X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka kobitko postaraj się nie denerwować, moze jakaś relaksacja, jakaś książeczka fajna... Wszystko bedzie dobrze :* A moze właśnie wizyta w szpitalu by Cię uspokoiła? Zbadają czynności skurczowe i wszystko bedzie git!
    Agatia żaden szpital nie bedzie potrzebny ;) mały rośnie prawidłowo i tego się trzymamy.
    Pirelka trzymam kciuki za wizytę u dentysty! Przeterminowana nić nie jest przyczyną opuchnięcia raczej samą nitką po prostu za mocno wyjechałaś na dziąsło. Mi sie to tez zdarza.
    Ja bez bolu, apapu nie musiałam brać :) dzisiaj do denta na 7 i pozniej wizyta u gina!

Sabina, pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    bo bez ciebie nie da rady :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długo na chipsach i batonikach nie pociągnie ;D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to widze ze nie tylko moj maz to taka domowa sierotka jesli chodzi o kuchnie k gotowanie, kompletnie nie ma do tego drygu nawet obiad mu ciezko usiasc i zjesc w kuchni bo najlepiej by juz do pokoju z tym lecial...a jesli on mial by sie brac za gotowanie to obawiam sie ze skonczylo by sie to katastrofa kulinarna z oplakanym skutkiem dla mojej kuchni ktora 1,5 roku temu zmienila calkowicie design wiec faktycznie lepiej jak robi hamburgery z mikrofali to przynajmniej bezpiecaniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam w szpitalu to w domu wiadomo totalny chlewik, pranie jedynie wstawil i naczynia do zmywarki wlozyl a reszta to pozal sie Boze, najgorzej ze wtedy corka nie zje obiadu bo on bedzie jej dawal parowki i jogurty, no jak pojde rodzic to dobrze ze mala cjpdzi do przedszkola, bo on ja rano zawieze i tam przynajmniej obiad zje w czasie jak mnie nie bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że mój chociaż wyznaje zasadę "ja gotuję, a ty zmywasz", jak go uproszę to też posprząta, wie np że kuwety w ciąży się nie tykam, ale czasem chciałabym więcej empatii z jego strony. Ja swojego nauczyłam, że fajnie niektóre posiłki zjeść razem i jak jest wspólny obiad to laptop odkładamy... więc może akurat jestem na dobrej drodze?? :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja na swojego nie narzekam
    a jak czegos nie umiał-to sie uczył
    a ze wojskowy-to z głodu nie umrze, w ostatecznosci wie co to konserwa (zapas wojskowych puszek w domu mamy)
    wczesniej juz pisałam, ze nawet mnie nie interesuje , jak mamusia go wychowała, bo teraz zyje ze mna a nie z nia ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko czemu on się dziwi że w ciąży się zrobiłam bardziej kłótliwa?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Zaczytałam sie przez was o historii Oleczka teraz jestem zaryczana a musze zaraz wyjsc na wizyte do lekarza!
    Jeny to straszne a teraz mnie dobija fakt ze ja nic a nic nie miałam mówione na USG o nerkach! Ostatnie USG miałam 10 tygodni temu następne mam we wtorek.
    Każde moje USG to max 10 min a robię prywatnie i płace 250 zeta. Wściekła jestem bo może powinnam sie sama upominać o sprawdzenie wszystkiego?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, święta racja - ja uciekam do sklepu, bo nawet dla siebie obiadu nie mam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    jestem pewna, ze lekarz sprawdzał u ciebie wszystko, na wyniku na pewno napisane, ze narzady widovzne itp
    nie martw sie na zapas

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Nie nakręcaj sie, lekarz pewnie to sprawdza, tylko nic Ci nie mowi. Na pewno z bobasem wszystko dobrze. :)
    A historia Oleczka smutna, ale trzeba wierzyć...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisalam ze moj lekarz na kazdej wizycie co 5 tygodni sprawdza i mierzy wszystkie narzady, to ciezko mi sie wypowiedziec...ale nie wyobrazam sobie isc na usg gdsie lekarz je robi 5 minut i w dodatku nic nie mowi hmm...

kamcia, to chociaz tyle dobrze bo moj maz klnserwy z puszki nie ruszy taki ma tylek rozpuszczony, ze hej! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzień dobry
    Mnie obudził stres. Znaczy jaki będzie dzień. Czy opanuje mój brzuch czy trzeba się pakować :(

Tak się boję. Mój synek jeszcze taki mały :(

Sabina musimy dać radę, choć wiem że jest ciężko, Mi brzuch też się jeszcze czasami stawia i boje się jak cholera. Jutro mam wizytę i też już żyje w stresie jak ta szyjka wygląda obecnie :(

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, mam do ciebie pytanko
    (i sorry dziewczyny za zasmiecanie)
    na tym wniosku o dostarczenie wyroku naprawde w tresci wystarczy to jedno zdanie ? (z linku który podałaś). Mam zamiar zaraz to napisać. Wszelkie nazwy, nagłówki planuję przepisac z innych pism np nazwa sadu, organu
    a jak ty mi odp to nie bedę dzwonić do radcy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konserwy wojskowe sa naprawde smaczne :) sama je lubię :)
    ja i tak sie smieję, ze mój mąż najlepiej ma własnie na wyjazdach-ugotuja, podadzą i posprzatają :)

przez 4 lata spotykałam sie z typem, któremu mamusia i tatus codziennie gotowali, pod nos podstawiali i jeszcze z pod nosa talerz zabierali by umyć...cięzko mi sie na to patrzyło...stąd wiem, że mam super męża, bo nawet jesli mama rozpiescila choc ociupinke jedynego syncia, to ten jest jednak reformowalny i we wspolnym zyciu radzimy sobie razem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do mężów to mój w sumie potrafi wszystko :) ugotuje, posprząta, zrobi pranie i poprasuje. Co prawda wiele rzeczy muszę mu mówić krok po kroku jak zrobić i nie zawsze wyjdzie ale daje radę :)

teraz jak lezę to widzę że w końcu zauważył ile to rzeczy "samo się robiło" :) choć mieszkając u rodziców i tak mamy ogromną pomoc.

Obecnie mi nawet łóżka nie pozwalają ścielić. Moje codzienne czynności ograniczają się do zmiany piżamy na spodenki i bluzkę i chodzenie do wc i szybki 3 minutowy prysznic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie podobnie, nie narzekam, ma swoje wady, ale razem super nam się funkcjonuje. Aż dziwne, że nie jest rozpieszczony jak jego siostra-księżniczka, nie wiem jak to się stało, bo teściowa strasznie nad nimi skakała. A on wszystko w domu zrobi, mnie szanuje ogromnie, pomaga we wszystkim, wystarczy, że powiem, czasem muszę 2 razy powiedzieć, ale zrobi:) fakt nie gotuje raczej, bo ja do kuchni nie wpuszczam, chociaż czasem mówię - "dziś musisz się wykazać, bo ja nie robię kolacji i leżę" i coś zmontuje, nie zawsze smaczne, ale stara się;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    dokładnie tak jest
    mój wrecz czeka tylko na okazje by kulinarnie czyms sie wykazać
    był bardzo rozczarowany , ze cukrzyca mnie dopadła i nie może zaspokajać moich zachcianek i kazdej porze dnia i nocy :) juz w grudniu zapowiadał pełna gotowość do zaspokajania zachcianek ( w pierwszej ciązy duzo ich nie miałam, wiec nue mial okazji sie wykazać)
    wady sa, czasem i 2 razy powtarzanie nie działa, robie wtedy sama (bez proszenia i bez łaski) i to go wtedy kole w oko!ale czas uwielbiamy razem spedzać-gotując, sprzatając czy po prostu leżąc na kanapie
    wiem, że na tym etapie jesrteśmy w stanie całe zycie wspólnie spedzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co będzie, nie mogę się dogadać co do imienia dla Synka :( wkurza mnie to i płakać mi się chce :(

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ