X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zjadlabym pizze. ..ostatnio jadłam w 6-7tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam do domu! Upał, skwar i gorąc niemiłosierny, nie ma w ogóle ruchu powietrza, wszystko stoi.. ciekło mi po całym ciele, zrobiły mi się odciski na stopach, obtarło mi nogi w spódnicy. Koszmar.
    Padam.. zrobiliśmy zakupy, by jutro nie jeździć, a skoczymy z rana nad morze, gdzieś na otwarte gdzie chłodniej!

Moje córeczki dobrze, mają już po ok. 993g i 963g. Pytałam czy nie są za małe, to mówiła, że są małe ale mieszczą się wciąż w granicy normy dla ciąży pojedynczej, choć są na tej niskiej granicy.
    Szyjka też dobrze, podpatrzyłam w dokumentach i ostatnio miałam 36mm.

martta, kamciaelcia, Pysiaczek89, żabka04, mmargol, Anulka01, Madziuuuula, marta258, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Piotrus z Antkiem beda rozmawiac o smaku mleka i nowych zabawkach :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jaki upal. Zaraz Was ponadrabiam, bo caly dzien latalam, mam w weekend gosci i duzo roboty.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Wtedy juz owocki będą mogli podjeść :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy ze szkoły rodzenia, dostaliśmy znowu tyle próbek że nie wiem co z tym zrobić, tak samo z ulotkami, które mam już w podwójnej lub potrójnej ilości, a mój mąż uparł się to gromadzić :P na pewno przydadzą się pieluszki, mała butelka do karmienia, smoczek, a biała czapeczka chyba na chrzest, bo jakaś taka elegancka się wydaje :D

dzisiaj kąpaliśmy dzieci i przewijaliśmy, więc całkiem zabawnie gdyby nie sztywność głównego bohatera :P

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Właśnie przez tę sztywność małego bohatera ta kąpiel nie była straszna :D
    U mnie aż tak bogato na szkole rodzenia nie bylo. Wszystko się przyda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sophia
    Też myślę że tłuszczyk robi u mnie swoje ;)
    to źle myślisz, ja byłam pewna w pierszej ciąży, że nie czułam ruchów przez mega wagę, a teraz jestem zdziwiona bo waga w zasadzie ta sama a młoda tańcuje od rana do wieczora i nie da się tego nie zauważyć.
    Ja bardziej obstawiam, że to kwestia ułożenia dziecka. Być może syn był przyklejony do kręgosłupa, a młoda widzi światło przez pępek to się próbuję przedostać.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na szkole, Nam też często dają jakieś gratisy, zwykle związane z tematem zajęć. Dziś dostaliśmy pomadki nawilżające (położne twierdzą, że to must have podczas porodu) i herbatkę z liści malin (do picia przed porodem).

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakbym nie miała wiatraka chyba bym się udusiła a nogi okropnie bolą codziennie na wieczór macie jakieś sposoby na to?

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia
    Też ostatnio obstawialam ułożenie właśnie pleckami :) ale ja nie mam nawet pojęcia jak maly jest ułożony. ..kiepska jestem w określaniu tego :D z córką dupka była na dole i łożysko silnie naciskalo mi na lewe zebra a głowa na prawe. Kopniaki nie wyczuwalne :D hihi i wtedy ważyłam o 1 kg więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 21:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pooglądajcie sobie jak neonatolodzy badają noworodki. Wyciągają z brzucha i trzymają za kark jak małe koty. Trochę tylko pupę przytrzymują. Pamiętam jak panikowałam przed kąpielą dziecka. Trzeba się przemóc i wychodzi, ze to nic strasznego. Choć ja pamiętam, że kąpiele ogarniał mój mąż a ja tylko zdjęcia robiłam.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż trzymał ja mylam :D sama maleństwa nie wykapalam :D
    Może rzeczywiście zapisze się do szkoły rodzenia :D pani Asia się zdziwi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powoli nie wiem gdzie chować te rzeczy :P
    mój mąż jak dostałam pierwszego pampersa to od razu zrobił test chłonności - mamy jeszcze kilka próbek dady i jedne premium care to będzie na wszelki wypadek gdyby zabrakło, w próbkach proszków i mleczkach loveli zrobię pierwsze pranie ;) tylko co ja zrobię z johnsonem, do którego nie jestem przekonana?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,dopiero przeczytalam, nie udalo mi sie odtworzyc filmiku, ale i tak nie wiem co powiedziec...
    Wasza Emilka na pewno czuwa nad Wami, a energie musiala wziac po swojej dzielnej mamie ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sophia
    Też ostatnio obstawialam ułożenie właśnie pleckami :) ale ja nie mam nawet pojęcia jak maly jest ułożony. ..kiepska jestem w określaniu tego :D z córką dupka była na dole i łożysko silnie naciskalo mi na lewe zebra a głowa na prawe. Kopniaki nie wyczuwalne :D hihi i wtedy ważyłam o 1 kg więcej :)
    To się nie rządzi żadnymi zasadami.
    W pierszej ciąży nie wiem gdzie miałam łożysko no ale gdzieś pewnie miałam, a teraz mi lekarz od razu powiedział, że mogę gorzej czuć ruchy bo łożysko na przedniej ścianie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boje wszystkiego: kapieli, przewijania, przenoszenia... a jednoczesnie nie moge sie doczekac :)
    Mowia, ze wlacza sie instynkt i wszystko przychodzi samo, ale poki nie przyjdzie to i tak bede sie stresowac.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia
    Łożysko było u mnie na przedniej ścianie ale pod lewymi zebrami czułam twarde, okrągłe i wielkie. A lekarz zalaczyl usg i wyszło ze to łożysko a głowa z drugiej str pod prawymi zebrami. Nogi pewnie wypychaly łożysko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej slabo czuje. Tzn. Sa dni ze wariuje az jestwm zmeczona, ale np. Dzis malo co... Cos tam sie ruszy ale to nie to co bym chciala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jutro jeszcze czeka pobieranie krwi na czczo, chyba wyciągnę po tym wszystkim męża na śniadanie do maca, bo już chodzi za mną ten muffin :P

‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ