X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia gratuluję super wyników ;) oby tak dalej.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ja nie wiem, nie znam się na tych wszystkich dziwnych wynalazkach, zastanawiam się czy po CC można mieć zwykłe majtki, a podkłady na kilka pierwszych dni chciałam, bo nie wiem jak bardzo cieknie :P

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka tamtum rose do podmywania i ja dodatkowo psikałam oscenisept. Majciochy kupuje jednorazowe z siateczki.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF najlepiej weź zwykłe i te z siateczki bądź wielorazowe :) ja też muszę torbę opróżnić i spakować rzeczy :)

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawa jestem czy po CC też tak strasznie cieknie?!

Myślałam o jakiś podkładach na łóżko do szpitala by nie zalać i nie leżeć w zakrwawionej pościeli.

esmi, a zwykły płyn do hig. intymnej nie wystarczy?
    Ja chyba też wezmę i zwykłe i te siateczkowe na wszelki wypadek. Tylko nie mam pojęcia ile tego, jaki rozmiar.. jezu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdzieś mam jeden podkład z canpola, muszę sprawdzić jak on się prezentuje, bo bella mama mimo że tania mnie nie przekonuje swoim kształtem (inne mam wrażenie że są bardziej wyprofilowane) i słyszałam że nie mają kleju, to jak z tym chodzić, żeby nie wypadło? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do sklepu po kukurydze i fasolę do potrawki! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak bez kleju i w tych luźnych siateczkach? :P Nie wyobrażam sobie tego..

A ja myślałam o podkładach na łóżko, a tak to tylko takie duże podpaski.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja miałam siatkowe gacie i podpaski ogromne tzw materace ;) teraz też kupiłam siatki ;)
    U mnie po cc, jak wstałam pierwszy raz z łóżka to chlusnęlo na podłogę (przepraszam, za doslownosc), potem 3 dni jak przy obfitej miesiaczce i koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia dzięki za info.. no to ja chyba kupię siatkowe, wezmę też zwykłe, kupię podkłady poporodowe na wszelki wypadek, podkłady na łóżko i zwykłe duże podpaski.
    Wszystko zależy jeszcze czy będzie u mnie CC czy SN, bo przy CC chociaż nie ma tych ran tam ... więc tylko kwestia okresu.

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka powiem Ci ze u nas podkłady na łózko w szpitalu dawały oraz podkłady poporodowe :) ale jedną paczkę oczywiście będę miała ze sobą :) podpaski zwykłe też będę miała ale takie większe kupię :)
    pirelka ja nie myłam płynami do higieny intymnej bo się bałam aż tak macać polewałam tamtum rose i osceniseptem a od prysznicem lałam tam dużo wody aby wszystko opłukać :)

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko po cc też sie oczyszczasz :) podkłady na pewno się przydadzą ja zuzylam tylko 2 szt, ale wiadomo każda jest inna :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    ja miałam tylko majty wielorazowe (i tak szpital wymagal) ale używałam je w szpitalu jako jednorazowe. W domu tez je używałam bo było mi mega wygodnie...ja rzadko w domu ubrana a po cc siatka super mi sie sprawdzila. Stad mam zapas gaciorów
    podpaski bella mama, ale i tak szpital poczatkowo swoje dawał, kiedy najwiecej lecialo (dostałam przeciez krwotoku po cc i odpłynełam), później juz zwykłe
    podklady na łózko w moim szpitalu muszą być (sa na liscie szpitalnej, co pacjentka ma ze soba spakować)
    aha płyn do higieny intymnej tez jest na yej liscie, w pierwszej dobie po cc to położne u nas myja i przebieraja , wyraźnie zaznaczone, ze to ma być płyn , który na co dzień uzywało sie w ciązy (żeby była pewność, że nie uczuli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:00

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od diabetologa :)
    Ogolnie te moje cukry sa spoko, mam mało przekroczeń, insuliny nie trzeba :)
    Dostałam nowy glukometr z rożnymi próbkami, materiały szkoleniowe o cukrzycy ciążowej i mam sie edukowac. :) i kolejna wizyta za dwa tygodnie.

kamciaelcia, żabka04, martta, bbeczka91, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    ja po cc bardzo krwawiłam, mój połóg trwał 7 tyg
    krwawienie nie zalezy od porodu ale od organizmu i macicy, jak bardzo sie obkurcza
    ja 3 tyg po cc dostałam w domu małego krwotoku i wtedy dopiero wszystko zaczęlo sie normować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pysiaczku :-D

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko po cc też sie oczyszczasz :) podkłady na pewno się przydadzą ja zuzylam tylko 2 szt, ale wiadomo każda jest inna :)
    No wiadomo, ale mam wrażenie że chyba ciut mniej.. przynajmniej nie ma ran, więc tylko kwestia krwawienia.. tak mi się wydaje, ale wyjdzie w praniu jak to u każdej będzie :D

kamcia, no właśnie też myślałam o sprawdzonym płynie do mycia higieny intymnej, żeby nie eksperymentować zaraz po porodzie.
    Możesz podać jakiś link lub zdjęcie tych wielorazowych majtek, z których jesteś zadowolona?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    za pierwszym razem miałam 2 rodzaje majciochów i jedne bardziej mi podpasowały, a ja nie pamietam które o.O
    teraz kupiłam akuku (tych chyba nie znam) oraz z canpola
    ale to kosztuje grosze i mozna kilka rodzajów kupić
    ja sie bardziej rozmiarem matrwtiłam, bo za duze nie bedą tak ładnie trzymac

a płyn musi byc sprawdzony(i mnie szpital wrecz na liście to podkresla), ja szampon, płyn do hig.intymnej oraz żel pod prysznic miałam przelane do mniejszych buteleczek :)

EDIT: nie z canpola, ale baby ono (jestem wzrokowcem i poprzedni typ kojarze z tym paskiem na gaciach, więc baby ono wybrałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym rozmiarem to też nie wiadomo, chyba lepiej mniejsze żeby za luźne nie były.. Trzeba wybrać się na zakupy :/
    A jakieś chusteczki zwilżone do przemywania miejsc intymnych?

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ja nie używałam :)
    muszę jakiś ładny szlafrok kupić :)

zem3anlidu4xmpao.png

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ