X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten luxmed to u mnie ostatnio porażka, terminy jak za komuny, a niby prywatne :/ dobrze, że tam ciąży nie mogę prowadzić, bo chyba bym nie dała rady wbić się na wizyty nawet co 3 tyg.
    Chodzę tam tylko dodatkowo i tak jak Ty Pysiaczku codziennie poluję na jakieś wolne terminy.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ten luxmed to u mnie ostatnio porażka, terminy jak za komuny, a niby prywatne :/ dobrze, że tam ciąży nie mogę prowadzić, bo chyba bym nie dała rady wbić się na wizyty nawet co 3 tyg.
    Chodzę tam tylko dodatkowo i tak jak Ty Pysiaczku codziennie poluję na jakieś wolne terminy.
    No ja musze upolować jakichs termin, bo ta szyjka to jednak ważna jest. A jak mi sie nie uda, to moja gin przyjmuje tez prywatnie i najwyżej pójdę prywatnie, tylko wiadomo bede musiała wybulić 120 zl, no ale jak mi sie nie uda upolować to trudno. Bobo najważniejsze :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na swój medicover nie mam co narzekać, bo na konsultacje u neurologa i okulisty dostałam się z dnia na dzień :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia zgadza się można max 2 imiona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Enel medzie ludzie odwoluja wizyty rano kiedy lekarz przyjmuje. Ja więc przeważnie sprawdzam wieczór przed albo właśnie wczesnym rankiem i przeważnie coś się trafi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poza ginekolog, do innych specjalistów nie ma problemu ;) choć na krew ostatnio też są takie kolosalne kolejki :/

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    W lux medzie tez wlasnie wczesnym rankiem czasami sie zdarzają wolne terminy. Na ten tydzien byly, a mi zależy na przyszłym. Mam nadzijeje, ze cos upoluje.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec tygodnia ide na krew i bede sie wpychać jeżeli bedzie duzo osob, bo ja sobie czekac nie mogę. I tak bede musiała tam dojechać i wiadomo z auta dojść. Juz widze jak starsze kobity sie faflunia :P haha

Lusia8998 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się objadłam, teraz przydałoby się trochę posprzątać :P
    pooglądałam rzeczy maluszkowe i kusi żeby coś dokupić, zastanawiam się nad pieluszkami bambusowymi, bo tak zachwalają w szkole rodzenia, na pewno tetry mam mało i coś z flanelki zamówię. A czy któraś używała butelek dr browns? (chyba tak się to pisze)

i pytanie z innej beczki..
    czy tylko mi youtube dzisiaj muli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o bambusowych, np. żeby do wózeczka były :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek też idę pod koniec tygodnia na badania krwi, zawsze jest mnóstwo ludzi a ja grzecznie czekam, teraz i brzuch większy i samopoczucie gorsze by stać w kolejce :P

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam pieluszkę bambusową w pączki (donaty), a że na swojego męża mówię "Pączek" to chyba taką kupię :D

Lusia8998, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czekają dwa koszyki. W gemini na 350zl i na Allegro na 250zl.
    I to juz bedzie wszystko. Łącznie z pierwszymi pieluchami i tymi wszystkimi ohydnosciami dla mnie.

Zostaje materac, chyba pianka kokos.
    I rzeczy, których nie jesteśmy pewni czy chcemy (lub czy sie przydadzą), np wanienka, sterylizator i suszarka do butelek, laktator,

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, wanienkę też musimy kupić, tylko gdzie ja to wszystko pomieszczę?

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się ja popołudniową kawką :) Zaraz po lecę robić obiad.

Dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę bo mam swojego Robaka codziennie wieczorm w domu !! Rozstał się z tą nieszczasną firmą, zabrał cały sprzęt i pracuje na miejscu. Dawno tak nie było ba nawet bardzo dawno bo w tamtym roku żebym wstawała codziennie rano i robiła kawkę i kanapeczki do pracy :)

Napisałyście się o tych imionach u nas nie wiem jakim cudem ale jak od razu do brzucha mówiłam Malwina jak tylko zobaczyłam 2 kreski na teście :) I chyba tak już zostanie bo wszyscy mówią tak do brzucha - będzie miała imię po cioci z USA :)

A propozycje były takie dziewczynka: Roksana ( od razu byłam na nie) Julita, Jowita a chłopiec Radek albo Bartuś ( sąsiedzi mają :()

U mnie już 7 miesiąc O_o o zgrozo jak ten czas szybko leci !!! Oby w piątek na usg wszystko było dobrze. Zapowiadają u nas ponad 30 stopni ciepła a ja muszę rano na glukozę w końcu iść :( Całe szczęście że Robak jest pod ręką jak bym mdlała to ma zaledwie 500 metrów do mnie z budowy i mnie uratuje :)

Czy to możliwe że NFZ nie wypłacił 2 miesiące kasy dla mojego lekarza za nieprywatne pacjentki ? Bo 16 tak położna mówiła i że wizyty nas ciężarnych są tylko w środy i piątki bo tak się dyrektor placówki zgodził. Dzisiaj moja kuzynka dzwoniła umówić się na wizytę po porodową i bez problemu dostała się na pierwszą połowę lipca.
    Teraz u nas zacznie się dziać ja ostatnie 3 miesiące do porodu, jutro przylatuje kuzynka z Niemiec, za tydzień we wtorek moja mama z bratem z Anglii później 17 lipca siostra Robaka z rodzinką :) Będę w końcu miała zajęcie i dużo ludzi przy sobie bo puki co to siedziałam sama jak palec w domu i już mnie to na prawdę dobijało.

Śliczne macie te brzuszki na zdjęciach !! Mój dzisiaj mierzony ma tylko 108 cm w najbardziej wystającym miejscu pod pępkiem. I dalej nie wygląda "chyba" na początek 7 miesiąca

Dopiłam kawę lecę obiadek szykować bo chłop dzisiaj wcześniej w domku ma być :) buziaki i pozdrowienia dużo zdrówka dla "chorujących" i powodzenia na wizytach.

dev269pps__.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze musze sporo rzeczy kupic i to tych najdroższych jak wozek, mebelki, wanienka i te wszystkie gadżety typu butelki, smoczki, pieluchy itp. W lipcu ruszamy z meblami i wózkiem :D juz sie doczekać nie mogę :) hihihi

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na sam koniec sobie apteczkę zostawiłam, zaczęłam od bardziej przyjemnych rzeczy, zwłaszcza że wkrótce będzie ciężko mi ganiać po lumpeksach w poszukiwaniu ubranek :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    znalazłam pieluszkę bambusową w pączki (donaty), a że na swojego męża mówię "Pączek" to chyba taką kupię :D
    Kupiłam taką dla małej :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az zmierzyłam swoj brzuch z ciekawości.
    93cm. I w sumie sie cieszę ;)
    I to wystrzelił w zeszłym tygodniu ;) w koncu mam piłeczkę :)

Ubranek tyle dostalismy, ze nie kupiłam ani jednej sztuki.
    Wózek l, łóżeczko, bujaczki, fotelik. Wszystko odziedziczone.
    A ciężkie sie jarac zakupami podkładów poporodowych i majtek z siatki :/
    No ale trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:45

Pysiaczek89, Lusia8998, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w poczekalni do gina... Jeden plus problemów z zębami - nie przytyłam ani grama ;) aż położna na mnie dziwnie spojrzała ;) gorzej ze podbrzusze coraz mocniej czuję :( ciekawe co to...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ