WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Szyjka trzyma, dalej się nie skraca.

Moja mała nadal jest kluska i obecnie waży 1424 gramy, co odpowiada na 30 tydzień. Ale rośnie miarowo, wszystko ma większe :) jak wrócę do domu to pochwale się zdjęciem :)

Sabina, bisacz, Anulka01, A_n_k_a_80, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek nie wiem, czy lekarka mogła wyczuć główkę. Ale mój gin mi coś dziś tłumaczył, że szyjka jest teraz ułożona trochę inaczej,niż była w 1szym i 2gim trymestrze, że jest jakby głębiej schowana i zawinięta pod kręgosłup przez to, że macica zmienia kształt. Bliżej porodu będzie zmieniać położenie. Badał mnie dziś bardzo daleko, jak nigdy, już myślałam, że szyjka mi się skróciła, a ma tyle samo co poprzednio. Więc może przez to jakos łatwiej wyczuć głowkę, jesli jest ułożenie głowkowe.
    Ja głowkę czasem czuję na moim mostku i jest ciężko oddychać.
    Poza tym bądź spokojna, skoro lekarz jest dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 19:09

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mnie zmartwilo to że łożysko ma już II stopień.Ale lekarz nic na to nie mówił. A u Was jak z tym jest?

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizytujacym :)
    Alinka II stopień jest jak najbardziej prawidłowy, nie masz czym się martwić :)
    Zaczelas właśnie III trym i masz jeszcze przed sobą III i IV stopień, a możesz do końca jechać na II :)

Sabina lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam wizytę. Szyjka ok, długa. Brzuch mi twardnieje i to na kilka godzin dziennie, tak, że ciągnie az do krzyża ale to nie wpłynęło na skrócenie szyjki. mam brac luteinę dwa razy dziennie, oszczędzac się. Siedzenie najgorsze, co moze być. Ponoć lepiej już sobie chodzić:) O. Maluszke lezy posladkowo i jest duży, 1413 g. Cukrzycy nie mam, słodyczy unikam,. sama byłam mała. Z mężem jestesmy szczupli. Więc ciężko powiedzić czemu aż tyle wazy.
    niestety zastój moczu lekki nadal, niedniczka ma 0,8 mm, ale na ten moent według mojego gina nie ma się czym niepokoić.

Sabina, Anulka01, A_n_k_a_80, kamciaelcia, mychakruszyna, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

201609111661.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuuula
    Mój Marcel cały czas jest ułożony główka. No wlasnie tego nie zrozumiałam o co dokładnie jej chodziło, ale zapytałam z piec razy, czy wszytsko ok i czy to nie jest ułożenie do porodu itp i zapewniała, ze nie. Kolejna kontrola 11.07.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Gratuluję wizytujacym :)
    Alinka II stopień jest jak najbardziej prawidłowy, nie masz czym się martwić :)
    Zaczelas właśnie III trym i masz jeszcze przed sobą III i IV stopień, a możesz do końca jechać na II :)
    A no to dobrze :) nie wiem dlaczego myślałam że II stopień to już najstarszy

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka stopnie są od O do 4. Ale to tylko umowne :) spokojnie, gdyby było coś nie tak, na pewno lekarz zlecilby Ci.dodatkowe badania np przepływy.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Madziuuuuula
    Mój Marcel cały czas jest ułożony główka. No wlasnie tego nie zrozumiałam o co dokładnie jej chodziło, ale zapytałam z piec razy, czy wszytsko ok i czy to nie jest ułożenie do porodu itp i zapewniała, ze nie. Kolejna kontrola 11.07.
    No dlatego o tym pisałam.

Najważniejsze, że lekarka mówi, że wszystko ok.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula ja akurat słodyczy sobie nie odmawiam, ale cukrzycy nie mam :) no i ja też byłam dużym dzieckiem więc u nas to chyba genetyczne.

Pysiaczek ja kolejna kontrolę mam 12tego :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem, jak to jest z tym moim maluchem. Może jakoś na pomiar wpływa ułożenie pośladkowe. Główkę mam prawie na moim mostku:)
    Mój mąż wazył 4 kg przy porodzie, więc może to jakoś ma wpływ. A obecnie szczypiorek z niego:)

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też wazylam lekko ponad 4 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze spacerku, sąsiad już się szykuje do meczu, coś czuję że będzie głośno cały wieczór :/

Sabina lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja niestety wróciłam z kontroli u proktologa, znowu mi nacinał, mam naprawdę dość, dopiero co przestalo krwawić wczorajsze, a tu znowu. Ja chyba musiałam mocno nagrzeszyć w poprzednim wcieleniu :(
    gratuluje dziewczyny wszystkich udanych wizyt!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no a ja niestety wróciłam z kontroli u proktologa, znowu mi nacinał, mam naprawdę dość, dopiero co przestalo krwawić wczorajsze, a tu znowu. Ja chyba musiałam mocno nagrzeszyć w poprzednim wcieleniu :(
    gratuluje dziewczyny wszystkich udanych wizyt!
    Bardzo Ci współczuje mam nadzieje że teraz już będzie tylko lepiej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta <3 tule mocno

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak czytam. A te nasze dzieci już takie duże :)
    I wieści z dzisiejszych wizyt same dobre :) lubię tak :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy już tak szybko z tymi wizytami i możecie podejrzeć dzieciątka a ja do swojej jeszcze 2 tyg, wtedy pewnie będzie usg 3 trymestru, już nie mogę się doczekać :-)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta a jaki plan ma się goić teraz?

Gratuluję wizyt, ja mam jutro.

Dziewczyny jak szukacie kocyka innego niż Minky to polecam Wam taki jaki ja kupiłam. Jestem zachwycona jest tak cudnie miękki, milusi i śliczny. Sama bym go używała. Bardziej mi się podoba od Minky:)

b0fe2b51a3cf9873med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obym dziś nie musiała dzwonić na policję przez sąsiadów, ale przypuszczam że wszędzie będą takie akcje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 21:11

‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ