WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie ciekawa jestem czy po CC też tak strasznie cieknie?!
Myślałam o jakiś podkładach na łóżko do szpitala by nie zalać i nie leżeć w zakrwawionej pościeli.
esmi, a zwykły płyn do hig. intymnej nie wystarczy?
Ja chyba też wezmę i zwykłe i te siateczkowe na wszelki wypadek. Tylko nie mam pojęcia ile tego, jaki rozmiar.. jezuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:42
-
nick nieaktualnyja gdzieś mam jeden podkład z canpola, muszę sprawdzić jak on się prezentuje, bo bella mama mimo że tania mnie nie przekonuje swoim kształtem (inne mam wrażenie że są bardziej wyprofilowane) i słyszałam że nie mają kleju, to jak z tym chodzić, żeby nie wypadło?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia dzięki za info.. no to ja chyba kupię siatkowe, wezmę też zwykłe, kupię podkłady poporodowe na wszelki wypadek, podkłady na łóżko i zwykłe duże podpaski.
Wszystko zależy jeszcze czy będzie u mnie CC czy SN, bo przy CC chociaż nie ma tych ran tam ... więc tylko kwestia okresu. -
pirelka powiem Ci ze u nas podkłady na łózko w szpitalu dawały oraz podkłady poporodowe
ale jedną paczkę oczywiście będę miała ze sobą
podpaski zwykłe też będę miała ale takie większe kupię
pirelka ja nie myłam płynami do higieny intymnej bo się bałam aż tak macać polewałam tamtum rose i osceniseptem a od prysznicem lałam tam dużo wody aby wszystko opłukać -
witajcie
ja miałam tylko majty wielorazowe (i tak szpital wymagal) ale używałam je w szpitalu jako jednorazowe. W domu tez je używałam bo było mi mega wygodnie...ja rzadko w domu ubrana a po cc siatka super mi sie sprawdzila. Stad mam zapas gaciorów
podpaski bella mama, ale i tak szpital poczatkowo swoje dawał, kiedy najwiecej lecialo (dostałam przeciez krwotoku po cc i odpłynełam), później juz zwykłe
podklady na łózko w moim szpitalu muszą być (sa na liscie szpitalnej, co pacjentka ma ze soba spakować)
aha płyn do higieny intymnej tez jest na yej liscie, w pierwszej dobie po cc to położne u nas myja i przebieraja , wyraźnie zaznaczone, ze to ma być płyn , który na co dzień uzywało sie w ciązy (żeby była pewność, że nie uczuli)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:00
-
Wróciłam od diabetologa
Ogolnie te moje cukry sa spoko, mam mało przekroczeń, insuliny nie trzeba
Dostałam nowy glukometr z rożnymi próbkami, materiały szkoleniowe o cukrzycy ciążowej i mam sie edukowac.i kolejna wizyta za dwa tygodnie.
kamciaelcia, żabka04, martta, bbeczka91, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Pirelko po cc też sie oczyszczasz
podkłady na pewno się przydadzą ja zuzylam tylko 2 szt, ale wiadomo każda jest inna
kamcia, no właśnie też myślałam o sprawdzonym płynie do mycia higieny intymnej, żeby nie eksperymentować zaraz po porodzie.
Możesz podać jakiś link lub zdjęcie tych wielorazowych majtek, z których jesteś zadowolona? -
pirelka
za pierwszym razem miałam 2 rodzaje majciochów i jedne bardziej mi podpasowały, a ja nie pamietam które
teraz kupiłam akuku (tych chyba nie znam) oraz z canpola
ale to kosztuje grosze i mozna kilka rodzajów kupić
ja sie bardziej rozmiarem matrwtiłam, bo za duze nie bedą tak ładnie trzymac
a płyn musi byc sprawdzony(i mnie szpital wrecz na liście to podkresla), ja szampon, płyn do hig.intymnej oraz żel pod prysznic miałam przelane do mniejszych buteleczek
EDIT: nie z canpola, ale baby ono (jestem wzrokowcem i poprzedni typ kojarze z tym paskiem na gaciach, więc baby ono wybrałam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:11
-
nick nieaktualny