X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia chyba umknął mi temat, ale zaciekawił mnie temat jej afi, czyżby stwierdzone wielowodzie miała?

Ja miałam bardzo płaskie brodawki, ale 1 dzień i sterczące dentyle. też uważam za zbędne.

3majcie się dziewczyny szpitalne.pamietajcie wszystko dla dobra maluchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 12:19

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda srednia, planuje dzisiaj caly dzien przelezec, bo ten weekend to jednak za duzo wrazen, a bol od nerki wyssal ze mnie wszelka energie.

Ksosia, dziwna sprawa z mezem i ogorkami, rozumiem skad te emocje, a kiedy maz wychodzi?
    Na odleglosc zawsze jest gorzej niestety.

Moj maz tez ma swoje odpaly, ale jest kochany. Czasem jest ciezko, bo ja mam hormony, a on jest uparciuchrm, ale trzeba sobie jakos radzic ;)

W ogole odkad wzielam wczoraj leki rozkurczowe to mam w koncu miekki brzuszek i czuje tak fajnie malego, bardzo czesto jak po prostu sie przesuwa, albo przemieszcza :)
    Uwielbiam to :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    śliczny kacik

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Agatia chyba umknął mi temat, ale zaciekawił mnie temat jej afi, czyżby stwierdzone wielowodzie miała?

Ja miałam bardzo płaskie brodawki, ale 1 dzień i sterczące dentyle. też uważam za zbędne.

3majcie się dziewczyny szpitalne.pamietajcie wszystko dla dobra maluchów.
    Moja kumpela ma wielowodzie i makrosomie u synka. W ciągu 2 tyg AFI urosło do ponad 20, w piątek było w normie ale 19-20, więc górna granica.

Mycha ale ładnie i przytulnie :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Moja kumpela ma wielowodzie i makrosomie u synka. W ciągu 2 tyg AFI urosło do ponad 20, w piątek było w normie ale 19-20, więc górna granica.

Mycha ale ładnie i przytulnie :)

Ja mam 23afi, a mały jest na 50centylu że wszystkim.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • esmi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my po urodzinach Kubusia jutro kończy 2 lata :) jak ten czas leci :)
    Moim zdaniem nakładki mogą się przydać ja używałam bo młody sutka nie mógł złapać i też polecają z aventu. Muszę kupić ale w rozmiarze S bo mam L i nie wiem czy będą pasowały. Dla mojego syna była za duże.... Ogólnie z Kubą nie miałam żadnego pojęcia o karmieniu piersią czy mogę wszystko jeść itp a teraz mam doświadczone koleżanki to mi pomoga bo bardzo chcę karmić :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się staram z rozsądkiem podchodzić do tematu zakupów i kupuję tylko to co na pewno się przyda, póki co zrezygnowałam z zakupu laktatora, sterylizatora i podgrzewacza do butelek, pościeli, nad nianią też się zastanawiam, bo mamy małe mieszkanie, jedną butelkę na wszelki wypadek kupię ;) do łóżeczka mam tylko materac i śpiworek, ochraniacz to dla mnie temat zagadka :P

Magdziulla lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja tak samo - bez podgrzewaczy sterylizatorów ! Laktator ewentualnie po urodzeniu
    Butelki mam. Ale smoczki do tych 2 różnych kupie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam nad laktatorem, bo dziewczyny mnie z grupy francuskiego nakłaniają żebym wróciła na jesień na zajęcia, a ja nie wiem co robić, w sumie to raz w tygodniu, ale malutkie dziecko i te sprawy :P

• esmi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator mam jeszcze jak Kubę karmiłam swoim mlekiem i odciągałam mleko :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko karmiła bez oslonek. Na razie nie planuje zakupów tego typu.
    Moja koleżanka z pokoju wypisania. Przynajmniej nie będzie mnie szlak trafiał jak się będzie wymykac na balkon z papierosem!

I zapisałam się do szkoły rodzenia. Pierwsze zajęcia w środę, więc daleko nie będę mieć ;)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znowu wszyscy mówią żeby laktator już do szpitala wziąć. Zapytam w szkole rodzenia czy maja szpitalne choć jesli w szpitalu będzie potrzebny to później w domu tez, a nie będę miała czasu biegać po sklepach czy necie. Sterylizator i podgrzewacz też wykreśliłam, pościel mam ale sama szylam póki mam czas więc to bardziej z nudów ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha, ale piękny kącik dla Wikotrka :)

ja nakładek chyba nie będę kupować, wklęsłych sutków nie mam, więc nie powinno być problemu, w razie co później kupię, ale może obejdzie się bez ;)

violet super, że lepiej się czujesz, kciuki żeby już nic nie bolało :)

a te smoczki pojedyncze też widziałam w biedronce tam gdzie pieluchy i inne kosmetyki.
    Ja kupiłam wcześniej w promocji z lovi dwupak, a na szkole rodzenia jeszcze dostaliśmy pojedyncze. Jak się uda to nie będę dawać smoka, ale nie będę się wzbraniać od tego.
    Jak już dziecko kciuka zaczyna ssać to lepiej smoczek, bo podobno kciuk to największe zło, raz że niby wpływa niekorzystnie to później dziecku kciuka się nie zabierze i ciężko będzie odzwyczaić.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Emilke ur w grudniu a w styczniu latalam juz na korepetycje. Codziennie 1,5 h bez mamy było dla małej bardzo znośne. Da się spokojnie wyjść. Ale nie karmiłam piersią. Lecz butelka to butelka. Zastąpi mamę jak dziecko się na to zgodzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się trochę tego boję czy sobie poradzimy :/
    nie będę młodego zabierać przecież na zajęcia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo duzo pokarmu. Bardzo
    Ale mam tak duże piersi, ze laktator sprawiał mi ból.

Ja kupię jedna butelkę i smoczek. Milena nie zdała smoczka, ale z perspektywy uważam że to był błąd. Miała ogromną potrzebę ssania, była przyklejone do cyca co pół godziny. To było bardzo męczące

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się trochę tego boję czy sobie poradzimy :/
    nie będę młodego zabierać przecież na zajęcia...

Dacie rade
    My z mężem mamy tylko siebie. Żadnych teściów o rodziców. Wujkow i cioc. Daliśmy rade we dwoje.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator ja pożyczyłam od bratowej męża, bo nie wiadomo czy będzie potrzebny to nie chciałam kupować.
    Koleżanka, która rodziła w styczniu w Warszawie leżała 5 dni (żółtaczka córki) i miała problem z pokarmem. Tam kazali jej laktatora używać i zdziwili się, że nie ma, jej mąż na szybciora jechał do jej siostry pożyczyć. A chodziło tylko o wywołanie pokarmu.
    Inny przypadek - moja ciotka, używała laktatora w domu, bo ją piersi baaaardzo bolały przez to, że córka w nocy sie nie budziła na karmienie, wręcz głowa w drugą stronę i za nic nie dało sie jej nakarmić nocami, więc ona wtedy odciągała to mleko, żeby sobie ulżyć.
    A tak nawiasem mówiąc ta ciotka ma 4 córki (14-9-6-4 lata) i dwie z nich tak miały, że przesypiały całe noce bez karmienia, a dwie pozostałe to przeciwieństwo :P

Każde dziecko jest inne i tak na prawdę dopiero wyjdzie w praktyce co i jak się u kogo sprawdzi ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego laktatora nie kupię przed urodzeniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakładki kupię jak będą potrzebne tak samo chyba laktator zazdroszczę wam tych pokoikow my będziemy przez miesiąc po porodzie u moich rodziców w moim starym pokoju może mąż go przełamuje podoba mi się popiel na szczęście mąż zawodowo wykańcza mieszkania więc 2 razy machnie co będę chciała i gotowe ale to będzie tylko kącik później jak wrócimy do krk to będzie drugi pokoik dopiero a potem za rok to już mam nadzieję będziemy w domu mieszkać a do tego czasu na walizkach prawie hehe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ