X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    W miarę możliwości lez jak najwiecej, wiem ze jest cieżko ale dla szyjki jest to dobre...
    Jeżeli lekarze powiedzieli, ze wszytsko ok to im zaufaj. Ale jeżeli bedziesz czuła ze cos sie dzieje, to jedz wczesniej na kontrole. Lepiej wyjsć na przewrażliwiona niz jakby było za późno. Ale mysle ze jak powiedzieli Ci ze za dwa tygodnie, to pewnie Teoja szyjka wyglada całkiem niezłe :) trzymam kciuki zeby było wszytsko dobrze!!! :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia książki pod nogi łóżka lub cegły :) ja tak leżałam z synkiem i szyjke to odciäżało

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój dzisiaj też jakoś mało ruchliwy, a siedzę w domku i leniuchuję...
    Naliczylam 10 ruchów :) idę na obiad :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Naliczylam 10 ruchów :) idę na obiad :-D

A mam pytanie :p
    Jak liczycie ruchy to kladziecie rece na brzuchu? Bo mi sie wydaje, ze maly wtedy jest bardziej ruchliwy.
    Liczycie ruchy takie, ktore widac na zewnatrz, czy te leciutkie na dole tez? Bo moj ma glowke bardzo blisko szyjki i ja czesto tam czuje takie smyrania ;)
    I jeszcze - jak czesto w ciagu dnia liczycie ruchy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam szzyjke dluga 38 mm w srodku zamknieta , a na zewnatrz rozwarxie na 0.5 cm, ale ja jestem panikara....

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy jest możliwe abym pod ręką czuła serduszko ?już drugi raz tak mam,leżę na plecach i po prawej stronie koło pępka chodzi mi rytmincznie brzuch górą dol górą dol jak przyłoże rękę to czuje bicie serca ale nie wiem czy to może być małego czy raczej moje ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, moze to Twoja tetnica, bo ponoc mocniej pracuje przez duza ilosc naszej krwi.
    Albo czkawka malenstwa? :)
    Ja tez czasami tak czuje i mysle, ze to wlasnie czkawka.

Ale czytalam gdzies, ze mozna juz uslyszec bicie serca dziecka przez brzuch, albo uzywajac stetoskopu. Kusilo mnie nawet zeby zakupic, ale to 150 zl :p

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak tam miałam to słuchałam przez stetoskop bo akurat mam w domu co prawda nie jakiś super no sama nie wiem zapytam może lekarza

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Mam pytanko czy jest możliwe abym pod ręką czuła serduszko ?już drugi raz tak mam,leżę na plecach i po prawej stronie koło pępka chodzi mi rytmincznie brzuch górą dol górą dol jak przyłoże rękę to czuje bicie serca ale nie wiem czy to może być małego czy raczej moje ?
    a może czkawka? bo to też się czuje jak rytmiczne ruchy

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi hi
    prawie juz umówilam Piotrka na pierwsza wizyte lekarska :D
    ortopeda odpisał, wstepnie poczatek października (ale na portalu znany lekarz nie ma jeszcze terminarza na październik), w innym wypadku "dopasujemy sie" z terminem (czyli pewnie przyjmie nas poza kolejnoscia)
    takich lekarzy to ja lubię

_izunia_, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No ja mam szzyjke dluga 38 mm w srodku zamknieta , a na zewnatrz rozwarxie na 0.5 cm, ale ja jestem panikara....
    No to długa szyjka. U mnie było 1,5 cm i tez rozwarcie na zewnątrz na opuszek. Wiem co czujesz, bo ja tez jestem straszna panikara...
    Oszczędzaj sie Sarcia, a w razie niepokojących objawów pójdź poprostu szybciej na wizyte. Ja bym tak zrobiła.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i czkawką, najważniejsze ze trochę się poruszał to jestem spokojniejsza a jutro już wizyta to podpytam może położnej bo ostatnio kazała mi przyjść z pytaniami hehe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Jak liczycie ruchy to kladziecie rece na brzuchu? Bo mi sie wydaje, ze maly wtedy jest bardziej ruchliwy.
    Liczycie ruchy takie, ktore widac na zewnatrz, czy te leciutkie na dole tez? Bo moj ma glowke bardzo blisko szyjki i ja czesto tam czuje takie smyrania ;)
    Mi nie wolno dotykać brzucha.
    Liczę jak czuję ze się rusza, bez wspomagania z mojej strony

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Mi z racji cukrzycy kazali liczyc ruchy 2x dziennie, ake liczę ostatnio wg schematu 3xdziennie 10 ruchów w ciągu godziny.
    Liczę ruchy te które mocno czuję i widzę, nie wliczam czkawki.
    Stetoskopem od cisnieniomierza słucham serduszka od 20tc, choc wtedy mega sie musiałam nagimnastykowac. Teraz już nie musze bo mała jest bardzo aktywna.
    Ale z synkiem wspierałam się do czasu pobytu w szpitalu, gdzie miałam ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja bylam u mojego ginekologa i on idzie na urlop i bedzie dopiero za 2 tygodnie wiec nie mam mozliwosci isc szybciej na wizyte, jedynie jak by cos sie dzialo to mam isc na IP , no ale oczywiscie wiem ze sie dzialo nic nie bedzie i pojde 28.06 i bedzie wszytsko ok ;)

No bo tobie sie szyjka skracala i dlatego...a mi odpukac sie nie skraca...

A po czym ty sie zorientowalas ze cos z szyjka jest nie tak?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pysia ja bylam u mojego ginekologa i on idzie na urlop i bedzie dopiero za 2 tygodnie wiec nie mam mozliwosci isc szybciej na wizyte, jedynie jak by cos sie dzialo to mam isc na IP , no ale oczywiscie wiem ze sie dzialo nic nie bedzie i pojde 28.06 i bedzie wszytsko ok ;)

No bo tobie sie szyjka skracala i dlatego...a mi odpukac sie nie skraca...

A po czym ty sie zorientowalas ze cos z szyjka jest nie tak?
    Mi brzuch twardnial czesto i miałam kłucia jakby w pochwie. U niektórych kłucia sa normalne u mnie cos tam znaczyły...
    Na pewno Sarcia u Ciebie bedzie wszystko dobrze i szyjka nie bedzie sie skracać itp.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja przy skracajacej szyjce mialamr kłucia w kroku, w środku, do tego nagle dostałam mocnego krwawienia i się okazało, że szyjka się skrocila mocno. No i twardnienia i napinania brzucha z boleme jak na okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez uczucie klucia chwilami mam takie dziwne...w ogole zwlaszcza jak o tym mysle to mam wrazenie ze mam normalnie jakas kulke wsadzona w srodku...masakra..oszaleje chyba...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm nie wiem moze zarejestruje sie na za tydzien na wizyte u jakiegos lekarza ...bo nim moj lekarz przyjedzie to mnie chyba zamkna nim do 28 wytrzymam

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz , czyli Agatia tez miałaś takie kłucia dziwne i twardy brzuch. Mnie na szczescie krwawienie ominęło, bo pewnie na zawał bym zeszła.
    Po tym zabiegu przez dwa dni miałam taki śluz różowy i to juz mnie doprowadzało do szaleństwa, mimo tego ze lekarz mowil, ze po tym zakładaniu tak wlasnie moze byc. Ale ja to jestem panikara okropna. Na szczescie teraz nic mi juz nie leci, ze tak powiem :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ