X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia gratuluję super wyników ;) oby tak dalej.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ja nie wiem, nie znam się na tych wszystkich dziwnych wynalazkach, zastanawiam się czy po CC można mieć zwykłe majtki, a podkłady na kilka pierwszych dni chciałam, bo nie wiem jak bardzo cieknie :P

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka tamtum rose do podmywania i ja dodatkowo psikałam oscenisept. Majciochy kupuje jednorazowe z siateczki.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF najlepiej weź zwykłe i te z siateczki bądź wielorazowe :) ja też muszę torbę opróżnić i spakować rzeczy :)

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawa jestem czy po CC też tak strasznie cieknie?!

Myślałam o jakiś podkładach na łóżko do szpitala by nie zalać i nie leżeć w zakrwawionej pościeli.

esmi, a zwykły płyn do hig. intymnej nie wystarczy?
    Ja chyba też wezmę i zwykłe i te siateczkowe na wszelki wypadek. Tylko nie mam pojęcia ile tego, jaki rozmiar.. jezu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdzieś mam jeden podkład z canpola, muszę sprawdzić jak on się prezentuje, bo bella mama mimo że tania mnie nie przekonuje swoim kształtem (inne mam wrażenie że są bardziej wyprofilowane) i słyszałam że nie mają kleju, to jak z tym chodzić, żeby nie wypadło? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do sklepu po kukurydze i fasolę do potrawki! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak bez kleju i w tych luźnych siateczkach? :P Nie wyobrażam sobie tego..

A ja myślałam o podkładach na łóżko, a tak to tylko takie duże podpaski.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja miałam siatkowe gacie i podpaski ogromne tzw materace ;) teraz też kupiłam siatki ;)
    U mnie po cc, jak wstałam pierwszy raz z łóżka to chlusnęlo na podłogę (przepraszam, za doslownosc), potem 3 dni jak przy obfitej miesiaczce i koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia dzięki za info.. no to ja chyba kupię siatkowe, wezmę też zwykłe, kupię podkłady poporodowe na wszelki wypadek, podkłady na łóżko i zwykłe duże podpaski.
    Wszystko zależy jeszcze czy będzie u mnie CC czy SN, bo przy CC chociaż nie ma tych ran tam ... więc tylko kwestia okresu.

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka powiem Ci ze u nas podkłady na łózko w szpitalu dawały oraz podkłady poporodowe :) ale jedną paczkę oczywiście będę miała ze sobą :) podpaski zwykłe też będę miała ale takie większe kupię :)
    pirelka ja nie myłam płynami do higieny intymnej bo się bałam aż tak macać polewałam tamtum rose i osceniseptem a od prysznicem lałam tam dużo wody aby wszystko opłukać :)

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko po cc też sie oczyszczasz :) podkłady na pewno się przydadzą ja zuzylam tylko 2 szt, ale wiadomo każda jest inna :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    ja miałam tylko majty wielorazowe (i tak szpital wymagal) ale używałam je w szpitalu jako jednorazowe. W domu tez je używałam bo było mi mega wygodnie...ja rzadko w domu ubrana a po cc siatka super mi sie sprawdzila. Stad mam zapas gaciorów
    podpaski bella mama, ale i tak szpital poczatkowo swoje dawał, kiedy najwiecej lecialo (dostałam przeciez krwotoku po cc i odpłynełam), później juz zwykłe
    podklady na łózko w moim szpitalu muszą być (sa na liscie szpitalnej, co pacjentka ma ze soba spakować)
    aha płyn do higieny intymnej tez jest na yej liscie, w pierwszej dobie po cc to położne u nas myja i przebieraja , wyraźnie zaznaczone, ze to ma być płyn , który na co dzień uzywało sie w ciązy (żeby była pewność, że nie uczuli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:00

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od diabetologa :)
    Ogolnie te moje cukry sa spoko, mam mało przekroczeń, insuliny nie trzeba :)
    Dostałam nowy glukometr z rożnymi próbkami, materiały szkoleniowe o cukrzycy ciążowej i mam sie edukowac. :) i kolejna wizyta za dwa tygodnie.

kamciaelcia, żabka04, martta, bbeczka91, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    ja po cc bardzo krwawiłam, mój połóg trwał 7 tyg
    krwawienie nie zalezy od porodu ale od organizmu i macicy, jak bardzo sie obkurcza
    ja 3 tyg po cc dostałam w domu małego krwotoku i wtedy dopiero wszystko zaczęlo sie normować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pysiaczku :-D

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko po cc też sie oczyszczasz :) podkłady na pewno się przydadzą ja zuzylam tylko 2 szt, ale wiadomo każda jest inna :)
    No wiadomo, ale mam wrażenie że chyba ciut mniej.. przynajmniej nie ma ran, więc tylko kwestia krwawienia.. tak mi się wydaje, ale wyjdzie w praniu jak to u każdej będzie :D

kamcia, no właśnie też myślałam o sprawdzonym płynie do mycia higieny intymnej, żeby nie eksperymentować zaraz po porodzie.
    Możesz podać jakiś link lub zdjęcie tych wielorazowych majtek, z których jesteś zadowolona?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    za pierwszym razem miałam 2 rodzaje majciochów i jedne bardziej mi podpasowały, a ja nie pamietam które o.O
    teraz kupiłam akuku (tych chyba nie znam) oraz z canpola
    ale to kosztuje grosze i mozna kilka rodzajów kupić
    ja sie bardziej rozmiarem matrwtiłam, bo za duze nie bedą tak ładnie trzymac

a płyn musi byc sprawdzony(i mnie szpital wrecz na liście to podkresla), ja szampon, płyn do hig.intymnej oraz żel pod prysznic miałam przelane do mniejszych buteleczek :)

EDIT: nie z canpola, ale baby ono (jestem wzrokowcem i poprzedni typ kojarze z tym paskiem na gaciach, więc baby ono wybrałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym rozmiarem to też nie wiadomo, chyba lepiej mniejsze żeby za luźne nie były.. Trzeba wybrać się na zakupy :/
    A jakieś chusteczki zwilżone do przemywania miejsc intymnych?

• esmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka ja nie używałam :)
    muszę jakiś ładny szlafrok kupić :)

zem3anlidu4xmpao.png

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ