X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe i czetesnie i feta pycha :) mogą być i razem :)
    Ja właśnie wypilam kawę inkę z lodami bakaliowymi :) niebo w gębie :)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ulubiony lumpek ma od wczoraj nowy towar <3

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Trzeba korzystać z okazji

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic malej nie kupuje, mam dostac jeszcze dwie torby z ciuchami jedne po dziewczynce drugie po chlopcu ale unisex wiec tam napewno bedzie drugie tyle co juz mam. Dobrze ze dokupilismy szfke to wszystko wejdzie :). Bede miala do wyboru do koloru. Jedynie zostalo mi odebrac wozek i przewijak juz na nas czeka, ale przelozylam na poniedzialek bo teraz nie mam sily jak mnie ten synek poturbowal :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam nic nigdy nie dawał . Sami się dorabiamy i łatwo też o przesade. Ale zakupy frajdę sprawiają

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po KTG. Wyszło w porządku, ale faktem jest też że przez całe badanie ani razu brzuch mi nie stwardniał :/
    A jak wyszlam ze szpitala to ziup! i twardziel był twardy :)

Zaszłam od razu do gin zeby spojrzała. Powiedziała, że jest OK, ale OSZCZĘDZAĆ SIĘ. To samo powiedziała położna w szpitalu podczas KTG ( Badanie odbywao się na fotelu porodowym!!! czułam namiastkę tego co bedzie za 2 msc :D)
    I... w końcu mąż usłyszał, że mam odpoczywać, więc może się otrząśnie!

Kupiłam płyn do prania (Lovela). Jutro zaczynam pranie huehuehue :)

PS - bo szafka przyszła i pusta biedna stoi :)

agatia, kamciaelcia, Sabina, bisacz, violett, A_n_k_a_80, Anulka01, Pysiaczek89, Żabcia_, mysza0406, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszą woda jest chyba gorzej :( tylko telewizji nam brak! !!nic w sumie nie wiadomo
    Ale jest oficjalny zakaz użycia wody do :celów spożywczych, do prania nawet w pralkach, to mycia i kąpieli, do mycia naczyń (oprócz zmywarek z wysokimi temp ). Tylko do kibla można użyć. Masakra! !!napuscilam wody w co się tylko da bo gorzej jak ją zakręcą ...

Aha nawet tą wodą nie możemy myć podłóg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 18:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z was leci krew z nosa?
    A nie w ciazy nie leciała?
    Jakas masakra :/

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfe,
    zdarza się niestety :(
    ale nie są to jakieś mocne krwotoki na szczęście

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew jako tako nie leci ale jak dmucham w chusteczke to pojawia sie krew. Szczegolnie rano.

Kamcia to niepojete!:/
    U nas w pracy tak bylo w zeszlym roku... Cos ok miesiaca nie mozna bylo uzywac ... Ale chyba nie az tak, ze pralka...;o

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Czy którejś z was leci krew z nosa?
    A nie w ciazy nie leciała?
    Jakas masakra :/
    Ulfe stale mam w nosie, rzadko kiedy leci, ale zdarza się, ale ciągle mam w nosie, na chusteczce.

Przyszła paka z allegro - pieluszki, przewijak, kocyk i inne, ale radocha, a dziś mąż odbiera Minky:D. Jeszcze apteka i wszystko będzie.
    Tylko ciągle dumam czy kupować wcześniej laktator.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a nie masz rodziny gdzieś w innym mieście? NIe wyobrażam sobie takiej sytuacji, tak długo;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba po porodzie kupię jak już będę wiedziała czy się przyda, bo kupię i odpukać, coś nie tak będzie to trudno oddać lub sprzedać :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia a nie masz rodziny gdzieś w innym mieście? NIe wyobrażam sobie takiej sytuacji, tak długo;/

Nie mam tu nikogo. ..nad morzem najbliżej czyli 250 km. Ale mąż w poniedziałek do pracy a oni zaraz gości mają :( tesciowie 600 km od nas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, wszystko pięknie u dziewczynek :) oby tak dalej.
    Lekarka mówiła, że oby tak jeszcze 9 tyg. czyli liczą poród pewnie bliźniaczy na 38tc.
    Kurcze jak to mało się nagle zaczęło wydawać :O

Pytałam o kłucie brzucha i o ból w kroczy kości, wszystko normalne bo macica uciska ciężarem, powiększa się, a miednica się rozchodzi.

Sabina, kamciaelcia, Anulka01, Pysiaczek89, A_n_k_a_80, bisacz, martta, Żabcia_, mmargol, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffe mi czasem leci, a przed ciążą nie leciała.

Kuxxa byłam przed chwilą w biedronie i ustawiłam się do kasy, która jeszcze była nieczynna, ale widzielismy, ze idzie kasjerka. Przede mną stała parka - ona tez w ciąży. Ale stali tak na końcu taśmy, ja za nimi tak jakby poza taśmą. jak sprzedawczyni powiedziała zapraszam do kasy nr 2, parka zrobiła krok do przodu, żeby wejśc głębiej, a ja nie zdążyłam się przesunąć, bo przede mnie wepchnęły się dziko, jakby cos tam rozdawali w tej kasie: kobieta, młody koleś i tata z synem. nie wiedziałam, że jestem teraz niewidzialna. . Kurxx niemozliwe. TYlko jeden koleś stanął za mną. Ja po prostu bałam się walczyć o miejsce, bo bałam się o brzuch, a tamte osoby prawie po mnie przeszły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 18:52

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula zero kultury w sklepach, autobusach serio.. ja to nie walczę nawet o swoje miejsce w kolejce :/

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie
    Szew trzyma, mam sie oszczędzać oczywiscie i cały czas brać gore lekarstw :/
    Jak mnie gin badała, to powiedziała cos o glowce? Ale jak zapytałam czy Marcel chce juz wyjsć to powiedziała zebym sie nie denerwowała, bo wytrzymamy na pewno do 37 tyg. No oby... Ale i tak nie wiem, czy oba mnie badając mogła wyczuć główkę? Bo powiedziała ze szyjka zamknięta i szew trzyma ładnie...

bisacz, Anulka01, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazajcie na parki tam mozna dostac z roweru ;)

Sabina lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie napadli na tą kasę jak jakieś dzikusy. Nawet gdybym nie była w ciąży, to tamte osoby po prostu się wepchęły przede mnie. najlepsze jest to, że te osoby stały w ogóle do innej kasy, z nr 3 Chroniłam brzuch i bałam się ruszyć.Tego nie da się pojąć.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ