X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas chyba też nikt nie myje, dopiero jak jest pionizacja każą z mężem pod prysznic iść, trochę mnie przeraża że do tego czasu będę brudna leżeć w łóżku :/
    To tylko 6 godzin, uwierz że szybko miną. U mnie pod prysznic weszła pielegniarka tam wyjęła cewnik i spytała czy dam radę sama, w prysznicu było siedzisko w razie WU a obok stał mąż.

Tylko pamiętajcie po CC nie podnoście głowy do góry.. jak najdłużej

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    to takie zapeszanie :D
    miałam szybko spakowana a i tak ostatecznie chwyciłam ją w dniu planowanego cc :)

sarcia
    u mnie połozne naprawde pomagały, a przecież ktoś musiał mnie ogarnąć przed wizyta poranna
    u nas pionizowanie po 24 h (tak przynajmniej bylo), u mnie dikladnie wyszlo jakieś 21h

A widzisz ja po 6 godzinach już byłam na nogach, czyli wychodzi co szpital to obyczaj. Teraz też chce wstać tak szybko.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy
    Ja sie skapowalam ze wczoraj endo podalam zly przedzial referencyjny co do ft4, zamiast podac jej ten dla III trymestru to podalam ten dla ludzi bez ciazy ( tam jest dolna granica 0,93) i ona mi podwyzszyla dawke fuck bo zrozumiala ze mam prze dolnej granicy. Doradzcie mi czy to afera, podam wyniki:
    TSH 1,11
    ft4 0,97 a przedzial dla III trymestru jest 0,71-1,23, i wychodzi ze tak 50%.
    Dawke mi malo w sumie zmienila:
    Bralam euthyrox
    pon-piat 88
    Sob-nied 75.
    Teraz mam brac caly tydzien dawke eeuthyrox 88. Niby nie duzo, ale jednak sie martwie o mala. Poradzcie mi czy lepiej do niej zadzwonic, czy ona wie co robi???.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To tylko 6 godzin, uwierz że szybko miną. U mnie pod prysznic weszła pielegniarka tam wyjęła cewnik i spytała czy dam radę sama, w prysznicu było siedzisko w razie WU a obok stał mąż.

Tylko pamiętajcie po CC nie podnoście głowy do góry.. jak najdłużej

angela też byłaś w troszke innej sytuacji...ja małą miałam od poczatku koło siebie i przez cały czas
    prysznic brałam sama, a mąż małą pilnował
    i wtedy przyszły dziewczyny ze szkołą rodzenia oddział ogladać ( z częscia sie znałam już) i sie smiałam z lazienki, ze nie wyjde, by swoim widokiem nie straszyć przed cc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A widzisz ja po 6 godzinach już byłam na nogach, czyli wychodzi co szpital to obyczaj. Teraz też chce wstać tak szybko.

tu tylko chodzi o to znieczulenie, u mnie nie ma mowy głowy przez 12 h podnieść
    ja juz miałam dwa razy takie znieczulenie i ani razu powikłan

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas podobno po ok 12 godzinach każą wstać, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
    Podobno mam mieć CC w pełnej narkozie, ale nie rozmawiałam jeszcze z anestezjologiem, więc nie wiem jaka decyzja zapadnie :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    U nas po cc nikt nas nie myl ani nie przebieral, nawet koxzule moja mama mi ubierLa a przez dobe lezalam z cewnikiem wiec i tak nie wstawalam.... a umylam sie dopiero na nastepny dzien i to dopiero jak maz przyszedl
    Mnie też nikt nie myl i nie ubieral, kazali wstać, oczyszczać się ;) i ogarnacr. Poszłam pod prysznic, a potem zaraz do cieplarki do synka. Może dla tego tak szybko do siebie doszłam, bo od razu na pełnych obrotach.
    Jedyne co źle wspominam to zastrzyki z oxy na obkurczenie macicy, cholerny ból ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tu tylko chodzi o to znieczulenie, u mnie nie ma mowy głowy przez 12 h podnieść
    ja juz miałam dwa razy takie znieczulenie i ani razu powikłan

Ja mówię tylko jak jest u mnie w szpitalu i tak samo miałam po wyrostku. O 10;05 córa się urodziła a ja o 16-17 już chodziłam. Żadnych bóli głowy i innych powikłań brak. I do mnie po cc przyszła lekarka z pielęgniarka i stwierdziły że możemy wstawać.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Szymek ważył 1,5kg równo 50centyl dla 30tc wód płodowych dalej dużo.....
    Pl co do polonizacji po cc, urodziłam 20.32, a o 5 rano byłam już na nogach.

agatia, Pysiaczek89, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mnie też nikt nie myl i nie ubieral, kazali wstać, oczyszczać się ;) i ogarnacr. Poszłam pod prysznic, a potem zaraz do cieplarki do synka. Może dla tego tak szybko do siebie doszłam, bo od razu na pełnych obrotach.
    )

Wiesz że ja też tak myślę że dlatego tak szybko wstałam, aby zobaczyć córkę. Nie miałam czasu nad użalaniem się nad sobą. Tak samo od razu działałam z laktatorem.

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    mnie takie postepowanie szpitala nie dziwiło, bo na szkole rodzenia o wszystkim mówili (i tak było)
    kazdy szpital ma swoje zwyczaje
    sama małą pierwszy raz przewinełam drugiej nocy, tak we wszystkim pomagały(zastępowały) połozne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wiesz że ja też tak myślę że dlatego tak szybko wstałam, aby zobaczyć córkę. Nie miałam czasu nad użalaniem się nad sobą. Tak samo od razu działałam z laktatorem.
    Dzidziol motywuje do działania :) ja poleciałam do cieplarki, zmieniłam pieluche przez okienka w inkubatorku :) potem było karmienie butla i kangurowanie :) nie miałam czasu myśleć i krwawieniu, bólu itp. Były ważniejsze "rzeczy".

AISAK moja też w 30+1 waga 1470-1510g idealny srodeczek :) a wód ile masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja bardzo krwawiłam, nie zdązyłabym sie chusteczka wytrzec, ale nie jest powiedziane, ze u ciebie bedzie tak obficie
    ja mialam nawet swój papier toaletowy, ale ten własnie mokry
    No tak nigdy nie wiadomo jak będzie, może być lepiej, a może być i gorzej. Chusteczki wezmę, papier zwykły też. Nie ciężkie, niewielkie a może się przydać :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka Ja nadmiar ewentualny z pierwszej ciąży wykorzystam teraz ( np podkłady :) )
    Nic się nie zmarnuje. Torbę trzeba przemyśleć na maksa :) ja znajdę jeszcze miejsce na dżem i naleśniki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja nie mam zamiaru być więcej w ciąży, ale zawsze można komuś to co zostanie oddać :)

Co do znieczulenia przy cc, to też słyszałam że nie można 12 h głowy podnosić, mój wujek teraz miał zabieg ze znieczuleniem w kręgosłup i bite 12 h nie mógł podnieść głowy, tak samo kiedyś miał mąż jak miał operację. To coś chyba z kręgosłupem chodzi..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    a kto wie? może synek sie zamarzy z czasem?????

po artroskopii tez bite 12h liczyli dla podnoszenia głowy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów, z biblioteki i tak zapomniałam śmietany do obiadu!! Muszę znowu iść :( wr...

Kupiłam sobie soczek z jabłek w kartoniku, i rożki w Lidlu pistacjowy i sorbetowy <3 i dumna jestem bo oparłam się pokusie tiramisu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    a kto wie? może synek sie zamarzy z czasem?????

po artroskopii tez bite 12h liczyli dla podnoszenia głowy...
    Ja wiem :D Oj nie, nie :) nigdy nie zaryzykuję już kolejnych bliźniaków :D zrobimy z mężem wszystko żeby nie było więcej ciąży ;)
    Chyba, że zostaniemy milionerami i zmienimy mieszkanie :P haha.
    Już teraz ledwo się pomieścimy, a już bez dzieci obijamy się od łóżka do krzesła, od krzesła do stołu, od stołu do sofy :P koszmar. Dobrze, że dzieci będą mieć swój kąt, pyci.. ale jednak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:22

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kamcia, ja nie mam zamiaru być więcej w ciąży, ale zawsze można komuś to co zostanie oddać :)

Co do znieczulenia przy cc, to też słyszałam że nie można 12 h głowy podnosić, mój wujek teraz miał zabieg ze znieczuleniem w kręgosłup i bite 12 h nie mógł podnieść głowy, tak samo kiedyś miał mąż jak miał operację. To coś chyba z kręgosłupem chodzi..
    Nigdy nie mów nigdy :) ja się zarzekalam, że synek będzie jedynakiem. Gdy pojawila się wizja jeto choroby, stwierdziłam, że chcę jeszcze dzieci. Niestety po monitoringu cykl okazał się bezowulacyjny, miałam zrobić pakiet badań hormonalnych, ale @ nie przyszła, a test pokazał 2 kreski :) teraz gdzieś z tyłu głowy myślę o 3 dziecku.

Nie wiem, jak to jest z podnoszeniem głowy, ja nie czekałam 12h na wstanie, a co dopiero na podnoszenie głowy :) musiałam się napić, więc w pół siadalam. A poza tym szybko chciałam isc do Młodego no i chciałam, żeby cewnik wyjeli, a do tego musiałam być na chodzie do wc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 11:23

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa moje wyniki morfologii
    w sumie dobre, zważając, że biore tylko suplement dla kobiet w ciązy (a tak beż zelaza, magnezu, czy czegokolwiek)
    hemoglobina ciut spadła - wynosi 13,1 - ale to super i tak, bo przeciez miesa nie jem od co najmniej 2 miesiecy

ale inna rzecz mnie zastanawia, aż w końcu dzis was spytam-od poczatku mam obnizone eozynofile :D lekarze nie zwracali na to uwagi, martwiłabym sie podwyższonymi, ale ciagle są niskie ??? wiadomo od czego ???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ