X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam corke Nadie , imie to byl spontan uslyszelismy j sasiadow i byla szybka decyzja ze nam sie podoba :) a jak synus to moj maz juz chce miec tylko glos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziilla

dla mnie to normalne imie i mialam kolezanke co sie tak nazywala, ale u nas wszyscy mowili ze Karina to sie koniom dawalo na imie, i faktycznie juz pare razy slyszalam ze tak bylo, ale dla mnie osobiscie to glupie porownanie :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    kamciaelcia
    Mąż nie miał propozycji, więc ja wybrałam kilka imion, które mi się podobały i mąż wybrał jedno :) i tak zgodnie przeszło... a teraz masakra

czyli trzeba liczyć, że opcja junior odpadnie (że inni męza zniecheca, przekonaja)
    u nas tez zadziałała zasada , ze wypisalam 13 imion meskich, które bym zniosła, mąz od razu kilka odrzucił, z czasem zostało jedno - Piotrus, a wczesniej bym w zyciu o tym imieniu nie pomyslala
    skoro z córka wam się tak udało, to spróbuj podsuwac mu inne propozycje :) wiadomo ze solidarnie z toba proponuje wypisanie swoich ulubionych :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Moja koleżanka ma córeczkę Karinkę :) znajomi i rodzina się przyzwyczają, wątpię czy w przyszłości mogą źle reagować na to imię :) spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz nie wpadl na pomusl zeby proponowac swoje imie, dla dziecka, dla mnie to bez sensu :) bo sie smieje ze byla by z nas rodzinka z usa, gdzie chlopcy maja imiona po ojcu z dopiskiem junior haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia mi się podoba. A na moją Karinkę mało kto reaguje entuzjastycznie, raczej taka konsternacja, żeby Nam nie pokazać, że się nie podoba. A rodzina to bez owijania w bawełnę krytykowała, najlepsza z tego wszystkiego była reakcja P siostry, która powiedziała "no przynajmniej ma już imię" hmm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia,Sarcia ja też miałam ten problem:-(
    Mąż sobie ubzdural Stasia (byłby już 7 w rodzinie) Ja nie lubię jestem na nie na takie starsze imiona.

Wydrukowałam listę 441x2 imion męskich wykreslilam te dziwaczne.
    Jeden zestaw sobie i mężowi miał każdy wybrać 5 imion.
    5 imion które może by dał (pod znakiem zapytania).
    Potem spisałam te wybrane i te drugie i wyszło że zgodni razem byliśmy w trzech imionami obustronnie.
    I po trzy imiona wyszły że ja chcę ale on nie chce i na odwrót.
    Teraz siedzimy i debatujemy co dziennie a kartka lerzy i patrzy na nas:-)

Kornelia85, kamciaelcia, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123
    No bo to głupota :P kolega dał synowi imię po sobie i mojemu się to spodobało :( mówię masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie była kiedyś bajka o koniu Karino i stąd skojarzenia tamtego pokolenia. No ale ja tej bajki już nie znam, co dopiero pokolenie mojej córki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04
    To zdradź swoje propozycje i propozycje męża :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula
    dlatego napisalam ze dla mnie takie porownanie kest kompletnie glupkowate :)
    najwazniejsze jest to zeby imie nie bylo osmieszajace dla dziecka, a Karinq to jest normalne imie i jak napisalas to wcale na to dziwnie nie zareagowalam tylko raczej plmyslalam ze to slodkie taki malutki robaczek pieszczotliwie nazywany przez rodzicow Karinka :)

A to co w rodzinie gadaja, olac ich. Kazdy kto urodzil dziecko mial mozliwosc wybrac imie to k wy macie takie jak sobie zyczycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się bardzo podobały imiona: Ignacy, Marcel lub Kornel, ale niestety mój mąż nie chciał nawet ich brać pod uwagę :P później proponowałam Antosia, Tymka i też zastanawiałam się nad Samuelem, ale z drugiej strony nie wiedziałam jak się to zdrabnia :)

a z imieniem Filip też mam miłe skojarzenia ;)

AJrin, inzynierka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem tylko chora na imiona typu Alanki, Tymki, Tymonki, Antosie cay Franki

bez urazy jesli akurat ktoras z was ma takie wybrane, bo nie patrzylam kto jakie wybral tylko mowie ze mi to dziala na nerwy jak slysze :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuję w szkole- mamy kilka Karinek-to super-fajne dziewczynki i nie spotkałam sie, żeby z racji imienia ktoś im dokuczał;-)

ja mam dzisiaj o 18 usg 3 trymestru- boję się ogromnie co z tym Staszkowym ukm, ostanio było już po 9mm ;/ Trzymajcie kciuki!

Magdziulla, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma jedno, córka też będzie miała jedno imię. Nie ma świętej Liwii, ale nie widzę w tym problemu, księża też nie przy chrzcie.
    Ja mam dwa imiona i więcej z tym zawracania d..y niż to warte. Pilnować, żeby wszędzie wpisali w dokumenty, bo teoretycznie z jednym są nieważne bo nie kompletne.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    My co do imienia od dawna byliśmy zgodni, ale to jak znajomi, a przede wszystkim rodzina na nie reagują zniechęca mnie trochę, bo nie chcę, żeby ona to w przyszłości odczuwała. Nie sądziłam, że coś może być z nim nie tak.
    Czy faktycznie dziwne imię dla córki - Karina, Karinka?
    Jedyne co mi przychodzi negatywnego na myśl, to ze ostatnio w internetach sie o patologicznych, młodych, wypindrzonych dziewczynach mowi Karyna.
    (Karyna i Seba ze swoim synkiem Brajankiem i córeczka Dzesika).

Moze to stad negatywne komentarze?

Ja z Kostkiem tez nie mam łatwo, ale mam to serdecznie głęboko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 10:36

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    dokładnie, każdy kto ma dwa imiona, to narzeka, że problem jak gdzieś nie wpiszą drugiego....
    A już jedna koleżanka to notorycznie musiała latać i wszelkie dokumenty zmieniać, bo zawsze zamiast Anna Marta, wpisywali jej Anna Maria :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04
    To zdradź swoje propozycje i propozycje męża :)

Lista 10 imion wybranych przez nas :
    Adrian,Damian,Bartosz,Jakub, Jarek, Michał, Paweł, Radek, Robert, Wiktor

Razem obupulnie wybraliśmy: Jakub,Jarek,Radek, Robert, Wiktor

A ja chcę wiktor albo Robert i Jarek :-)

Mąż się zgodzi na Wiktora jak mu kupie kolejnego złoma i będę się oddawać mężowi jak żona a nie współlokatorka hahahahhaha
    Oczywiście to było w zartach:-)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04
    To można powiedzieć, że problem macie rozwiązany :) a my dalej w martwym punkcie :(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze (7 klasa podstawówki) wiedziałam, ze bedzie Konstanty.
    Mimo, ze przy moim długim nazwisku nie jest to wygodne. Ale dałam rade z Magdalena to i on ogarnie długie połączenie :)
    (Nie zmieniam nazwiska na ślubie, dzieci beda mieć moje, moze M tez przejmie moje - ma problematyczne nazwisko, a ojca nie zna, wiec sentymentu nie ma).

Moze wiec Kostek na drugie dostanie po tacie ;)
    Bo kiedys, jak myślałam, ze dzieci beda miały nazwisko ojca, to syn miał mieć Jacek, po moim tatusiu :)
    Ale skoro juz nazwisko bedzie mial to Jackiem nie bedzie :)

Ale podobają mi sie tez Tymki, Antosie, Franki i Stasie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ