X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi
    Ja też od grudnia ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dobre wiesci :D u mnie tez posucha, ale nie zabraniano nam :P moj P ma obawy i nawet nie probuje a ja ochoty ni mam :P ostatnio tylko gin mowil ze mozna ale z gumkami ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    A czemu z gumkami?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Trzymam mocne kciuki że to błąd pomiaru. Ja w moim przypadku byłam podłamana że waga się nie zgadzała ale w tym przypadku trzymam kciuki aby właśnie tak było.
    ja mam nadzieję, że Jasiek będzie mniejszy, a moja Liwia większa ;) i obym nie musiała iśc po USG za tydzień do szpitala. Choć jak będzie mus to będę miała towarzystwo ;)
    Angela to będzie sie działo w rocznicę :) ho ho ho :-D bo wiadomo, że posiew czysty :)

Mmargol ja tez nie wiedziałam, że są do róznej mocy odkurzacza ;) Pani w Akpolu przy Panoramie mnie zagięła ;) choc nie wiem, skąd ona to wzięła, bo na pudełku nic nie jest opisane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie jednorazowa sytuacja :P albo raz na miesiąc sobie pozwolimy bo ryzykować też nie chcemy. Ale w rocznicę będzie się działo :P Cieszę się jak dziecko, niech tylko w czwartek zobacze wynik to będę tańczyć tanieć szczęścia :D

agatia lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia w sumie nie pytalam, ale czy nie jest tak ze mogloby to wplynac na skracanie szyjki?
    Bo jak termin porodu mija i nic sie nie dzieje to seks niby przyspiesza akcje wiec moze jakies skladniki spermy dzialaja tak? no nie wiem, wymyslam juz :D :P

agatia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia w sumie nie pytalam, ale czy nie jest tak ze mogloby to wplynac na skracanie szyjki?
    Bo jak termin porodu mija i nic sie nie dzieje to seks niby przyspiesza akcje wiec moze jakies skladniki spermy dzialaja tak? no nie wiem, wymyslam juz :D :P
    Sperma ma coś w składzie gdzie przyśpiesza poród. U mnie gumka aby uniknąć infekcji przy okazji.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak odbierzesz wyniki posiewu to zatańcz męzowi z ciązowym brzuszkiem :)
    Mmargol coś jest męskim nasieniu, co może przyspieszyc akcję porodową, ale nie pamiętam :) Gin w pierwszej ciązy mi tłumaczył, ale jakoś tych info nie zakodowałam :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    mi wiadomo, ze później sperma wpływa, ale ogólnie od którego tc to nie wiem :D ale spyataj lekarza czemu w gumkach :D raczej naukowe zdanie wyrazi ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol czy Twój doktorek przyjmuje na Jachowicza razem z ordynatorkiem? Bo koleżanka mnie dzisiaj pytała, jako tą, która w kwestii ginów jest na bieżąco ;)
    Zwracam honor Pani ze sklepu :) ten, który kupiłam katarek jest do odkurzacza 800-1500 W.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:37

• Sophia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prostaglandyny się to nazywa czy jakoś podobnie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia zgadza sie, razem ma gabinet z ordynatorem, ten sam sprzet :-) a kolezanka do Panka chodzi?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem , ze wskazane jest wpółzycie na samej końcówce...ale myslałam, ze później właśnie szyjka reaguje na sperme. Mi nikt nigdy nie kazał w gumce...zwłaszcza, ze miałam kiedyś alergię, to nawet nie ruszyłabym jej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my 3 tygodnie juz nic, bo ja sie co chwila zle czulam maz mial mpge spuchmieta wiec bylo ciezko, teraz jest po operacjo...a ja dostalam zakaz seksu przez to glupie mini rozwarcie :/ ehh....a taka mamjuz ochote ze moj stary nie moze kolo mnie lezec bo glupot naroboe :)

W czwartek mam wizyte u doktorka na badanie szyjki sie zapisalam to go jescze wupyyam co i jak, jesli oczywiscie bedzie wszystko ok z ta nieszczesna szyjka

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    agatia zgadza sie, razem ma gabinet z ordynatorem, ten sam sprzet :-) a kolezanka do Panka chodzi?
    Chciała się do Twojego zapisać i pytała, czy.wiem, gdzie przyjmuje. Mi się właśnie wydawało, że z Panczakiem ;) ale wolałam dopytać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia w czwartek się o wszystko gina wypytaj, niech dokładnie szyjkê wymierzy, sprawdzi rozwarcie, żebys była spokojna, jak pojdziwe na urlop.

Lecee spać. Jutro muszę wyprać wózek o ile nie lunie deszcz. No i szpital muszę nawiedzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... Jesli przez najblizsze kilka dni nie bede sie odzywac, to musicie wiedziec ze to oznacza ze jest zle....
    Maz wroci... Zobaczy ze biuro mu posprzatalam "po swojemu"... I moze byc ciezko.... Nic nie znajdzie i pasem po dupie ...
    W salonie firanki juz nie zaslaniaja okien. Nowe sa jedynie po bokach (maz tego nienawidzi). Jednym zdaniem chaty nie pozna...
    Juz mysle co spakowac jak mnie wyrzuci :P

Ok, teraz na powaznie: uff... Napracowalam sie z tej nudy bez niego w domu... A i tak zrypka bedzie ....

kamciaelcia, Sabina, agatia, _izunia_, Broszka, Anulka01, mmargol, bbeczka91, Madziuuuula, martta lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Najważniejsze że ten czas bez męża był taki owocny :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to dziwne ale ja poraz pierwszy nie przezywalam tego... Az mo glupio bo zawsze siedzialam mu na sluchawce i narzekalam jak mi zle jak niedobrze a jak tesknie, a jak mogl na tak dlugo mnie zostawic... A teraz ... Nic... Nie wiem moze to przez ten stres, moze przez moje buzujace hormony przez ktore wszyscy mnie denerwuja... Nie wiem... Byleby to nie oznaczalo ze zwiazek robi sie rutyna :o tego nie zniose...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ja mam podobnie teraz jak mąż na poligonie. Ale taka rozłąka jest czasem potrzebna. Żeby odpocząć od siebie. Żeby zatesknic tak szczerze (a nie z przyzwyczajenia ) I czuje się to po powrocie tej osoby

bbeczka91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ