WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle chyba tak zrobię, że mąż będzie musiał przysiąść i popatrzeć imiona i wypisać chociaż 3-4 które toleruje
9 miesięcy noszę pod sercem i żeby nie miała nic do powiedzenia w wyborze imienia? O nie, tak to nie będziekamciaelcia, Ulfenstein, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość
-
Kornelia85 wrote:Ale chyba tak zrobię, że mąż będzie musiał przysiąść i popatrzeć imiona i wypisać chociaż 3-4 które toleruje
9 miesięcy noszę pod sercem i żeby nie miała nic do powiedzenia w wyborze imienia? O nie, tak to nie będzie
I to 9 niełatwych miesięcy -
nick nieaktualny
-
Ja mam 2 imiona i nigdy problemu nie miałam nigdzie nawet na to uwagi nie zwracalam i synek też będzie miał 2 będzie Szymon Jan
drugie po moich dziadkach.
Jak byliśmy kiedyś u lekarza to była mama z kostkiem i się mojemu spodobało ale on sobie wbił ze to skrót od imienia Kosma i nie Przegadasz mu hehe
-
nick nieaktualnyKornelia nie daj się.
Daj mu wybór ale musisz też ty mieć jakieś zdanie.
Ja dalej negocjuje imię Wiktor ale mąż pyta czy znam jego warunki hahahha i tak się nabija ale jest wesoło i wiem że jak nie odpuszczę to i może wrescie wyjdę na swoim a jak nie to pozostałe imiona też mi się podobają.
Więc będzie też ok.
-
Kornelia u nas było tak, że ja wybierałam dla synka, tata dla córki. Borys mu się nie podobał, debilny dziadek cały czas gadał, jakie beznadziejne rosyjskie imię, ale olałam głupiego i postawiłam na swoim. Teraz tatuś się szczyci, że to on chcial Borysa
Dla córeczki wybrał Liwia, mi się też podoba, więc nie ma z tym problemu. -
Skali89 wrote:Ja mam 2 imiona i nigdy problemu nie miałam nigdzie nawet na to uwagi nie zwracalam i synek też będzie miał 2 będzie Szymon Jan
drugie po moich dziadkach.
Jak byliśmy kiedyś u lekarza to była mama z kostkiem i się mojemu spodobało ale on sobie wbił ze to skrót od imienia Kosma i nie Przegadasz mu hehe -
nick nieaktualnyJa mam tez dwa imiona, ale drugiego nigdzie nie podaje czy w jakis dokumentach czy cos wpisuje tylko jedno imie i drugie mam serdecznie gdzies, no i ogolem z tego tytulu nigdy prohlemow nie mialam . Moja corka te ma dwa imiona Nadia Barbara ale to bylo najwieksze glupstwo swiata dac jej drugie imie, synus dostanie tylko jedno imie Bo nazwisko dlugie tomna grzyba jeszcze pisania mu przysparzac
-
Little Red Fox wrote:mnie się bardzo podobały imiona: Ignacy, Marcel lub Kornel, ale niestety mój mąż nie chciał nawet ich brać pod uwagę
później proponowałam Antosia, Tymka i też zastanawiałam się nad Samuelem, ale z drugiej strony nie wiedziałam jak się to zdrabnia
a z imieniem Filip też mam miłe skojarzenia
U nas był problem bo zadne inne imie meskie nie podobało sie nam. A ze pierwsze dziecko od samego poczęcia mowilismy Ignaś to po 12 tygodniach mówienia tak na naszego aniołka po smierci uznaliśmy, ze imie spalone. Na szcxescie M podjął 4 tygodnie temu męska decyzje i powiedzial, ze to imie i zadne inne wiec powrocilismy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja swojego drugiego imienia nienawidzę, dzieci w szkole często się z niego śmiały, aż dziw że rodziców tak fantazja poniosła
mąż też czasem żartuje... ale jak sobie pomyślę że moja mama podsuwała pomysł Debory na pierwsze to jestem wdzięczna tacie, że w porę zareagował
Kornelia85, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
my z mężem mamy po dwa i uważamy je za zbędne, więc będzie tylko jedno u synka, chyba że ktoś chce uczcić czyjąś pamięć albo coś takiego to rozumiem, u nas Filip był jedynym imieniem męskim na które któreś z nas nie zareagowało, że nie, więc został
Ale nigdy nie sądziłam że tak będzie miał na imię mój syn, ale pasuje do brzuchola
Kornelia85 lubi tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:kamcia, ja tak na pierwsze mam
i przez głupie piosenki czasem mam ochotę komuś w twarz dać
ja bardzo Elki jako dziecko nie lubiłam-inne dzieci też
dopiero z czasem do niego przywyklam (poznając Elunie na studiach), ale forma podstawowa Elżbieta nadal drazni moje uszy
Kamila tez nie było znane 25 lat temu...wiec dziwnie dzieci reagowały -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny