WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Tak samo podpaski za 18 zl to dla mnie zbednh wydatek, po porodzie w zupelnosci wystaczaja zwykle podpaski bella maxi, a pozniej juz normalme zwykle....tak z moich obserwacji po 1 porodzie wynika, no i oczhwiscie z listy wykreslila bym wszelkie witaminy, magnezy itd bo bedzie sie karmic piersia to lekarz przy wypisie zaleci co trzeba przyjmowac, ja po porodzie przyjmowalam jedynie zelazo i nic wiecej... no rozne rodzaje kremow dla mnie zbedne oliwka i sudocrem wystarczaja.aspiratormdo noska zwykly za 10 zl z canpola o ole sie nie myle sprawdzal sie swietnie z czyszczeniem tez niw bylo problemu, tantum rosa po co ? Ja uzywalam do pielegnacji zwykle mydlo wmplynie bialy jelenia, wszelkie spraye do nosa czh sol fizjologiczna ttlko z polecenia lekarza uzywalam, a dziecko dostawalo witamine d od urodzenia.
Zgadzam się z tobą.
Witaminy jakie kolwiek lekarz przepisze. -
nick nieaktualnyJa nie potrzebowałam w ogóle wkładek bo nic nie miałam mokrego. Ale koleżanki mówiły że fajnie sprawdzają się wladki przecięte higieniczne no i o wiele taniej. Sudocrem używa się tylko jak coś się dzieje, tak to najlepiej nic.
Oliwki dla dzieci się nie używa bo zatyka pory.
Ja po porodzie wielkie Bella mama? używalam 10 szt 5 zł. Bardzo się sprawdziły te podpaski bo trochę krwawiło.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c8e06a31dda.jpg
Ja wrocilam ze wsi troche wypoczelam nawet przez dwa dni...od 20 jade na tydzien. Pochwale sie co kupilam malej na rozmiar 56 bo mialam tylko 2 pajace i jeden spioch z body do spania. Wiec teraz mam kolejne dwa ciuszki. Skarpetki sa 3-6 miesiecy bo szczerze mam juz duzo malych na 0-3.
Dzisiaj zrobilam zakupy na gemini za 340zl. Dla mezanzamowilam centrum on na dzien ojca. Mam juz cala apteke zamoiona wiec juz prawie wszystko. Zastanawiam sie nad hustawka taka co dzierzba ma, ale to chyba po porodzie to samo niania elektr i szumis.
bbeczka91, _izunia_, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa poporodowych też używałam zwykłych. Powiem więcej, jak mój połóg raczył się troche przesilic, a ciągnął się długo, bo 8 tygodni, to nie używałam żadnych tych podpasek z serii always czy tym podobne, bo strasznie mnie odpazaly. Tylko taki najzwyklejsze Bella za parę złotych.
Ja sudocrem kupuję. Uważam się w sytuacjach kiedy dziec tego wymaga, pomaga.
A mowilyscue o tantum rosa. Dla mnie super w połogu. Byłam bardzo nacieta, bardzo bolało jak się goilam. Po białym jeleniu skórę miałam strasznie napięta, a tamtym działał jak balsam, taki kojący -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Tak samo podpaski za 18 zl to dla mnie zbednh wydatek, po porodzie w zupelnosci wystaczaja zwykle podpaski bella maxi, a pozniej juz normalme zwykle....tak z moich obserwacji po 1 porodzie wynika, no i oczhwiscie z listy wykreslila bym wszelkie witaminy, magnezy itd bo bedzie sie karmic piersia to lekarz przy wypisie zaleci co trzeba przyjmowac, ja po porodzie przyjmowalam jedynie zelazo i nic wiecej... no rozne rodzaje kremow dla mnie zbedne oliwka i sudocrem wystarczaja.aspiratormdo noska zwykly za 10 zl z canpola o ole sie nie myle sprawdzal sie swietnie z czyszczeniem tez niw bylo problemu, tantum rosa po co ? Ja uzywalam do pielegnacji zwykle mydlo wmplynie bialy jelenia, wszelkie spraye do nosa czh sol fizjologiczna ttlko z polecenia lekarza uzywalam, a dziecko dostawalo witamine d od urodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:24
mmargol, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ja po wigilii jechałam "na ogledziny" na IP po tym krwotoku
więc u mnie zima
Moja koleżanka po cc miała połóg - uwaga - 3 miesiące! I lekarz powiedział że tak się zdarza. Po prostu. Żadna nieprawidlowosc.
Tylko sie cieszyc, ze mam się sloncYlo po niecałych 2 miesiącach -
sabina
a mi się wydawało te 7 tyg wiecznościa
blizna pięknie się goila od samego poczatku, nie bolalo, szwy rozpuszczalne też na zewnątrz
ale macica nie chciala sie zmniejszyć
wrecz zaraz po cc dostalam krwotoku i odpłynelam...ciśnienie 80/40 i padłamsmieję sie z tego, ale odlot był niezly. Wiec od poczatku polożna środowiskowa przewidziała ten krwotok-po prostu slabo sie obkurczałam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Ja życia bez katarka plus do odkurzacza nie wyobrażam sobie życia inne sposoby były dla mnie i dziecka męczarnia i wojna. A tak szybko i sprawnie.
Dlatego z polecenia katarek kupie
Ten dzisiejszy nie miał akurat tego modelu. Wiec pewnie jutro dokończę zakupy -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:sabina
a mi się wydawało te 7 tyg wiecznościa
blizna pięknie się goila od samego poczatku, nie bolalo, szwy rozpuszczalne też na zewnątrz
ale macica nie chciala sie zmniejszyć
wrecz zaraz po cc dostalam krwotoku i odpłynelam...ciśnienie 80/40 i padłamsmieję sie z tego, ale odlot był niezly. Wiec od poczatku polożna środowiskowa przewidziała ten krwotok-po prostu slabo sie obkurczałam
Może tym razem będzie lżej? -
Sabina
Oby było lżej
Pierwsza ciąża tez była inna tzn książkowa, bezproblemowa oprócz ułożenia córci -ale w dupce wszystko miała i mamie zafundowała cc
A w tej ciąży cukrzyca na początku. ..zawsze coś. Wiec musi później być lepiejSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny