X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrzekow to lekarz potwierdzil, ze normalne w ciazy. Mam smarowac mascia lioton, ograniczyc sol, no i ogolnie mowil o odstawieniu slodyczy i jedzenih o niskim indeksie. Do tego dostalam magnez na skurcze 4x2 przez tydzien. Duzo chyba, nie?
    W kazdym razie po tygodniu jak nie przejdzie to bedziemy szukac dodatkowych przyczyn, raczej nie laczy tego z nerkami na szczescie.

Z Jasiem wszystko dobrze, wygodnie sobie lezy glowkowo, takze odetchnelam:)
    Tylko potem w autobusie nie zdazylam dojsc do siedzenia, bo kierowca gwaltownie zahamowal i polecialam do tylu, obilam sobie plecy :/ i znowu sie zmartwilam, czy wszystko ok, ale maly rusza sie fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:01

bisacz, Angela89, Pysiaczek89, mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    czyli wizyta udana ;)

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet jakie masz te skurcze bo mi dziś macica żyć nie daje, bardzo często twardnieje i jak chodzę to podbrzusze mi dokucza i czasem kuje a mój gin na urlopie i trochę nie wiem co robić. Wezmę chyba dodatkowy magnez na noc

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett dopiero zakodowalam, że Twój synuś Jasio :) śliczne imię. Dobrze, że po wizycie ok. Magnez Wam nie zaszkodzi, więc spokojnie.
    Przykre, że znowu się obilas. Uważaj na siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybka informacja, że w aptece gemini jest promocja na pampersy zielone 1 43szt. za 24zł - jakby ktoś zakupki robił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale zanim grzyby beda to ja bede 7/8 mesiac to juz sie nie pisze na whprawy do lasu, zwlaszcza ze kleszcze atakuja takze w tym rokumdam sobie spokoj, tesciowa i tak dla mnietez nazbiera to sie nie stresuje :)

Ja pierogi ruske jutro bede robic, dzis juz za pozno o 8 godzinie to mi sie juz nie chce :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupowałam takie za 22 zł w Tesco tzn pampers New baby 1 43 nie wiem jakie są a gemini na prezent brałam bo ja jeszcze nie kupuję :p

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Co do obrzekow to lekarz potwierdzil, ze normalne w ciazy. Mam smarowac mascia lioton, ograniczyc sol, no i ogolnie mowil o odstawieniu slodyczy i jedzenih o niskim indeksie. Do tego dostalam magnez na skurcze 4x2 przez tydzien. Duzo chyba, nie?
    W kazdym razie po tygodniu jak nie przejdzie to bedziemy szukac dodatkowych przyczyn, raczej nie laczy tego z nerkami na szczescie.

Z Jasiem wszystko dobrze, wygodnie sobie lezy glowkowo, takze odetchnelam:)
    Tylko potem w autobusie nie zdazylam dojsc do siedzenia, bo kierowca gwaltownie zahamowal i polecialam do tylu, obilam sobie plecy :/ i znowu sie zmartwilam, czy wszystko ok, ale maly rusza sie fajnie :)

To trzymam kciuki aby przeszły, zobaczymy co mój doktor powie na puchnięcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voolett

najwazniejsze ze z synkiem wszystko w porządku a od uderzenia czy obicia plecow malemu sie nic nie stanie, najgorzniejsze sa wiadomo upadki i uderzenia w brzuch, ja ostatnio przywalilam na parkingu w lusterko od samochodu w plech i to w dodatlu mojego, nie wiem jakim sposbem zrobilam ae da sie :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie u dentysty gina i endo...Zeby wszystkie zdrowe. U gina wyniki badan ok, szyjka w swietnym stanie, mala glowkowo Afi 9, serducho 142/min. U endo wyniki tsh ok ale za male ft4, zmienila mi dawke na 88 caly tydzien, po porodzie 75 caly tydzien.

_izunia_, martta lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Violet jakie masz te skurcze bo mi dziś macica żyć nie daje, bardzo często twardnieje i jak chodzę to podbrzusze mi dokucza i czasem kuje a mój gin na urlopie i trochę nie wiem co robić. Wezmę chyba dodatkowy magnez na noc

Mam takie stawianie sie macicy w ciagu dnia, najczesciej bezbolesne, ale w nocy budze sie przez skurcz taki jak na okres, ide siku i przechodzi. Plus skurcze lydek w nocy.
    Wczesniej nie bralam magnezu, teraz dostalam 4x2 dziennie przez tydzien, ponoc organizmowi bardzo go brakuje, no i smialo bierz, bo lekarz powiedzial mi, ze w ciazy nie da sie go przedawkowac, a po kilku dniach organizm powinien sie nasycic i ma byc lepiej.

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka80

to ciezzymy sie ze wszystkio super, no i grayulacje pomyslnych wiesci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Agatia, u mnie jest Jasiu :)
    Sarcia niby wiem, ale kazde takie uderzenie stresuje i jestem zla, ze nie uwazam ;)
    Za bardzo sie wszystkim przejmuje chyba, ale teraz juz leze, maly fika koziolki, a ja sie luzuje ;)
    I czekam na meza, az przyjdzie i pokroi arbuza :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo jagod, nie wiem czy lubicie, ale ja dzis zrobilam na obiad sos jagodowy na cieplo i do tego bulki na parze. Moj maz uwielbia, mimo ze bez miesa :p
    Jagody pycha, jutro chyba zrobie nalesniki z sosem jagodowym :) I tyle z mojej diety o niskim ig ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do klusek na parze lubie wszystkie owoce miksowane z jogurtem natiralnym, a na cieplo grzeje tylko bulki :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż do obrzęków lekarze są zgodni :)
    Ja poprasowalam ciuszki Piotrusia i moje koszule do szpitala. Na koniec myślałam że rzucę żelazko i polegne (legne :) )
    I plecy i nogi i brzuch dokuczają. ..ale koniec

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile sie zabiera ubranek do szpitala?
    Prasowałam dzisiaj i chciałabym juz odłożyć te szpitalne.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

wlasciwie to powinnaś dowiedziec sie w swoim szpitalu jak wyglada to pl porpdzie, bo np u mnie w szpitalu na czas pobytu dzieci ubieraja w szpitalne ubranka, a swoje jedyniem zabiera sie na wyjscie, wiec ja tam duzo nie zabieralam, tak samo pampersy u nas daja 5mpampersow na dzien na noworodka, i jak wykorzystasz to rano donosza nowe jak ci braknie to dokladasz ze swoicj, takze ciezko powiedziec ile czego brac akurat u ciebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na szkole rodzenie powiedzieli, że szpital ubranka daje, bo jak położne zabierają dzieci na kąpiel to wszystko rzucają na jedną kupę i te ubranka później można nie odzyskać :/ więc szkoda mi zabierać własne, naszykuję w domu i maż na wyjście przywiezie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też stawiam na szpitalne ubranka
    ale głównie dlatego, by szpitalnych zarazków nie znosić do domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ