X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Da sie zmierzyć przez brzuch szyjkę?
    Bo dwa razy jak miałam mierzone, to za każdym razem przez pochwę.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    To trzymaj sie tam. Moze Twoje wrażenia beda lepsze...
    Ale na szczescie lekarze tam sa dobrymi specjalistami.
    Powodzenia!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Angela
    Da sie zmierzyć przez brzuch szyjkę?
    Bo dwa razy jak miałam mierzone, to za każdym razem przez pochwę.
    da, ja na ogół mam mierzona dopochwowo ale na usg prenatalnych miałam przez brzuch

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek a Ciebie ile dni trzymali?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Pysiaczek a Ciebie ile dni trzymali?
    Łącznie byłam tam 9 dni :/
    Bo ja poprosiłam o wymaz z pochwy (co oczywiscie było bardzo komentowane co ja wymyślam) i zabieg miałam w poniedziałek i w środę wyszłam. Ale jeszcze przed tym zabiegiem, akurat to weekend wypadł musieli mi wyciszyć macice, wlasnie kroplowkami z magnezu, dostałam zastrzyki z tym sterydem na płucka dla małego i tak sie zeszło :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dużo się dzieje; )
    Ja nie powiem ze mnie brzuch pobolewa, pytałem położna, mówię że to jest fizjologiczne i żeby na spokojnie do tego podejść. Jutro na dyżurze jest dr i wdzięcznej ksywie "Rzeźnik", to jemu w życiu za skarby świata nic nie powiem!

Ps. On wczoraj zdiagnozowal i mojej współlokatorki z sali ciążę pozanaciczna, a dziś lekarz potwierdził, ze ciąża jest w jamie macicy, a w jajowodzie jest cysta. Teraz trzymamy kciuki, żeby zastrzyk poronny nie zadzial &&&

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Straszne rzeczy z tą twoją sąsiadka. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sabina
    Straszne rzeczy z tą twoją sąsiadka. ..
    Ale dziwi mnie, ze jak trafiła do szpitala to miała usg przezbrzuszne bo myśleli, ze to kamyk na woreczku, i wtedy lekarz już widział pecherzyk. I nagle wczoraj ten lekarz nie umiał go znalezc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Ale rozumiem więcej diagnostyki dla pewności
    Jak coś nie pasuje to nie zastrzyk ale więcej badań. Nie zazdroszczę tej dziewczynie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boziu! Kto tym lekarzom uprawnienia dal!:o

Ja postanowilam dzis zostac w domu i w lozku... Mialam isc do znajomych. Z ogromnym bolem odwolalam ale wole nie ryzykowac i przelezec zeby mlody mi sie juz nie denerwowal....

Tak mi sie jakos na placz zbiera caly dzien... Ot tak z samotnosci, bezradnosci i wszystkiego tego....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Mocno cię przytulam! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę w to co czytam. Podano lek na poronienie dziewczynie, przez błędną diagnozę lekarza?! Chyba bym zabiła skurwysy&*.

Ja dziś walczę z garderobą, był już tam taki syf, że nic nie szło znaleźć. W sypialni leżą 3 worki z rzeczami dla Emilki(w garderobie następne 3) i gdzieś je muszę upchnąć. Dlatego też się zmobilizowałam do działania, tym bardziej, że męża i tak nie ma cały dzień w domu, więc powolutku ogarniam.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam wywiad rodzinny u męża :D ten jako facet nic nigdy dokładnie nie wie :D
    Mąż przy urodzeniu ważył 4950 g i miał 60 cm. Byłam pewna i im powtarzalam, że Piotruś za tatusiem nie idzie :D a co jeśli jednak tak? ??
    Jego starsza siostra i pierwsze dziecko 3800 g i to też nie jest mało.

Na pocieszenie bratanica męża ma dziś 14 lat. Ale ur się w 26 tc mając 860 g . Zdrowa dziewczyna. W końcu wszystko wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 16:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wieczorem na imprezkę wychodzi, to ja sobie ogarnę jakiś wieczór na luzie, może jakiś babski film sobie włączę, poleniuchuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie byla rodzinka, przywiezli mi iseczke truskawek i czeresni, kawalek mieska pieczonego, wedline bulki i jpgurt no i sok i wode haha z glodu nie umre to napewno ;) pojechali z 10 minit temu....

Ja dzis na obchod nie czekam bo bedzie ten sam staty dziadek co byl wczoraj wieczorem i dzisiaj rano, jedynie o wyniki posiewow go zapytam bo juz na wieczor powinny byc, a o reszte rzeczy zapytam jutro na wizycie, no i w dalszym ciagu bede zadac badania szyjki, bo to mi stresu przyprawia co nie miara...

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja się tak przejęłam tą jutrzejszą wizytą w szpitalu, ze stwierdzialm ze muszę dokończyć wyprawkę w razie czego ;) no i dalam radę :) Pod spodem jest juz nawet materacyk!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11a0a689479a.jpg

Little Red Fox, kamciaelcia, Sabina, Pysiaczek89, agatia, żabka04, A_n_k_a_80, Lusia8998, marta258, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle mam ochotę coś kupić, a boję się że zbankrutuję niedługo :P
    zastanawiam się jakie wkładki laktacyjne kupić i na wszelki wypadek zaopatrzę się w kapturki do karmienia...apteczkę skompletuję prawdopodobnie na przełomie lipca/sierpnia, a z kosmetykami zobaczymy czy będą jakieś promocje międzyczasie ;)

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mąż wieczorem na imprezkę wychodzi, to ja sobie ogarnę jakiś wieczór na luzie, może jakiś babski film sobie włączę, poleniuchuję...
    Ooo to ja razem z Tobą bo mój też na imprezkę idzie! ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak było. Pan dr zrobił usg, stwierdził że nie ma pęcherzyka w jamie macicy i trach zastrzyk. Lekarz, który przyszedł dziś nie mógł w to uwierzyć. Najgorsze, ze do czwartku nie ma ordynatora bo jest na urlopie a jego zastępca jest na zwolnieniu. Panuje kompketne bezkrolewie :/

Chce stąd zmykac jak najszybciej!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Przerażające :(
    Samowolka weekendowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ