X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przewijak też miałam upatrzony, a w końcu do koszyka trafił ten który mąż wybrał, a niech ma swój udział :P a teraz ubranka oglądam ;) to jest najprzyjemniejsze!

cały dzień kota nie było, jak zaczęło lać to nawet przed dom wyszłam i czekałam aż wróci, a dopiero teraz się znalazła, co tylko potwierdza teorię, że złego diabli nie biorą ;D

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett mam ciśnieniomierz z mankietaki dla dziecka ze stetoskopem, ale jiepskor mi idzie korzystanie ;) więc sam stetoskop wykorzystujet.
    Claudiuszek dobrze wiedzieć o długich terminach ważności :)
    Malutka nie kupuję ani D ani K. Ja szpitalu dostałam receptę na D w kropelkach, K nie dawalam bo karmiła pół na pół, ale też dawali receptę. Do tego żelazo. Dopiero jak Młody mialr 4 mc mogłam podawać suple bez recepty.

Ja.już mam mam prawie wsio :) przyszedł fotelik. Czekam na śpiworki i ostatnią paczkę z ciuszkami.
    Zostaną kosmetyki i koszula do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 19:56

Sabina, claudiuszek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze ze zyjecie zakupami dla maluszkow :)

A ja narazie zyje stresem przez ta glupia szyjke w dodatku przez pobyt w szpitalu jeszcze nie rozpracowalam tego glupiego zusu, dzis dopiero usiadlam do spraw biurowych, ehh i jak tu byc spokojnym...

ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, musi dzidzius bedzie siedzial niech sobie nie mysli, ze tu bedzie kombinowal ;)

jednak w czwartek podejde do mojego doktorka niech przed urlopem mnie zbada i powie na czym stoimy i czy od niedzieli sie nic nie zmienilo.. a wtedy jak bede sie stresowac to sie zarejestruje gdzies do lekarza w polowie nastepnego tygodnia w wtedy do mojego doktorka 28 i tym sposobem przez te prawie 3 tygodnie bede stale pod obserwacja odnosnie tej szyjki...

no a 11.07 mam wizyte pelna z moim synusiem i wiadomo ze ponownie bedzie badana szyjka no i dowiem sie czy z serduszkiem malego wsyztsko gra i czy lekarz nie bedzie mial juz zadnych wahan w tej spraiw...a teraz bede sie obijac i odpoczywac, zeby wsyztsko bylo w porzadku..uff wygadalam sie lzej mi;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia gin Ciee uspokoi i też zaczniesz żyć zakupami :)
    Ja z synkiem do 28tc mie miałam nic, a potem na szybko bo w 30tc decyzja.szpital do końca.
    Teraz też zakupy od 28tc to dla mnie termin, w którym czuję się w miarę bezpiecznie. A że za 1,5tyg usg III trym to mogę znowu usłyszeć szpital do końca, więc wolę wszystko mieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka...

Nie popadam w zadna paranoje to po pierwsze, to tez moja druga ciaza nie mialam z 1 dzieckiem takich problemow to tez radze sie innych dziewczyn ktore podobne przejscia mialy...a chyba forum jest po to zeby wzajemnie sie wesprzec i rozwiac watpliwosci jesli mam jakies pytanie na ktore ktos z was zna odpowiedz czy sie myle????

Nie dlugo nie bedzie mozna zadac pytania zadnego...bo zaraz ktos stwierdzi ze popada sie w paranoje...

Tez mam dziecko w dodatku mniejsze bo 4 letnie i to jest sto razy bardziej ruchliwe dziecko wymagajace uwagi niz 7 latek ktory sie sam soba zajmie..

Ulfenstein, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, dzieki za pocieszenie zawsze dobre slowo mi pomaga bo wiem ze nie tylko ja mam takie problemy :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U mnie jest na szczęście gemini :-)
    Pytanko kupujecie teraz wit K i D ?
    Malutka gdzie jest?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, spokojnie myślę że Malutka nie miała nic złego na myśli. Nakręcanie się na prawdę nie pomaga. Zapisz się na wizytę szybciej, może warto kontrolować się częściej dla swojego spokoju?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia lepiej obserwowac skoro moze sie cos dziac, bedziesz spokojniejsza jak lekarz zobaczy a wiadomo, ze stresy i niepokoj wskazane nam nie sa :) trzymam kciuki, ze bedzie wszystko jak nalezy :)

Agatia jesli chodzi o koszule to super sa w TSS-ach na wprost i oni maja marke Italian Fashion i DN Nightwear, o ktorych slyszalam pozytywne opinie od kolezanek :) sporo jest fajnych wzorow i nie wygladaja jak babcine choc ja juz mialam problem zeby biust zmiescic a wiadomo ze luz musi miec.
    Jak sobie kupilam tam cyckonosz i moja mama go zobaczyla to powiedziala "no takich to ja jeszcze nie widzialam" wygladal wielkoscia jak staniki babek co po 8 dzieci mialy w danych czasach :P (staniki tylko u nich kupuje, kobitki brafiterki super pomagaja dobierac, a przy moich rozmiarach to tylko tak) - wiec smialo moge polecic ten sklep jesli tam nie kupowalas :)
    Ja jeszcze się do nich wybiorę po szlafork :) spodobał mi się szary w białe gwiazdki :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo mmargol dzięki za info :-) i przypomnienie, bo szlafrok tezr muszę kupić :) a maja większe rozmiary?

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, jutro wybieram sie na 4d, mam nadzieje ze nie jest za pozno?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:

Nie, wszystko zależy jak dzieciątko się ułoży. Ja miałam robione już kilka razy i ani razu nie dało się ładnego zdjęcia zrobić :( Przy córce się udało przy usg III trymestru ładne i wyraźne zdjęcie zrobić. Liczę że Kuba też się w czwartek ładnie pokaże

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja jestem wiekszym rozmiarem takze spokojnie :-) wybor wg mnie maja spory, koszule do karmienia odpinane na rozne sposoby, wiec co kto woli :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    Moja gina powiedziała ze najlepiej robić po 25 tygodniu wtedy dzieciaczki juz wyglądają normalnie a nie jak ufo ;) ja tez dopiero bede szła i to w 30 tyg :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Sarcia jeżeli chodzi o 7 latki to niestety mylisz sie myśląc ze same sie sobą zajmą. Takim tez trzeba uszykować i podać obiad, pomoc odrobić lekcje porozwozic na zajęcia dodatkowe i zapewnić jeszcze ruch na świeżym powietrzu. Wiec wierz nam ze przy takich tez sie nie odpocznie.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGGHHHRRRsshfdbksj ale sie dziś wpieniłam!!!
    zamówiłam od jakiejś laskii ciuszki dla chłopca 0-6 za 150zł. Napisałam jej w piatek, że jeśli męża dziś nie wypisza to przyjadę - cisza, dziś napisałam że wyjeżdżam do zielonej (mam 40km), a on - gdy już byłam w drodze - łaskawie informuje mnie, że dziś jest to niemozliwe...
    Olewam to, dziękuję i szukam dalej. Jutro przejdę się do lumpka może coś będzie... a w środę mąż wychodzi ze szpitala to może w Szczecinie uda mi się coś wyhaczyć.

Z rodzicami obejrzałam komody z przewijakami w VOX i wpadłam na zupełnie nową koncepcję komódki dla Antka, także jutro jade do teścia z nowym projektem :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    Do mnie też jest 40 km :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przewinął się temat koszul to ja zapytam czy lepsze są takie gdzie przez dekolt wyciąga się cycka czy te, które mają wycięcie na piersiach?
    Może któraś ma już jakieś doświadczenie albo zdobyła przydatne info?
    Moja bratowa miała z wycięciem i mówiła, że średnio jej się to sprawdza, a na allegro widziałam, że są takie z rozciągliwym dekoltem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Hihi
    Do mnie też jest 40 km :D

koło Ciebie kochana to ja bede w srode przejezdzać, tak mi się wbiłaś w głowę, że teraz za każdym razem jak jechałam do męża to myślałam o Tobie :)
    Dawniej to myślałam o kolezance, która ma salon optyka, a teraz popatrz jak mi się poprzestawiało...! :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Mi tam pasowało rozpiecie z boku czy z przodu. Koszule miałam na sobie tylko te 5 dni w szpitalu.
    A ciebie na pewno będę kojarzyć w przeciwnym kierunku jazdy :D ale byłam tylko raz u was w mieście na komisji lekarskiej Emilki odnośnie orzeczenia o niepełnosprawności

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ