójdzie szybko.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba jeszcze sufit zrobić, bo mamy w tym pokoju pozostałość po PRL i kasetony z takimi pseudo-ozdobnymi klockami, które co jakiś czas odpadają :/ nie wybaczyłabym sobie gdyby czymś takim synek dostał...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula dasz rade ;) ja mdlałam, senna bylam, biegunkę miałam ale kontakt jest ;) no i przechodzi to więc po badaniu spokojnie samochodem wróciłam do domu. Najwyżej lekarza poproś o zapisanie ważniejszych spraw na kartce;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Foxik i Kamcia, ale robicie już osobne pokoje dla dzieci czy póki co w waszej sypialni gospodarujecie miejsce?

bedę starała się zrobić jak z Emilka
    tzn miała swój pokój, a tam wszystkie jej graty, natomiast spała z nami w kołysce w sypialni przez 6 miesiecy, jedynie pieluszki i puderek na noc mialam w koszyczku. W dzien różnie spala, staralam sie w łózeczku, ale mąz nauczył jeżdzenia kołyska do usypiania...przeprowadzka Emilki do drugiego pokoju była sprawna i od pierwszej nocy sie uadało. Miałam nawet wrażenie, że sama lepiej spała. Niania elektr. oczywiscie stala
    Teraz tez bym tak chciala, ale wyjdzie z czasem :D

jednak po smierci Emilki wyremontowalismy wiekszość mieszkania i jej pokój stał się nasza sypialnia
    Piotrus zatem dostał nasza stara sypialnie
    od razu był pomalowany na brazowo-beżowo-turkusowo :D tak to zatem wszystko zostanie :) malutkie elementy czerwone np w poscieli i w żyrandorze

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ