WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja też
ale w razie czego wolę się wspierać naturalnymi sposobami
kosmetyki planuję z hippa (ta seria z drzewkiem) lub baby dream - mam nadzieję że Młody zaakceptuje
Moja 5-latka kapie w babydreamie. Też jest fajny, ale strasznie się pieni. Mam wrażenie że za bardzo. Młoda lubi pianę, ale noworodek? Jak go splukac? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja sie nie wstrzele zapewne w temat bo caly dzien nie mialam czasu pisac....
Od rana biegalam i zalatwialam rozne zaswiadcznia, papiery itd, no oczywiscie wszystko zwiazane z wojna z zusem, no ale juz mniej wiecej jestem na dobrej drodze i najdalej do konca tygodnia bedzie napisane odwolanie, no i zobaczymy co te pingwiny odpisza madrego....narazie statam sie nie stresowac bo nie jest to dobre dla dziecka co ma byc co bedzie
W czwartek po 7 ide do ginekologa niech zbada mi ta szyjke, bo jakies dziwne w srodku mam uczucie i strasznie duzo sluzu nie wiem skad sie wzielo nagle tyle tego.... ostatnie badanie szyjki mialam w niedziele wiec w czwartek rano jak mnie zbada to bede spokojniejsza i bede widziec czy cos sie dzkeje czy nie, ot gak dla pewnosci...bo wtedh lekarz ma urolop to wole podejsc przed jego urlopem mimo wszystko.. -
Wrzucam moją listę zakupów z Gemini, a nóż się komuś przyda(większość kosmetyków posiada pozytywne recenzje u Sroki). Przy zakupie Bepantenu trzeba uważać, bo są dwa rodzaje-Baby i Baby Extra, przy czym ten drugi wg Sroki jest ok, a w tym pierwszym jest jakiś niegodziwy składnik. Tak samo z aspiratorem katarek-też są dwa-katarek i katarek plus- w tym drugim można rozkręcić tą komorę gdzie wciągane są glutki, dzięki czemu łatwiej się go czyści. Podobno wkładki laktacyjne najlepsze(niestety też jedne z droższych) są z Lansinoha-opinia z internetu, oraz od kumpeli która używała i trochę firm przetestowała na sobie. Osłonki na piersi, Medela jest bezkonkurencyjna w stosunku do reszty.
1 Sudocrem, krem, 125g 12,69
2 Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 30g 16,49
3 Linomag Bobo A + E, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 50m 6,69
4 Linomag, żel do mycia ciała i głowy, od urodzenia, 200ml 7,99
5 BABYCAP, spray na ciemieniuchę, od urodzenia, 30ml 12,89
6 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml 8,49
7 BABYCAP, woda morska, spray izotoniczny dla dzieci od 1 miesiąca życia, 30ml 10,79
8 LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk 25,99
9 MEDELA, silikonowe osłonki na piersi, Contact, rozmiar M, 2 sztuki 30,89
10 Podpaski ALWAYS Ultra Extra Night Protection, 2x6 sztuk 17,58
11 Czopki glicerolowe Avena, 1g, 10sztuk 3,19
12 Paracetamol Farmina 50mg, czopki, 10 sztuk 4,99
13 Pedicetamol, roztwór doustny, dla dzieci i niemowląt od urodzenia, 100mg/ml, 30ml 8,19
14 LOVELA, płyn do płukania, 2L 23,48
15 OCTENISEPT, Płyn, 50ml 16,19
16 Tantum Rosa, 10 saszetek 18,19
17 KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia 42,69
18 Vita-miner Prenatal + DHA, 30 tabletek + 30 kapsułek 21,19
19 Zdrovit Magnez z Witaminą B6, 24 tabletki musujące + Multiwitamina, 20 tabletek musujących 16,38
20 L'Biotica Evolet, krem na rozstępy i blizny, 150ml 27,29martta, Madziuuuula, Pysiaczek89, _izunia_, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak czytam i patrzę na listę Babeczki i mam coraz większe oczy. Jak urodziłam Marcina to miałam oliwkę do smarowania ciałka, waciki i gencjanę do pępuszka no i mydełko dla niemowląt. Był też chyba linomag, także teraz to bez porównania, chyba muszę się zmobilizować i zacząć kupować inne rzeczy niż tylko ciuszki, bo z tymi to już przegięłam
-
Kot myśli chyba, że to dla niego ten Mercedes.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57b53e7fa4fb.jpg
Madziuuuula, kamciaelcia, Sabina, Anulka01, _izunia_, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo wizycie u dentysty - 280zł, za mnie i syna
Jak doktorek zaczął zdejmować mi kamień to po chwili pyta "pani jest w ciąży prawda? chyba 1 trymestr" a ja mówię, że koniec drugiego " o to po pani nie widać" i zaczął się wykład o wzmożonym krwawieniu dziąseł w czasie ciąży, już nie chciałam mu mówić, że biorę acard, który je potęguje. Na szczęście kamień zdjęty i kontrola dopiero za rok.
Za to mój syn z opadniętą po znieczuleniu wargą zaległ do spania bo stwierdził, że inaczej nie przeżyje i jeszcze nie daj Boże odgryzie sobie ozor ... heheSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak samo podpaski za 18 zl to dla mnie zbednh wydatek, po porodzie w zupelnosci wystaczaja zwykle podpaski bella maxi, a pozniej juz normalme zwykle....tak z moich obserwacji po 1 porodzie wynika, no i oczhwiscie z listy wykreslila bym wszelkie witaminy, magnezy itd bo bedzie sie karmic piersia to lekarz przy wypisie zaleci co trzeba przyjmowac, ja po porodzie przyjmowalam jedynie zelazo i nic wiecej... no rozne rodzaje kremow dla mnie zbedne oliwka i sudocrem wystarczaja.aspiratormdo noska zwykly za 10 zl z canpola o ole sie nie myle sprawdzal sie swietnie z czyszczeniem tez niw bylo problemu, tantum rosa po co ? Ja uzywalam do pielegnacji zwykle mydlo wmplynie bialy jelenia, wszelkie spraye do nosa czh sol fizjologiczna ttlko z polecenia lekarza uzywalam, a dziecko dostawalo witamine d od urodzenia.
-
sarcia
u nas ciemieniucha była, ale dał rade olejek z rossmanna
a w klakach Emilki cięzko sie to czesało
Byłam sklepie, ledwo doszlam, goraco, parno i to 3. pietro
i system Allegro nadal mnie nie chce p0rzekierunkować do płacenia...za 10szt zapłacę, za 20 szt zapłace a nie chce załadować mi tych moich 31 szt!nie mam cierpliwości do tego -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Zastanawia mnie po co spray na ciemieniuche, przeciez nie kazde dziecko ma ciemieniuche ? Hmm dla mnie ro zbedny wydatek, dopoki dziecko sie nie urodzi. Moja corka np. Ciemieniuchy nie miala
Ja uważam że sudocrem to zbędny wydatek.
Po pierwsze w szpitalu w paczce jest próbka tego kremu.
Po drugie ten krem jest bardzo silny i stosuje się go przy odparzeniach dopiero.
Jak na codzień się używa a potem dziecko dostanie odparzenia to sudocrem nie pomoże.
Nie warto kupować dużego opakowania bo próbka wystarczy albo i nawet jej się nie użyje biorąc pod uwagę że od pierwszego dnia używa się linomagu.
Oczywiście każda kupuje co che i używa co chce
Z tą ciemieniycha to prawda.
Ja zamówiłam ziajki za 8zł a wystarczy nawet oliwka zwykła.
Tak samo wkładki laktacyjne dla mnie na jedno kopyto.
Zamówiłam najtańsze na allegro i niczym się nie różnią a w kieszeni dużo mi zostało.
Ale to moje zdanie.
Można zaoszczędzić na tych kosmetykach.mmargol lubi tę wiadomość