X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wpadłam na pomysł zrobić Morfologie po połogu :D Start był z hemoglobina 10,6

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie Pirelko ten dentysta Cię mega drenuje finansowo no ale co zrobić, po porodzie zęby się sypią więc nie można tego niestety odłożyć na potem

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie krwawiłam 2 tygodnie, później tydzień spokoju i znowu krwawienie. Pamiętam, że ginekolog przepisywał mi jakieś leki żeby wyciszyć krwawienie więc każdy organizm radzi sobie inaczej.
    No to teraz po waszych wypowiedziach już mi lepiej bo kosmetykowa lista się obkurcza :)

żabka04, ewa84 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    allegro odpisało-mam zbyt pełny koszyk płatności tzn na raz zaplacić moge za 20 przedmiotów...no ale płacąc na dwa razy, system nalicza dwa razy koszta wysyłki...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie Da rady zapłacić za więcej rzeczy na all. Musisz podliczyc wszystko i wpłacić na konto. Tak samo czasami jest dziwnie kosztami przesyłki. Mi ostatnio liczyło 50 zł za paczkę przez payu bo coś źle ustawione było a faktycznie 18zł płaciłam.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawia mnie po co codziennie dziecko czyms kremowac ? No dokladnie sudocrem tylko na odparzenia, a po co dziecku wcierac tonu kremow i scierac naturalny plaszcz lipodowy ? Oliwka jedynie w razie potrzeby, od wiekow oliwki ludzie uzywali i zyja a te nowe wynalazki to sa az takie sprawdzone ? Ja jak 400g opak8wanie sudocremu kupilam to dopiero po 4 latach mi sie konczy, a u mojej cory sie bardzo przydal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tylko zastanawia mnie po co codziennie dziecko czyms kremowac ? No dokladnie sudocrem tylko na odparzenia, a po co dziecku wcierac tonu kremow i scierac naturalny plaszcz lipodowy ? Oliwka jedynie w razie potrzeby, od wiekow oliwki ludzie uzywali i zyja a te nowe wynalazki to sa az takie sprawdzone ? Ja jak 400g opak8wanie sudocremu kupilam to dopiero po 4 latach mi sie konczy, a u mojej cory sie bardzo przydal.
    Ale oliwki się nie używa. Ja smarowalam balsamem hipp mimo że w szpitalu chcieli emolium - gdzie on jest dla mnie w ostateczności. Tak czy siak każdy robi jak woli.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Niestety nie Da rady zapłacić za więcej rzeczy na all. Musisz podliczyc wszystko i wpłacić na konto. Tak samo czasami jest dziwnie kosztami przesyłki. Mi ostatnio liczyło 50 zł za paczkę przez payu bo coś źle ustawione było a faktycznie 18zł płaciłam.

allegro znów odpisało-jeśli sprzedajacy nie podał opcji odbiór os.0zl to nie pominę w ten sposób podwojnej zapłaty za wysyłkę :( pozostaje skontaktować się ze sprzedawcą...ustalę koszt wysyłki . Jeśli nadal będzie to 1 koszt za wszystko, to zapłace zwykłym przelewem...ale im sie juz nie wyswietli piękna lista moich zakupów...No trudno. Lubie kupić i od razu płacić PayU...poczekaja oni i ja...ale to znak, ze kupie upatrzoną pościel ;) tak to by na wszystko zabrakło kasy na koncie przypisanym do PayU :D przelew zrobie jutro z drugiego konta...to znak by kupić pościel :D
    ewa
    dzieki za odp
    Bo sie wkurzałam na wieszanie się strony, troszke późno jednak zawitałaś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to chyba jakies zabobony, 1 slysze ze sie nie stosuje oliwki, dla mnie to jest bezpldstawne twierdzenie bez obrazy. Ale masz prawo do wlasnego zdania tak samo jak ja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój Marcin był mały to bobasy po kazdej kąpieli smarowało się oliwką po całym ciałku łącznie z główką i buźką, moja siostra też tak robiła przy swojej 6 letniej córze, rozumiem, że odchodzi się od tego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, pielenie ogródka to dla mnie kara a jeszcze muszę zerwać truskawki..uf

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to że na rynku mało jest oliwek z godnym składem. Dużo jest takich które zatyka pory. Resztę macie tutaj
    http://www.bliskodziecka.com.pl/oliwka-pielegnacyjna-dla-dzieci/

Można użyć naturalnym oleji, my np do włosów używalismy olejku arganowego albo kokosowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Kamila uwazam ze im mniej kosmetykow tym lepiej, dla malego na biezaco bede kupowac co bedzie potrzebowal, a do brodawek juz pewnie mowilam polecany przez polozne jest maltan masc w aptece za 15 zl, u mnie sprawdzony :)

P.s musze kupic sobie jeden miekki stanik do spania i wkladac wkladki laktsvyjne bo juz mi levi z piersi ehhh a mialam nadzieje se s tej ciaxy pozniej sie zacznie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie sprawdzone jakied wkladki laktacyjne miekkie ktore nie kleja sie do brodawek jak z nich leci ???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam sarcia sprawdzonych wkladek, ale za pierwszym razem kupilam tanie z bella i mi się nie podobały bez uzywania (były grube)
    teraz zamówiłam po paczce babyono i canpol, cena średnia, ale nie wypróbowane...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pasowały wkładki akuku tanie bo około 13 zł za 65 sztuk cienkie ale długo nie używałam bo nie potrzebowałam u mnie sucho było

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze wypróbuję bo mialam z canpola ale sa okropne kleily mi sie do piersi i pozniej jwk sciagalam to mnie bolalo bo juz zaschlo i tak w kolo ;/ a co mam poradzic ze juz mi leci i mokra koszule mam o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te sprawy i szpital nawet nie zauwazylam ze nowy tydzien ciazy sie zaczal :)

agatia, mmargol lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dzisiaj tata uraczył mnie czereśniami, przywiózł mi świeżo zerwane z drzewa u nich :D Taaaaakie ciemne i taaaakie słodkie :D mniam mniam!

Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła m.in. o diecie przy karmieniu, ja słyszałam od koleżanek, że odchodzi się od tego i je się tak jak i w ciąży, tylko na początku ostrożnie i lepiej niektóre rzeczy stopniowo wprowadzać i maluszka obserwować czy reakcji nie ma jakiejś a tu położna mówiła tak całkiem restrykcyjnie, już głupieje.. Jak to w końcu jest?

A to my dzisiaj :D :
    http://iv.pl/images/60579978414980168606_thumb.jpg

Anulka01, kamciaelcia, Sabina, claudiuszek, żabka04, Lusia8998, bisacz, _izunia_, Malutka92, marta258, bbeczka91 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy jak jesteście na zwolnieniu i płaci Wam już ZUS to czy podpisujecie jakieś listy płac? Bo właśnie się dowiedziałam, że mam jechać do pracy coś podpisać.
    Nie pali mi się, bo mój "szef" od siedmiu boleści to oszust.

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ