X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba tak zrobię, że mąż będzie musiał przysiąść i popatrzeć imiona i wypisać chociaż 3-4 które toleruje :)
    9 miesięcy noszę pod sercem i żeby nie miała nic do powiedzenia w wyborze imienia? O nie, tak to nie będzie :)

kamciaelcia, Ulfenstein, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Ale chyba tak zrobię, że mąż będzie musiał przysiąść i popatrzeć imiona i wypisać chociaż 3-4 które toleruje :)
    9 miesięcy noszę pod sercem i żeby nie miała nic do powiedzenia w wyborze imienia? O nie, tak to nie będzie :)

I to 9 niełatwych miesięcy :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Oj tak... 3 miesiące wymiotowałam dzień w dzień... czasem nawet 3 razy dziennie... wrr

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 imiona i nigdy problemu nie miałam nigdzie nawet na to uwagi nie zwracalam i synek też będzie miał 2 będzie Szymon Jan :) drugie po moich dziadkach.
    Jak byliśmy kiedyś u lekarza to była mama z kostkiem i się mojemu spodobało ale on sobie wbił ze to skrót od imienia Kosma i nie Przegadasz mu hehe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia nie daj się.
    Daj mu wybór ale musisz też ty mieć jakieś zdanie.
    Ja dalej negocjuje imię Wiktor ale mąż pyta czy znam jego warunki hahahha i tak się nabija ale jest wesoło i wiem że jak nie odpuszczę to i może wrescie wyjdę na swoim a jak nie to pozostałe imiona też mi się podobają.
    Więc będzie też ok.:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia u nas było tak, że ja wybierałam dla synka, tata dla córki. Borys mu się nie podobał, debilny dziadek cały czas gadał, jakie beznadziejne rosyjskie imię, ale olałam głupiego i postawiłam na swoim. Teraz tatuś się szczyci, że to on chcial Borysa ;)
    Dla córeczki wybrał Liwia, mi się też podoba, więc nie ma z tym problemu.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja mam 2 imiona i nigdy problemu nie miałam nigdzie nawet na to uwagi nie zwracalam i synek też będzie miał 2 będzie Szymon Jan :) drugie po moich dziadkach.
    Jak byliśmy kiedyś u lekarza to była mama z kostkiem i się mojemu spodobało ale on sobie wbił ze to skrót od imienia Kosma i nie Przegadasz mu hehe
    Dawaj maila to Ci podeśle te listę

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez dwa imiona, ale drugiego nigdzie nie podaje czy w jakis dokumentach czy cos wpisuje tylko jedno imie i drugie mam serdecznie gdzies, no i ogolem z tego tytulu nigdy prohlemow nie mialam . Moja corka te ma dwa imiona Nadia Barbara ale to bylo najwieksze glupstwo swiata dac jej drugie imie, synus dostanie tylko jedno imie Bo nazwisko dlugie tomna grzyba jeszcze pisania mu przysparzac :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki to sobie porównań z tą od haneczki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:15

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mnie się bardzo podobały imiona: Ignacy, Marcel lub Kornel, ale niestety mój mąż nie chciał nawet ich brać pod uwagę :P później proponowałam Antosia, Tymka i też zastanawiałam się nad Samuelem, ale z drugiej strony nie wiedziałam jak się to zdrabnia :)

a z imieniem Filip też mam miłe skojarzenia ;)
    LRF my wlasnie będziemy mieć Ignasia :)
    U nas był problem bo zadne inne imie meskie nie podobało sie nam. A ze pierwsze dziecko od samego poczęcia mowilismy Ignaś to po 12 tygodniach mówienia tak na naszego aniołka po smierci uznaliśmy, ze imie spalone. Na szcxescie M podjął 4 tygodnie temu męska decyzje i powiedzial, ze to imie i zadne inne wiec powrocilismy :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia ma jedno i na pewno synek też będzie miał jedno imię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego drugiego imienia nienawidzę, dzieci w szkole często się z niego śmiały, aż dziw że rodziców tak fantazja poniosła ;) mąż też czasem żartuje... ale jak sobie pomyślę że moja mama podsuwała pomysł Debory na pierwsze to jestem wdzięczna tacie, że w porę zareagował ;)

Kornelia85, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego drugiego-Elka_tez nie lubię
    ale mama opowiadała, ze na chrzcie mialo być 1 i ksiądz na Kamilę sie nie zgodził (źe nie jest świete) i Elka padło na poczekaniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja tak na pierwsze mam :P
    i przez głupie piosenki czasem mam ochotę komuś w twarz dać :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem mamy po dwa i uważamy je za zbędne, więc będzie tylko jedno u synka, chyba że ktoś chce uczcić czyjąś pamięć albo coś takiego to rozumiem, u nas Filip był jedynym imieniem męskim na które któreś z nas nie zareagowało, że nie, więc został :) Ale nigdy nie sądziłam że tak będzie miał na imię mój syn, ale pasuje do brzuchola :)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, ja tak na pierwsze mam :P
    i przez głupie piosenki czasem mam ochotę komuś w twarz dać :P

ja bardzo Elki jako dziecko nie lubiłam-inne dzieci też :)
    dopiero z czasem do niego przywyklam (poznając Elunie na studiach), ale forma podstawowa Elżbieta nadal drazni moje uszy :D
    Kamila tez nie było znane 25 lat temu...wiec dziwnie dzieci reagowały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje propozycje to: Szymon, Bartosz, Mateusz, Maciej, Dominik, Ksawery :)
    Mąż za zadanie wypisać chociaż 4 :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, a jak ktoś mi mówi Elżunia to się jakaś irytacja włącza :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia mówilam
    Elżunia nigdy :)
    a Elka to juz tylko kojarzy się z piosenką

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn (niestety dzieki tatusiowi)bedzie miec 3 imiona Adrian Henryk Zenon ufff 2 ostatnie p.o. dziadkach.mam jeszcze troche czasu na przekonanie meza ze to troche niefajny pomysl.ale jak sie nierozmysli plakac niebede :)

74700tc7xapwpc4i.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ