X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten luxmed to u mnie ostatnio porażka, terminy jak za komuny, a niby prywatne :/ dobrze, że tam ciąży nie mogę prowadzić, bo chyba bym nie dała rady wbić się na wizyty nawet co 3 tyg.
    Chodzę tam tylko dodatkowo i tak jak Ty Pysiaczku codziennie poluję na jakieś wolne terminy.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ten luxmed to u mnie ostatnio porażka, terminy jak za komuny, a niby prywatne :/ dobrze, że tam ciąży nie mogę prowadzić, bo chyba bym nie dała rady wbić się na wizyty nawet co 3 tyg.
    Chodzę tam tylko dodatkowo i tak jak Ty Pysiaczku codziennie poluję na jakieś wolne terminy.
    No ja musze upolować jakichs termin, bo ta szyjka to jednak ważna jest. A jak mi sie nie uda, to moja gin przyjmuje tez prywatnie i najwyżej pójdę prywatnie, tylko wiadomo bede musiała wybulić 120 zl, no ale jak mi sie nie uda upolować to trudno. Bobo najważniejsze :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na swój medicover nie mam co narzekać, bo na konsultacje u neurologa i okulisty dostałam się z dnia na dzień :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia zgadza się można max 2 imiona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Enel medzie ludzie odwoluja wizyty rano kiedy lekarz przyjmuje. Ja więc przeważnie sprawdzam wieczór przed albo właśnie wczesnym rankiem i przeważnie coś się trafi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poza ginekolog, do innych specjalistów nie ma problemu ;) choć na krew ostatnio też są takie kolosalne kolejki :/

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    W lux medzie tez wlasnie wczesnym rankiem czasami sie zdarzają wolne terminy. Na ten tydzien byly, a mi zależy na przyszłym. Mam nadzijeje, ze cos upoluje.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec tygodnia ide na krew i bede sie wpychać jeżeli bedzie duzo osob, bo ja sobie czekac nie mogę. I tak bede musiała tam dojechać i wiadomo z auta dojść. Juz widze jak starsze kobity sie faflunia :P haha

Lusia8998 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się objadłam, teraz przydałoby się trochę posprzątać :P
    pooglądałam rzeczy maluszkowe i kusi żeby coś dokupić, zastanawiam się nad pieluszkami bambusowymi, bo tak zachwalają w szkole rodzenia, na pewno tetry mam mało i coś z flanelki zamówię. A czy któraś używała butelek dr browns? (chyba tak się to pisze)

i pytanie z innej beczki..
    czy tylko mi youtube dzisiaj muli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o bambusowych, np. żeby do wózeczka były :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek też idę pod koniec tygodnia na badania krwi, zawsze jest mnóstwo ludzi a ja grzecznie czekam, teraz i brzuch większy i samopoczucie gorsze by stać w kolejce :P

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam pieluszkę bambusową w pączki (donaty), a że na swojego męża mówię "Pączek" to chyba taką kupię :D

Lusia8998, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czekają dwa koszyki. W gemini na 350zl i na Allegro na 250zl.
    I to juz bedzie wszystko. Łącznie z pierwszymi pieluchami i tymi wszystkimi ohydnosciami dla mnie.

Zostaje materac, chyba pianka kokos.
    I rzeczy, których nie jesteśmy pewni czy chcemy (lub czy sie przydadzą), np wanienka, sterylizator i suszarka do butelek, laktator,

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, wanienkę też musimy kupić, tylko gdzie ja to wszystko pomieszczę?

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się ja popołudniową kawką :) Zaraz po lecę robić obiad.

Dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę bo mam swojego Robaka codziennie wieczorm w domu !! Rozstał się z tą nieszczasną firmą, zabrał cały sprzęt i pracuje na miejscu. Dawno tak nie było ba nawet bardzo dawno bo w tamtym roku żebym wstawała codziennie rano i robiła kawkę i kanapeczki do pracy :)

Napisałyście się o tych imionach u nas nie wiem jakim cudem ale jak od razu do brzucha mówiłam Malwina jak tylko zobaczyłam 2 kreski na teście :) I chyba tak już zostanie bo wszyscy mówią tak do brzucha - będzie miała imię po cioci z USA :)

A propozycje były takie dziewczynka: Roksana ( od razu byłam na nie) Julita, Jowita a chłopiec Radek albo Bartuś ( sąsiedzi mają :()

U mnie już 7 miesiąc O_o o zgrozo jak ten czas szybko leci !!! Oby w piątek na usg wszystko było dobrze. Zapowiadają u nas ponad 30 stopni ciepła a ja muszę rano na glukozę w końcu iść :( Całe szczęście że Robak jest pod ręką jak bym mdlała to ma zaledwie 500 metrów do mnie z budowy i mnie uratuje :)

Czy to możliwe że NFZ nie wypłacił 2 miesiące kasy dla mojego lekarza za nieprywatne pacjentki ? Bo 16 tak położna mówiła i że wizyty nas ciężarnych są tylko w środy i piątki bo tak się dyrektor placówki zgodził. Dzisiaj moja kuzynka dzwoniła umówić się na wizytę po porodową i bez problemu dostała się na pierwszą połowę lipca.
    Teraz u nas zacznie się dziać ja ostatnie 3 miesiące do porodu, jutro przylatuje kuzynka z Niemiec, za tydzień we wtorek moja mama z bratem z Anglii później 17 lipca siostra Robaka z rodzinką :) Będę w końcu miała zajęcie i dużo ludzi przy sobie bo puki co to siedziałam sama jak palec w domu i już mnie to na prawdę dobijało.

Śliczne macie te brzuszki na zdjęciach !! Mój dzisiaj mierzony ma tylko 108 cm w najbardziej wystającym miejscu pod pępkiem. I dalej nie wygląda "chyba" na początek 7 miesiąca

Dopiłam kawę lecę obiadek szykować bo chłop dzisiaj wcześniej w domku ma być :) buziaki i pozdrowienia dużo zdrówka dla "chorujących" i powodzenia na wizytach.

dev269pps__.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze musze sporo rzeczy kupic i to tych najdroższych jak wozek, mebelki, wanienka i te wszystkie gadżety typu butelki, smoczki, pieluchy itp. W lipcu ruszamy z meblami i wózkiem :D juz sie doczekać nie mogę :) hihihi

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na sam koniec sobie apteczkę zostawiłam, zaczęłam od bardziej przyjemnych rzeczy, zwłaszcza że wkrótce będzie ciężko mi ganiać po lumpeksach w poszukiwaniu ubranek :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    znalazłam pieluszkę bambusową w pączki (donaty), a że na swojego męża mówię "Pączek" to chyba taką kupię :D
    Kupiłam taką dla małej :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az zmierzyłam swoj brzuch z ciekawości.
    93cm. I w sumie sie cieszę ;)
    I to wystrzelił w zeszłym tygodniu ;) w koncu mam piłeczkę :)

Ubranek tyle dostalismy, ze nie kupiłam ani jednej sztuki.
    Wózek l, łóżeczko, bujaczki, fotelik. Wszystko odziedziczone.
    A ciężkie sie jarac zakupami podkładów poporodowych i majtek z siatki :/
    No ale trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:45

Pysiaczek89, Lusia8998, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w poczekalni do gina... Jeden plus problemów z zębami - nie przytyłam ani grama ;) aż położna na mnie dziwnie spojrzała ;) gorzej ze podbrzusze coraz mocniej czuję :( ciekawe co to...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ