WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry Kochane.
Mnie od wczoraj zgaga męczy.Nie moge się pozbyc jej.Nic nie pomaga ;/
Smutno mi dziś,bo Sławek pojechał o 7 do Niemiec juz do pracy.A ja sama w 4 ścianach.We czwartek wraca.
Pogoda u Nas do dupki....Pada,świeci słonce i tak w kółko.
Ide poczytam co tam naskrobałyście
Miłego dnia ,udanych wizyt -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja sobie muszę jakiś limit założyć, bo teraz planuję kupić kilka drobnych rzeczy i boję się wydać za dużo - ja chcę nożyczki do paznokci, mój mąż twierdzi, że nie i mają być ciążki, a ja z kolei się nie potrafię tym wynalazkiem posługiwać. Coś przeczuwam, że jak on zobaczy te małe paluszki będzie się bał obcinać...
kupię po dwie pieluszki tetrowe i flanelowe i zobaczę jaka jakość, do tego przewijak, prześcieradła i ręczniki i... nic więcej nie kupię dzisiaj!
a czy Wy kupujecie aspirator do noska czy gruszkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 13:56
-
lrf
mam gruszke
ale teraz rozważam aspirator (Emilka nie miała kataru, wiec nie mam doswiadczenia, robiły sie jej takie suche wielkie czopy z glutów, ale sól fizjologiczna i wykrzyczała ). Jeszcze rozważam
tez nie wiedzialam, co lepsze-nożyczki czy cązki
ani razu nożyczek nie uzyłam, cązkami raz dwa i juz. Małą sadzałam na kolanach i było pstryktak sie nauczyła
ze będziemy robic pstryk pstryk. Nigdy nie płakała. Ale kupiłam nozyczki i cązki
w sumie 2 rodzaje cązków
lepsze były dla mnie te dłuższe
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja kupuje aspiratorek bo widzialam w uzyciu przy kilku dzieciach i sie sprawdzalo bardzo dobrze a z gruszka to jest tak ze podobno mozna za gleboko przypadkiem wlozyc wiec bede sie bala ;p
dostalam nozyczki i cos tam jeszcze w komplecie nowe nieuzywane od siostry meza wiec sprobuje tym, jak nie bedzie szlo mi latwo to wtedy cążki kupię, bo słyszałam że nimi łatwiej, w sensie że trudno obciąć za krótko
-
nick nieaktualnyja używałam tylko aspiratora przy swojej podopiecznej i jest znacznie bardziej wygodny niż tradycyjna gruszka, ale to jak i całą apteczkę skompletuję chyba na gemini
może zamówię i nożyczki i cążki? choć ja nigdy nie lubiłam jak mi tata obcinał paznokcie, więc skoro to pamiętam z dzieciństwa musiałoby być naprawdę tragicznieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:10
-
to ja jestem zdolniejsza
lewą rekę obcinam często nozyczkami, prawa i stopy cązkami
a co do tych glutów-to od suchego powietrza i na nie ani gruszka ani aspirator-rozmiekczałam sola fizjologiczną (bo czasami sól morska w sprayu to za slaba była)
wiec przy katarze zaczynam nabierać przekonania do aspiratorka -
LRF ja tez na gemini bede zamawiac, mam tam juz ladna liste w przechowalni zrobiona za ponad 300zl, ale czekam jeszcze bo nie ma w sprzedazy mojego suplementu omegamed (odpisali mi ze ma byc w czerwcu) i nie wiem jak z terminami niektore produkty, np sol fizjologiczna dlugi ma termin? Dlatego pewnie lipiec/sierpien zamowie zwlaszcza, ze oni bardzo szybko robia wysylki
A widzialam, ze sa takie zestawy z nozyczkami i cążkami, fajne są i myślałam nad tym, ale że dostałam nożyczki to sobie odpuściłam na razie -
Napisałam dzisiaj maila do ortopedy, u którego prowadzilismy bioderko Emilki prywatnie (ten lekarz dawał pomysły, a ten na nfz wypisywał skierowania i recepty na ortezy)
straszne ma terminy wizyt! Pomysleć, ze "odkrylismy" go rok temu i był swieżynką na rynku, a teraz końcowka sierpnia (toz Piotrus sie urodzi)
Zobaczymy , co mi odpisze odnosnie rejestracji na wizyte
-
Cześć Brzuszki:)
Mam dziś potworny dzień, więc pewnie nie pogadam za wiele. Synek mnie dobija swoim zachowaniem, a ja mam zwyczajnie dość. Chyba potrzebuję choć 1 dzień "wolnego" przed wrześniem. Całe szczęście, że za tydzień jedziemy na urlop.
Pozdrawiam szczególnie te z Was, które są w szpitalu, a tym, które już wyszły życzę spokojnego dotrwania do terminu porodu.Trochę niedobrze zaczęło się dziać na wrześniówkach, ale mam nadzieję, że to przejściowe.
Wrzuciłam w kolejny arkusz wrześniówek pod nazwą "WYPRAWKA" przerobioną i uzupełnioną przeze mnie wersję wyprawki z podziałem na poród, szpital dla mamy, dla dziecka, apteczne, akcesoria i do domu.Powinno ułatwić zakupy, jeśli któreś z Was mają to jeszcze przed sobą.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mw1rpeiKkLyUsgGNML3O0xtndO_yHigLDlGIb6xoOCA/edit#gid=1997037531
Jeśli chcecie coś dodać od siebie to proszę. Dodajcie tylko w kolorze, żebym też mogła sobie uzupełnić, jak mi czegoś brakuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:21