X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zjadlabym pizze. ..ostatnio jadłam w 6-7tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam do domu! Upał, skwar i gorąc niemiłosierny, nie ma w ogóle ruchu powietrza, wszystko stoi.. ciekło mi po całym ciele, zrobiły mi się odciski na stopach, obtarło mi nogi w spódnicy. Koszmar.
    Padam.. zrobiliśmy zakupy, by jutro nie jeździć, a skoczymy z rana nad morze, gdzieś na otwarte gdzie chłodniej!

Moje córeczki dobrze, mają już po ok. 993g i 963g. Pytałam czy nie są za małe, to mówiła, że są małe ale mieszczą się wciąż w granicy normy dla ciąży pojedynczej, choć są na tej niskiej granicy.
    Szyjka też dobrze, podpatrzyłam w dokumentach i ostatnio miałam 36mm.

martta, kamciaelcia, Pysiaczek89, żabka04, mmargol, Anulka01, Madziuuuula, marta258, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Piotrus z Antkiem beda rozmawiac o smaku mleka i nowych zabawkach :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jaki upal. Zaraz Was ponadrabiam, bo caly dzien latalam, mam w weekend gosci i duzo roboty.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Wtedy juz owocki będą mogli podjeść :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy ze szkoły rodzenia, dostaliśmy znowu tyle próbek że nie wiem co z tym zrobić, tak samo z ulotkami, które mam już w podwójnej lub potrójnej ilości, a mój mąż uparł się to gromadzić :P na pewno przydadzą się pieluszki, mała butelka do karmienia, smoczek, a biała czapeczka chyba na chrzest, bo jakaś taka elegancka się wydaje :D

dzisiaj kąpaliśmy dzieci i przewijaliśmy, więc całkiem zabawnie gdyby nie sztywność głównego bohatera :P

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Właśnie przez tę sztywność małego bohatera ta kąpiel nie była straszna :D
    U mnie aż tak bogato na szkole rodzenia nie bylo. Wszystko się przyda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sophia
    Też myślę że tłuszczyk robi u mnie swoje ;)
    to źle myślisz, ja byłam pewna w pierszej ciąży, że nie czułam ruchów przez mega wagę, a teraz jestem zdziwiona bo waga w zasadzie ta sama a młoda tańcuje od rana do wieczora i nie da się tego nie zauważyć.
    Ja bardziej obstawiam, że to kwestia ułożenia dziecka. Być może syn był przyklejony do kręgosłupa, a młoda widzi światło przez pępek to się próbuję przedostać.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na szkole, Nam też często dają jakieś gratisy, zwykle związane z tematem zajęć. Dziś dostaliśmy pomadki nawilżające (położne twierdzą, że to must have podczas porodu) i herbatkę z liści malin (do picia przed porodem).

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakbym nie miała wiatraka chyba bym się udusiła a nogi okropnie bolą codziennie na wieczór macie jakieś sposoby na to?

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia
    Też ostatnio obstawialam ułożenie właśnie pleckami :) ale ja nie mam nawet pojęcia jak maly jest ułożony. ..kiepska jestem w określaniu tego :D z córką dupka była na dole i łożysko silnie naciskalo mi na lewe zebra a głowa na prawe. Kopniaki nie wyczuwalne :D hihi i wtedy ważyłam o 1 kg więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 21:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pooglądajcie sobie jak neonatolodzy badają noworodki. Wyciągają z brzucha i trzymają za kark jak małe koty. Trochę tylko pupę przytrzymują. Pamiętam jak panikowałam przed kąpielą dziecka. Trzeba się przemóc i wychodzi, ze to nic strasznego. Choć ja pamiętam, że kąpiele ogarniał mój mąż a ja tylko zdjęcia robiłam.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż trzymał ja mylam :D sama maleństwa nie wykapalam :D
    Może rzeczywiście zapisze się do szkoły rodzenia :D pani Asia się zdziwi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powoli nie wiem gdzie chować te rzeczy :P
    mój mąż jak dostałam pierwszego pampersa to od razu zrobił test chłonności - mamy jeszcze kilka próbek dady i jedne premium care to będzie na wszelki wypadek gdyby zabrakło, w próbkach proszków i mleczkach loveli zrobię pierwsze pranie ;) tylko co ja zrobię z johnsonem, do którego nie jestem przekonana?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,dopiero przeczytalam, nie udalo mi sie odtworzyc filmiku, ale i tak nie wiem co powiedziec...
    Wasza Emilka na pewno czuwa nad Wami, a energie musiala wziac po swojej dzielnej mamie ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sophia
    Też ostatnio obstawialam ułożenie właśnie pleckami :) ale ja nie mam nawet pojęcia jak maly jest ułożony. ..kiepska jestem w określaniu tego :D z córką dupka była na dole i łożysko silnie naciskalo mi na lewe zebra a głowa na prawe. Kopniaki nie wyczuwalne :D hihi i wtedy ważyłam o 1 kg więcej :)
    To się nie rządzi żadnymi zasadami.
    W pierszej ciąży nie wiem gdzie miałam łożysko no ale gdzieś pewnie miałam, a teraz mi lekarz od razu powiedział, że mogę gorzej czuć ruchy bo łożysko na przedniej ścianie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boje wszystkiego: kapieli, przewijania, przenoszenia... a jednoczesnie nie moge sie doczekac :)
    Mowia, ze wlacza sie instynkt i wszystko przychodzi samo, ale poki nie przyjdzie to i tak bede sie stresowac.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia
    Łożysko było u mnie na przedniej ścianie ale pod lewymi zebrami czułam twarde, okrągłe i wielkie. A lekarz zalaczyl usg i wyszło ze to łożysko a głowa z drugiej str pod prawymi zebrami. Nogi pewnie wypychaly łożysko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej slabo czuje. Tzn. Sa dni ze wariuje az jestwm zmeczona, ale np. Dzis malo co... Cos tam sie ruszy ale to nie to co bym chciala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jutro jeszcze czeka pobieranie krwi na czczo, chyba wyciągnę po tym wszystkim męża na śniadanie do maca, bo już chodzi za mną ten muffin :P

‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ