X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tak samo podpaski za 18 zl to dla mnie zbednh wydatek, po porodzie w zupelnosci wystaczaja zwykle podpaski bella maxi, a pozniej juz normalme zwykle....tak z moich obserwacji po 1 porodzie wynika, no i oczhwiscie z listy wykreslila bym wszelkie witaminy, magnezy itd bo bedzie sie karmic piersia to lekarz przy wypisie zaleci co trzeba przyjmowac, ja po porodzie przyjmowalam jedynie zelazo i nic wiecej... no rozne rodzaje kremow dla mnie zbedne oliwka i sudocrem wystarczaja.aspiratormdo noska zwykly za 10 zl z canpola o ole sie nie myle sprawdzal sie swietnie z czyszczeniem tez niw bylo problemu, tantum rosa po co ? Ja uzywalam do pielegnacji zwykle mydlo wmplynie bialy jelenia, wszelkie spraye do nosa czh sol fizjologiczna ttlko z polecenia lekarza uzywalam, a dziecko dostawalo witamine d od urodzenia.

Zgadzam się z tobą.
    Witaminy jakie kolwiek lekarz przepisze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrzebowałam w ogóle wkładek bo nic nie miałam mokrego. Ale koleżanki mówiły że fajnie sprawdzają się wladki przecięte higieniczne no i o wiele taniej. Sudocrem używa się tylko jak coś się dzieje, tak to najlepiej nic.

Oliwki dla dzieci się nie używa bo zatyka pory.

Ja po porodzie wielkie Bella mama? używalam 10 szt 5 zł. Bardzo się sprawdziły te podpaski bo trochę krwawiło.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c8e06a31dda.jpg

Ja wrocilam ze wsi troche wypoczelam nawet przez dwa dni...od 20 jade na tydzien. Pochwale sie co kupilam malej na rozmiar 56 bo mialam tylko 2 pajace i jeden spioch z body do spania. Wiec teraz mam kolejne dwa ciuszki :). Skarpetki sa 3-6 miesiecy bo szczerze mam juz duzo malych na 0-3.
    Dzisiaj zrobilam zakupy na gemini za 340zl. Dla mezanzamowilam centrum on na dzien ojca :). Mam juz cala apteke zamoiona wiec juz prawie wszystko. Zastanawiam sie nad hustawka taka co dzierzba ma, ale to chyba po porodzie to samo niania elektr i szumis.

bbeczka91, _izunia_, marta258 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo angela - bella mama (własnie kupiłam)
    wkladki laktacyjne mam, ale pooprzednio nie były mi potrzebne

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poporodowych też używałam zwykłych. Powiem więcej, jak mój połóg raczył się troche przesilic, a ciągnął się długo, bo 8 tygodni, to nie używałam żadnych tych podpasek z serii always czy tym podobne, bo strasznie mnie odpazaly. Tylko taki najzwyklejsze Bella za parę złotych.

Ja sudocrem kupuję. Uważam się w sytuacjach kiedy dziec tego wymaga, pomaga.
    A mowilyscue o tantum rosa. Dla mnie super w połogu. Byłam bardzo nacieta, bardzo bolało jak się goilam. Po białym jeleniu skórę miałam strasznie napięta, a tamtym działał jak balsam, taki kojący

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój połóg po cc trwał 7 tyg w tym krwotok po 3 tygodniach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mój połóg po cc trwał 7 tyg w tym krwotok po 3 tygodniach
    O to widzę podobnie ;)
    Tylko ze ja akurat goilam się w upały. Myślałam ze oszaleje

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz to i tak nie dużo.. ja wydałam wczoraj 250 zł, a jutro min kolejne 200 zł :/
    do tego ginekolog co tydzień 100 zł.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wigilii jechałam "na ogledziny" na IP po tym krwotoku :D więc u mnie zima :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tak samo podpaski za 18 zl to dla mnie zbednh wydatek, po porodzie w zupelnosci wystaczaja zwykle podpaski bella maxi, a pozniej juz normalme zwykle....tak z moich obserwacji po 1 porodzie wynika, no i oczhwiscie z listy wykreslila bym wszelkie witaminy, magnezy itd bo bedzie sie karmic piersia to lekarz przy wypisie zaleci co trzeba przyjmowac, ja po porodzie przyjmowalam jedynie zelazo i nic wiecej... no rozne rodzaje kremow dla mnie zbedne oliwka i sudocrem wystarczaja.aspiratormdo noska zwykly za 10 zl z canpola o ole sie nie myle sprawdzal sie swietnie z czyszczeniem tez niw bylo problemu, tantum rosa po co ? Ja uzywalam do pielegnacji zwykle mydlo wmplynie bialy jelenia, wszelkie spraye do nosa czh sol fizjologiczna ttlko z polecenia lekarza uzywalam, a dziecko dostawalo witamine d od urodzenia.
    Co do podpasek i aspiratora- można jeździć tanim Maluchem, albo wygodnym, ale drogim Mercedesem, każdy wybiera pod siebie co mu pasuje. Używam wyłącznie Always, dlatego też takie kupiłam po porodzie, a aspirator kompatybilny z odkurzaczem ma większą siłę ssania dlatego też na taki się zdecydowałam. Witaminy, magnez? Są na teraz. Krem-Linomag pod pieluchę na co dzień, Sudocrem na odparzenia(na moich żłobkowych dzieciakach sprawdzał się rewelacyjnie), a Bepanten bardziej na brodawki(reszta pewnie pójdzie na dupkę w awaryjnych sytuacjach, ale nie miałam z nim do czynienia, stąd w pierwszej kolejności Sudocrem). Oliwka to zapychacz, dlatego ja z niej świadomie zrezygnowałam. Jeśli chodzi o spraye do nosa, ja akurat jestem zdania, że podstawową apteczkę każdy rodzic powinien mieć, szczególnie z lekami które posiadają długi termin ważności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:24

mmargol, violett lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja po wigilii jechałam "na ogledziny" na IP po tym krwotoku :D więc u mnie zima :D
    Każda z nas miała swoje ciekawe przeżycia :)
    Moja koleżanka po cc miała połóg - uwaga - 3 miesiące! I lekarz powiedział że tak się zdarza. Po prostu. Żadna nieprawidlowosc.
    Tylko sie cieszyc, ze mam się sloncYlo po niecałych 2 miesiącach ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    a mi się wydawało te 7 tyg wiecznościa
    blizna pięknie się goila od samego poczatku, nie bolalo, szwy rozpuszczalne też na zewnątrz
    ale macica nie chciala sie zmniejszyć ;)
    wrecz zaraz po cc dostalam krwotoku i odpłynelam...ciśnienie 80/40 i padłam :D smieję sie z tego, ale odlot był niezly. Wiec od poczatku polożna środowiskowa przewidziała ten krwotok-po prostu slabo sie obkurczałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja życia bez katarka plus do odkurzacza nie wyobrażam sobie życia inne sposoby były dla mnie i dziecka męczarnia i wojna. A tak szybko i sprawnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki termometr polecacie? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mogą jeszcze dzwonić ale jest cisza, więc na 90% posiew jest czysty :) ulga.

bbeczka91, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja życia bez katarka plus do odkurzacza nie wyobrażam sobie życia inne sposoby były dla mnie i dziecka męczarnia i wojna. A tak szybko i sprawnie.

Dlatego z polecenia katarek kupie :)
    Ten dzisiejszy nie miał akurat tego modelu. Wiec pewnie jutro dokończę zakupy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zdenerwowalam i napisałam do allegro czemu nie mogę zapłacić łącznie poprzez PayU za moje zakupy? !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina
    a mi się wydawało te 7 tyg wiecznościa
    blizna pięknie się goila od samego poczatku, nie bolalo, szwy rozpuszczalne też na zewnątrz
    ale macica nie chciala sie zmniejszyć ;)
    wrecz zaraz po cc dostalam krwotoku i odpłynelam...ciśnienie 80/40 i padłam :D smieję sie z tego, ale odlot był niezly. Wiec od poczatku polożna środowiskowa przewidziała ten krwotok-po prostu slabo sie obkurczałam
    Wcale Ci się nie dziwię. Ja też byłam wykończona. Ciągnęło się i ciągnęło.
    Może tym razem będzie lżej?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Oby było lżej :D
    Pierwsza ciąża tez była inna tzn książkowa, bezproblemowa oprócz ułożenia córci -ale w dupce wszystko miała i mamie zafundowała cc
    A w tej ciąży cukrzyca na początku. ..zawsze coś. Wiec musi później być lepiej

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój połog trwał 5 dni :-)
    W pierwszy dzień krwawilam a potem brudzilam.

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ