X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szlafrok sobie daruję, bo będzie zapewne taki upał, że paść będzie można :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No właśnie z tym rozmiarem to też nie wiadomo, chyba lepiej mniejsze żeby za luźne nie były.. Trzeba wybrać się na zakupy :/
    A jakieś chusteczki zwilżone do przemywania miejsc intymnych?

szczerze to łatwiej wejsc pod prysznic i sie splukać niz chusteczka przemyć
    bo ze mnie leciało ciurkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    szczerze to łatwiej wejsc pod prysznic i sie splukać niz chusteczka przemyć
    bo ze mnie leciało ciurkiem
    To na pewno, ale ja jestem uzależniona od chusteczek więc tak pytam w kwestii odświeżenia się ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taki cienki bawełniany szlafroczek ale poprzednio tez go nie załozyłam , a przeciez był grudzień
    i tak u nas sali sie nie opuszczało, wiec w łózku lub na kto mnie oglądał?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To na pewno, ale ja jestem uzależniona od chusteczek więc tak pytam w kwestii odświeżenia się ;)

ja bardzo krwawiłam, nie zdązyłabym sie chusteczka wytrzec, ale nie jest powiedziane, ze u ciebie bedzie tak obficie
    ja mialam nawet swój papier toaletowy, ale ten własnie mokry

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas prawdopodobnie e coli dalej sobie zyje w wodociągach :(
    czyli do czwartku zakaz spozywania wody...raz zaryzykowałam mycie włosów, ale chyba znów sie zamkne do czwartku...niby przyczyna skażenia została znaleziona i usunięta, ale mimo wszystko na lece na wodzie butelkowanej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam że zostało mi równe 2 miesiące do porodu - czuje przerażenie dalej jestem w tyle z wyprawką :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy torbe zaczełam pakować ok 32 tc czyli juz pewnie zaczne (skoro wyprałam i wyprasowalam koszule)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    w pierwszej ciązy torbe zaczełam pakować ok 32 tc czyli juz pewnie zaczne (skoro wyprałam i wyprasowalam koszule)

Ja to się nie zdarzyłam spakować, ale miałam położone rzeczy w jednym miejscu aby mąż szukać nie musiał. Ale teraz planuje się nie długo spakować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja jesem taka zajebista ze zaspalam dzis do lekarza taka bylam padnieta i zmeczona ze normalnie na budzik nie wstalam nie zle ... dlatego zaraz sie ogarniam i jade bo na szczescie na taka wizyte kontroli szyjki to moge wejsc bez problemu miedzy pacjentkami na chwile :)

Ale 1 raz mi sie zdarzylo taki numer zrobic zeby zaspac do lekarza o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja to się nie zdarzyłam spakować, ale miałam położone rzeczy w jednym miejscu aby mąż szukać nie musiał. Ale teraz planuje się nie długo spakować.

no tak :) u mnie spakowanie zadziałało odwrotnie-torba stała gotowa i nic sie nie działo :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam jednorazowych majteczek z siateczki, płyn do kąpieli kupiłam białego jelenia a podpaski miałam i teraz też kupie belly mamma niby duże i nie wygodne ale najlepiej sobie radziły. Ja czyściłam się trochę czasu, później przerwa i już myślałam że to koniec a tu znów.. ale wtedy zwykłe podpaski dawały rade. Octaniseptem psikałam rane pięknie się zagoiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po cc nikt nas nie myl ani nie przebieral, nawet koxzule moja mama mi ubierLa a przez dobe lezalam z cewnikiem wiec i tak nie wstawalam.... a umylam sie dopiero na nastepny dzien i to dopiero jak maz przyszedl

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no tak :) u mnie spakowanie zadziałało odwrotnie-torba stała gotowa i nic sie nie działo :)

OOO to jak tak działa to ja może dziś się spakuje ?:D

kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się planuję dopiero w lipcu spakować i chyba moja torba jako ostatnio będzie gotowa :P

wróciłam ze sklepu i zapomniałam papryki :/ mąż mnie opieprzył że mam zadyszkę i mam się nie wracać do sklepu, bo coś mi się stanie... a jak ogarniam dom na co dzień i mam zadyszkę to nic złego się nie dzieje :/ ale też prawda taka że cały dzień mam spokój, a dziś w domu pracuje...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też octenisept na ranę
    ale połoźna radziła mi na wizytach w domu jeszcze okłady z rivanolu (aby z rany "wyciagnąć" ze środka)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba też nikt nie myje, dopiero jak jest pionizacja każą z mężem pod prysznic iść, trochę mnie przeraża że do tego czasu będę brudna leżeć w łóżku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, u nas też zalecają rivanol, ale w żelu ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    to takie zapeszanie :D
    miałam szybko spakowana a i tak ostatecznie chwyciłam ją w dniu planowanego cc :)

sarcia
    u mnie połozne naprawde pomagały, a przecież ktoś musiał mnie ogarnąć przed wizyta poranna
    u nas pionizowanie po 24 h (tak przynajmniej bylo), u mnie dikladnie wyszlo jakieś 21h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, u nas też zalecają rivanol, ale w żelu ;)

stare sprawdzone sposoby ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ