X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szlafrok sobie daruję, bo będzie zapewne taki upał, że paść będzie można :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No właśnie z tym rozmiarem to też nie wiadomo, chyba lepiej mniejsze żeby za luźne nie były.. Trzeba wybrać się na zakupy :/
    A jakieś chusteczki zwilżone do przemywania miejsc intymnych?

szczerze to łatwiej wejsc pod prysznic i sie splukać niz chusteczka przemyć
    bo ze mnie leciało ciurkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    szczerze to łatwiej wejsc pod prysznic i sie splukać niz chusteczka przemyć
    bo ze mnie leciało ciurkiem
    To na pewno, ale ja jestem uzależniona od chusteczek więc tak pytam w kwestii odświeżenia się ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taki cienki bawełniany szlafroczek ale poprzednio tez go nie załozyłam , a przeciez był grudzień
    i tak u nas sali sie nie opuszczało, wiec w łózku lub na kto mnie oglądał?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To na pewno, ale ja jestem uzależniona od chusteczek więc tak pytam w kwestii odświeżenia się ;)

ja bardzo krwawiłam, nie zdązyłabym sie chusteczka wytrzec, ale nie jest powiedziane, ze u ciebie bedzie tak obficie
    ja mialam nawet swój papier toaletowy, ale ten własnie mokry

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas prawdopodobnie e coli dalej sobie zyje w wodociągach :(
    czyli do czwartku zakaz spozywania wody...raz zaryzykowałam mycie włosów, ale chyba znów sie zamkne do czwartku...niby przyczyna skażenia została znaleziona i usunięta, ale mimo wszystko na lece na wodzie butelkowanej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam że zostało mi równe 2 miesiące do porodu - czuje przerażenie dalej jestem w tyle z wyprawką :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy torbe zaczełam pakować ok 32 tc czyli juz pewnie zaczne (skoro wyprałam i wyprasowalam koszule)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    w pierwszej ciązy torbe zaczełam pakować ok 32 tc czyli juz pewnie zaczne (skoro wyprałam i wyprasowalam koszule)

Ja to się nie zdarzyłam spakować, ale miałam położone rzeczy w jednym miejscu aby mąż szukać nie musiał. Ale teraz planuje się nie długo spakować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja jesem taka zajebista ze zaspalam dzis do lekarza taka bylam padnieta i zmeczona ze normalnie na budzik nie wstalam nie zle ... dlatego zaraz sie ogarniam i jade bo na szczescie na taka wizyte kontroli szyjki to moge wejsc bez problemu miedzy pacjentkami na chwile :)

Ale 1 raz mi sie zdarzylo taki numer zrobic zeby zaspac do lekarza o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja to się nie zdarzyłam spakować, ale miałam położone rzeczy w jednym miejscu aby mąż szukać nie musiał. Ale teraz planuje się nie długo spakować.

no tak :) u mnie spakowanie zadziałało odwrotnie-torba stała gotowa i nic sie nie działo :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam jednorazowych majteczek z siateczki, płyn do kąpieli kupiłam białego jelenia a podpaski miałam i teraz też kupie belly mamma niby duże i nie wygodne ale najlepiej sobie radziły. Ja czyściłam się trochę czasu, później przerwa i już myślałam że to koniec a tu znów.. ale wtedy zwykłe podpaski dawały rade. Octaniseptem psikałam rane pięknie się zagoiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po cc nikt nas nie myl ani nie przebieral, nawet koxzule moja mama mi ubierLa a przez dobe lezalam z cewnikiem wiec i tak nie wstawalam.... a umylam sie dopiero na nastepny dzien i to dopiero jak maz przyszedl

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no tak :) u mnie spakowanie zadziałało odwrotnie-torba stała gotowa i nic sie nie działo :)

OOO to jak tak działa to ja może dziś się spakuje ?:D

kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się planuję dopiero w lipcu spakować i chyba moja torba jako ostatnio będzie gotowa :P

wróciłam ze sklepu i zapomniałam papryki :/ mąż mnie opieprzył że mam zadyszkę i mam się nie wracać do sklepu, bo coś mi się stanie... a jak ogarniam dom na co dzień i mam zadyszkę to nic złego się nie dzieje :/ ale też prawda taka że cały dzień mam spokój, a dziś w domu pracuje...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też octenisept na ranę
    ale połoźna radziła mi na wizytach w domu jeszcze okłady z rivanolu (aby z rany "wyciagnąć" ze środka)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba też nikt nie myje, dopiero jak jest pionizacja każą z mężem pod prysznic iść, trochę mnie przeraża że do tego czasu będę brudna leżeć w łóżku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, u nas też zalecają rivanol, ale w żelu ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    to takie zapeszanie :D
    miałam szybko spakowana a i tak ostatecznie chwyciłam ją w dniu planowanego cc :)

sarcia
    u mnie połozne naprawde pomagały, a przecież ktoś musiał mnie ogarnąć przed wizyta poranna
    u nas pionizowanie po 24 h (tak przynajmniej bylo), u mnie dikladnie wyszlo jakieś 21h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, u nas też zalecają rivanol, ale w żelu ;)

stare sprawdzone sposoby ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ