X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w sypialni kącik do spania na pierwsze miesiące, tam też przewijak i wanienka, bo bliżej do łazienki, a w pokoju reszta rzeczy: komoda i miejsce do zabawy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, brzmi ciekawie. Chętnie ozbacze zdjęcia efektu końcowego.

My, póki mieszkamy w bloku, raczej nie zrobimy małemu osobnego pokoju, ale jak "kiedyś" przeprowadzimy się do domu, to na pewno będę walczyc i SUPER pokój Antka :)
    No i chciałabym jeszcze Antosiowi rodzeństwo sprawić w przyszłości...

kamciaelcia, Strazaczka1990, AJrin lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    wiec sufit podwieszany czy gipsowany to i tak kupa kurzu :( nie zazdroszcze tej wizji... najbardziej sprzatania w 8/9 miesiacu
    ja chce salon odswieżyć, tzn pomalować w tych samych kolorach. ewentualnie zmienie zasłony (to duzo kasy)
    wiem, że przy mojej sprawności to robota na 3 dni, gdzie najwięcej zajmie zabezpieczanie terenu i odsuwanie mebli :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu u nas 2 pokoje, wiece my w salonie, a Młody miał swój pokoik, teraz będzie miał razem z siostrą :) synek będzie miał swój kącik i siostra swój :)
    Ściana zostaje limonkowa, tylko mała będzie miała różowo, szaro, fuksjowe pompony nad lozeczkiem.
    A synek nad wersalka ma niebieskie cottony i też chce pompony ;) więc jemu zrobię niebiesko zielone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 11:29

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia i co z koleżanką? coś lekarze wymyślili?
    i powiedz mi gdzie falbankę maskującą kupujesz i ile takie cudo kosztuje?

Naszej Emilce będzie musiał wystarczyć narożnik naszej sypialni ;) z czasem może się uda mieszkanie zmienić na większe, no ale póki co.. człowiek cieszy się z tego co ma ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    u nas nawet kapanie było w pokoju dziecka, bo więcej miejsca, wanienka na co dzien stała w naszej wannie w lazience
    dlatego w sypialni dosłownie kołyska + mobilny koszyczek z pieluszka, ubrankiem i puderkiem na noc :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy jak to w praniu wyjdzie, łóżeczko ma być w tym tygodniu, zobaczymy jak to wyjdzie, bo może być problem żeby kurier kogoś w domu zastał, bo mam egzamin i ostatnie jazdy przed nim, muszę się dopytać czy szwagier będzie :P

ja na czas remontu miałam się wyprowadzić do swoich rodziców i wrócić na posprzątane, bo pewnie będą pracować do późnych godzin wieczornych..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaz u mnie największy problem z kącikiem dla ...kota :D
    w sypialni stoi jego drapak ponad 1,5 m wysokosci :D i nie ma kąta by go przestawić :P to dopiero są dylematy

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Agatia i co z koleżanką? coś lekarze wymyślili?
    i powiedz mi gdzie falbankę maskującą kupujesz i ile takie cudo kosztuje?

Naszej Emilce będzie musiał wystarczyć narożnik naszej sypialni ;) z czasem może się uda mieszkanie zmienić na większe, no ale póki co.. człowiek cieszy się z tego co ma ;)
    Falbanke kupię albo na krolewieckiej albo w akpolu przy panoramie (o ile będzie kolor) :) nie mam pojęcia ile kosztuje.

Co do koleżanki, to porobili jej badania i wszystkie książkowe. W każdy piątek ma USG kontrolne ile rośnie mały i jak AFI.w piątek AFI było w normie, choć na.górnej granicy. A Jaśko duży, więc pewnie przywita świat wcześniej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzis dzień na zakupy :D
    zestaw minky 263 zł
    ale na koncie przypisanym do płatnosci jest jeszcze troszke kasiurki :D a mi wlaśnie odpisali odnosnie kuchennych zasłon-przerobia w cenie i akurat stan konta pasuje :D
    jedynie reszta ( wtym nakladki na sutki , które mi się śniły) poczekaja do jutra
    przebimbałam cały ten czas , kiedy męża nie ma :D a kiedy juz jest w drodze do domu szybkie zakupy robie :D

ale pomyslalam sobie, ze ewentualnie zasłony do salonu zamówie za tydzień-jak wygram sprawę w sądzie !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też muszę te nieszczęsne nakładki kupić, tylko nie wiem jakie - babeczka z szkoły rodzenia polecała z aventu lub baby ono, kamcia - masz jakieś wypróbowane? ;D
    no i chciałam kupić tylko jedną sztukę smoczka, a widzę że wszystko pakowane podwójnie, kupuję jeden jedyny na wszelki wypadek, ale może nie będzie potrzebny? ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF w biedronce były smoczki chicco ortodontyczne od 0+ pkowane pojedynczo. Zobacz może jeszcze są :) ja taki kupiłam w razie W ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    też muszę te nieszczęsne nakładki kupić, tylko nie wiem jakie - babeczka z szkoły rodzenia polecała z aventu lub baby ono, kamcia - masz jakieś wypróbowane? ;D
    no i chciałam kupić tylko jedną sztukę smoczka, a widzę że wszystko pakowane podwójnie, kupuję jeden jedyny na wszelki wypadek, ale może nie będzie potrzebny? ;)

śmieszne jest to, ze za pierwszym razem nie kupowałam nakładek :D polożna mówila, ze w szpitalu wyjdzie , czy sa potrzebne, a jak beda potrzebne, to mąz wyskoczy do apteki i juz...nie mam pojecia skąd taki sen :) ale kupując rózne drobiazgi pewnie wezme te nakladki i mysle o tych z aventu "rozmiar uniwersalny" (właśnie ze wzgledu na uniwersalność)
    a co do smoczków. Emilka chciała(jak juz zachciała) tylko lovi i te kupię 2 szt
    ale wiadomo, ze nie ja decyduje, rozważam 1 szt avent i nuk (zeby na przyszłośc nie mieć problemu ze sklepem gdzie można je dostać)

hihi
    mam jeszcze różowy z canpol :D nierozpakowany :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 12:00

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto nasz kącik dla Wiktora :) pościel póki co narzucona bo czekam na ostateczne pranie no i zamowiona kołdrę i podusię :) choc na początku otulacz będzie ;)
    Przepraszam ze bokiem ale tak mi z Tel wkleja :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d4dc06ec9f2.jpg

kamciaelcia, bbeczka91, mmargol, _izunia_, Strazaczka1990, nick nieaktualny, Pysiaczek89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lusia8998, marta258, martta, AJrin, haneczka lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, one na tych koszach promocyjnych były? dziś byłam na zakupach i nic takiego dla małych dzieci nie było :(

nakładki dyszkę kosztują na allegro więc mogę dać ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, one na tych koszach promocyjnych były? dziś byłam na zakupach i nic takiego dla małych dzieci nie było :(

nakładki dyszkę kosztują na allegro więc mogę dać ;D
    Smoczki wisiały na rogu regału z kaszamii słoiczkami. Kupiłam fajny przezroczysty, żeby nie zasłanial buzi małej ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakich nakładach piszecie? Co daja?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 28 tygodniu :)
    To juz 7 miesiac i III trymestr :):)

Co prawda witamy go z kolejnym atakiem kolki nerkowej :/ wczoraj w nocy sie zaczelo, juz mialam jechac na IP, ale po kilku godzinach leki zadzialaly i usnelam z tego bolu ehh. Dzis jest lepiej, ale biore rozkurczowe zeby nie ryzykowac.

Trzymam kciuki za nasze szpitalne dziewczyny, za wizytujace i za cala reszte, zeby nie bylo juz niemilych niespodzianek.
    Czas sie ponudzic w tej ciazy,bo potem to juz bedziemy mialy zajecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 12:21

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, nakładki na sutki do karmienia, ja mam płaskie brodawki, więc mogą się przydać ;)

• olka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kupujcie rzeczy, które w ogóle mogą się wam nie przydać. Zostawicie w sklepach mnóstwo kasy, a potem będziecie się próbować pozbyć nawet nie rozpakowanych rzeczy. Nakładki na sutki to głupota, która praktycznie się nie sprawdza. Jak was dziecko będzie gryzło to przez nakładki tak samo boli, a tak naprawdę tylko dziecku przeszkadzają.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ