WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarcia
W miarę możliwości lez jak najwiecej, wiem ze jest cieżko ale dla szyjki jest to dobre...
Jeżeli lekarze powiedzieli, ze wszytsko ok to im zaufaj. Ale jeżeli bedziesz czuła ze cos sie dzieje, to jedz wczesniej na kontrole. Lepiej wyjsć na przewrażliwiona niz jakby było za późno. Ale mysle ze jak powiedzieli Ci ze za dwa tygodnie, to pewnie Teoja szyjka wyglada całkiem niezłetrzymam kciuki zeby było wszytsko dobrze!!!
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Naliczylam 10 ruchów
idę na obiad
A mam pytanie :p
Jak liczycie ruchy to kladziecie rece na brzuchu? Bo mi sie wydaje, ze maly wtedy jest bardziej ruchliwy.
Liczycie ruchy takie, ktore widac na zewnatrz, czy te leciutkie na dole tez? Bo moj ma glowke bardzo blisko szyjki i ja czesto tam czuje takie smyrania
I jeszcze - jak czesto w ciagu dnia liczycie ruchy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Mam pytanko czy jest możliwe abym pod ręką czuła serduszko ?już drugi raz tak mam,leżę na plecach i po prawej stronie koło pępka chodzi mi rytmincznie brzuch górą dol górą dol jak przyłoże rękę to czuje bicie serca ale nie wiem czy to może być małego czy raczej moje ?
-
nick nieaktualnySkali, moze to Twoja tetnica, bo ponoc mocniej pracuje przez duza ilosc naszej krwi.
Albo czkawka malenstwa?
Ja tez czasami tak czuje i mysle, ze to wlasnie czkawka.
Ale czytalam gdzies, ze mozna juz uslyszec bicie serca dziecka przez brzuch, albo uzywajac stetoskopu. Kusilo mnie nawet zeby zakupic, ale to 150 zl :p -
nick nieaktualnySkali89 wrote:Mam pytanko czy jest możliwe abym pod ręką czuła serduszko ?już drugi raz tak mam,leżę na plecach i po prawej stronie koło pępka chodzi mi rytmincznie brzuch górą dol górą dol jak przyłoże rękę to czuje bicie serca ale nie wiem czy to może być małego czy raczej moje ?
-
hi hi
prawie juz umówilam Piotrka na pierwsza wizyte lekarska
ortopeda odpisał, wstepnie poczatek października (ale na portalu znany lekarz nie ma jeszcze terminarza na październik), w innym wypadku "dopasujemy sie" z terminem (czyli pewnie przyjmie nas poza kolejnoscia)
takich lekarzy to ja lubię_izunia_, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:No ja mam szzyjke dluga 38 mm w srodku zamknieta , a na zewnatrz rozwarxie na 0.5 cm, ale ja jestem panikara....
Oszczędzaj sie Sarcia, a w razie niepokojących objawów pójdź poprostu szybciej na wizyte. Ja bym tak zrobiła.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyviolett wrote:A mam pytanie :p
Jak liczycie ruchy to kladziecie rece na brzuchu? Bo mi sie wydaje, ze maly wtedy jest bardziej ruchliwy.
Liczycie ruchy takie, ktore widac na zewnatrz, czy te leciutkie na dole tez? Bo moj ma glowke bardzo blisko szyjki i ja czesto tam czuje takie smyrania
I jeszcze - jak czesto w ciagu dnia liczycie ruchy?
Liczę jak czuję ze się rusza, bez wspomagania z mojej strony -
violett wrote:A mam pytanie :p
I jeszcze - jak czesto w ciagu dnia liczycie ruchy?
Liczę ruchy te które mocno czuję i widzę, nie wliczam czkawki.
Stetoskopem od cisnieniomierza słucham serduszka od 20tc, choc wtedy mega sie musiałam nagimnastykowac. Teraz już nie musze bo mała jest bardzo aktywna.
Ale z synkiem wspierałam się do czasu pobytu w szpitalu, gdzie miałam ktg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:48
-
nick nieaktualnyPysia ja bylam u mojego ginekologa i on idzie na urlop i bedzie dopiero za 2 tygodnie wiec nie mam mozliwosci isc szybciej na wizyte, jedynie jak by cos sie dzialo to mam isc na IP , no ale oczywiscie wiem ze sie dzialo nic nie bedzie i pojde 28.06 i bedzie wszytsko ok
No bo tobie sie szyjka skracala i dlatego...a mi odpukac sie nie skraca...
A po czym ty sie zorientowalas ze cos z szyjka jest nie tak? -
sarcia123 wrote:Pysia ja bylam u mojego ginekologa i on idzie na urlop i bedzie dopiero za 2 tygodnie wiec nie mam mozliwosci isc szybciej na wizyte, jedynie jak by cos sie dzialo to mam isc na IP , no ale oczywiscie wiem ze sie dzialo nic nie bedzie i pojde 28.06 i bedzie wszytsko ok
No bo tobie sie szyjka skracala i dlatego...a mi odpukac sie nie skraca...
A po czym ty sie zorientowalas ze cos z szyjka jest nie tak?
Na pewno Sarcia u Ciebie bedzie wszystko dobrze i szyjka nie bedzie sie skracać itp.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A widzisz , czyli Agatia tez miałaś takie kłucia dziwne i twardy brzuch. Mnie na szczescie krwawienie ominęło, bo pewnie na zawał bym zeszła.
Po tym zabiegu przez dwa dni miałam taki śluz różowy i to juz mnie doprowadzało do szaleństwa, mimo tego ze lekarz mowil, ze po tym zakładaniu tak wlasnie moze byc. Ale ja to jestem panikara okropna. Na szczescie teraz nic mi juz nie leci, ze tak powiemMarcelek ❤️❤️
Mikuś