X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    LRF ja tez na gemini bede zamawiac, mam tam juz ladna liste w przechowalni zrobiona za ponad 300zl, ale czekam jeszcze bo nie ma w sprzedazy mojego suplementu omegamed (odpisali mi ze ma byc w czerwcu) i nie wiem jak z terminami niektore produkty, np sol fizjologiczna dlugi ma termin? Dlatego pewnie lipiec/sierpien zamowie zwlaszcza, ze oni bardzo szybko robia wysylki :)

A widzialam, ze sa takie zestawy z nozyczkami i cążkami, fajne są i myślałam nad tym, ale że dostałam nożyczki to sobie odpuściłam na razie :)

do mnie dzisiaj przyjechała 20 kg paka z gemini ;-)jeszcze nie rozpakowałam bo nie wyniosę jej sama na górę i czeka na męża. Zamawiałam tam rzeczy z data wazności to napiszę Wam do kiedy co ;-) Poszło 580 zł ;/

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek
    normalnie zaszalałaś :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek to czekam na informację :) a mieszkasz w domku czy w bloku, ze paczka na dole? Bo ja na 3 pietrze to kurier chyba wniesie nawet jak ciezka bedzie, nie? ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka lekarze wiedzą, co robią ja miałam pessar zakładany na.krótsza niż 2 cm. Wymazu dobrze, że nie biorą z szyjki, bo.przy skracaniu niewskazane dotykanie jej. Spokojnie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek coś nakupowala za 600 zl :-D
    Mmargol mi kurier na wniósł dzisiaj gondole, co prawda na 1 piętro i jeszcze do mieszkania wniósł, żebym nie dzwigala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:24

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Claudiuszek to czekam na informację :) a mieszkasz w domku czy w bloku, ze paczka na dole? Bo ja na 3 pietrze to kurier chyba wniesie nawet jak ciezka bedzie, nie? ;)

do 30 kg ma taki obowiązek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej daiewczyny mnie rano wyposali do domu :) o 11 wyszlam ze szpitala, po drodze zajechalam do mojego ginekologa pogadac z nim bo mam za 2 tygodnie na kontrole szyjki rano podjechac czy tam sie nic nie dzieje i wtedy normalnie czekac do badania na 11.07 tego calosciowego, wypisali mnie do domu z antybiottkiem na 5 dni jeszcze.

ALINKA biedactwo, bedzie sobrze :*

chociaz dziwi mnie czemu nie robia badan...hmmm mi przy przyjeciu zrobili posiew zmmoczu, pochwy, badnia moczu , krwi, crp mialam podwyzszone na 10 od razu w poatek rano dozylnie anthbiotyk 3x1 i kroplowki w piatek zaraz mnie wzieli na usg nerek, a wczoraj na badanie szyjki, wiec dziwie sie ze u ciebie taka oszczednosc w diagmostyce, co za paly :/

agatia, alinka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to będę musiała sprawdzić jaka to waga będzie, dobrze, że w gemini są te dane podane przy produktach ;)
    ja mam prawie 400 zł i zanim zamówię to coś tam dopsiuję jeszcze ;) ale ten wydatek to na kolejny miesiąc musi poczekać ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia to fajnego kuriera miałaś :D
    ja kilku miałam bardzo milutkich i uprzejmych, ale raz się trafił taki jakby za karę mi paczkę wiózł i mnie w mieszkaniu nie było to stwierdził że ja mam problem a nie on. Tamten pewnie by mi nie wniósł :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    claudiuszek wydała 600zł i wyszło 20kg, wiec masz szanse za 400zł zmiescić sie z waga :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia masz rację :D szansa jest, więc muszę się zmieścić :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieksze na palecie przywożą :D tak miałam z wanną zakupiona na allegro :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszkam w domu, ale na pięterku, a na dole rodzice męża, paczkę odebrała teściowa, która też tego nie podniesie- ja tam zamawiałam proszki do prania więc ciężkie. Z tego co mam tu napisane to powinno w niej byc: linomag, bepanthen, sudokrem, woda termalna, sól fizjologiczna, woda morska, płyn do kąpilei hipp, chusteczki hipp 3 p, i pampers sensitive (4 p plus 2 gratis)podkłady poporodwe, kosmetyki do higieny int,wkładki laktacyjne, butelka lovi, wata, spray na ciemieniuchę, zasypka, gruszka, majtki siateczkowe, patyczki, wkłądki, płątki kosmetyczne, czopki glicerynowe, paracetamol, proszek lovella do białego i do koloru, płyn do płukania, kompresy, gaziki, szczotak z grzebykiem, termometr o wody, pieluchy tetrowe, tantum rosa, lignina, octenisept i już nie pamiętam co nazamawiałam ;-) ale sie uzbierało...

agatia, _izunia_, violett, Sabina, mmargol, bbeczka91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ten kurier był bardzo miły :) może zobaczył sirote z brzuchem, małe dziecko w domu, pies szczelajacy zamknięty w pokoju i stwierdził, że zrobi dobry uczynek ;).
    Jeny napiszcie mmargol i claudiuszek, co wy zamawiacie? Bo mi na mojej liście kosmetykowo-medycznej wyszło 150 zl ;)

Sarcia dobrze, że już w domku :)

Leżę i liczę ruchy, a moja Mała jak na złość 4 ruchy i koniec ;) i kolejna godzina liczenia.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    tak, byl na obchodzie. pomacal brzuch, stwierdzil ze ok i tyle. zobaczymy co jutro wyjdzie na badaniu
    On zawsze maca brzuch :P śmiałyśmy sie z dziewczynami z sali, ze ma ręce które lecza :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosmetyki dla małego chyba najdroższe- wybierałam ze Sroką, ale sam płyn do kapieli 19,90 , bepanthen 33 zł...

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Ważne że leczą :D

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek dla mnie bepanthen jest rrwelacyjny :) używam tylko jego od jakichś 2 lat przy synku. Wyleczyl pupę szybciej niż maść sterydowa :) przy córce też tylko ten krem :)
    Młody tak się zmeczyl zakupami z mamą, że zasnął :-D nie pamiętam kiedy drzemal po południu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:48

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Leżę i liczę ruchy, a moja Mała jak na złość 4 ruchy i koniec ;) i kolejna godzina liczenia.
    mój dzisiaj też jakoś mało ruchliwy, a siedzę w domku i leniuchuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam nadziej ze ta szyjka glupia nie bedzie sie na zewnattz otwierac dalej....za 2 tygodnie mam isc do kontroli...ja mam jakies dziwne wrazenie ze cos tam sie dzieje mie wiem skad mi sie to uroilo...za duzo o tym mysle i pewnie nic sie nie dzieje a ja psychicznie sobie wymyślam

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ