X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Alinka pewnie coś więcej dowiesz się po usg. Kurcze crp to pewnie jakas infekcja. A dużo podwyższone? Czasem w ciąży potrafii wzrosnąć z racji ciąży.
    Tego już mi nie powiedzieli, ale pobrali znowu krew na morfologie i cro

• Sophia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam crp i ob podwyższone od początku ciąży. Trochę mnie to martwi ale najważniejsze, że nie martwi to lekarzy.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziś rano na pobraniu krwi w labie dostałam kilka uwag na temat mojego stanu od "dziada" takiego może 38, może 40 lat.
    Stanęłam jak zawsze w kolejce jako pierwsza czekając na otwarcie okienka(przychodzę przed otwarciem), wszędzie jak byk karteczki "ciężarne poza kolejnością" i większość ludzi to rozumie i czasem nawet robi się osobna kolejka ciężarnych.
    Okazało się, że przede mną przybyły jeszcze dwie osoby (co najmniej), ale siedziały gdzieś z boku. Jeden "dziad" i Pani starsza po operacji ledwo chodząca z mężem - oboje gdzieś ok. 75 lat.
    Planowałam Państwa przepuścić w kolejce, ale jej mąż mówi do kobietki, że musi mnie przepuścić, bo jestem w stanie uprzywilejowanym. Ona na to, że tak, tak oczywiście - dodam, że kobitka zgięta w pół. Uśmiechnęłam się i już chciałam coś mówić, ale odzywa się "dziad": ciąża to nie choroba, ale jak widać czasem jest wykorzystywana ( czy coś w tym stylu ) Spojrzałam się na niego i mówię "jak Pan uważa" Starszy Pan do niego, "ale wie Pan to jest stan uciążliwy" " Dziad się zamknął na chwilę, ale zaraz znowu zaczyna " ale chyba Pani nie zemdleje " całe szczęście otworzyło się już okienko i Starsi mnie wypchnęli pierwszą. Potem chciałam Panią puścić na krzesełko - nie chciała, absolutnie nie. Weszłyśmy razem na pobranie Ale Pani cały czas wypychała mnie, że ja ma przywilej i mam pierwsza siadać, ale było już kilka czynnych stanowisk do dziabania w żyłę i razem usiadłyśmy.

Nie pierwszy raz zdarza mi się, że te osoby powyżej 60, 70 roku życia mają więcej empatii dla ciężarnych niż dość młode osoby.

Sabina, _izunia_, AJrin, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odwracają głowy? u mnie zawsze gapią się na brzuch :P
    ja uciekam do sklepu, może znajdę jakąś wołowinkę na obiad ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:37

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Agatia kupiłaś gondolę do xmove?
    Kupiłam gondole do xmove od modelu xpulse niebieską. Do xmova pasują gondole od wszystkich modeli bez adapterow.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula a chłop miał najwięcej pojęcia o ciąży - burak jeden, więc musiał się wypowiedzieć ;) o zgrozo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Tobie tez sie stawiała macica czy cos innego?
    Tak. Macica się zbuntowala.
    Po badaniu lekarz zdecydował ze zostaje do czwartku :( :(
    Moja biedna córeczka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zbyt wielu okazji do ustępowania. W kolejkach nawet się nie łudzę, spojrzą na brzuch i tak jak Malutka pisze głowa w drugą stronę.
    Teraz jeżdżę raz w tyg na ćwiczenia do SR. Pierwszy raz w tamtym tyg jechałam, siadłam na miejscu dla uprzywilejowanych i to jest takie miejsce dziwne na 1,5 osoby dla jednej luz, ale na dwie ciasno. No i oczywiście z oburzeniem na twarzy sidł obok mnie dziadek rozepchał mnie do okna i cały czas kaszlał:/
    Dziś też jadę, ciekawe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była lekarka i dzisiaj odstawiamy kroplowki z magnezem. Mam przejść na tabletki, dodatkowo witaminą C i furagina na pęcherz.

Na ten śluz powiedziała że w fazie porodu to ja nie jestem i wg niej to nie był czop A właśnie związek z jakąś infekcja. Mam nadzieje że ta szybka chociaż na 2 cm się trzyma nadal

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kolejkach sklepowych też się nawet nie łudzę i nie wpraszam się, choć czasem na prawdę ciężko się stoi. W lidlu jest ten taki parapet, więc kładę zakupy, wychodzę z kolejki i czekam podpierając się o parapet, aż nadejdą na taśmie moje zakupy.

Ale to szpitalne laboratorium jest porozwieszane karteczkami, że ciężarne poza kolejnością i inni ludzie dobrze to wiedzą. Zresztą jak spytasz babki w okienku to powie, że ciężarne bez kolejki.

Ale "dziady" swoje wiedzą.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula "dziad" zawsze wie najlepiej, szczególnie w kwestii ciąży ;) przecież sam na pewno nosił pod sercem niejednego szkraba ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja nie mam zbyt wielu okazji do ustępowania. W kolejkach nawet się nie łudzę, spojrzą na brzuch i tak jak Malutka pisze głowa w drugą stronę.
    Teraz jeżdżę raz w tyg na ćwiczenia do SR. Pierwszy raz w tamtym tyg jechałam, siadłam na miejscu dla uprzywilejowanych i to jest takie miejsce dziwne na 1,5 osoby dla jednej luz, ale na dwie ciasno. No i oczywiście z oburzeniem na twarzy sidł obok mnie dziadek rozepchał mnie do okna i cały czas kaszlał:/
    Dziś też jadę, ciekawe.
    Też mnie to kiedyś spotkało na takim miejscu tylko babka mnie zgniotla, a raz jak były zajęte ciążowe to siadlam jak się okazało dla kulawych i mnie babka zjechała jak jej zwróciłam uwagę że mnie zgnista to mówi ciążowe są po drugiej stronie

Ja witam się z rana, moje dziecię też mało aktywne w sobotę dawał czadu a wczoraj już spokój dzys zjadłam i czekam na jakiś ruch bo się zaczynam denerwować .

Wczoraj oglądałam męczył, nawet mała strefa kibica była emocje masakra

A no i hit mojego męża, od kilku dni namawiam go na sexy, ale on nie i nie. I w końcu wczoraj się mnie pyta czy ja mam w ogóle otwarta ta pomarańcze ? Zaczęłam się śmiać o mówię nie wiem, a on no to po co siedzisz na tym belly beat friend nie pisze tam ? Tak mnie rozbawił ale na szczęście dał się namówić.

Miłego dnia i 3mam kciuki za szpitalne pacjentki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia melduje ze wlasnie zdejmuje stołki z szafki!:P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula grund ze znalezli sie tacy co stali po Twojej stronie :)
    Dzieki temu pewnie nie czulas sie atakowana tak mocno jak gdyby w pokedynku jeden na jeden.
    Dziadem sie nie przejmuj. Niektorzy po prostu wstaja rano po to zeby komus uprzykrzyc zycie... :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam ostatnio w lidlu bardzo smieszna i dziwna sytuacje. Stalam w kolejce inprzede mna stal pan z wozkiem zakupowym, w ktorym siedzialo dziecko. I mowi do dziecka "o patrz! Tu stoi pani..." I mialam wrazenie ze chcial powiedziec "w ciazy" albo "z dzidzia w brzuszku", ale sie zatrzymal i udawal ze zakupy przestawia na tasmie :D bardzo dziwna sytuacja, ale zignorowalam to zeby mu glupio nie bylo, a moze i ja zle to odebralam :D w kazdym razie smiesznie bylo :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój mąż i tak sobie przekichał, bo poszedł w sobotę na imprezę i zostawił mnie samą w domu, (moja) teściowa tylko komentowała i pytała czy późno wróci :P
    Mój sam sobie krzywdę zrobił, wrócił do domu o 4 rano a o 7 wywaliłam go z łóżka żeby ze mną do szpitala pojechał ;) oj się nacierpiał! Do dzisiaj go coś gniecie bo jakiś taki struty chodzi i gardlo go boli. Dobrze mu tak ;)
    Jak byłam w ciazy z Kacprem (8 miesiąc) to wybrał się tylko na dwie godzinki z kolegą na rynek. O pierwszej miał wrócić. O czwartej sie obudziłam a jego nie ma, od 6 zaczęłam wydzwaniać do niego i kolegi. O 8 byłam juz na skraju załamania i po szpitalach juz chciałam dzwonić, tym bardziej ze mojemu takie akcje nigdy sie nie zdarzają. O 9 sie w końcu dodzwoniłam.... Wiec jak stanął w drzwiach to sie tak rozbeczałam ze sie uspokoić nie mogłam a jego nie zatluklam tylko dlatego ze od drzwi po kolanach do mnie szedł ;) Wtedy ukaralam go tak ze musiał ze mną do auchan jechać po znicze i stał w kolejce do kasy 40 min. :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :) jakaś przymulona z rana jestem. Wczoraj mąż zrobil mi niespodziankę i po śniadaniu zabrał do Brennej :) zjadłam pysznego gofra, posiedzieliśmy nad rzeką, pooddychali górskim powietrzem, zjedli pizze i na mecz wrócili do nas. Trochę się wystraszyłam bo oglądaliśmy go w barze gdzie było multum ludzi co prawda sami znajomi ale przejść się nie dało i w momencie gdy była bramka wszyscy krzyczeli + trąbki...w efekcie dostałam skurczu z prawej strony brzucha i normalnie słabo mi się zrobiło. Wyszłam na dwór ale martwiłam się czy wszystko ok. W nocy brzuch z domu rwal mnie choc nie wiedziałam czy przez to czy przez wyprawę w góry. Najważniejsze ze teraz jest w miarę ok.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    póki co mam ważniejsze sprawy na głowie niz porzadki-te na pewno nie uciekną ;)
    musze sie przełamac i w końcu wybrać wzór minky...nawet jeśli już jakis znajdę, to nie moge wszystkiego skompletować w jednym wzorze :( a wtedy pisanie maili

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)
    Szpitalne dziewczyny, wychodzcie wyleczone jak najszybciej juz do domku :) trzymam kciuki za dobre wiesci :)

Wczoraj przywiezlismy wozek, lozeczko turystyczne i 3 kartony przeslicznych ubranek w rozmiarach juz do 86. Musze teraz to wszystko poprzebierac i podzielic rozmiarami, te mniejsze do prania a reszte schowam na pozniej. Wozek i lozeczko tez do prania, dzisiaj wszystkiego nie ogarne :P
    W tym tygodniu powinna przyjsc juz Emilkowa szafa, wiec wtedy bede ubranka ogarniac i od razu ukladac :)

Dzisiaj w nocy co za sen mialam, w ogole budzilam sie prawie co godzine od 4 rano, slonce w oczy mi swiecilo i uniki robilam.
    A snilo mi sie, ze mialam moja mala kruszyne juz przy sobie i po raz pierwszy ja karmilam i cos nie mogla sutka chwycic bo one jakies dziwne byly ( wygladaly jak nie moje), no i nie pamietam jak cora wygladala, ale byla taka malutka. Zestresowana bylam, ze cora trzyma piers a w rzeczywistosci zle ssala i w zasadzie nic nie plynelo z piersi i ze ja glodzilam i tego nie zauwazalam :(

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    mmargol
    ja dzis we snie kapturki/nakładki do karmienia kupowalam, bo coś te moje sutki były nijakie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ