X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    jaka ty zgrabniutka :D
    dawno brzuszkowych zdjec nie było...ja pewnie nadal rekord biję :D (w oczach brzuchol rośnie a w cm w ogóle nie), na wadze ciagle minus 4kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się chętnie dowiem bo przy Kacprze jadłam bardzo restrykcyjnie ale za to nie miałam zbyt dużego problemu z kolkami. Zaczęły sie dopiero w 2 mies i równo w 3 ustały.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Hej :)
    Dzisiaj tata uraczył mnie czereśniami, przywiózł mi świeżo zerwane z drzewa u nich :D Taaaaakie ciemne i taaaakie słodkie :D mniam mniam!

Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła m.in. o diecie przy karmieniu, ja słyszałam od koleżanek, że odchodzi się od tego i je się tak jak i w ciąży, tylko na początku ostrożnie i lepiej niektóre rzeczy stopniowo wprowadzać i maluszka obserwować czy reakcji nie ma jakiejś a tu położna mówiła tak całkiem restrykcyjnie, już głupieje.. Jak to w końcu jest?

Ja jadłam wszystko co w ciąży, wiadomo na produkty które lubią uczulać uważa się. U mnie był problem bo pierwszy miesiąc córka była w szpitalu więc ciężko było zaobserwować co jej służy a co nie. Ale położna z OION która była doradcą laktacyjnym kazała jeść normalnie, więc jadłam. U nas kolek i problemów z brzuszkiem przez to co jadłam nie było. Oby z Kubolem też tak łatwo poszło.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia okulary by Ci się przydały! :D
    ja już ważę 95 kg..... masakra, byleby setki nie przekroczyć, bo chyba oczopląsu dostanę jak tyle na wadze zobaczę :|

AJrin lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia okulary by Ci się przydały! :D
    ja już ważę 95 kg..... masakra, byleby setki nie przekroczyć, bo chyba oczopląsu dostanę jak tyle na wadze zobaczę :|

cudnie i zgrabniutko na zdjęciu wyszlaś :D
    pamietam, ze ty tez moja kategoria wagowa, ale nic nie widać :) chyba ze photoshop

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja kupiłam ten do odkurzacza, bo kilka osób polecało własnie. Z synkiem miałam aspiratorek ustny i to była lekka masakra ;)
    mmargol karmiłam Młodego co prawda krótko i pół na pół z mm, ale położna kazała jeść wszystko. A, że synek marcowy i wielanoc po drodze była to i śledzie z cebulką i bigosik, jajeczka z majonezem. Nie oszczędzałam się i żadnych rewolucji kolkowych nie było.
    Jaki Ty masz piękny Emilkowy domek :)

Wróciłam ze spotkania z koleżankami, krótkie bo one jutro do pracy, ale trochę się nagadałyśmy i w week może powtórka :) Poszłysmy na pizzę, tylko ja bez pizzy ;) a i tak po sałatce mi cukier wywaliło bo była masa majonezu, ananasa i chyba cukru :) ale warto było, przynajmniej odskocznia :)

mmargol, Angela89, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia ja wysoka jestem, więc może dlatego aż tak bardzo nie widać :)
    chociaż na żywo w 3d zawsze trochę inaczej niż na zdjęciu :D
    ale zapewniam, że bez photoshopu sie obeszło :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Powiedzcie mi czy jak jesteście na zwolnieniu i płaci Wam już ZUS to czy podpisujecie jakieś listy płac? Bo właśnie się dowiedziałam, że mam jechać do pracy coś podpisać.
    Nie pali mi się, bo mój "szef" od siedmiu boleści to oszust.
    mi płaci pracodawca, bo w moim przypadku on rozlicza się z zusem, ja nic nie muszę podpisywać, tylko zwolnienie dostarczam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela ja kupiłam ten do odkurzacza, bo kilka osób polecało własnie. Z synkiem miałam aspiratorek ustny i to była lekka masakra ;)
    )
    Też miałam doustny i nawet wężyk skróciłam ale im mała była większa i silniejsza już nie dawało rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właśnie płaci zus i całe szczęście, bo bym pieniędzy pewnie do teraz nie widziałą. Tylko zastanawiam się czemu ja mam coś w pracy podpisywać, skoro to Zus wypłaca pieniądze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Powiedzcie mi czy jak jesteście na zwolnieniu i płaci Wam już ZUS to czy podpisujecie jakieś listy płac? Bo właśnie się dowiedziałam, że mam jechać do pracy coś podpisać.
    Nie pali mi się, bo mój "szef" od siedmiu boleści to oszust.

Nie muszę nic podpisywać.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym aspiratorkiem do noska to wiem, że do odkurzacza się sprawdza, bo mają w rodzinie męża, ale używali dopiero dla 1,5 rocznego dziecka, zastanawiam się czy na początek nie wystarczy taki zwykły ustny?
    Później by się kupiło do odkurzacza, ale nie wiem czy to ma sens :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Z tym aspiratorkiem do noska to wiem, że do odkurzacza się sprawdza, bo mają w rodzinie męża, ale używali dopiero dla 1,5 rocznego dziecka, zastanawiam się czy na początek nie wystarczy taki zwykły ustny?

U nas od pierwszych dni jak ulewała nawet nose, to odciągali jej ssakiem więc on chyba działa na podobnej zasadzie jak ten aspirator do odkurzacza.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Angela zapomniałam Ci podziękować w imieniu Jaskowej mamy :) mówiłam jej, że na USG Waga Twojej córci była wyższa niż w realu :) Jutro do niej jadę, tylko muszę Młodego sprzedać dziadkom, żeby go po szpitalu nie ciągać.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mam odkurzacz :D

mmargol, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Mojego A bratowa używała tego do odkurzacza przy córci od urodzenia. Jeszcze wtedy nie mieliśmy dzieci i patrzyliśmy z lekkim przerażeniem ;) śmiali się z nas ;)
    Teraz od razu kupiłam odkurzaczowy. Ale pani mnie zapytała do jakiej mocy odkurzacza potrzebuję, bo są do tych o wiekszym i mniejszym ssaniu... troche zgłupiałam ;) bo ze sprzetem jestem mało kompatybilna ;) wzięłam ten do odkurzacza o mniejszej mocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się bała odkurzaczowy, biorąc pod uwagę tego naszego starego grata ;D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    A Angela zapomniałam Ci podziękować w imieniu Jaskowej mamy :) mówiłam jej, że na USG Waga Twojej córci była wyższa niż w realu :) Jutro do niej jadę, tylko muszę Młodego sprzedać dziadkom, żeby go po szpitalu nie ciągać.
    Trzymam mocne kciuki że to błąd pomiaru. Ja w moim przypadku byłam podłamana że waga się nie zgadzała ale w tym przypadku trzymam kciuki aby właśnie tak było.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mojego A bratowa używała tego do odkurzacza przy córci od urodzenia. Jeszcze wtedy nie mieliśmy dzieci i patrzyliśmy z lekkim przerażeniem ;) śmiali się z nas ;)
    Teraz od razu kupiłam odkurzaczowy. Ale pani mnie zapytała do jakiej mocy odkurzacza potrzebuję, bo są do tych o wiekszym i mniejszym ssaniu... troche zgłupiałam ;) bo ze sprzetem jestem mało kompatybilna ;) wzięłam ten do odkurzacza o mniejszej mocy ;)
    mialam tak samo z moim P :D patrzylismy z przerazeniem i jednoczesnie chcialo sie nam smiac jak brat P swoim chlopcom katarek odkurzaczem wciagal :D juz sie oswoilam ale dalej mnie to smieszy :D
    Ale to ze jakies rodzaje sa dot mocy odkurzacza to pierwsze slysze :o

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA zapomniałam najważniejszej rzeczy powiedzieć!! :D Że jeżeli posiew jest czysty to dostaliśmy zielone światło na seks!!!! Więc pewnie w rocznice śluby będzie działa się magia, niestety z gumkami alee zawsze! Cieszę i boje się jak dziewica! Od grudnia posucha ! ];->

mmargol, kamciaelcia, żabka04, Sabina, bbeczka91 lubią tę wiadomość

‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ