X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, to oglądając cos w tv zobaczyłam Marcel i zapytałam mojego M., czy mu sie podoba. Odpowiedział ze tak i tym sposobem nasz bobo, od dłuższego czasu jest Marcelkiem. I wydaje mi sie, ze az tak duzo Marcelow nie ma? Np. u nas na forum, tylko mój dzidziuś to Marcel z tego co kojarze? :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie ukrywam ze brzusio wydaje mi sie twardawy szczególnie jak chodzę. Do tego jeszcze czuje taki nacisk w kroczu przy chodzeniu :/ Zobaczymy co ginka dzisiaj powie... Mam wrażenie ze za dużo latam ale juz sobie obiecałam ze w przyszłym tyg jade do rodziców na działkę i się byczę ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kontrole ide jutro. Zobacze co tam sie u mnie dzieje, ale jestem w strachu ze znowu będzie szpital. Zobaczymy... dam znać

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Co do imion, to oglądając cos w tv zobaczyłam Marcel i zapytałam mojego M., czy mu sie podoba. Odpowiedział ze tak i tym sposobem nasz bobo, od dłuższego czasu jest Marcelkiem. I wydaje mi sie, ze az tak duzo Marcelow nie ma? Np. u nas na forum, tylko mój dzidziuś to Marcel z tego co kojarze? :)
    A ja znam jednego! Ma 3 latka, jest śliczny, mądry i baaaardzo grzeczny!

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli idzie o imiona.
    Jakoś tak samo u nas wychodzi. Córka jest Milena Anna, syn będzie Karol. Tak po prostu. Bez jakiegoś spierania się. Mąż długo chciał Huberta, ale ja bardzo nie lubię tego imienia i mnie nie zmuszał

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Na kontrole ide jutro. Zobacze co tam sie u mnie dzieje, ale jestem w strachu ze znowu będzie szpital. Zobaczymy... dam znać
    To będziemy jutro razem przeżywać. O której masz wizytę?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:

tez mi sie to imię podobało
    w rodzinie (bracia dziadka) własnie takie ciekawe imiona mieli
    a okazało sie , ze pietro wyzej mały tak ma na imię (a miał być Kubuś), zatem nie małpujemy :D bo jak naszej Emilce imię wybralismy, to wtedy wyszło, ze oni tez emilkę maja :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A ja znam jednego! Ma 3 latka, jest śliczny, mądry i baaaardzo grzeczny!
    To mam nadzieje, ze mój Marcelek tez bedzie grzeczny i mądry :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    zwazajac na to, ze Emilki to małe rozrabiaki, to Marcelek z góry jest duzo grzeczniejszy od siostrzyczki :)

a ja juz robię drugie pranie Piotrusiowe, bo w sumie sie uzbierało :) będę miała co prasować :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm mnie sie wydaje ze prawnie mozna nadac tylko 2 imiona dziecku... 3 to ja watpie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kończę smażyć naleśniki - zachciało mi się zapiekanych :D
    z pieczarkami, szynką i czerwoną papryką, sos pomidorowy i ser żółty :D

a naczynia chyba mężowi zostawię do mycia ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naleśniki sa na mojej liście wyprawkowej do szpitala (obok konfitury truskawkowej z biedronki)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    To będziemy jutro razem przeżywać. O której masz wizytę?
    O 7 rano. Nim wstaniecie to Wam napiszę :)
    Dzięki wszystkim za takie wsparcie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    O 7 rano. Nim wstaniecie to Wam napiszę :)
    Dzięki wszystkim za takie wsparcie <3

to trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze. :) ja dopiero 12.30 :(

Sabina lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb7e8c3b065.jpg

A to poranna gimnastyka Szymona.

Pysiaczek89, mmargol, kamciaelcia, żabka04, Lusia8998, violett, AJrin, _izunia_ lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka fajnie, że u Ciebie obeszło się bez bólu i tabletek :)

Ja dopiero wróciłam do domu, siedziałam na fotelu u dentysty ponad godzinę! Nie wiadomo co z tym cholernym kanałowym, poszedł nawet mikroskop w ruch i coś niby było widać, że może czwarty kanał, ale potem już to zanikło więc nie wiadomo. Dwa kanały były ok i już wypełnione na stałe, z tym kolejnym mam czasowe wypełnienie i zobaczymy za tydzień. Oby gorzej nie było.. bo jak czwarty kanał będzie to kongo, bo nie widać i nie ma się jak dostać. Położyć całkiem mnie się też już nie da więc będzie jazda. Zrobiłyśmy też zdjęcie, by zobaczyć i niby coś, a jednak nic..więc nie wiadomo. Zagadka z zębem :/
    Zakładane miałam plastikowe coś na buzię, by te płyny mi nie wpadały, pierwszy raz i czułam się jak hannibal :P

Potem poszłam reklamować tą przeterminowaną nitkę i bez problemu, weszłam do Auchan po coś do chlebka, ledwo wróciłam.. kupiłam chleb truskawki i wodę gazową, a ekspedienta do mnie "w ciąży i gazowana?", nie kur... nie wolno nawet wody gazowanej, to takie dziwne.. poza tym chyba nie muszę wszystkiego brać dla siebie, nie? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, co za baba ;D dobrze że u mnie nikt nic nie komentuje, żadnych chipsów, czekolad i innych słodyczy ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    ja pije tylko gazowana ;)

było trzeba powiedziec ze ta woda to na zapojkę do niegazowanej ognistej ;)

Little Red Fox, bbeczka91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Sabina, a co mowi lekarz? Sprawdza na biezaca stan szyjki?
    Bo ja mialam problemt z szyjka, pozniej juz sie poprawilo i w poniedzialek uslyszalam, ze jest ok. A potem nagle zaczal mnie bolec brzuch na dole i tez macica mi sie stawia, ale tak dziwnie, bo chwilowo, a potem brzuszek miekki.
    Lekarz na wizycie mowil, ze jak sie nie skraca bardziej szyjka i nic nie widac niepokojacego na usg, to bardziej wina ucisku dziecka na narzady lub rozrastania macicy.
    Mnie to niepokoi, bo tak nie mialam nawet przy skracajacej szyjce, ale wiem, ze nie ma co panikowac, bo niedawno wszystko mialam kontrolowane.
    Moze u Ciebie tez bol ma dodatkowa przyczyne?
    Trzymam kciuki, zeby sie uspokoilo!
    Tak bym chciała żebyś miała rację! Ze to moja głowa zaczyna szwankowac nie macica :D

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tak bym chciała żebyś miała rację! Ze to moja głowa zaczyna szwankowac nie macica :D
    Sabina ja mimo tego, ze mam szew czasami odczuwam kłucia w pochwie i czasami tez brzuszek twardnieje. Staram sie nie panikować, tylko grzecznie czekam do wizyty, ktora musze jakoś ogarnąć w przyszłym tygodniu, a miejsc brak do mojej gin, przyjmuje w lux medzie i cały czas śledzę, czy cos sie zwolni na przyszły tydzien... Bo ten szew musze co dwa tygodnie kontrolować....
    Zobaczysz Sabina bedzie dobrze. Wierze w nasze szyjki.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ