X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrzekow to lekarz potwierdzil, ze normalne w ciazy. Mam smarowac mascia lioton, ograniczyc sol, no i ogolnie mowil o odstawieniu slodyczy i jedzenih o niskim indeksie. Do tego dostalam magnez na skurcze 4x2 przez tydzien. Duzo chyba, nie?
    W kazdym razie po tygodniu jak nie przejdzie to bedziemy szukac dodatkowych przyczyn, raczej nie laczy tego z nerkami na szczescie.

Z Jasiem wszystko dobrze, wygodnie sobie lezy glowkowo, takze odetchnelam:)
    Tylko potem w autobusie nie zdazylam dojsc do siedzenia, bo kierowca gwaltownie zahamowal i polecialam do tylu, obilam sobie plecy :/ i znowu sie zmartwilam, czy wszystko ok, ale maly rusza sie fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:01

bisacz, Angela89, Pysiaczek89, mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    czyli wizyta udana ;)

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet jakie masz te skurcze bo mi dziś macica żyć nie daje, bardzo często twardnieje i jak chodzę to podbrzusze mi dokucza i czasem kuje a mój gin na urlopie i trochę nie wiem co robić. Wezmę chyba dodatkowy magnez na noc

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett dopiero zakodowalam, że Twój synuś Jasio :) śliczne imię. Dobrze, że po wizycie ok. Magnez Wam nie zaszkodzi, więc spokojnie.
    Przykre, że znowu się obilas. Uważaj na siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybka informacja, że w aptece gemini jest promocja na pampersy zielone 1 43szt. za 24zł - jakby ktoś zakupki robił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale zanim grzyby beda to ja bede 7/8 mesiac to juz sie nie pisze na whprawy do lasu, zwlaszcza ze kleszcze atakuja takze w tym rokumdam sobie spokoj, tesciowa i tak dla mnietez nazbiera to sie nie stresuje :)

Ja pierogi ruske jutro bede robic, dzis juz za pozno o 8 godzinie to mi sie juz nie chce :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupowałam takie za 22 zł w Tesco tzn pampers New baby 1 43 nie wiem jakie są a gemini na prezent brałam bo ja jeszcze nie kupuję :p

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Co do obrzekow to lekarz potwierdzil, ze normalne w ciazy. Mam smarowac mascia lioton, ograniczyc sol, no i ogolnie mowil o odstawieniu slodyczy i jedzenih o niskim indeksie. Do tego dostalam magnez na skurcze 4x2 przez tydzien. Duzo chyba, nie?
    W kazdym razie po tygodniu jak nie przejdzie to bedziemy szukac dodatkowych przyczyn, raczej nie laczy tego z nerkami na szczescie.

Z Jasiem wszystko dobrze, wygodnie sobie lezy glowkowo, takze odetchnelam:)
    Tylko potem w autobusie nie zdazylam dojsc do siedzenia, bo kierowca gwaltownie zahamowal i polecialam do tylu, obilam sobie plecy :/ i znowu sie zmartwilam, czy wszystko ok, ale maly rusza sie fajnie :)

To trzymam kciuki aby przeszły, zobaczymy co mój doktor powie na puchnięcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voolett

najwazniejsze ze z synkiem wszystko w porządku a od uderzenia czy obicia plecow malemu sie nic nie stanie, najgorzniejsze sa wiadomo upadki i uderzenia w brzuch, ja ostatnio przywalilam na parkingu w lusterko od samochodu w plech i to w dodatlu mojego, nie wiem jakim sposbem zrobilam ae da sie :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie u dentysty gina i endo...Zeby wszystkie zdrowe. U gina wyniki badan ok, szyjka w swietnym stanie, mala glowkowo Afi 9, serducho 142/min. U endo wyniki tsh ok ale za male ft4, zmienila mi dawke na 88 caly tydzien, po porodzie 75 caly tydzien.

_izunia_, martta lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Violet jakie masz te skurcze bo mi dziś macica żyć nie daje, bardzo często twardnieje i jak chodzę to podbrzusze mi dokucza i czasem kuje a mój gin na urlopie i trochę nie wiem co robić. Wezmę chyba dodatkowy magnez na noc

Mam takie stawianie sie macicy w ciagu dnia, najczesciej bezbolesne, ale w nocy budze sie przez skurcz taki jak na okres, ide siku i przechodzi. Plus skurcze lydek w nocy.
    Wczesniej nie bralam magnezu, teraz dostalam 4x2 dziennie przez tydzien, ponoc organizmowi bardzo go brakuje, no i smialo bierz, bo lekarz powiedzial mi, ze w ciazy nie da sie go przedawkowac, a po kilku dniach organizm powinien sie nasycic i ma byc lepiej.

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka80

to ciezzymy sie ze wszystkio super, no i grayulacje pomyslnych wiesci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Agatia, u mnie jest Jasiu :)
    Sarcia niby wiem, ale kazde takie uderzenie stresuje i jestem zla, ze nie uwazam ;)
    Za bardzo sie wszystkim przejmuje chyba, ale teraz juz leze, maly fika koziolki, a ja sie luzuje ;)
    I czekam na meza, az przyjdzie i pokroi arbuza :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo jagod, nie wiem czy lubicie, ale ja dzis zrobilam na obiad sos jagodowy na cieplo i do tego bulki na parze. Moj maz uwielbia, mimo ze bez miesa :p
    Jagody pycha, jutro chyba zrobie nalesniki z sosem jagodowym :) I tyle z mojej diety o niskim ig ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do klusek na parze lubie wszystkie owoce miksowane z jogurtem natiralnym, a na cieplo grzeje tylko bulki :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż do obrzęków lekarze są zgodni :)
    Ja poprasowalam ciuszki Piotrusia i moje koszule do szpitala. Na koniec myślałam że rzucę żelazko i polegne (legne :) )
    I plecy i nogi i brzuch dokuczają. ..ale koniec

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile sie zabiera ubranek do szpitala?
    Prasowałam dzisiaj i chciałabym juz odłożyć te szpitalne.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

wlasciwie to powinnaś dowiedziec sie w swoim szpitalu jak wyglada to pl porpdzie, bo np u mnie w szpitalu na czas pobytu dzieci ubieraja w szpitalne ubranka, a swoje jedyniem zabiera sie na wyjscie, wiec ja tam duzo nie zabieralam, tak samo pampersy u nas daja 5mpampersow na dzien na noworodka, i jak wykorzystasz to rano donosza nowe jak ci braknie to dokladasz ze swoicj, takze ciezko powiedziec ile czego brac akurat u ciebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na szkole rodzenie powiedzieli, że szpital ubranka daje, bo jak położne zabierają dzieci na kąpiel to wszystko rzucają na jedną kupę i te ubranka później można nie odzyskać :/ więc szkoda mi zabierać własne, naszykuję w domu i maż na wyjście przywiezie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też stawiam na szpitalne ubranka
    ale głównie dlatego, by szpitalnych zarazków nie znosić do domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ