X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te uczulenia na szpitalne ubranka chyba nie zdarzają się często?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu po porodzie malucha ubierają w szpitalne a po pierwszej kąpieli (mycie pod kranem) oddają gołego bobasa więc ja zamierzam zabrać 3 zmiany i ewentualnie coś naszykować mężowi w domu na wszelki wypadek, zawsze może dowieźć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy szpital ma po prostu swoje zwyczaje

Bywalam na każdej kąpieli Emilki i nic nie musiałam do niej dawać (kosmetyków czy ubranek )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo nie dawalam nic, zabierali dziecko na kapanie i przywozili juz czyste i ubrane, ja tam tez swoich ubranek nie dawalam bo szkoda mi by bylo zeby gdzies sie plgubily.

zreszta dziewczyny te 3 dni w szpitalu pk porodzie to przeciez niw pokaz mody czy najnowszej kolekcji dzieciecej, dla mnie bez roznicy w czym w szpitalu bedzie dziecko wazne zeby nie bhlo gole, a w domu to juz co innego, nie ma co sie za duzo modlic nad pakowaniem rzeczy do szpitala.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przyjmują 2 dni po porodzie sn i 3 dni po cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest wanienka na sali, w której się leży. Każą dziecko rozebrać, a potem ubrać. Ja zakładam swoje.
    Natomiast kosmetyki, witaminy u mleko w butelce jednorwzowej szpital daje swoje.
    Trzeba się dowiedzieć u siebie w szpitalu, jakie są zasady.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu trzymają 2 doby po porodzie, bez względu czy sn czy cc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 doby po cc, choć my lezelismy 7 dni z racji wcześniactwa. 3 doby w cieplarce. Ordynator mógł mnie wypisać po 3 dobach, ale nie chciał, żebym siedziała w hoteliku dla matek, więc mnie zostawił na oddziale i czekał, aż neonatolodzy podejmą decyzję, że Młody do wypisu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;) jutro na 7.30 ide na kontrole szyjki czy wszytsko jest spoko;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia powodzenia :)
    Tez sier klade, bo jutro rano wycieczka do labu przed środową wizytą :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rzeczowe odpowiedzi.
    Pytałam tylko o liczbę kompletów.

Ja tez mam usg w srode.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 23:05

agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia masz jakies info o oddz. dzieciecy w Miedzyrzwczu?
    Orientujesz sie jak tam jest? Polozne, atmosfera, itp.?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Wizyte kwalifikacjyjns do porodu , ? Masz na mysli cc ?
    Wybrałam szpital prywatny, który ma też porody na nfz ale żeby tam się dostać nie można tak po prostu przyjść z ulicy, trzeba najpierw umówić się na wizytę kwalifikacyjną. Wtedy lekarz zakłada kartę i przejmuje opiekę nad pacjentką do czasu porodu. Nie ma znaczenia czy sn czy cc, u mnie akurat będzie cc więc wtedy będę miała umówiony termin.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Ulfe to wizytujemy w środę we 4 :) chyba, że któraś jeszcze :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie diabelnie boli spojenie:/ czasami chodzę po ścianach. jak leżę tak by odciążyć to wtedy ból przechodzi na kręgosłup:/. Ciekawa jestem co wyjdzie na piątkowym usg, ile się rozeszło.
    Zamówiłam dziś parę rzeczy już nie mogę się doczekać przesyłki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wypoczęta i opalona po wakacjach na Lanzarote. ;)

Lot i wypoczynek przeszedł bezproblemowo, bez żadnych komplikacji. Jedyne co zaobserwowałam to większa aktywność małej podczas lądowania i startowania.

Z ciążowych dolegliwości zaczęła mi się zgaga i puchną mi nogi... Raz zdarzyły się nawet skurcze łydek i skurcze BH

Ze względu na dużą przerwę mimo wielkich chęci nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego. ;) Może jakaś dobra duszyczka streści najważniejsze informacje. ;)

Dzisiaj obrona więc trzymajcie kciuki. ;)

A potem w końcu w 100% mogę zająć się wyprawką. ;)

Trochę nam się urosło, zbliżyliśmy się już do 60kg. :) Czyli 10kg na plus

A to my w 31tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f973974497.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd941b84d09.jpg

Sabina, Pysiaczek89, Ksosia, kamciaelcia, żabka04, AJrin, bbeczka91, _izunia_, violett, mysza0406 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana lecę do labu na pobranko :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież sie witam :)
    W końcu Ide na wizyte do diabetologa. Ciekawe co powie na moje cukry?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Pysiaczku :) daj znać po wizycie. Ja już wracam z pobranka i zaraz kawusia :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, moja córka po urlopie się poprzestawiała i wstaje o 6 rano :P Ale dzięki niej mam już całe piętro sprzątnięte oraz wstawioną drugą pralkę Kubusiowych ubranek :) Postanowiliśmy iść spać dziś do sypialni na poddaszu, pierwsza próba była trochę czasu temu i się nie udała Martyna wyczuła nasz brak i wpadła w histerię. Jeżeli się uda rozwiąże się nasz problem gdzie ma spać Kuba. Wtedy będzie na górze z nami.

‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ