X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    kiedys w deichmanie zarzucili mężowi , ze buty sam źle dopasował i stąd pękły na szwie (za duża stopa)
    szewc zszył za 5 zł

Masakra jakaś, ja im tak łatwo nie odpuszczę. Bo wiem że one nawet oczu rzeczoznawcy nie widziały. Jutro przed wizytą idę je odebrać. A po urlopie zacznę z nimi działać.. Nawet jeżeli naprawa miała by kosztować 5 zł na własną reke to im nie odpuszcze albo oni mi je naprawią albo niech mi kasę oddadzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, to mnie się ostatnio udało bez problemu w ccc reklamować buty, aż w szoku byłam jak wyszłam z salonu :P musiałam tylko wymienić na inne, ale o to też mi chodziło, u mnie była jakaś wada na produkcji, która uniemożliwiała chodzenie...

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff zdjęłam :) ha ha ha tak proste, że aż trudne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że wszystko ok.

Sabina super wieści!!!

Co do znieczulenia przy CC to mnie każe przeraża, ale to w kręgosłup chyba bardziej :/

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dentyście, nie było tak źle, a nawet jestem zadowolona jeśli można tak powiedzieć o wizycie w gabinecie dentystycznym :P
    Nie mogła co prawda się wkłuć i musiała zmieniać igłę, ale jakoś poszło i mam znieczulone pół szczęki i języka.. dziura była chyba najmniejsza z całej buzi jaką robiłam i poszło szybko, więc poprosiłam by zrobiła ten obok, skoro też nie był w tragicznym stanie.. ale okazało się, że od drugiego zęba był gorszy, czego przez plombę widać nie było :/ no ale zrobiła mi dwa i kolejny mogę na jesień dopiero..nie powinno się nic dziać, choć u mnie w środku nigdy nie wiadomo co się kryje :/ ale powinien wytrzymać, a że znieczulenie przewodowe na dół jest bardziej inwazyjne niż góra to odpuszczę ten jeden i zostawię na jesień.
    Jeszcze mam dwa z przodu do roboty i też je chapniemy na jednej wizycie.. za jednym znieczuleniem i max 2 wizyty na skończenie kanałowego i na razie to wszystko. Maksymalnie zajmie mi to do początku lipca więc bliżej niż dalej :)
    Cieszę się, że tak blisko końca i że dziś tak fajnie poszło,bo wydałam już prawie 2,5 tys. :/
    Oby tylko nic nie rozbolało..

Kupiłam sobie loda Grycan w nagrodę i czereśni troszkę :) ale na razie znieczulenie mi musi zejść troszkę bo jestem z waty :P

bisacz, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    Dzisiaj mi się spało elegancko. Mysza chyba Ty pisałaś, że nie możesz spać na boku, ja mam tak samo staram się zasypiać na boku a i tak budzę się na plecach, nie sprawia mi to jakiś problemów, jedynie piersi przy zmianie pozycji dają o sobie znać :)
    Sabinko super, że wychodzisz.
    Pirelko powodzenia na dzisiejszych wizytach.
    Angela fajnie, że z zusem wszystko ok a z ccc faktycznie powalcz, ja jakoś też mam ostatnio długie zęby do tego sklepu.
    Kamcia za Twoją sprawę z zus też trzymam kciuki.
    Agatia i LRF piszcie więcej o sprzątaniu bo to motywuje.
    Żabko ja też mam problem z tymi nieszczęsnymi żylakami, na razie jest ok ale boję się lipcowo-sierpniowych upałów bo wtedy wyjątkowo dają o sobie znać :(
    No dobra zabieram się za prasowanie (nie cierpię) w pierwszej turze naszych a potem zabieram się za prasowanie całej suszarki ciuszków małego.

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, nagrody jedzeniowe są najlepsze - ja tak ostatnio sobie zafundowałam pierogi z jagodami i śmietaną, po pierwsze bałam się że jak wyjdę z gabinetu będę miała resztki krwi na buzi, to tak po drugie bałam się że moje zęby mają resztki jagód ;D

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś czuję że u mnie deficyt tych ubranek naj najmniejszych, mam prawie wszystkie od 62, zastanawiam się jak bardzo niewygodne będą za duże ubranka, ale już się zabrałam za poszukiwania maleńkich bodziaków ;) dokupię jeszcze z jedną czapeczke, bo przecież szybko się przerzucimy na zimowe :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja natomiast kupowałam teraz od 62 :)
    ale akurat nie maja zanizonych, wiec ciekawe...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rękawki podwiniesz, ale czy między nóżkami ten luz nie będzie nieprzyjemny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja się tylko martwię,żeby maluchowi nie zaszkodzić. ponoć wtedy krew gorzej przez łożysko przepływa...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    rękawki podwiniesz, ale czy między nóżkami ten luz nie będzie nieprzyjemny?
    56 mam w sumie dość duzo
    ale brakowało 62
    ale mąz sie urodził 60 cm...i zglupialam
    fajnie , ze nie zanizyli rozmiarówki, bo chyba byłoby gorsze kupić niby 62, ale jak 56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    coś czuję że u mnie deficyt tych ubranek naj najmniejszych, mam prawie wszystkie od 62, zastanawiam się jak bardzo niewygodne będą za duże ubranka, ale już się zabrałam za poszukiwania maleńkich bodziaków ;) dokupię jeszcze z jedną czapeczke, bo przecież szybko się przerzucimy na zimowe :P
    Ja wolę większe i w malusie za dużo się nie pakuję, ale jak nie masz prawie żadnych to w Smyku teraz są nawet rozm. 44 w promocji za 15-20 zł :)

A co do pierogów z jagodami, to może jutro sobie zjem bo mąż wyjeżdża na szkolenie to sama będę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja ostatnio kupiłam bodziaka - metka: 6-9 miesięcy, a jak na 56 ;D i bądź tu mądra!
    pirelka, mój nie lubi pierogów na słodko, jedynie ze szpinakiem zje, ale chyba zrobię zapas za jakiś czas gdyby po porodzie nie było jak gotować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak chodziłam w pierwszej ciąży to nikt absolutnie nie mówił, że trzeba spać na boku i to najlepiej lewym a syn urodził się duży i zdrowy. Nasze maluszki już swoje ważą więc zwiększa się nacisk na tętnicę dolną ale nie sądzę abyśmy im szkodziły śpiąc na plecach.
    Jedyne co możemy zrobić to zasypiać na tym lewym boku a że się przez sen obrócimy to na to już nie bardzo mamy wpływ :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, ja ostatnio kupiłam bodziaka - metka: 6-9 miesięcy, a jak na 56 ;D i bądź tu mądra!
    pirelka, mój nie lubi pierogów na słodko, jedynie ze szpinakiem zje, ale chyba zrobię zapas za jakiś czas gdyby po porodzie nie było jak gotować ;)
    mój też na słodko obiadów nie lubi ;) ale mamy zamrożone ruskie więc wtedy sobie je zje jak ja mam słodki obiad :D

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    dlatego w szafce mam poukladane nie rozmiarami z metki, tylko wg własnego uznania, oka ;)
    wszystko w przesyłce sie zgadza...szkoda , ze za te pieniadze gratisów nie było (no...przesyłka 0zł)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szkole rodzenia mówili, że można na prawym spać, poza tym dzieć da znać że jest coś nie tak, ja nadal zasypiam na prawym, ale zdarzy mi się zmieniać pozycje, bo jest niewygodnie lub młody kopie, poza tym z lewej czasem tyłkiem się wypnie to też niemiło się leży na takim guzie :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Bisacz ja się tylko martwię,żeby maluchowi nie zaszkodzić. ponoć wtedy krew gorzej przez łożysko przepływa...
    Mycha spokojnie, gdyby tak siee dzieciom szkodzilo od lezeniae na plecach to by ludzkość wymarła ;) wiadomo, że lewy bok najlepszy, ale nie popadajmy w paranoję.

LRF ja kupualmr ciuszki pinokio i wzięłam pajscyk 44 i spodenki 52, niewiele są mniejsze od 56 :)
    Mam trochę malutkich, bo pamietamr, jak na Młodym 50 wisiały a 56 to już w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę ciuszków na 56 ale zdecydowana większość to 62+. Mój pierworodny jak się urodził miał 56cm i jakoś tak pamiętam, że te momentalnie weszliśmy w większy rozmiar.
    Dziewczyny prócz ciuszków i kosmetyków to do szpitala dla dziecka co jeszcze bierzecie? Kocyk, rożek, pieluchy tetrowe? Podpowiedzcie starej matce.

‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ